-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Περίεργο που χρησιμοποιήθηκε η λέξη 'υποκρισία'.Να προσθέσω το εξής ηλίθιο συμπέρασμα:
άνθρωπος που έχει ευθαρσώς χαρακτηρίσει το 95% των άλλων ως ηλίθιους και ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν μπορεί να σεβαστεί τους 'ηλίθιους', παρά μόνο να τους ειρωνευτεί και να τους χλευάσει επειδή δεν συμφωνούν με τον ίδιο και επιμένουν στις απόψεις τους, ίιιιιισως έχει ο ίδιος κάποιο πρόβλημα με τους άλλους και με τη συμπεριφορά του.Ας πούμε. Αυτό είναι ένα ποστ τυπικής μανόσκειας λογικής.
Πρώτα γίνεται quoted κάτι από τα όντως λεχθέντα ως εφαλτήριο της πραγμάτωσης της μανόσκειας λογικής, προς απόδοση μιας χροιάς πραγματικότητας σε όσα μέλλεται να ακολουθήσουν. It goes without saying ότι αυτή είναι και η τελευταία φορά που πρόκειται να συναντήσουμε το 'εφαλτήριο'. Εδώ έχουμε την 'υποκρισία', κάτι που φυσικά δεν συναρτάται με τίποτα από όσα ακολουθούν. Συνεχίζουμε.Στην ίδια πρόταση αναφέρει την αιτία που επικαλείται κάποιος, έστω ο koutsan, για το γεγονός της ειρωνίας, δηλαδή εδώ την ηλιθιότητα [αυτή η πρόταση συνήθως βέβαια παραλείπεται, εδώ έχουμε μάλλον ένα ιδανικό textbook παράδειγμα ]
Στην ίδια πρόταση πάλι, κοτσάρεται και ένα 'επειδή' (πάλι αιτία δλδ) μόνο που αυτή τη φορά ακολουθεί μια τυχαία θέση που αποδίδεται στο συνομιλητή του Μάνου. Ότι δλδ ο λόγος της ειρωνίας είναι 'ότι δεν συμφωνούν μαζί του και επιμένουν'.Ενώ λοιπόν ο ίδιος ο συνομιλιτής, ο koutsan στην περίπτωσή μας, έχει δηλώσει -and I quote- 'ευθαρσώς' τους λόγους για την 'συμπεριφορά' του, και ο Μάνος το ξέρει αυτό, ο τελευταίος φροντίζει να ξεπεράσει απλά τα όντως λεχθέντα και να επικεντρώσει στην τυχαία πρόταση-αιτία στην οποία μπορεί κανείς να απαντήσει εύκολα (Μα καλά, τι μαλάκας είναι κάποιος που δεν σέβεται τους άλλους επειδή δεν συμφωνούν μαζί του).
ΕΝ κατακλείδι βέβαια, και φτάνοντας στο μανόσκειο συμπέρασμα, έχουμε μια πρόταση-επίκληση στην κοινή-ηθική 'ίιιιιισως έχει ο ίδιος κάποιο πρόβλημα με τους άλλους', το οποίο φυσικά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα όντως λεχθέντα (δλδ τι 'ίσως' και τι 'κάποιο' και ποιους 'άλλους', αφού ο ίδιος είχε γράψει 'ευθαρσώς' ποιό είναι : η ηλιθιότητα ), το οποίο όμως βέβαια συνδέεται άψογα με τη τυχαία θέση που είχε αποδοθεί ('ότι δεν συμφωνούν μαζί του και επιμένουν') προκειμένου να ολοκληρώσει το φανταστικό κύκλο αυτοαναφορικότητας και να απομακρυνθεί πλήρως από την πραγματικότητα των actual λεχθέντων, ωθώντας παράλληλα το φανταστικό συνομιλητή του Μάνου να συμμετάσχει στο παιχνίδι των φανταστικών ερωτ-απαντήσεων ('ίσως' 'κάποιο' κλπ).
Και φυσικά, ολοκληρώνεται η μανόσκεια συμπερασματική, μεταστρέφοντας το ίδιο το αντικείμενο που εξετάζει η λογική του (δλδ το πρόβλημα που έχει ο Μάνος με τη συμπεριφορά του koutsan), αντικαθιστώντας τον εαυτό του με το ίδιο το υποκείμενο της εξέτασης : δεν είναι ο Μάνος που έχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά του koutsan, αλλά ο ίδιος ο koutsan που έχει πρόβλημα με την συμπεριφορά του εαυτού του. Χωρίς να μας απασχολεί ιδιαίτερα (και για ευνόητους λόγους) το πως έγινε αυτό το λογικό άλμα, παρατηρούμε απλώς το πως η εξαίρεση του υποκειμένου της λογικής που μόλις εκφράσθηκε οδηγεί στην ψευδαίσθηση αντικειμενικότητας του συμπεράσματος (δεν υπάρχει πουθενά ο 'Μάνος', μόνο ο koutsan).Ξεκινάμε λοιπόν από τα λεχθέντα, τα παρατάμε, φέρνουμε μια νέα φανταστική θέση η οποία αυτοεπιβεβαιώνεται στα συμπεράσματα κάνοντας μια επίκληση στο 'κοινό' περί της συμφωνίας με μια αντικειμενική πλέον παρατήρηση.
