-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...εγώ τα έχω πει για 'σένα και το Γιανναρά, αλλά δεν μ' ακούει κανείς
Whatever, σταμάτα όμως να προσπαθείς να κάνεις τον μαθητευόμενο δικηγόρο του ενός και του άλλου, γιατί στον άμοιρο ληστή που υπερασπίστηκες εξασφάλισες ισόβια.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δημοσιογράφος:Ωραία προχωρήστε.
Τραμπάκουλας:Που να προχώρησω;
Δημοσιογράφος:Προχωρήστε παρακάτω.
Τραμπάκουλας:ΠΟΥ; Παρακάτω είναι γκρεμός παιδάκι μου θα σκοτωθούμε.....Και για του λόγου το αληθές
Youtube Video -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυστηρά νομικά, δολοφόνος που σκοτώνει έγκυο (εν γνώσει του έγκυο, δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι) πάει για διπλή ανθρωποκτονία ή όχι?
Όχι βέβαια, θανατώνοντας έμβρυο το μόνο αδίκημα που μπορείς να διαπράξεις είναι αυτό της έκτρωσης του άρθρου 304ΠΚ, δεν μπορείς ποτέ να διαπράξεις ανθρωποκτονία διότι δεν υπάρχει ζωή 'κανονική' αλλά εν γενέσει..
Άρα αυτός διαπράττει ανθρωποκτονία + άμβλωσηΚαι φυσικά θέλουμε και το στοιχείο του δόλου, δηλ. να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος. Δεν τιμωρείται η εξ αμελείας έκτρωση (αυτό έλλειπε θα έπρεπε όλοι - της ιδίας της εγκύου συμπεριλαμβανομένης - να τρέμουν μην τυχόν αποβάλλει και έχουν ποινική ευθύνη! )
Είναι παράνομη η έκτρωση στην Ελλάδα;
Ναι αλλά καθιερώνονται και τέσσερις ειδικοί λόγοι άρσης του αδίκου.
∆εν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυµοσύνης που ενεργείται µε τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό µαιευτήρα – γυναικολόγο µε τη συµµετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωµένη νοσηλευτική µονάδα, αν συντρέχει µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
**α)**∆εν έχουν συµπληρωθεί δώδεκα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.
**β)**Έχουν διαπιστωθεί, µε τα σύγχρονα µέσα προγεννητικής διάγνωσης, ενδείξεις σοβαρής ανωµαλίας του εµβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυµοσύνη δεν έχει διάρκεια περισσότερο από είκοσι τέσσερις εβδοµάδες.
**γ)**Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωµατικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση και του κατά περίπτωση αρµόδιου γιατρού.
**δ)Η εγκυµοσύνη είναι αποτέλεσµα βιασµού, αποπλάνησης ανήλικης, αιµοµιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συµπληρωθεί δεκαεννέα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.
**
5. Αν η έγκυος είναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιµέλεια του προσώπου της ανήλικης.Μικτό σύστημα ; α , β , γ , δ , 5 ;
-
τώρα μιλάς με ανθρώπους που είχαν και 'σαμπί - σαν πι' στην αρίθμησή τους... τι περιμένεις;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...εγώ τα έχω πει για 'σένα και το Γιανναρά, αλλά δεν μ' ακούει κανείς
Whatever, σταμάτα όμως να προσπαθείς να κάνεις τον μαθητευόμενο δικηγόρο του ενός και του άλλου, γιατί στον άμοιρο ληστή που υπερασπίστηκες εξασφάλισες ισόβια.
Μόνο αστυνομικούς υπερασπίζομαι, όχι ληστές Ελπίζοντας στα ίδια αποτελέσματα βέβαια
[νόμιζα πως είχε γίνει registered πως μιλούσα για τον αστυνομικό και όχι για το ληστή μετά από 3-4 ποστ που το επαναλάμβαναν ] -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
4. ∆εν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυµοσύνης που ενεργείται µε τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό µαιευτήρα – γυναικολόγο µε τη συµµετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωµένη νοσηλευτική µονάδα, αν συντρέχει µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
**β)**Έχουν διαπιστωθεί, µε τα σύγχρονα µέσα προγεννητικής διάγνωσης, ενδείξεις σοβαρής ανωµαλίας του εµβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυµοσύνη δεν έχει διάρκεια περισσότερο από είκοσι τέσσερις εβδοµάδες.
