-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Νοικιάρικο ήταν το αμάξι το είχα για μια βδομάδα και το συγκρίνω με C4, 308, 207, Astra και το Xsara μου που έχει καινούργια αμορτισέρ με περίπου τα ίδια χιλιόμετρα, άλλωστε το αναφέρω και στο κείμενο μου. Δεν είπα οτι είναι επικίνδυνο το αμάξι είπα οτι πλέει, οτι έχει πρόβλημα στην απόσβεση των κυματοειδών στην Εθνική ( κάνεις τραμπολίνο κανονικά μέσα ) ειδικά αμα είσα με 140-150 αλλά και στα 130 έχει θέματα.
Στο λίνκ που γράφεις λέει οτι το ι30 είναι πιο σκληρό απο το ΚΙΑ πράγμα που δεν το λέει κανένας απολύτως σε άλλο τέστ.Όλοι μιλάνε για πιο άνετο στήσιμο σε σχέση με το ΚΙΑ το οποιο μεταφράζεται σε πολλά πράγματα με βάση τα στρογγυλεμένα τεστ όλων των περιοδικών. Βέβαια στο εν λόγω μπλόγκ διάβασα οτι η 156 δεν ήταν σπόρ
Υ.Γ Αν ενα αυτοκίνητο διαλύεται με 15κ και είναι τόσο καλά κατασκευασμένο τότε κάτι Saxo εξυπηρέτησης που μου δίνανε από το συνεργείο θα έπρεπε να είχαν ρημάξει με το που κάνανε 10 μέτρα.τώρα με βάλατε σε σκέψεις.. θα προσπαθήσω να το οδηγήσω σε κανα τεστ γιατί αρέσει στην κοπελιά και θέλει να το πάρει οπότε με ενδιαφέρει άμεσα το θεμα.
γενικά πάντως ενα αμάξι με πιο άνετο στήσιμο σημαίνει ναι μεν μεγαλύτερες κλίσεις σε στροφές αλλά λιγότερες αναπηδήσεις λόγω πιο μαλακών ρυθμίσεων.. εγω ετσι το αντιλαμβάνομαι.
ρώτησα αν ήταν δημοσιογραφικό καθώς είναι γνωστό πως το αμάξι τρώει ΤΟ σκίσιμο.
καλα για αυτοκίνητα συνεργείου αστα.. και μενα μου έχουν δώσει κάτι ματιζ και κάτι g.punto που σταυροκοπιέμαι ακόμα πως δε μου'φυγε καμιά ρόδα..α.. και κάτι εντος εντός θέματος.. φιλε αν σου αρέσει το τρέξιμο τότε το λεον είναι μονόδρομος.. η ροπή που εχουν τα τουρμπο είναι ΑΛΛΟ πράγμα σε σχέση με τα ατμοσφαιρικά..
-
@ Mercyful_Fate
δεν πας να δεις κανα fiat-lancia που ειναι και καλυτερα. -
Λάθος κάνεις, η μαλακότερη ανάρτηση δεν σημαίνει λιγότερες αναπηδήσεις. Μπορεί να είναι λιγότερο έντονες αλλά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Για τα δικά μου γούστα (που το είπα ξανά πριν) είναι προτιμότερο ένα σφιχτότερο σετάπ το οποίο δεν επιτρέπει μεγάλες διαδρομές στις κυματοειδής, παρά ένα μαλακό το οποίο θα εξαλείφει εντελώς το τράνταγμα αλλά το αμάξι θα ταλαντώνεται.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
γενικά πάντως ενα αμάξι με πιο άνετο στήσιμο σημαίνει ναι μεν μεγαλύτερες κλίσεις σε στροφές αλλά λιγότερες αναπηδήσεις λόγω πιο μαλακών ρυθμίσεων.. εγω ετσι το αντιλαμβάνομαι
Θεωρητικά ναι αλλά αν τα αμορτισέρ δεν συνδυαζονται καλά με τα ελατήρια έχεις το φαινόμενο που περιγράφω. Άλλωστε σε πλεύσεις και ταλαντώσεις είναι επιρεπή τα μαλακά στημένα και όχι τα σκληρά στημένα αυτοκίνητα και εκεί φαίνεται η μαγκιά του κατασκευαστή στο στήσιμο. Ένα μαλακό αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα και άνετο.
