-
**Ήθελα πληροφορίες για το ποια διαδρομή να προτιμήσω και σκέφτηκα ότι δεν έχουμε ένα θέμα για τέτοιες περιπτώσεις, όταν δλδ κάποιος θέλει παρόμοιες πληροφορίες να ρωτάει σε ένα συγκεκριμένο νήμα.
Οπότε είπα να ξεκινήσω το παρόν νήμα και να το εγκαινιάσω κάνοντας την πρώτη ερώτηση:**
Ποια είναι η προτιμότερη διαδρομή για το Μέτσοβο από την Κόρινθο;
Από Πάτρα ή από Λάρισα;Το τμήμα της Εγνατίας από τα Ιωάννινα μέχρι το Μέτσοβο είναι ολοκληρωμένο (εκτός από ένα μικρό κομμάτι), όπως φαίνεται στο χάρτη egnatia.gr > Χάρτης Εξέλιξης Έργου Ιανουάριος 2009;
_
-
**Ήθελα πληροφορίες για το ποια διαδρομή να προτιμήσω και σκέφτηκα ότι δεν έχουμε ένα θέμα για τέτοιες περιπτώσεις, όταν δλδ κάποιος θέλει παρόμοιες πληροφορίες να ρωτάει σε ένα συγκεκριμένο νήμα.
Οπότε είπα να ξεκινήσω το παρόν νήμα και να το εγκαινιάσω κάνοντας την πρώτη ερώτηση:**
Από Πάτρα ή από Λάρισα;Το τμήμα της Εγνατίας από τα Ιωάννινα μέχρι το Μέτσοβο είναι ολοκληρωμένο (εκτός από ένα μικρό κομμάτι), όπως φαίνεται στο χάρτη egnatia.gr > Χάρτης Εξέλιξης Έργου Ιανουάριος 2009;
_
-
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν έχω δει ποιά είναι η χιλιομετρική διαφορά αλλά οπωσδήποτε τη δεύτερη διαδρομή!
Στην Ελευσίνα βγαίνεις για Μάνδρα-Ερυθρές-Θήβα και από εκεί στον αυτοκινητόδρομο. Γλυτώνεις έτσι σχεδόν 100Km και 2-3 διόδια. Μειονέκτημα το ότι έχει αρκετή κίνηση φορτηγών αυτό το σκέλος.
Από εκεί και πέρα, το Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι, αλλά θα το δοκίμαζα αντί μέσω Λάρισας. Το Καλαμπάκα-Μέτσοβο έχω πολλά χρόνια να το διασχίσω (από τότε που ξεκινούσε η Εγνατία!).Το Γιάννενα-Μέτσοβο όντως έχει παραδωθεί στη κυκλοφορία εκτός της γέφυρας Αράχθου. Όμως έχουν υπάρξει προβλήματα.
-
Αθήνα, Λαμία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μέτσοβο έκανα τη διαδρομή τα Χριστούγεννα.
Ήθελα να γυρίσω πίσω από δυτική Ελλάδα (Γιάννενα κλπ), αλλά λόγο οικογένειας προτίμησα την ίδια διαδρομή για αποφυγή ζαλάδων κλπ (διαδρομή με περισσότερες στροφές).
Κόρινθος Μέτσοβο από δυτική Ελλάδα είναι 402 χλμ, ενώ από ανατολικά είναι 440 χλμ
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις...
_
-
γεια σας παιδια!!!σε ενα μηνα απο τωρα σκοπευω να κανω ενα ταξιδι στην ηγουμενιτσα αλλα δεν ξερω ποια διαδρομη ειναι καλυτερη(οικονομικη,ασφαλεστερη κλπ).
απο οσο ξερω υπαρχουν 3 διαδρομες που μπορεις να ακολουθησεις απο αθηνα για ηγουμενιτσα!!!!
1.αθηνα-πατρα-αρτα-ηγουμενιτσα(μεσω του αυτοκινητοδρομου αρτα-πρεβεζας και πρεβεζας-ηγουμενιτσας).
2.αθηνα-πατρα-αμφιλοχια-πρεβεζα(μεσω υποθαλλασιας σηραγγας Ακτιου-Πρεβεζας)-ηγουμενιτσα.
3.αθηνα-πατρα-αρτα-ηγουμενιτσα(μεσω ιονιας οδου στην αρτα και μετα εγνατιας).κανενας απο ηπειρο να με φωτισει??ευχαριστω πολυ!!!
-
κανενας δεν ειναι απο ηπειρο ρε παιδια?