**γ)**Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωµατικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση και του κατά περίπτωση αρµόδιου γιατρού.
**δ)Η εγκυµοσύνη είναι αποτέλεσµα βιασµού, αποπλάνησης ανήλικης, αιµοµιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συµπληρωθεί δεκαεννέα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.
**
5. Αν η έγκυος είναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιµέλεια του προσώπου της ανήλικης.Μικτό σύστημα ; α , β , γ , δ , 5 ;
Δεν παρέθεσα όλο το 304, η παρ. 4 μόνο ενδιέφερε αλλά από αβλεψία προσέθεσα και την επόμενη παράγραφο 5. Βάλε ένα 4 στην αρχή...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τώρα μιλάς με ανθρώπους που είχαν και 'σαμπί - σαν πι' στην αρίθμησή τους... τι περιμένεις;Στην προφορά είναι το πρόβλημα ;
Αντιλαμβάνομαι ότι εδώ έχουμε μία μίξη στις κουλτούρες που επηρέασαν ή επηρεάστηκαν από τον τόπο μας. Μένει μόνο το 6 να το γράψει σε άπταιστα Αιγυπτιακά ( ιερογλυφικά ) και το έχω δέσει...
Off the record και στη ζούλα σου λέω ότι η πρότασή σου αφήνει σαφή υπονοούμενα για την ηλικία του koutsan.
-
4. ∆εν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυµοσύνης που ενεργείται µε τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό µαιευτήρα – γυναικολόγο µε τη συµµετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωµένη νοσηλευτική µονάδα, αν συντρέχει µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
**
Δεν παρέθεσα όλο το 304, η παρ. 4 μόνο ενδιέφερε αλλά από αβλεψία προσέθεσα και την επόμενη παράγραφο 5. Βάλε ένα 4 στην αρχή...
Δεν βάζω τίποτα...Είναι η σειρά μου να βαρεθώ σήμερα χώρια που βρίσκομαι σε διαδικασία επαναφοράς μερικών server ( Σαββάτο βράδυ και δουλεύω , ελπίζω να μην με πετύχει κανάς εβραίος στην έξοδο ).
Κάνω την επανάστασή μου λοιπόν και δηλώνω κατηγορηματικά ( και ουχί ρητως αλλά γραπτώς ) :
-
Κάνε εσύ την αλλαγή.
-
Θα ήταν ασύμφωνο με την ηθική του forum να πειράξω τη δημοσίευσή σου και συνεπώς εμμένω στην θέση μου όπως περιγράφεται στον επαναστατικό μου μανιφέστο , παρ.1.
-
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
τώρα μιλάς με ανθρώπους που είχαν και 'σαμπί - σαν πι' στην αρίθμησή τους... τι περιμένεις;
Στην προφορά είναι το πρόβλημα ;
Αντιλαμβάνομαι ότι εδώ έχουμε μία μίξη στις κουλτούρες που επηρέασαν ή επηρεάστηκαν από τον τόπο μας. Μένει μόνο το 6 να το γράψει σε άπταιστα Αιγυπτιακά ( ιερογλυφικά ) και το έχω δέσει...
Off the record και στη ζούλα σου λέω ότι η πρότασή σου αφήνει σαφή υπονοούμενα για την ηλικία του koutsan.
Όχι δεν είναι στην προφορά το πρόβλημα. ΑΠλώς μου φαίνεται εξαιρετικά αστεία η χρήση του γράμματος 'σαμπί' για την αρίθμηση και μόνο, σε μια εποχή που το γράμμα είχε εκλείψει προ χιλιετιών.
