-
***'Μου είπε ότι πεθαίνει και μου ζήτησε να προσέχω το παιδί μας'
Τα τελευταία λόγια της γυναίκας του, που ξεψύχησε μαζί με το παιδί που κυοφορούσε αβοήθητη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του.
«Γιάννη πεθαίνω, να προσέχεις το μικρό». Ο Γιάννης Θεοδοσάκης φέρνει διαρκώς στο μυαλό του τις τελευταίες εικόνες της Μαρίας. Της γυναίκας που αγάπησε και μαζί της δημιούργησε μία επιτυχημένη οικογένεια, μέχρι τη στιγμή που ο θάνατος μπήκε ανάμεσά τους. Καταρρακωμένος ψυχολογικά στέκεται στα πόδια του για έναν και μόνο λόγο. Για το γιο του, ένα παιδί μόλις 2,5 ετών που όπως λέει, ζητά τη μητέρα του τα μεσημέρια που ξυπνάει. «Παλιότερα χαιρόμουν όταν μου έλεγαν πως ο γιος μου, μου μοιάζει. Θα ήθελα τώρα μεγαλώνοντας να μοιάσει στη μητέρα του. Να βλέπω μέσα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τη γυναίκα μου».
Ο πόνος και ο θυμός έχουν κατακλύσει το μυαλό και την ψυχή του και είναι λογικό. Μία νέα γυναίκα χάθηκε άδικα. Και μαζί ο καρπός της αγάπης δύο νέων παιδιών.
«Το όνειρό μας ήταν τα παιδιά μας. Περιμέναμε πως και πως το δεύτερο παιδί. Οι γιατροί μας είχαν πει ότι ήταν αγόρι. Ο μικρός το περίμενε κι αυτός, γιατί ήθελε παρέα».
Ο Γιάννης Θεοδοσάκης γνώριζε τη Μαρία από το σχολείο. Κοινές παρέες, ίδια στέκια και η αγάπη ανάμεσά τους δεν άργησε... «Μαζί ήμασταν από το 1997, 13 χρόνια ολόκληρα. Πρωτομαγιά στο εξοχικό κοινών μας φίλων καταλάβαμε ότι θα είμαστε μαζί, ότι θα προχωρήσουμε στη ζωή, έχοντας ο ένας στο πλευρό του τον άλλο».
Ο 33χρονος με δυσκολία φέρνει στο μυαλό του το τελευταίο βράδυ που έζησε μαζί με τη γυναίκα του. Τα μάτια του βουρκώνουν κάθε φορά που επαναφέρει στη μνήμη του τις τελευταίες στιγμές που έζησε μαζί με τη σύντροφό του.
«Είχα επιστρέψει στο σπίτι γύρω στις 11.30 το βράδυ. Δέκα λεπτά μετά η Μαρία πετάχτηκε εξαιτίας ενός δυνατού πόνου. Ούρλιαζε, πονούσε και μου ζήτησε να ενημερώσω την αδερφή και τη μητέρα της. Κάλεσα ασθενοφόρο και όση ώρα περιμέναμε για να έρθει μου έλεγε πως θα πεθάνει. Διαρκώς μου ζητούσε να προσέχω το παιδί μας. Αυτή ήταν η έγνοια της, ο γιος μας».
Στο νοσοκομείο έφτασαν μετά από λίγα λεπτά. Αρχικά η άτυχη 33χρονη εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία, όπου ο γιατρός που την εξέτασε τους είπε πως θα πρέπει να μεταφερθεί στη μαιευτική κλινική.
«Γύρω στη μία τη νύχτα, αφού έκαναν κάποιες εξετάσεις τη μετέφεραν σε ένα δωμάτιο. Η γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή, μέχρι και που πέθανε έλεγε ότι πονάει και ζητούσε τη βοήθεια των γιατρών. Ήξερε ότι έχει κάτι σοβαρό, γιατί λόγω της δουλειά της μπορούσε να καταλάβει πολλά πράγματα. Ο ειδικευόμενος γιατρός που την είδε, την καθησύχαζε. Έχω την εντύπωση πως την σνόμπαρε και δε δεχόταν αυτά που του έλεγε η Μαρία. Πίστευε ότι επειδή είναι γιατρός τα ξέρει όλα. Μου έδωσε την εντύπωση πως δεν ήθελε να δεχτεί τα όσα του έλεγε μία νοσοκόμα».