-
Εδω που το ανοιξες ποσοι να το δουν;Ειναι undercover
Θα το μεταφερω σε πιο σωστο σημειο του φορουμ -
Εγώ είμαι από Ήπειρο!
Παλιά κάναμε την 1η διαδρομή, αλλά από τότε που έγινε η υποθαλάσσια σήραγγα προτιμούμε την 2η, είναι πιο παραθαλάσσια, πιο όμορφη διαδρομή.
Θα κάνεις και μια στάση για καφέ στην Βόνιτσα, κάτι κοπέλες φίλε, νόμιζα πως είχαμε πέσει σε τίποτα καλιστεία, αλλά ήταν απλά η απογευματινή βόλτα.
-
Υπάρχει και αυτή η εναλλακτική
Αθήνα - Τρίκαλα 3,5 ωρες
Τρίκαλα-Ηγουμενίτσα (μέσω Εγνατίας) 2 ώρες -
ευχαριστων admin!!!!!
Γιατι μεσω εγνατιας τωρα που εχει τελειωσει δεν συμφερει???
Παντως βαζοντας το GPS με παει μεσω εγνατιας και γραφει οτι ειναι απο οσο θυμαμαι 498 χιλιομετρα αν δεν κανω λαθος!!!!
Δεν με ενδιαφερει η ομορφια του ταξιδιου γιατι θα το κανω βραδι το ταξιδι!!!!Πιο πολυ με ενδιαφερει η ασφαλεια και ο χρονος ταξιδιου!!!!!!!! -
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Υπάρχει και αυτή η εναλλακτικήΑθήνα - Τρίκαλα 3,5 ωρες
Τρίκαλα-Ηγουμενίτσα (μέσω Εγνατίας) 2 ώρεςΔεν ξερω τπτ για αυτην την διαδρομη!!!!Απο οσο εχω ακουσει δεν συμφερει και δεν ξερω καθολου τον δρομο!!!!
-
Υπάρχουν αρκετές διαδρομές πλέον, για όλα τα γούστα. Αν το ταξίδι γίνει ΣΚ, τότε καλύτερα μακριά από θάλασσα και η καλύτερη διαδρομή είναι η:
-Αθήνα-Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Παναγιά και εκεί μπαίνεις Εγνατία Οδό και πας καρφί στην Ηγουμενίτσα. Το μειονέκτημα είναι η διαδρομή από Καλαμπάκα μέχρι Παναγιά, όπου ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές. Το πλεονέκτημα είναι πως έχεις αυτοκινητόδρομο μέχρι την Λαμία και από την Παναγιά μέχρι την Ηγουμενίτσα. Επιπλεον δεν μπλέκεις με αυτούς που πάνε για...μπανάκι!-Άλλη διαδρομή που θα διάλεγα εγώ είναι η :
Αθήνα-Αντίρριο-Άρτα-Ιωάννινα και είσοδος στην Εγνατία Οδό και μετά Ηγουμενίτσα. Είναι πιο γρήγορη από την πρώτη, αλλά λιγότερο ξεκούραστη, γιατί έχει λιγότερο αυτοκινητόδρομο.-Η τελευταία είναι η κλασική μέσω Ακτίου πλέον, που ακολουθεί την πιο παραλιακή διαδρομή, είναι σαφώς πιο όμορφη , αλλά πρέπει ν' αποφεύγεται πάσει θυσία τα Σαββατοκύριακα.
Καλό ταξίδι.
-
Ο χρήστης puma1991 έγραψε:
ευχαριστων admin!!!!!
Γιατι μεσω εγνατιας τωρα που εχει τελειωσει δεν συμφερει???
Παντως βαζοντας το GPS με παει μεσω εγνατιας και γραφει οτι ειναι απο οσο θυμαμαι 498 χιλιομετρα αν δεν κανω λαθος!!!!
Δεν με ενδιαφερει η ομορφια του ταξιδιου γιατι θα το κανω βραδι το ταξιδι!!!!Πιο πολυ με ενδιαφερει η ασφαλεια και ο χρονος ταξιδιου!!!!!!!!Χμμ δεν ξέρω, δεν το προτιμάει ο πατέρας μου το κομμάτι της εγνατίας, μόνο ΚΤΕΛ με έχει φέρει από εκεί, μήπως πληρώνεις παραπάνω διόδια?
