-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πόση ώρα είναι η διαδρομή για λίμνη Πλαστήρα από Αθήνα εφόσον κάποιος κινείται ελαφρώς πάνω από τα όρια 130 (το πολύ 140χαώ) στην εθνική, το πολύ 100χαώ σε επαρχιακό χωρίς στροφές και ήρεμα σε επαρχιακό με στροφές;Υπολόγισε 4 ώρες αν δεν έχεις ξανακάνει τη διαδρομή. Από οδηγικής άποψης ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι από Λαμία έως και Δομοκό: παρότι ανεβαίνεις το βουνό ο δρόμος είναι 2 λωρίδες με καλή ορατότητα, αρκετές ανοιχτές φουρκέτες και παρατεταμένες στροφές. Μπορείς άνετα να κρατάς ταχύτητες της τάξης των 120 χλμ. χωρίς πρόβλημα, σίγουρα βέβαια θα σε προσπεράσει κάποιος Λαμιώτης χεράς πηγαίνοντας δίχως αύριο. Ενδιαφέρουσα και η κατάβαση, με κακό οδόστρωμα όμως και κίνηση από φορτηγά.
Στο ίδιο μοτίβο και ο δρόμος από Καρδίτσα (μετά τη Μητρόπολη) προς τη λίμνη, όπως και οι γύρω της δρόμοι (με προσοχή όμως...).
-
Για να δουμε, αναβιωνω προτασουλες για εκδρομες....
Λεω λοιπον το σουκου που ερχεται με τη μιτσουμπα - το γαλλοχρεπο ακομη αργει - να παω βολτιτσα. ελπισω να μην στραβωσει τιποτε στη δουλεια και τον πιω.
Αναγκαστικα Παρασκευη βραδακι ξεκινημα να κατεβασω με τη γατα τον πεθερο μου στη Ναυπακτος.
Απο εκει ξεκινημα πρωι και παμε μεσω ιωνιας Αγρινιο. Μετα το Αγρινιο, τη γεφυρα του αχελωου, δεξια και παμε προς μαλεσιαδα. απο εκει ανεβαινουμε χαλκιοπουλο και μετα προς αστροχωρι. κατεβασμα προς πηγες και γεφυρα κορακου για μασα. απο γεφυρα κορακου παμε απο τα τουνελ - τα εχω περασει οταν ακομη ηταν χωματινα και πεφτανε κοτρωνες στο παρπριζ - και τη σιδερενια γεφυρα.
μετα 2 οι επιλογες.
ή παω προς ανθηρο και ανεβαινω στο κατουσι να περασω απο το πασο (εχει και 2-3 χιλιομετρα χωμα στο κορφη) που δεν ξερω τι χιονι θα εχει και αν περναω, και μετα απο εκει τουνελ γκροπας και πυλη και μετα καρδιτσα. ή παω ευθεια για αργιθεα, ανεβασμα τυμπανο, κατεβασμα μουζακι και καρδιτσα.
εδω θελω γνωμες.
το επομενο πουρνο κυριακης, λιγο απο αγραφα απο ιταμο, φουρνα, μαυριλο και κατεβασμα μακρακωμη για επιστροφη. αντε μπορει και αντι μαυριλο να μπω ταρζαν και παλιοκαστρο. -
Δύο παρατηρήσεις, από Χαλκιόπουλο προς Αστροχώρι είναι όλο άσφαλτο, μπορείς πριν το Χαλκιόπουλο να πας περδικάκι και από εκεί να πάρεις χωματόδρομο προς τις κορυφές, μέσα από πυκνό ελατόδασος. Διαφορετικά λίγο πριν τη Σκουληκαριά έχει ταμπέλα προς κανάλια. Ανεβαίνει καρφί τσιμεντοδρομο και βγαίνει αυχένα με θέα και προς την κοιλάδα Αχελώου και προς όλη την ήπειρο. Στον αυχένα έχει διαδρομές προς ανεμογεννήτριες, θέα απεριόριστη, χωματόδρομος παντού. Αν συνεχίσεις θα περάσεις καλοκαιρινά χειμαδιά με παγωμένες λιμνούλες, λογικά και σιγά σιγά θα κατέβεις προς Αχελώο. Εκεί θα στρίψεις αριστερά και θα βγεις Αστροχώρι. Προτείνω ανεπιφύλακτα, αν θες οδηγίες πες μου.
Στο ανθηρό προς Στουρναραίικα προτείνω παρόμοια ανεπιφύλακτα, εκτός αν έχεις καιρό να περάσεις από τύμπανο, οπότε και από εκεί είναι ωραία.
Πρόβλημα, χιόνισε αρκετά, για αρκετές ώρες και νομίζω και το Σάββατο έχει χιονοπτώσεις.
Τη πρώτη διαδρομή που γράφω την καθαρίζουν λόγω ανεμογεννητριών γιατί εκεί πάνω έχουν φύλακα, κρίμα ο άνθρωπος, αλλά πιάνει και πάγο πολύ, τη δεύτερη στο ανθηρό δεν την καθαρίζουν....
-
@civil357 said in Οδικώς στην Ελλάδα - Οδηγίες:
Δύο παρατηρήσεις, από Χαλκιόπουλο προς Αστροχώρι είναι όλο άσφαλτο, μπορείς πριν το Χαλκιόπουλο να πας περδικάκι και από εκεί να πάρεις χωματόδρομο προς τις κορυφές, μέσα από πυκνό ελατόδασος. Διαφορετικά λίγο πριν τη Σκουληκαριά έχει ταμπέλα προς κανάλια. Ανεβαίνει καρφί τσιμεντοδρομο και βγαίνει αυχένα με θέα και προς την κοιλάδα Αχελώου και προς όλη την ήπειρο. Στον αυχένα έχει διαδρομές προς ανεμογεννήτριες, θέα απεριόριστη, χωματόδρομος παντού. Αν συνεχίσεις θα περάσεις καλοκαιρινά χειμαδιά με παγωμένες λιμνούλες, λογικά και σιγά σιγά θα κατέβεις προς Αχελώο. Εκεί θα στρίψεις αριστερά και θα βγεις Αστροχώρι. Προτείνω ανεπιφύλακτα, αν θες οδηγίες πες μου.
Στο ανθηρό προς Στουρναραίικα προτείνω παρόμοια ανεπιφύλακτα, εκτός αν έχεις καιρό να περάσεις από τύμπανο, οπότε και από εκεί είναι ωραία.
Πρόβλημα, χιόνισε αρκετά, για αρκετές ώρες και νομίζω και το Σάββατο έχει χιονοπτώσεις.
Τη πρώτη διαδρομή που γράφω την καθαρίζουν λόγω ανεμογεννητριών γιατί εκεί πάνω έχουν φύλακα, κρίμα ο άνθρωπος, αλλά πιάνει και πάγο πολύ, τη δεύτερη στο ανθηρό δεν την καθαρίζουν....
tnx
δεν εχω ομως το βιταρα μου...
θα ειμαι με τη μιτσουμπα
και θερινα λαστιχα
οποτε χωμα ελαχιστον εως και καθολου.
το gv μου παιρνει μονο 2 ατομα - πισω το εχω διαμορφωσει για διαβιωση, οποτες για να κατεβασω τον πεθερο υποχρεωτικα παιρνω μιτσουμπα. τις εχω κανει τις διαδρομες και τις 2. αλλα πριν τη πανδημια. και με οχημα εξοπλισμενο....
Οδικώς στην Ελλάδα - Οδηγίες