Ο ειδικευόμενος γιατρός όμως, όπως λέει ο Γιάννης, μόνο προσοχή στα όσα του έλεγε η 33χρονη δεν έδειξε. «Η Μαρία του έλεγε πως δεν είναι συσπάσεις αυτό που νιώθει, γιατί ήξερε τα συμπτώματα από το πρώτο μας παιδί, που χρειάστηκε λόγω συσπάσεων να μείνει οχτώ μήνες στο κρεβάτι. Ο γιατρός επέμενε και της έλεγε πως πρόκειται για συσπάσεις. Την καθησύχαζε, λέγοντάς της πως με τα φάρμακα που της έχουν χορηγήσει, οι πόνοι θα περάσουν».
Η 33χρονη όμως υπέφερε και ζητούσε να τη διασωληνώσουν. Ήξερε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει, έχοντας την πείρα λόγω της δουλειάς της, αλλά και επειδή είχε ήδη γεννήσει. Οι συγγενείς της που βρίσκονταν στο πλευρό της δεν είχαν σταματήσει ούτε λεπτό να ζητούν τη βοήθεια των γιατρών. «Η Μαρία θα ζούσε σήμερα. Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε να την είχε εξετάσει ένας ειδικευμένος γιατρός, κάτι που δεν έγινε. Θυμάμαι ότι ήρθαν και την είδαν ένας χειρουργός και ένας παθολόγος. Από ότι άκουσα να λένε, δεν πήγε το μυαλό τους στο πρόβλημα που είχε η Μαρία και ζήτησαν απλώς να κάνει έναν υπέρηχο άνω κοιλίας».
Κανένα ενδιαφέρον
Ο σύζυγός της τονίζει πως οι γιατροί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον. «Δεν θυμάμαι να ήρθε ο αναπληρωτής διευθυντής της μαιευτικής ο κ. Στρατάκης να εξετάσει τη Μαρία. «Τον άνθρωπο αυτόν τον είδα πρώτη φορά, μετά που πέθανε η γυναίκα μου. Ορκίζομαι πως δεν πάτησε το πόδι του στο δωμάτιο που η Μαρία βρισκόταν και υπέφερε από τους πόνους. Τον είδα πρώτη φορά αφού είχε πεθάνει η Μαρία μου, όταν βγήκε από το θάλαμο. Ζήτησε τότε να εκκενωθεί η μαιευτική κλινική και να έρθει η ασφάλεια του νοσοκομείου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ποιος ήταν. Ο άνθρωπος αυτός ζήτησε την ασφάλεια του νοσοκομείου, γιατί φοβήθηκε τις αντιδράσεις μας».Η αντιμετώπισή του, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ψυχρή, ακόμα και όταν τους ανακοίνωσε το θάνατο της 33χρονης. «Μας είπε μονάχα πως δεν ξέρει γιατί πέθανε η Μαρία και την απάντηση θα μας τη δώσει ο ιατροδικαστής. Ευτυχώς που ο ιατροδικαστής είπε τα πράγματα όπως έχουν. Πως μία έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση θα ήταν σωτήρια. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεν έγινε όμως και καμία εξέταση από το γιατρό που λέει ότι εξέτασε τη γυναίκα μου όσο ζούσε».