-
-
-
-
Σα δε ντρέπεστε να με ειρωνεύεστε ρε
-
Ένα από τα πιο αστεία πράγματα είναι όταν γκρεμίζεις ένα μεγάλο οικοδόμημα σκέψης (ε, όπως και να το κάνουμε, οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε ότι ο mjacob κάποια ποσότητα φαιάς ουσίας κατανάλωσε για να γράψει τέτοιο κατεβατό) με 2 αράδες.
Λοιπόν:
σύμφωνα με τον κ. koutsan το 95% των ανθρώπων είναι ηλίθιοι. Αυτό δεν έχει βεβαίως αποδειχθεί (άρα δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε για να αποδείξουμε κάτι αντίθετο), αλλά αποτελεί ΑΠΟΨΗ.
Σήμερα ο ίδιος υποστήριξε (αντιγράφω αυτολεξεί τούτη τη φορά) 'δεν έχω a priori σεβασμό για κανένα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να σέβομαι κάποιον που λέει συστηματικά παπάρες...' και αμέσως μετά 'Πως περιμένεις έναν ηλίθιο να τον αντιμετωπίσω στη ζωή μου, σαν έξυπνο ?'.Επομένως (α) δεν σέβεται κανέναν, ειδικά όταν λέει 'συστηματικά παπάρες' [κατά τη γνώμη του ασφαλώς] και (β) ένας ηλίθιος δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί ως έξυπνος [σωστό αυτό].
Αν **δεν **δεχθούμε ότι ένας 'ηλίθιος' λέει έξυπνα πράγματα, τότε απλώς ΔΕΝ σεβόμαστε τους ηλίθιους. Και ποιοι είναι 'ηλίθιοι'; Μα...το 95% των ανθρώπων.
ΟΚ, πάω για καφέ γιατί αρκετά έπαιξα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι μερικοί πρέπει να βγουν για έναν καφέ μεταξύ τους, μπας και αποκτήσουν λίγο αλληλοσεβασμό. Προσωπικά, μου 'χει σπάσει τα νεύρα το στυλάκι 'και καλά κάνω πλάκα αλλά στην πραγματικότητα σε βρίζω', το οποίο απαντάται σε πολλά θέματα του αντιλόγου.Πάντως έχει πλάκα το θέμα αυτό, θυμίζει το θέμα με το ποδόσφαιρο. Εκεί τουλάχιστον κανείς δε κρύβεται πίσω από όμορφα διατυπωμένες ύβρεις αλλά ότι λέγεται λέγεται στα ίσα.
Εκτός αν εκείνο το θέμα είναι για τη χαμηλή διανόηση ενώ αυτό για την υψηλή.
Για όλα τα γούστα και μυαλά έχει αυτό το φόρουμ τελικά. -
Πού βρίσκεται το περίεργο στην κουβέντα, δεν έχω σεβασμό A PRIORI σε κανέναν
Ο σεβασμός είναι πολύ μεγάλο πράγμα για να τον σκορπάς απλόχερα
(το να αφήσεις κάποιον να μιλήσει, δεν το θεωρώ σεβασμό, είναι υποχρέωση)
το να αρχίσεις τις παναγίες είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Η λεπτή ειρωνία για μένα και για πολλούς άλλους είναι μια απόλαυση που απαιτεί παραπάνω πνευματική προσπάθεια και το αποτέλεσμα σε ανταμείβει
Πχ το σχόλιο για τις ατάκες και το καμάκι στο φόρουμ, έ, όσο να ναι δε συγκρίνεται με τα γαμοσταυρίδια που αμολιούνται κατα ριπάς, πως να το κάνουμε
Όσο για τον καφέ, ο λόγος που υπάρχουν τα φόρα είναι ότι με κάποιους ανθρώπους απλά δεν μπορείς να πιείς καφέ, αλλά κάνει καλό να ξέρεις πως σκέφτονται, ΙΜΟ.
Αν κι για έναν καφέ με τον μάνο είνα αλήθεια ότι ιντριγκάρομαι
(και προφ με ανθρώπους που γουστάρεις μέσα στο φόρουμ, θα βρεθείς και για καφέ, κάτι που έχει γίνει κατ επανάληψη )
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι μερικοί πρέπει να βγουν για έναν καφέ μεταξύ τους, μπας και αποκτήσουν λίγο αλληλοσεβασμό. Προσωπικά, μου 'χει σπάσει τα νεύρα το στυλάκι 'και καλά κάνω πλάκα αλλά στην πραγματικότητα σε βρίζω', το οποίο απαντάται σε πολλά θέματα του αντιλόγου.