Επίσης όχι δεν αφήνω υπονοούμενα για την ηλικία του koutsan. Νόμοι που αριθμούνται με 'σαμπί' ισχύουν ακόμα και σήμερα
-
Δεν είμαι νομικός και δεν το γνώριζα...Νομίζω όμως ότι είχε και χρήση στην προφορά στα πρώτα ΑΒ μας.
Πάντως διαβάζοντας όλες τις σελίδες μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι υπάρχει ταλέντο εδώ να πιάνουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα και να το κάνουμε πουτ@ν@ σε ολίγες σελίδες ( στο θέμα του Αλέξανδρου πήρε λίγες παραπάνω βέβαια αλλά από τότε μάθαμε αρκετά ).
-
Ε καλά ναι, κάποτε κάποια χρήση θα είχε αλλιώς δεν θα είχε υπάρξει ποτέ. Αλλά στη σύγχρονη εποχή δεν νομίζω (όπως και το δίγαμμα, το κόπα κλπ, τα οποία θα μου φάνταζαν εξίσου αστεία σε σύγχρονη αρίθμηση).
Κι εγώ φυσικά δεν ήξερα καν την ύπαρξη (ever) αυτού του γράμματος, μέχρι αρκετά πρόσφατα. Οφείλω να ομολογήσω δε, ότι αφορμή για τη γνώση μου στάθηκε ο Μάνος !
Καλό κουράγιο για σήμερα ! I know the feeling...
-
Ένας πολύ γνωστός και παμπάλαιος νόμος που περιέχει σαμπί είναι ο ΓϠΝ/1911 'Περί της εκ των αυτοκινήτων ποινικής και αστικής ευθύνης', που είναι ιδαιτέρως σημαντικός για ένα forum αυτοκίνησης
Είχα γράψει για κάποια σχετικά ζητήματα εδώ :
viewtopic.php?f=5&t=7240&start=150
-
Φχαριστώ στα Ελληνικά , στα Ολλανδικά ( γκουλπ ) και με δύο σαμπί και ένα κόπα και με μισό δίγαμμα.
-
Ένας πολύ γνωστός και παμπάλαιος νόμος που περιέχει σαμπί είναι ο ΓϠΝ/1911 'Περί της εκ των αυτοκινήτων ποινικής και αστικής ευθύνης', που είναι ιδαιτέρως σημαντικός για ένα forum αυτοκίνησηςΕίχα γράψει για κάποια σχετικά ζητήματα εδώ :
viewtopic.php?f=5&t=7240&start=150
ΟΚ , τον έγραψες. Μπορείς και να τον προφέρεις ; Να πεις δηλαδή , βάσει του του νόμου ' Γάμμα,σαμπί,νι , κάθετος 1911 ...'. Αυτό θα πεις εάν χρειαστεί να τον επικαλεστείς για κάποιο λόγο ;
-
Α γεια σου Γάμμα-Σαμπί-Νι από αυτόν έμαθα κι εγώ την ύπαρξη του σαμπί
-
ΓπΝ θα τον πεις ή δεν θα μπεις καν στον κόπο και θα δώσεις μόνο τίτλο και χρονολογία...
-
Γάμμα,πι,νι δηλαδή....
Καταλαβαίνεις ότι εάν ο mjacob λέει την μόνη αλήθεια χωρίς φόβος και πάθος και ο Μάνος λέει Γάμμα , Σαμπί , Νι , τότε σε έχει χαλαρά , με φραπέ με μαύρο καλαμάκι.
-
Όχι όχι, δεν μου ανέφερε ο Μάνος το νόμο. Μην τον πάρω στο λαιμό μου.
Είχαμε μια συζήτηση με το Μάνο, η οποία στάθηκε αφορμή να ρωτήσω ένα φίλο-δικηγόρο και ο οποίος μου ανέφερε το νόμο. -
Άρα η δήλωσή μου δεν ισχύει.
Ο Μάνος δεν έχει χαλαρά με φραπέ με μαύρο καλαμάκι τον koutsan...
Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει και ο τίτλος του θέματος.
---------