ΕΔΕ
Από τη διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο Γιάννης Θεοδοσάκης δεν περιμένει όπως λέει πολλά πράγματα. «Αν δικαιωθώ, θα είναι από αλλού, όχι από τους γιατρούς. Εύχομαι μονάχα ο κ. Μελισάς να μείνει ανεπηρέαστος και να κάνει καλά τη δουλειά του» τονίζει και προσθέτει «πρέπει να πω ότι ο καθηγητής ιατρικής που διενεργεί την ΕΔΕ μου μίλησε πολύ ανθρώπινα. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη πλέον σε κανέναν. Τον ρώτησα πότε θα ολοκληρώσει την έρευνά του και μου είπε πως δέχεται πιέσεις να την ολοκληρώσει άμεσα, αλλά θέλει να την κάνει σωστά και ας καθυστερήσει. Εγώ θέλω το πόρισμά του να παραδοθεί άμεσα και να είναι σωστό, γιατί όσο περνάει ο καιρός φοβάμαι».Απο την Πατρίδα
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Παραγραφή σκανδάλων
Σταμάτησαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της ΒουλήςEurokinissi
Νύχτα θυροκολλήθηκε το ΠΔ για τη λήξη των εργασιών της Βουλής...
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 09/05/09 00:05Διακόπηκαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.
Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών. Στα κόμματα όμως επικράτησε αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και αντέδρασαν εντονότατα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, θεσμική εκτροπή και επιλογή συγκάλυψης.
Παράλληλα στα κομματικά επιτελεία επικρατεί συναγερμός, καθώς το Σάββατο συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, υπό τον πρωθυπουργό. Την ίδια ημέρα στην Αθήνα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.
Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της διακοπής των εργασιών της Βουλής είναι ότι είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
«Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, το Κοινοβούλιο θα επαναλάβει τις εργασίες του μετά τις ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα -όχι την Ολομέλεια.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Παπανδρέου μίλησε για «ουσιατσική θεσμική εκτροπή» και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης».
Το ΚΚΕ τόνισε ότι «το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο».
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φ.Κουβέλης μίλησε επίσης για «πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή», προσθέτοντας ότι «είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».
Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο κ. Κ.Βελόπουλος σημείωσε ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα του κόμματος να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και υπογράμμισε: «Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».
απο τον άνθρωπο που είπε το Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής.
το πράγμα εκτροχιάζεται επικίνδυνα. -
Πλέον έχουν σταματήσει να κρατούν και τα προσχήματα
Οι εκλογές θα μας βγάλουν απ το αδιέξοδο
-
ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ.... το θυμαστε?
εεε αυτος δεν το θυμαται... βασικα δεν του λεει τιποτα απολυτως. ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΟΣ!
-
Περιμένω ελληνοφρένεια να βρουν τις δηλώσεις του χοντρού πριν απο λίγο καιρο που έλεγε
'δεν θα ξεκινήσουν θερινά τμήματα αν δεν διελευκανθεί πλήρως η υπόθεση' -
Καλά, μπορούν να κλείνουν τη βουλή 1 μήνα πριν τις Ευρωεκλογές?
Αλήθεια ποια είναι τα μέγιστα περιθώρια τα οποία προβλέπονται να μένει κλειστό το κοινοβούλιο σε περιπτώσεις Ευρωεκλογών? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αλήθεια ποια είναι τα μέγιστα περιθώρια τα οποία προβλέπονται να μένει κλειστό το κοινοβούλιο σε περιπτώσεις Ευρωεκλογών?''Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από **τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια **το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.''
ενας ανθρωπος ,φαινόταν σοβαρός, και έπεσε στην λούμπα !(Παπούλιας)
πάλι καλά που ένημέρωσε,και τον πρόεδο της βουλής
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Αλήθεια ποια είναι τα μέγιστα περιθώρια τα οποία προβλέπονται να μένει κλειστό το κοινοβούλιο σε περιπτώσεις Ευρωεκλογών?''Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από **τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια **το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.''
ενας ανθρωπος ,φαινόταν σοβαρός, και έπεσε στην λούμπα !(Παπούλιας)
πάλι καλά που ένημέρωσε,και τον πρόεδο της βουλής
Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειθισται να παιζει ρολο διακοσμητικο μιας και ουσιαστικα δεν ασκει εξουσια, και τυπικα δεν υπαρχει λογος να επεμβει οσο ολα ειναι νομοτυπα. Το θεμα ειναι πως κρυβονται πισω απο κανονισμους και παραθυρακια...
Για καποιον ο οποιος το επαιζε εντιμος και μας ξεφουρνιζε 'σεμνα και ταπεινα' ειναι αν μη τι αλλο ειναι ανεντιμες και ακρως σκιωδεις τουτες οι κινησεις.
