-
Χαιρετώ όλη την παρέα του φόρουμ , καθότι νέωπας εδώ .
Ρε παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας , καθώς τον τελευταίο καιρό έχω σπάσει το κεφάλι μου με την αγορά του νέου μου αυτοκινήτου. Έ χω είδη ένα XTRAIL και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του εντός δρόμου αλλά και εκτός όπου με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε αρκετές δυσκολίες μέχρι τώρα. Θέλω να αλλάξω το twingo που έχω για τις καθημερινές μου μετακινήσεις και την δουλειά ( λόγο δουλείας κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην πόλη και παρκάρω επίσης πολλές φορές ). Στην αρχή σκεφτόμουν την αγορά ενός jimny καθότι με εξιτάρουν οι εκτός δρόμου ικανότητές του αλλά και είναι ιδιαίτερα εύκολο στο παρκινγκ μέσα στην πόλη. Αλλά κάπου έχω κολλήσει με την άθλια συμπεριφορά του στην άσφαλτο και τα κουσούρια του και εξηγούμαι .. Θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορείς να πάς πάνω από 120 με ασφάλεια την σημερινή εποχή όταν το 106 για παράδειγμα πάει με ασφάλεια 140 , επίσης είναι εξωφρενικό αυτό που ακούω από όλους σχεδόν τους κατόχους jimny ότι το τιμόνι τρέμει στα 80 χλμ , ε ας το φτιάξουν τότε δηλαδή το πουλάνε χαλασμένο ?? Επίσης 6 μήνες τον χρόνο βρέχει , τότε τι θα κάνω ? θα πηγαίνω ακόμα πιο σιγά ? Τέλος θεωρώ και την τιμή του εξαιρετικά ακριβή τα 16.000 ευρώ είναι πολλά για αυτά που προσφέρει. Πάντως θα το ξαναπώ ότι εμφανισιακά μου αρέσει το άτιμο αν και ζορίζομαι λίγο στην θέση του οδηγού ( είμαι 1,90 ο άτιμος ).
Για όλα αυτά τον τελευταίο καιρό κοιτάω και την περίπτωση του fiesta που στα 13.000 είναι μια αρκετά ολοκληρωμένη επιλογή , αλλά βέβαια δεν σου παρέχει αυτήν την δόση περιπέτειας και εξερεύνησης που σου δίνει το jimny.
Μπερδευτήκατε ?? Εγώ να δείτε…. Παιδιά σας παρακαλώ βοήθεια , καμιά γνώμη καμιά συμβουλή , ότι έχετε ευχαρίστηση…..edit: Καλωσόρισες. Παρακαλώ, με μαύρη γραμματοσειρά. [Krusenstern]
-
Ρε παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας , καθώς τον τελευταίο καιρό έχω σπάσει το κεφάλι μου με την αγορά του νέου μου αυτοκινήτου. Έ χω είδη ένα XTRAIL και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του εντός δρόμου αλλά και εκτός όπου με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε αρκετές δυσκολίες μέχρι τώρα. Θέλω να αλλάξω το twingo που έχω για τις καθημερινές μου μετακινήσεις και την δουλειά ( λόγο δουλείας κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην πόλη και παρκάρω επίσης πολλές φορές ). Στην αρχή σκεφτόμουν την αγορά ενός jimny καθότι με εξιτάρουν οι εκτός δρόμου ικανότητές του αλλά και είναι ιδιαίτερα εύκολο στο παρκινγκ μέσα στην πόλη. Αλλά κάπου έχω κολλήσει με την άθλια συμπεριφορά του στην άσφαλτο και τα κουσούρια του και εξηγούμαι .. Θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορείς να πάς πάνω από 120 με ασφάλεια την σημερινή εποχή όταν το 106 για παράδειγμα πάει με ασφάλεια 140 , επίσης είναι εξωφρενικό αυτό που ακούω από όλους σχεδόν τους κατόχους jimny ότι το τιμόνι τρέμει στα 80 χλμ , ε ας το φτιάξουν τότε δηλαδή το πουλάνε χαλασμένο ?? Επίσης 6 μήνες τον χρόνο βρέχει , τότε τι θα κάνω ? θα πηγαίνω ακόμα πιο σιγά ? Τέλος θεωρώ και την τιμή του εξαιρετικά ακριβή τα 16.000 ευρώ είναι πολλά για αυτά που προσφέρει. Πάντως θα το ξαναπώ ότι εμφανισιακά μου αρέσει το άτιμο αν και ζορίζομαι λίγο στην θέση του οδηγού ( είμαι 1,90 ο άτιμος ).
Για όλα αυτά τον τελευταίο καιρό κοιτάω και την περίπτωση του fiesta που στα 13.000 είναι μια αρκετά ολοκληρωμένη επιλογή , αλλά βέβαια δεν σου παρέχει αυτήν την δόση περιπέτειας και εξερεύνησης που σου δίνει το jimny.