Τα Saxo που οδηγούσα δεν είχαν κανένα θέμα διάλυσης αναρτησιακά και μηχανικά. Ήταν διαλυμένα μέσα απο τον κάθε βλάκα που δεν σέβεται την ξένη περιουσία αλλά μια χαρά στρίβανε και μια χαρά ( πολύ καλύτερα μάλιστα από το τεραστίου μεταξονίου i30 σε σύγκριση με το Saxo ) πηγαίναν στην Εθνική. -
καλα τα saxo -rally στην εθνικη ηταν για κλωτσιες ,ειδικα μετα τα 140.
-
Σε άλλον τομέα μετέφεραν ανασφάλεια. Έτερον εκάτερον.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
... ενώ το i30 1,6 δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα να το βρω για ένα testdrive, οπότε γνωρίζω μόνο την έκδοση 1,4 (που έχει σημαντικές διαφορές) και τις προδιαγραφές του 1,6....Κάνε test drive το 1400. Mην νομίζεις ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Δες το αυτοκίνητο στο δρόμο πως πηγαίνει. Αν σου αρέσει, τότε ξανασυζητάμε για τις λεπτομέρειες στο 1600άρι.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να προτείνω κάτι ...
Επειδή έχω κορεάτικο ίσως να μην είμαι τόσο αντικειμενικός. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
γενικά πάντως ενα αμάξι με πιο άνετο στήσιμο σημαίνει ναι μεν μεγαλύτερες κλίσεις σε στροφές αλλά λιγότερες αναπηδήσεις λόγω πιο μαλακών ρυθμίσεων.. εγω ετσι το αντιλαμβάνομαι
Θεωρητικά ναι αλλά αν τα αμορτισέρ δεν συνδυαζονται καλά με τα ελατήρια έχεις το φαινόμενο που περιγράφω. Άλλωστε σε πλεύσεις και ταλαντώσεις είναι επιρεπή τα μαλακά στημένα και όχι τα σκληρά στημένα αυτοκίνητα και εκεί φαίνεται η μαγκιά του κατασκευαστή στο στήσιμο. Ένα μαλακό αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα και άνετο.
Τα Saxo που οδηγούσα δεν είχαν κανένα θέμα διάλυσης αναρτησιακά και μηχανικά. Ήταν διαλυμένα μέσα απο τον κάθε βλάκα που δεν σέβεται την ξένη περιουσία αλλά μια χαρά στρίβανε και μια χαρά ( πολύ καλύτερα μάλιστα από το τεραστίου μεταξονίου i30 σε σύγκριση με το Saxo ) πηγαίναν στην Εθνική.χμ.. επειδή είχα 106 10 χρόνια και το είχα δοκιμάσει με διαφόρους συνδυασμούς αναρτήσεων πρέπει να σου πω πως αν μιλάμε για αναπηδήσεις και αυτά είχαν μειονέκτημα στην εθνική..
επίσης το μεταξόνιο για μένα φαίνεται σε ύπουλες στροφές που μπορεί να πηγαίνεις με 50-60 και όμως να σε πετάξουν.. επειδή εχω μια τέτοια ακριβώς εκεί που μένω αυτό που έβλεπα είναι πως με το 106 λίγο να μην πρόσεχα το αμάξι έφευγε..
με το bravo όμως αλλά και με το cee'd ούτε που την καταλαβαίνω.. όσο απρόσεχτα και να την πάρω είναι τρένα και τα 2.. γιατί έχουν αρκετά μεγάλο μεταξόνιο..
σε στροφιλίκια όμως που χρειάζεται ευελιξία το 106 ήταν άπαιχτοτώρα για το i30 δε ξέρω.. θα προσπαθήσω να οδηγήσω κάποιο..
ωστόσο οταν διαβάζω κάτι τέτοια:
Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου κινείται εξίσου στο ίδιο κλίμα αποστασιοποίησης με το παρελθόν, επικυρώνοντας και πάλι τις αλλαγές που πρεσβεύει. Οι αναρτήσεις (γόνατα Μακφέρσον εμπρός, σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω) διαχειρίζονται με ασφάλεια τη δύναμη του κινητήρα, προσδίδοντας καλό κράτημα και μία οδική συμπεριφορά που δεν προβληματίζει ποτέ. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αυτοκίνητο είναι ουδέτερο, όταν το πιέσεις εμφανίζεται η υποστροφή, το φαινόμενο όμως εκδηλώνεται προοδευτικά και αντιμετωπίζεται εύκολα. Την ίδια ώρα, το πίσω μέρος παραμένει πεισματικά κολλημένο στο δρόμο, ακόμα και στη περίπτωση απότομης επιβράδυνσης μέσα στη στροφή, ενισχύοντας σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε, πως το ESP ενεργοποιήθηκε ελάχιστες φορές ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς, κάτι που δείχνει το σωστό «στήσιμο» του πλαισίου.