Πάντως έχει πλάκα το θέμα αυτό, θυμίζει το θέμα με το ποδόσφαιρο. Εκεί τουλάχιστον κανείς δε κρύβεται πίσω από όμορφα διατυπωμένες ύβρεις αλλά ότι λέγεται λέγεται στα ίσα.
Για όλα τα γούστα και μυαλά έχει αυτό το φόρουμ τελικά.Τώρα εσύ δεν λες στα ίσα αυτό που θες να πεις, σωστά;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι μερικοί πρέπει να βγουν για έναν καφέ μεταξύ τους, μπας και αποκτήσουν λίγο αλληλοσεβασμό. Προσωπικά, μου 'χει σπάσει τα νεύρα το στυλάκι 'και καλά κάνω πλάκα αλλά στην πραγματικότητα σε βρίζω', το οποίο απαντάται σε πολλά θέματα του αντιλόγου.
Πάντως έχει πλάκα το θέμα αυτό, θυμίζει το θέμα με το ποδόσφαιρο. Εκεί τουλάχιστον κανείς δε κρύβεται πίσω από όμορφα διατυπωμένες ύβρεις αλλά ότι λέγεται λέγεται στα ίσα.
Για όλα τα γούστα και μυαλά έχει αυτό το φόρουμ τελικά.Τώρα εσύ δεν λες στα ίσα αυτό που θες να πεις, σωστά;
Για να είμαι στο κλίμα/'επίπεδο' του θέματος.
-
@mjacob
Έκατσες και ανέλυσες τη μεθοδολογία του Μανοσκ; Αυτό το είχα για την πτυχιακή μου. -
Eίσαι γνωστός λαθραναγνωστης
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σχετικά καλή η επιλογή των χρωμάτων
Ναι σύντροφε. Είμαστε αριστεροί και πρέπει να φαίνεται στην ούγια.
Τώρα, το ότι φερόμαστε σαν καραδεξιοί σε ό,τι κι αν κάνουμε... Γι' αυτό εξάλλου η εξωκοινοβουλευτική αριστερά έχει μείνει εξωκοινοβουλευτική. Γιατί μιλάει πολύ και στα λόγια μένει.Ποιός π@στης καίει την περιουσία του κοσμάκη τότε
-
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Δημοσιογράφος:Ωραία προχωρήστε.
Τραμπάκουλας:Που να προχώρησω;
Δημοσιογράφος:Προχωρήστε παρακάτω.
Τραμπάκουλας:ΠΟΥ; Παρακάτω είναι γκρεμός παιδάκι μου θα σκοτωθούμε.....Και για του λόγου το αληθές
Youtube Video -
Toν διάλογο αυτό τον ήξερα απ έξω
Κολχόζνικη ιδιοκτησία
-
Σιγά που δεν θα τον ήξερες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ένα από τα πιο αστεία πράγματα είναι όταν γκρεμίζεις ένα μεγάλο οικοδόμημα σκέψης (ε, όπως και να το κάνουμε, οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε ότι ο mjacob κάποια ποσότητα φαιάς ουσίας κατανάλωσε για να γράψει τέτοιο κατεβατό) με 2 αράδες.Λοιπόν:
σύμφωνα με τον κ. koutsan το 95% των ανθρώπων είναι ηλίθιοι. Αυτό δεν έχει βεβαίως αποδειχθεί (άρα δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε για να αποδείξουμε κάτι αντίθετο), αλλά αποτελεί ΑΠΟΨΗ.
Σήμερα ο ίδιος υποστήριξε (αντιγράφω αυτολεξεί τούτη τη φορά) 'δεν έχω a priori σεβασμό για κανένα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να σέβομαι κάποιον που λέει συστηματικά παπάρες...' και αμέσως μετά 'Πως περιμένεις έναν ηλίθιο να τον αντιμετωπίσω στη ζωή μου, σαν έξυπνο ?'.Επομένως (α) δεν σέβεται κανέναν, ειδικά όταν λέει 'συστηματικά παπάρες' [κατά τη γνώμη του ασφαλώς] και (β) ένας ηλίθιος δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί ως έξυπνος [σωστό αυτό].
Αν **δεν **δεχθούμε ότι ένας 'ηλίθιος' λέει έξυπνα πράγματα, τότε απλώς ΔΕΝ σεβόμαστε τους ηλίθιους. Και ποιοι είναι 'ηλίθιοι'; Μα...το 95% των ανθρώπων.
ΟΚ, πάω για καφέ γιατί αρκετά έπαιξα....εγώ τα έχω πει για 'σένα και το Γιανναρά, αλλά δεν μ' ακούει κανείς
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά που δεν θα τον ήξερες.Ξέρω κι έναν άλλο:
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger
---------