Μπερδευτήκατε ?? Εγώ να δείτε…. Παιδιά σας παρακαλώ βοήθεια , καμιά γνώμη καμιά συμβουλή , ότι έχετε ευχαρίστηση…..edit: Καλωσόρισες. Παρακαλώ, με μαύρη γραμματοσειρά. [Krusenstern]
-
-
Αφού παρκάρεις πολλές φορές και χρειάζεσαι το μικρό μήκος, μήπως να πας σε κάτι κατηγορίας A; Π.χ. τα τρίδυμα Aygo-C1-107, το twingo, το iQ κλπ.;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αφού παρκάρεις πολλές φορές και χρειάζεσαι το μικρό μήκος, μήπως να πας σε κάτι κατηγορίας A; Π.χ. τα τρίδυμα Aygo-C1-107, το twingo, το iQ κλπ.;Φίλε μου το twingo οπως είπα το έχω είδη και δεν ξαναπαίρνω γάλλο , όσο για την κατηγορία α δεν έχει και τοσο μεγάλη διαφορά απο την επόμενη ως προς τις διαστάσεις , επίσης παρέλειψα να αναφέρω οτι πολύ συχνά πάω κόρινθο και μέγαρα για δουλειά οπότε στην εθνική οδό η κατηγορία α εχει αρκετά μειονεκτήματα σαν και αυτά του jimny
-
παρε ενα smart ατμοσφαιρικο 71 ιππων!
εκτος και αν εχεις οικογενεια! -
Ο χρήστης kpv έγραψε:
Αφού παρκάρεις πολλές φορές και χρειάζεσαι το μικρό μήκος, μήπως να πας σε κάτι κατηγορίας A; Π.χ. τα τρίδυμα Aygo-C1-107, το twingo, το iQ κλπ.;
Φίλε μου το twingo οπως είπα το έχω είδη και δεν ξαναπαίρνω γάλλο , όσο για την κατηγορία α δεν έχει και τοσο μεγάλη διαφορά απο την επόμενη ως προς τις διαστάσεις , επίσης παρέλειψα να αναφέρω οτι πολύ συχνά πάω κόρινθο και μέγαρα για δουλειά οπότε στην εθνική οδό η κατηγορία α εχει αρκετά μειονεκτήματα σαν και αυτά του jimny
Twingo II εννοούσα. Στην εθνική οδό τα 140 ακόμα και με 106 δεν σου φτάνουν; Δεν κατάλαβα ότι έχεις σοβαρές απαιτήσεις, αλλιώς το jimny δεν θα το ανέφερες καν.
Για τις διαστάσεις πάσο, ανάλογα τον άνθρωπο και τις συνθήκες. Τα 3,50 μέτρα πάντως με τα 4 μ. του Fiesta π.χ. και κυρίως το πλάτος του 1,50μ. σε σχέση με το 1,70+ μ. έχει μεγάλη διαφορά στα στενά.
-
Εφόσον πρόκειται για 2ο αυτοκίνητο και χρήση καθημερινή και επαγγελματική, ας κοίταζες το Hyundai Ι20/Getz (βάζοντας στα βασικά υπόψιν το κόστος κτήσης και χρήσης), αν και τα Ι10, ΚΑ και τα τρίδυμα δεν νομίζω ότι είναι και 'τραγικά' για την απόσταση Αθήνα-Κόρινθο.
-
Σκέψου το IQ.
Είναι σταθερό στην εθνική,παρκάρει πανεύκολα,ποιοτικό και (λογικά) αξιόπιστο.Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι είναι τσιμπημένη η τιμούλα του,παρόλο που έχει τα πάντα η βασική. -
Panda 100αρι και εισαι αρχοντας.
-
Α καλά ο ανεκδοτάκιας χτύπησε
Πάρε ένα iq να είσαι ωραίος και αξιόπιστος
Ο sv2 το έχει ρώτησέ τον να σου πει λεπτομέρειες. -
Mεχρι ποσα εισαι διατεθιμενος να διαθεσεις? Θα σου προτεινα την alfa mito με τον 1.4t και τα 120ps που βγηκε πριν λιγες μερες και με αρχικη τιμη 17.000.Ειναι μικρο(αλλα με αρκετα καλους χωρους) αρα ευελικτο σε στενα και παρκινκ, αρκετα σβελτο και πολυ σταθερο αμαξι, κατι που θα εκτιμησεις στις εθνικες οδους!
Μετα το iQ οπως ειπωθηκε παραπανω ειναι μια πολυ καλη επιλογη, οπως επισης και το νεο fiesta... -
Τελικα θελεις ενα μικρο αυτοκινητο για off road περιπετειες ή για να να παρκαρεις ευκολα στην πολη, να εχει καλη συμπεριφορα στην ασφαλτο και να πηγαινεις στην Κορινθο; Νομιζω οτι αυτο πρεπει να αποφασισεις πρωτα και βλεπουμε....