Αντίστοιχα, η σταθερότητα που επιδεικνύει το αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του, το καθιστούν ιδιαίτερα ευχάριστο στο ταξίδι. Προς αυτή τη κατεύθυνση συμβάλλει εξάλλου και η άνεση των αναρτήσεων, η οποία, αν και δεν κινείται σε επίπεδα εφάμιλλα των καλύτερων ευρωπαϊκών (βλ. γαλλικών) μοντέλων, παρόλα αυτά κατορθώνει να απομονώνει αρκετά αποτελεσματικά τους επιβάτες από τους ...κρατήρες που ευδοκιμούν στους ελληνικούς δρόμους!
πηγή:
http://www.auto-internet.gr/testsah.php?selectat=Hyundai i30μου δίνεται η εντύπωση πως μιλάτε ή για κάποιον δρόμο πολύ κακοφτιαγμένο ή για πολύ υψηλές ταχύτητες..
επιφυλάσομαι να οδηγήσω κάποιο λοιπόν.. -
Άμεσες οδηγικές εμπειρίες με τα εν λόγω οχήματα δεν έχω, παρα μόνο έμμεσες (το λεόν φρ με ντι ες τζι και το προσίντ 1.6) ωστόσο βάσει αυτών που διαβάζω και βλέπω υπάρχουν τα εξης + & - ανα μοντέλο:
λεόν
- εξωτερικό ντιζάιν
- μοτέρ (σύμφωνα με τα τέστ των 4Τ υπάρχει υπερχαοτική διαφορά με τον ανταγωνισμό και σε επιδόσεις αλλά και σε κατανάλωση, σε βαθμό μούφας γιατί ως γνωστόν ουδείς είχε άλογα και δεν τα πάτησε...)
- θέση οδήγησης
- επιλογέας
- κράτημα
- σκληρή ανάρτηση
- αξιοπιστία τςι
- 4 αστέρια στα κρας τέστ (έστω και οριακά)
ι30
- άνεση
- αξιοπιστία
- φθηνή συντήρηση
- χαμηλότερη κατανάλωση (προσωπική άποψη)
- πουλ μουρ
- επιλογέας
- ανάρτηση
- εξωτερικό ντιζάιν
Με λίγα λόγια έαν ήθελα θα συνιστούσα το λεόν για όσους θέλουν να το παίξουν πιο τρέντυ/πουλ μουρ ή πιο γκαζάκηδες/στροφάκηδες και ι30 για όσους θέλουν να έχουν ένα αυτοκίνητο πιο εργαλείο. Προσοχή και με τα δύο εφόσον είναι εφοδιασμένα με ΕSP μιλάμε για εξαιρετικά ασφαλή αυτοκίνητα οπότε θέμα ασφάλειας δεν τίθεται για μένα.
Προσωπικά θα φοβόμουνα εξαιρετικά το λεόν από θέμα αξιοπιστίας όντας μοντέλο του βάγκ πόσο μάλλον με τςι και επιπλέον θα ήθελα να βεβαίωσω τον εαυτό μου ότι δεν είναι πολύ σκληρό. Αν η ποιότητα κύλισης ήταν σε νορμάλ επίπεδο τότε θα ήμουνα διατεθειμένος να έχω το φόβο της αναξιοπιστίας έναντι των σημαντικά καλύτερων επιδόσεων...
Πάντως εάν δεν σε φοβίζει το όνομα της φίατ από άποψη αξιοπιστίας και το κακό τιμόνι του μπράβο θα σου έλεγα να το δεις μιας και από τα πιο στυλάτα της κατηγορίας και με καλό μοτέρ...
-
Btw, στην ψηφοφορία έχει γίνει ένα λάθος. Μιλάμε για την έκδοση 1.6 του i30.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
μου δίνεται η εντύπωση πως μιλάτε ή για κάποιον δρόμο πολύ κακοφτιαγμένο ή για πολύ υψηλές ταχύτητες..
επιφυλάσομαι να οδηγήσω κάποιο λοιπόν..Μιλάμε για ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και κέντρο Θεσσαλονίκης σε δρόμους που τους ξέρω απέξω κι ανακατωτά όπως και τις αντιδράσεις του δικού μου προσωπικού αυτοκινήτου αλλά και αυτοκινήτων φίλων μου.
