-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
το σβάρνα πάλι...δεν ξέρω που φαίνεται.Ναι αν το συγκρινεις με Μ3, δεν παει βημα! Αν το συγκρινεις με ενα αλλο 150αρι περιπου, τουρμπο, παει πολυ καλα!
Και που δεν φαινεται οτι δεν παει σβαρνα δηλαδη?
-
Θέλω XU σε DS3!!!Μπορώ;;;
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Θέλω XU σε DS3!!!Μπορώ;;;Ανωμαλε!
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Θέλω XU σε DS3!!!Μπορώ;;;
Ανωμαλε!
Γιατι ρε...;
-
Σοβαρεψου λεμε!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στροφαρει ΠΟΛΥ ψηλά χώρις λόγο...
Αν είναι μαμά αυτό..απλά δεν έχει νόημα να το πηγαίνει εκεί ψηλά... το σβάρνα πάλι...δεν ξέρω που φαίνεται.
Το ξέρω...
Έχω οδηγήσει το μοτέρ και σε ds3 και σε rcz...
Γενικά κανένα μικρο τουρμπο δεν αξίζει να το στροφαρεις ψηλά...Eξαρταται παιδια...Αν πας για να δεις τις μεγιστες δυνατοτητες, χρειαζεται, οχι τοσο γιατι
οι λιγες στροφες παραπανω θα σου βγαλουν περισσοτερα χλμ, αλλα γιατι αλλαζοντας, στην επομενη σχεση, οι στροφες θα πεσουν λιγο λιγοτερο, απ' οτι πχ αν αλλαζε στις 6κ αντι 6,5κ κερδιζοντας ετσι λιγο χρονο ωσπου η επομενη σχεση να φτασει σχεδον μεχρι κοφτη.
Νοημα ουσιαστικα δεν εχει κυριως στην 1η να την πας στο οριο. Απο 2α και μετα, και ειδικα αν εχεις σχετικα μακρια κλιμακωση (συνηθως τα μικρα turbo σε καποιες σχεσεις εχουν και για μειωμενη καταναλωση, αλλα και οταν βαζουν 5αρια κιβωτια...) ειναι αναγκαιο σχεδον για να πετυχεις την καλυτερη δυνατη επιδοση... -
Σοβαρεψου λεμε!Οκ οκ...Τελος οι μ@λ@κιες...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eξαρταται παιδια...Αν πας για να δεις τις μεγιστες δυνατοτητες, χρειαζεται, οχι τοσο γιατι
οι λιγες στροφες παραπανω θα σου βγαλουν περισσοτερα χλμ, αλλα γιατι αλλαζοντας, στην επομενη σχεση, οι στροφες θα πεσουν λιγο λιγοτερο, απ' οτι πχ αν αλλαζε στις 6κ αντι 6,5κ κερδιζοντας ετσι λιγο χρονο ωσπου η επομενη σχεση να φτασει σχεδον μεχρι κοφτη.
.με μπερδεύεις μάλλον με κάποιο αγωνιζόμενο και το αυτοκινητο μου με καποια ρέπλικα wrc...
αλλάζεις στην ιπποδύναμη και πέφτεις στην ροπή... -
Μα μου συγκρινεις 1.6 Turbo σημερινο φρεσκο μοτερακι με ενα μοτερ του '90 που επειδη απλα εμπαινε σε παναλφρα σκαρια, τα πηγαινε και γρηγορα!
Τεχνολογικα ειναι η μερα με τη νυχτα! -
...οπως και να εχει παντως, το THP τουλαχιστον ειναι τρελο 'πιστολι'.
Τα 15,6sec/145km/h στο 400αρι, και τα 28,7sec με ταχυτητα εξοδου 181Km/h στο χιλιομετρο απο σταση, ειναι επιδοσεις πολυ αξιολογες, απο τις καλυτερες στην κατηγορια.(πηγη: 4τροχοι Μαιος 2010)
-
Μα μου συγκρινεις 1.6 Turbo σημερινο φρεσκο μοτερακι με ενα μοτερ του '90 που επειδη απλα εμπαινε σε παναλφρα σκαρια, τα πηγαινε και γρηγορα!
Τεχνολογικα ειναι η μερα με τη νυχτα!??
όλα τα σύγχρονα μικρά ξεφουσκώνουν ψηλά.-
-
Τεχνολογικα ειναι η μερα με τη νυχτα!Ναι ρε δεν ειπα τιποτα για πλακα το 'γραψα... Αλλα θα θελα ενα ΚΑΘΑΡΑ Γαλλικο μοτερ και οχι ενα BMW...Ετσι για το γαμωτο! (δεν λεω οτι δεν ειναι καλο...)