-
Ford Ka Τitanium.
ABS, Aερόσακοι οδηγου -συνοδηγου & πλευρικοι, Κεντρικό κλείδωμα, ηλ. καθρεπτες, ηλ. παραθυρα, προβ. ομιχλης, A/C, Ραδιο-CD με MP3 Bluetooth και θύρα USB, ζάντες αλουμινίου
11700€
Αντε, καλοταξιδο.
Υ.Γ.
Σε μαυρο χρωμα. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Panda 100αρι και εισαι αρχοντας.μικρό , σπιρτόζικο και ξεκούραστο
με την επιλογή city και το αυξημένο του ύψος είναι από τα πιο ξεκούραστα μέσα στην κίνηση -
Το 100άρι δε νομίζω ότι έχει μπουτόν CITY αλλά SPORT.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
:slap:
Α καλά ο ανεκδοτάκιας χτύπησεΠάρε ένα iq να είσαι ωραίος και αξιόπιστος
Ο sv2 το έχει ρώτησέ τον να σου πει λεπτομέρειες.Κων5 δε λεει παμπ ρε το θεμα.
Αν το σκεφτεις λιγακι,τοσο δα,με βαση το οσα αναφερει μεχρι τωρα ο kpv ειναι η ιδανικοτερη ΜΑΚΡΑΝ λυση και απορω πως δεν το προτεινε καποιος αλλος μεχρι τωρα. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Panda 100αρι και εισαι αρχοντας.Κορυφαίο αμαξάκι. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει για την συγκεκριμένη περίπτωση γιατί είναι πολύ σκληρό και αφού είπε ότι θα κινείται περισσότερο στην πόλη για δουλειές, θα κοπανιέται στις λακούβες αρκετά. Το ίδιο και σε ανέβασμα πεζοδρομίου που μοιραία θα κάνει αφού γράφει πως παρκάρει πολλές φορές τη μέρα. Αξίζει πάντως να το δει.
Ιδανικό αυτοκίνητο για αυτό που θέλει θεωρώ ότι είναι το Twingo GT 1.2T, αρκεί να έχει φτιάξει η αντιπροσωπεία αλλιώς δεν θα παλεύεται.
Μια άλλη δοκιμασμένη ιδέα για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτου είναι το 206+ που θα βγει τώρα.
Όσο για τη δόση περιπέτειας του Jimny είναι πραγματικά ανατριχιαστική Να πηγαίνεις με 120 στον αυτοκινητόδρομο και να είσαι με όλη σου την προσοχή στο τιμόνι μη σου φύγει λίγο και δεν μπορείς να το μαζέψεις
-
Ρε παιδια το panda το 100 το ειχα σκεφτει και εγω αλλα το απεκλεισα οταν ειδα οτι κανει 13.400 το απεκλεισα , με 800 ευρω παραπανω περνω το fiesta που ειναι μια κατηγορια παραπανω και πιο καλοφτιαγμενο , οχι πως το panda δεν ειναι καλο αμαξι . Οταν λεω μικρο αμαξι πολης δεν εννοω κουτακι ( iq , smart ) , εννοω κανονικο αυτοκινητο που περα απο την πολη θα με παει και ενα ταξιδι με την παρεα μου με ασφαλεια και μια λογικη ταχυτητα. Αλιως τι διαφορα εχει η τριπλετα aygo-106-c1 απο το jimny για παραδειγμα ? Και τα τρεια αυτα ειναι αμαξια πολης που στην εθνικη κεινησαι με ασφαλεια μεχρι 120 όπως και το jimny και στην ΄πολη παρκαρουν πιο δυσκολα απο το jimny γιατι αν και εχουν παρομοιο μηκος και πλατος το jimny εχει και υψος ( βλεπε πεζοδρομια ).Εχει και τις εκτος δρομου ικανοτητες , βεβαια υστερει απο τα τρεια αυτα σε ανεση. Απο το 106 εχω προσωπικη εμπειρια μιας και το εχει ο κολλητος μου και στην εθνικη οταν πιασαμε τα 140 στην κατηφορα στα μεγαρα κρατιομασταν να μην πεταξουμε , απο τα αλλα δυο δεν ξερω αλλα φανταζομαι ειναι το ιδιο.
-
τελικα με το 106 θα πετουσατε η παει με ασφαλεια? αλλα λες στο πρωτο ποστ, αλλα λες τωρα..
και αν πετουσατε με το 106 θα το αγοραζε ο βγενοπουλος...?(ασχετο οικονομικο σχολιο σιωπηρης πλειοψηφιας)
στα σοβαρα τωρα (επιτελους) αμα σαρεσει το jimny πας και το τσιμπας...το παντα 100 ειναι πολυ καλο εφοσον δε πας καπου με λακουβες...
αποφασισε γρηγορα πριν αρχισουν τις προτασεις 20+ χιλιαδων ευρω...
Σας παρακαλώ βρε σείς , βοήθεια...