Να το ξαναπώ. Η μέγιστη ταχύτητα που είδα στο κοντέρ ήταν 150 στιγμιαία. Κατα 99% κινούμουν με 110-120 στην Εθνική. -
Οι απαιτήσεις μου δεν είναι υπερβολικές. Δεν είμαι ούτε κυνηγός του γκαζιού, ούτε 'ανοιγματάκιας', ούτε ξοδεύω λεφτά σε μηχανικές βελτιώσεις, πέρα των μηχανικών θεμάτων που προκύπτουν κατά καιρούς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα εκτιμούσα την καλή μηχανική απόδοση (π.χ. μεγαλύτερη ροπή χαμηλά λόγω τούρμπο, και άρα σημαντικά μεγαλύτερη επιτάχυνση από ένα ατμοσφαιρικό) ή την μεγαλύτερη οδηγική άνεση που προσφέρει ένα καλοζυγισμένο αμάξι. Ωστόσο δίνω αρκετή σημασία σε έναν επαρκή εξοπλισμό, ενώ δεν μου είναι καθόλου αδιάφορο και το αισθητικό κομμάτι. Με λίγα λόγια, ψάχνοντας κάτι να με καλύπτει συνολικά, θέλω να κάνω τους συμβιβασμούς που θα ζυγίσουν λιγότερο στη συνολική ζυγαριά.
Λες ότι οι απαιτήσεις σου δεν είναι υπερβολικές. Δεν είσαι κυνηγός του γκαζιού, 'ανοίγματος κλπ...
Αλλά θέλεις ροπή και τούρμπο.... και επιτάχυνση... κλπ...κλπ...
Αλλά θέλεις και άνεση... και επαρκή εξοπλισμό...
Και κοιτάς και το αισθητικό κομμάτι...Εσένα ποιο από τα δύο σε καλύπτει σε αυτά που γράφεις;
Εμένα προσωπικά έτσι που τα γράφεις ... κανένα.
-
μονο ενας εχει ψηφισει i30 1.6.
ποιος να ειναι αυτος αραγε -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οι απαιτήσεις μου δεν είναι υπερβολικές. Δεν είμαι ούτε κυνηγός του γκαζιού, ούτε 'ανοιγματάκιας', ούτε ξοδεύω λεφτά σε μηχανικές βελτιώσεις, πέρα των μηχανικών θεμάτων που προκύπτουν κατά καιρούς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα εκτιμούσα την καλή μηχανική απόδοση (π.χ. μεγαλύτερη ροπή χαμηλά λόγω τούρμπο, και άρα σημαντικά μεγαλύτερη επιτάχυνση από ένα ατμοσφαιρικό) ή την μεγαλύτερη οδηγική άνεση που προσφέρει ένα καλοζυγισμένο αμάξι. Ωστόσο δίνω αρκετή σημασία σε έναν επαρκή εξοπλισμό, ενώ δεν μου είναι καθόλου αδιάφορο και το αισθητικό κομμάτι. Με λίγα λόγια, ψάχνοντας κάτι να με καλύπτει συνολικά, θέλω να κάνω τους συμβιβασμούς που θα ζυγίσουν λιγότερο στη συνολική ζυγαριά.
Λες ότι οι απαιτήσεις σου δεν είναι υπερβολικές. Δεν είσαι κυνηγός του γκαζιού, 'ανοίγματος κλπ...
Και κοιτάς και το αισθητικό κομμάτι...Εσένα ποιο από τα δύο σε καλύπτει σε αυτά που γράφεις;
Δεν έχεις και άδικο...
Πάντα όταν ψάχνεις το επόμενό σου αυτοκίνητο κοιτάς να τα βολέψεις όλα στα χρήματα που διαθέτεις.
Να το θέσω ως εξής λοιπόν: θέλω το αμάξι που θα αγοράσω να έχει κάποια βασικά στάνταρ που να το κατατάσσουν τουλάχιστον στο μέσο της κατηγορίας (π.χ. το εσωτερικό του δεν χρειάζεται να είναι mercedes, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε και στο άλλο άκρο, απλώς να είναι αξιόλογο), και ταυτόχρονα να είναι και λιγάκι... ενδιαφέρον στην οδήγηση.Για να το θέσω αλλιώς: γνωρίζω πως στα χρήματα που δίνω θα αναγκαστώ να κάνω συμβιβασμούς σε κάποιους τομείς. Γι' αυτό ζητάω την γνώμη του καθενός για το τι θα θυσίαζε εκείνος αν είχε τις δύο επιλογές που αναφέρω (φυσικά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο λόγος που θα θυσίαζε κάποιος το Χ χαρακτηριστικό για να κερδίσει το Υ, έτσι ώστε να αντιληφθώ τυχόν σφάλματα που έχω στην εικόνα μου για τα δύο αμάξια).