-
με μπερδεύεις μάλλον με κάποιο αγωνιζόμενο και το αυτοκινητο μου με καποια ρέπλικα wrc...
αλλάζεις στην ιπποδύναμη και πέφτεις στην ροπή......οχι βρε συ, στο συγκεκριμενο παραδειγμα μιλαγα για το DS3 THP, με τις στροφες που ανεφερα, αλλα γενικως, τα παραπανω ισχυουν, και μαλιστα τα συμπερασματα αυτα εχουν επιβεβαιωθει και στην πραξη, στον δρομο, με αντιστοιχης φιλοσοφιας αυτοκινητα.
Τωρα για το τελευταιο, δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι εννοεις, εκτος αν μιλας για διαγραμμα ροπης ιπποδυναμης, οπου κατα τους παλαιοτερους, οι ιδανικες στροφες για αλλαγη σχεσεων, ειναι εκει που η καμπυλη της ιπποδυναμης τεμνει αυτην της ροπης.
Αυτο ισχυει για μια ιδανικη λειτουργια κινητηρα γενικοτερα, εκμεταλλευομενος σε ενα μεγαλο ποσοστο (γυρω στο 80-85% πχ) την ισχυ-ροπη του κινητηρα, αλλα οχι στο επακρο, για την καλυτερη δυνατη μετρηση-επιδοση, εφοσον αυτη ζητηθει... -
Μιλουσε για τα XU και γω του λεω για το πυραυλακι THP!
Για να σε προλαβω, το Multiair σιγουρα τεχνολογικα ειναι πιο μπροστα!όλα τα σύγχρονα μικρά ξεφουσκώνουν ψηλά.-
Για να μη ξεφουσκωσει ψηλα, θα πρεπε να χε μια τουρμπινα ναααααα...λογικο να ξεφουσκωνει ψηλα!
Εχει σημασια ομως? Δυναμη και ροπη εχεις ηδη απο τις 3.000στροφες...γιατι να πας στις 6.000?Ζηση αυτα τα κολληματα με τρελενουν!
Γιατι τι εχει η BMW ρε φιλε? Kαι δεν καταλαβα, ποιος ειπε οτι τον εφτιαξε η BMW αποκλειστικα?
Οι γερμανοι δουλευαν και οι γαλλοι τους ελεγαν, τελειωνετε??? -
Για να σε προλαβω, το Multiair σιγουρα τεχνολογικα ειναι πιο μπροστα!όλα τα σύγχρονα μικρά ξεφουσκώνουν ψηλά.-
Για να μη ξεφουσκωσει ψηλα, θα πρεπε να χε μια τουρμπινα ναααααα...λογικο να ξεφουσκωνει ψηλα!
Εχει σημασια ομως? Δυναμη και ροπη εχεις ηδη απο τις 3.000στροφες...γιατι να πας στις 6.000?Ζηση αυτα τα κολληματα με τρελενουν!
Γιατι τι εχει η BMW ρε φιλε? Kαι δεν καταλαβα, ποιος ειπε οτι τον εφτιαξε η BMW αποκλειστικα?
Οι γερμανοι δουλευαν και οι γαλλοι τους ελεγαν, τελειωνετε???Συμφωνα με οσα ξερω,η εξελιξη ειναι αποκλειστικα απο μερους της BMW...
-
φακ φακ φακ φακ φακ φακ!!!Βασιλη αναθεωρω...! http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine#1.6 Οκ ειχες δικιο ειναι απο κοινου το μοτερ...
-
Οι γερμανοι δουλευαν και οι γαλλοι τους ελεγαν, τελειωνετε???α άλλο κατάλαβα εγώ...
τα τούρμπο παλιά ήταν αντρική υπόθεση... μέσα σε 2000 στροφες τα έδιναν όλα ... πριν και μετά ήταν χώμα...
τα σημερινά δεν έχουν καμία σχέση... μερικά ξεχνάς οτι είναι συμπιεστά ...
αλλά όσα έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα ξεφουσκώνουν ψηλά... προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί
αφενώς δεν είμαι ραλίστας και αφετέρο το 80% του χρόνου το δουλεύω στις μεσαίες που πυροβολάνε... -
και αφετέρο το 80% του χρόνου το δουλεύω στις μεσαίες που πυροβολάνε...Α γεια σου!!!
-
Καλημέρα, ευτυχής (μελλοντικός) κάτοχος ds3 σε thorium με μαύρη οροφή από Θεσσαλονίκη. Καλώς σας βρήκα
-
Καλως τον.Καλορίζικο.Πολλές γρήγορες ευχαριστες κι αξιόπιστες διαδρομές σου εύχομαι.
Citroen DS3