Τωρα η ΝΔ εχει τραβηξει το σχοινι παρα πολυ... και αυτη την φορα μου φαινεται θα πανε οι πολιτες να αρπαξουν τα αρματα για να τους διωξουν. Εχουν δεθει με την καρεκλα τους και ειναι σε φαση 'οτι κλεψουμε'
Τελος παντων, γνωμη μου ειναι πως ειναι πληρως ανεντιμο, ανηθικο και αντιδημοκρατικο η βουλη να παιζει τον ρολο του δικαστη! Οπου υπαρχουν σκιες, οφειλουν να πηγαινουν στο λαικο δικαστηριο οπου καταφευγει ο καθε πολιτης. Μονο ετσι μπορει να υπαρξει αποδοση δικαιοσυνης και ηθικης ταξης.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειθισται να παιζει ρολο διακοσμητικο μιας και ουσιαστικα δεν ασκει εξουσια, και τυπικα δεν υπαρχει λογος να επεμβει οσο ολα ειναι νομοτυπα. Τ
Απ' όσο ξέρω όμως έχει την εξουσία να μην υπογράψει τέτοια διατάγματα...
ίσως κάνω λάθος βέβαια...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειθισται να παιζει ρολο διακοσμητικο μιας και ουσιαστικα δεν ασκει εξουσια, και τυπικα δεν υπαρχει λογος να επεμβει οσο ολα ειναι νομοτυπα. Τ
Απ' όσο ξέρω όμως έχει την εξουσία να μην υπογράψει τέτοια διατάγματα...
ίσως κάνω λάθος βέβαια...
Τις μεγαλύτερες των εξουσιων μαλιστα εχει... αλλα ειθισται να μην τις ασκει κατα τροπο ενεργο... δλδ να περνει θεση. Καλως η κακως... δεν μπορω να το κρινω... αλλα ετσι εχει το πραγμα.
-
τις όποιες εξουσίες, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του τις αφαίρεσε μετά το 1985 ο Α.παπανδρεου,για να μπορεί να αποφασίζει, ο πρωθυπουργός ,και ο προεδρος απλα να υπογράφει ! Ετσι δεν είναι?
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
τις όποιες εξουσίες, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του τις αφαίρεσε μετά το 1985 ο Α.παπανδρεου,για να μπορεί να αποφασίζει, ο πρωθυπουργός ,και ο προεδρος απλα να υπογράφει ! Ετσι δεν είναι?απο την στιγμη που χρειαζεται εστω η υπογραφη... κατι εχει στα χερια του και αυτος
-
Ο ΠτΔ είναι διακοσμητικό στοιχείο.
-
τοτε γιατί δεν λέγεται Πρωθυπουργική Δημοκρατία ?
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
τοτε γιατί δεν λέγεται Πρωθυπουργική Δημοκρατία ?Το ότι λέγεται 'Δημοκρατία' δε σου κάνει εντύπωση, στο 'Προεδρευόμενη' είναι που κολλάς
-
πλεον δε τηρουνται ουτε τα προσχηματα...
-
όσοι γκρινιάζετε δεν γράφεται και τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές
-
Σαρρή
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
τοτε γιατί δεν λέγεται Πρωθυπουργική Δημοκρατία ?
Το ότι λέγεται 'Δημοκρατία' δε σου κάνει εντύπωση, στο 'Προεδρευόμενη' είναι που κολλάς
να : είναι που έμαθα απο μικρός να ακούω, πως οι άντρες ,έχουν λόγο, και άν δεν έχεις λόγο, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ !
ΣΕ αυτες τις εκλογες, το ζητούμενο δεν είναι τι θα ψηφίσω: ειναι αν θα περάσω και απέξω απο το εκλ . τμήμα !
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΣΕ αυτες τις εκλογες, το ζητούμενο δεν είναι τι θα ψηφίσω: ειναι αν θα περάσω και απέξω απο το εκλ . τμήμα !
Τελικά καλό θα τους κάνεις,τα λαμόγια θα ξαναβγούν με βάση τα ποσοστά των ψηφοφόρων.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]