Η εντύπωση που έχω αποκομίσει μεχρι τώρα (και έχοντας οδηγήσει στο testdrive το Leon 1.4 tsi) είναι οτι το Leon μου τα παρέχει αυτά (ίσως και λίγο παραπάνω).
Αυτό που με κάνει να έχω second thoughts είναι το γεγονός ότι στο i30 έχω οδηγήσει μόνο την 'μικρή' έκδοση, και όχι την 'μεγάλη' (για την οποία έχω λάβει/διαβάσει/ακούσει πολύ καλύτερα λόγια). -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
βασικά υπάρχει κάποιο που τον καλύπτει αλλά δε θα το πω γιατί θα κατηγορηθώ για..γρίζα διαφήμιση.. να πω μόνο πως έχει τουρμπο, κάνει 17.250€ και ESP σ'ολες τις εκδόσεις στανταρ
μου δίνεται η εντύπωση πως μιλάτε ή για κάποιον δρόμο πολύ κακοφτιαγμένο ή για πολύ υψηλές ταχύτητες..
επιφυλάσομαι να οδηγήσω κάποιο λοιπόν..Μιλάμε για ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και κέντρο Θεσσαλονίκης σε δρόμους που τους ξέρω απέξω κι ανακατωτά όπως και τις αντιδράσεις του δικού μου προσωπικού αυτοκινήτου αλλά και αυτοκινήτων φίλων μου.
Να το ξαναπώ. Η μέγιστη ταχύτητα που είδα στο κοντέρ ήταν 150 στιγμιαία. Κατα 99% κινούμουν με 110-120 στην Εθνική.λοιπόν επειδή αμάξι σύγχρονο με καλή ανάρτηση και να πλέει με 110-120 σε ΕΟ μου φαίνεται περίεργο δε μιλάω άλλο σχετικά μέχρι να το οδηγήσω.
καταλαβαίνεις ωστόσο και μας που μας φαίνεται περίεργο αυτό που γράφετε.. εγω οταν το πρωτοδιάβασα νόμιζα πως αναφέρεστε σε 160+ -
Ο χρήστης stred έγραψε:
βασικά υπάρχει κάποιο που τον καλύπτει αλλά δε θα το πω γιατί θα κατηγορηθώ για..γρίζα διαφήμιση.. να πω μόνο πως έχει τουρμπο, κάνει 17.250€ και ESP σ'ολες τις εκδόσεις στανταρ
Ακριβώς φίλε stred. Έτσι όπως τα γράφει το παληκάρι φωτογραφίζει καθαρά άλλο αυτοκίνητο ΠΟΥ υπάρχει.
-
...και ταυτόχρονα να είναι και λιγάκι... ενδιαφέρον στην οδήγηση.Φίλε μου μόλις αποφάσισες. Leon...
Kαλορίζικο, καλοτάξιδο ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...και ταυτόχρονα να είναι και λιγάκι... ενδιαφέρον στην οδήγηση.
Φίλε μου μόλις αποφάσισες. Leon...
και αν ειναι λιγο περισσοτερο ενδιαφερον στην οδηγηση το λεον σε δυο μηνες θα το εχεις βαρεθει.
σαυτην τη κατηγορια δεν υπαρχει ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
...και ταυτόχρονα να είναι και λιγάκι... ενδιαφέρον στην οδήγηση.
Φίλε μου μόλις αποφάσισες. Leon...
και αν ειναι λιγο περισσοτερο ενδιαφερον στην οδηγηση το λεον σε δυο μηνες θα το εχεις βαρεθει.
σαυτην τη κατηγορια δεν υπαρχει ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.Ίσως, αλλά στις παραπάνω κατηγορίες δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ.
-
για ψαξε στα μεταχειρ. και θα δεις οτι μπορεις να παρεις μεχρι και SLK COMPRESSOR.
Αγορά καινούργιου αμαξιού: Leon 1.4 tsi vs. i30 1.6