Και οι υπόλοιπες διαδρομές είναι γύρω στα 498 km, για την 1η ειδικά το trip είχε γράψει 498 km για να πάμε Φιλιάτες που είναι +17 km από Ηγουμενίτσα, οπότε μου έκανε εντύπωση το νούμερο
Η 2η βγένει ελάχιστα πιο πάνω από τα 500 km, πάλι με +17 km.Μπορώ να σου πω και βράδυ είναι ωραία, ειδικά στις τελευταίες στροφές όταν θα προσεγγίζεις την Ηγουμενίτσα.
-
Μεχρι ιωαννινα την ξερω αρκετα καλα την διαδρομη!!!!Νομιζω θα επιλεξω αυτην και μετα θα μπω εγνατια!!!!!
Ποια ειναι πιο γρηγορη απο αποψη χρονου!!!!???
1.αθηνα-πατρα-ιωαννινα-ηγουμενιτσα(μεσω εγνατιας)
η
2.αθηνα-πατρα-αμφιλοχια-ηγουμενιτσα(μεσω υποθαλλασιας σηραγγας)???
-
ευχαριστω admin!!!Μπα πηραμε προαγωγη κυριε bill
-
Μεχρι ιωαννινα την ξερω αρκετα καλα την διαδρομη!!!!Νομιζω θα επιλεξω αυτην και μετα θα μπω εγνατια!!!!!
Ποια ειναι πιο γρηγορη απο αποψη χρονου!!!!???
1.αθηνα-πατρα-ιωαννινα-ηγουμενιτσα(μεσω εγνατιας)
η
2.αθηνα-πατρα-αμφιλοχια-ηγουμενιτσα(μεσω υποθαλλασιας σηραγγας)???
Η δεύτερη διαδρομή που αναφέρεις, είναι 35 χιλιόμετρα πιο σύντομη. Αλλά δεν έχει καθόλου αυτοκινητόδρομο. Άρα θα κάνεις πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο... Διαφορές του 10λεπτου, δεν έχουν και τόσο σημασία.
-
Αφού θα ταξιδέψεις βράδυ,κι εφόσον μπορείς να αποφύγεις το Σ/Κ,για τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα-Αρτα-Ηγουμενίτσα υπολόγισε περίπου πεντέμισυ ώρες με δύο ολιγόλεπτες στάσεις και χωρίς την ταυτότητα στο στόμα.Η διαδρομή από Ακτιο είναι πιό σύντομη,αλλά δεν ενδεικνύεται αν έχεις μαζί σου μικρά παιδιά,λόγω των πολλών στροφών.
-
Μιας και πηγαίνω εξαιρετικά συχνα προς τα μέρη αυτά, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
-
Η διαδρομή μέσω παραλίας (Μεσολόγγι-Βόνιτσα-Ηγουμενίτσα) βολεύει όταν η κανονική Ε.Ο. είναι προβληματική (ΣΚ, μεγάλες έξοδοι κτλ). Προσοχή στη διαδρομή πριν τον Αστακό με τις στροφές. Είναι δύσκολη αν δεν τη γνωρίζεις.
-
Η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων (Εγνατία) είναι εντελώς άχρηστη λόγω κίνησης προς Ιωάννινα (νταλίκες).
-
Αν η Ε.Ο. δεν έχει πολύ κίνηση, βολεύει να πας από Άρτα. Προσοχή. Αν οι ώρες είναι αιχμής, παρακάμπτεις Άρτα μέσω της παράκαμψης, βγαίνεις μετά τη Φιλιππιάδα και κατεβαίνεις νότια προς Άρτα και πάλι (5 Km επιπλέον διαδρομή) και στρίβεις δεξιά προς Πρέβεζα. Συνεχίζεις μέχρι την παραλία και στρίβεις δεξιά προς Ηγουμενίτσα. Η διαδρομή είναι περίπου 45-60 min.
Οι χρόνοι που θα κάνεις είναι οι εξής (ιδανικοί χωρίς κίνηση):
-
Αθήνα-Βόνιτσα 4 h + 1:15 h για Ηγουμενίτσα = ~5:15 h
-
Αθήνα - Άρτα 4:15 h + 0:15 h η παράκαμψη + 1 h για Ηγουμενίτσα = ~5:30 h
-
Αθήνα - Ιωάννινα 5:15 h + 0:45 h από Εγνατία = ~ 6 h
Οι χρόνοι αυτοί είναι με κανονικούς ρυθμούς κίνησης, κινούμενος μέχρι +20 του ορίου.
Ευχαριστώ.
-
Ποια διαδρομή να προτιμήσω;