-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
Η τροχαια δεν εβγαλε πορισμα για το ποιος φταιει!!απλα κατεγραψε το γεγονος ουτε μου εκωψε καποια κληση αλλα και ουτε μου εγιναν συστασεις για την προχηρη σταση με αλαρμαν εγω ειμουνα εκει για τον λογο οτι χαλουσε το αμαξι και εκανα κατι
θα ηταν το ιδιο;;;;
Τότε να είχες βάλει τρίγωνο στα 50μ .....
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γνωρίζουμε το περιστατικό και γνωρίζουμε ότι ο πελάτης μας φταίει 100% για το συμβάν.Το πρόβλημα είναι πως χωρίς τη δική του δήλωση (αποδοχής της ευθύνης ή μη) δεν μπορούμε να σας αποζημειώσουμε.
Τι σκ@τ@ τις έχουμε τις ασφαλιστικές μετά, μη με ρωτήσει κανείς... (βρίσκομαι στα δικαστήρια με τον υπέροχο αυτόν συμπολίτη-οδηγό )αυτα ειναι μαλακιες και αυτη η δικαιολογια ειναι γτπ. επεσες σε ασφαλιστικη με αλητες που δεν πληρωνουν..και δικαστηριο να τους πας αυτοι εχουν τσαμπα τους δικηγορους να καθονται.
αυτοι πονταρουν στο οτι δε θα το τραβηξεις πολυ για 400-500 ευρω..
εγω ειχα εναν αλλο που εκανε παρανομη αναστροφη με αγροτικο στη μαραθωνος με αποτελεσμα να σκασω πανω στη καροτσα του με πανω απο 100.
ξερεις τι μου ελεγε μετα..?οτι τον χτυπησα απο πισω..ευτυχως που ειχα φωναξει τροχαια και κατεγραψε τη παραβαση του και στο αλκοτεστ βρηκε οτι τα χε πιει.
αυτος ξερεις τι θα παθε μετα...?αφου καλυψε εμας η ασφαλιστικη του μετα θα κυνηγησε αυτον(ευτυχως εχει αλλαξει ο νομος,γιατι παλια αν ηταν πιωμενος θα ελεγε δε σε καλυπτω βρειτε τα μονοι σας ).
αλλα και η ασφαλιστικη του στην αρχη πηγε να μας το παιξει δυσκολη και μας ελεγε για χτυπημα απο πισω και τελικα συμβιβαστηκε οταν ειδε πως τα στοιχεια ηταν ξεκαθαρα εναντιον τους.
και μια λεπτομερεια γαι να καταλαβουμε την αλητεια των ασφαλιστικων.
εγω αφου χτυπησα το αγροτικο,το πεταξα 6-7 μετρα μακρια και επεσε πανω σε ενα jepp cherokee το οποιο επαθε χοντρη ζημια(2 πορτες μεσα και αλλα).
η αστυνομια του αφησε ειδοποιηση(την οποια μαλλον καποιοι εξαφανισαν στη συνεχεια... ) και κατεγραψε την εμπλοκη του στο συγκεκριμενο ατυχημα στην αναφορα του ατυχηματος.
τελειως τυχαια το jeep ηταν ασφαλισμενο στην ιδια εταιρεια με το αγροτικο,ομως η ασφαλιστικη του δεν το θεωρησε σκοπιμο να τον ειδοποιησει (δε θυμαμαι και ποια ηταν ρε γαμωτο..).ο πατερας μου στην αρχη δεν ασχοληθηκε με το jeep,ομως επειδη η αλλη ασφαλιστικη μας εκανε τα πραγματα πολυ δυσκολα(καποιος μαλακας εκλεψε τις ζαντες απο το κουφαρι και μας εδιναν 1000 αντι για 2000 αποζημιωση,και τελικα μετα απο τσακωμους το πηρε για 2000 η αντιπροσωπεια ),αφου πηραμε την αποζημιωση στο χερι εψαξε και βρηκε σε ποιον ανηκε το jeep σκαει σπιτι του και του τα ξερασε ολα!!!
ο ανθρωπος με το jeep δεν ειχε τη παραμικρη ιδεα,απλα βρηκε το αυτοκινητο του διαλυμενο και μολις εμαθε οτι η ασφαλιστικη που επρεπε να τον ειδοποιησει ηταν αυτη στην οποια ηταν ασφαλισμενος τα πηρε πολυ ασχημα,πηγε και τους εχεσε και εκανε στον πατερα μου το τραπεζι
για την ιστορια η δικαιολογια τους στον ιδιοκτητη του jeep ηταν:συγγνωμη το παραλειψαμε,εχετε δικιο απλα ξεχασαμε να σας ειδοποιησουμε...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτοι πονταρουν στο οτι δε θα το τραβηξεις πολυ για 400-500 ευρω..Ναι αλλά πέσανε σε τρελό ( ) που έχει νομική προστασία.
Επιπλέον, επειδή πούλησα το αμάξι, πήρα χαρτί από την αντιπροσωπεία (που αγόρασε το αμάξι μου) που λέει ότι το αμάξι έχασε από την εμπορική του αξία λόγω του τρακαρίσματος...
Πλέον, μαζί με την ηθική βλάβη (καθώς με έβριζε ακατάσχετα και μπροστά στους αστυνομικούς ενώ και όταν τον πήρα από το τμήμα -επίτηδες- μόνο κάτι προπαππούδες μου δεν έπιασε στο στόμα του )... όλα μαζί πάνε περίπου στο 800αρι ευρώ.
Απλά η ιστορία έχει τραβήξει ήδη 2 χρόνια και μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα και δεν βλέπω φως στο τούνελ πριν από του χρόνου. (αν ζητήσω και τους τόκους λες να πάρω τίποτα παραπάνω? )
Πιο πολύ το κάνω για το 'γαμώτο' και όχι γιατί μου λείψανε αυτά τα 400-450€ (που μου λείψανε αλλά τέλοσπάντων).Τέλοσπάντων, για να επιστρέψω το θέμα εκεί που ξεκίνησε: Γενικά πάντως πολύ προσοχή με την φιλική δήλωση που γίνεται ανάμεσα στους οδηγούς (αυτό το χαρτί της φιλικής δήλωσης).Δεν είναι δεσμευτική για κανένα από τους 2 οδηγούς.Επιπλέον με την φιλική δήλωση, ο ένας οδηγός αναγνωρίζει το 100% της ευθύνης του συμβάντος.
-
Στην καταγραφή της αστυνομίας ποιο όνομα έχει πρώτο? (αριστερά)
Σα να θυμάμαι κάτι ότι γράφουνε πρώτα τον υπαίτιο αλλά δε δίνω όρκο... -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Στην καταγραφή της αστυνομίας ποιο όνομα έχει πρώτο? (αριστερά)
Σα να θυμάμαι κάτι ότι γράφουνε πρώτα τον υπαίτιο αλλά δε δίνω όρκο...Λάθος θυμάσαι φίλε μου.
Η αστυνομία καταγράφει τις δηλώσεις των 2 οδηγών, που έχουν χτυπηθεί τα οχήματα και το σημείο του οδοστρώματος στο οποίο έγινε το ατύχημα.
Η αστυνομία δεν βγάζει κανένα πόρισμα.κάνει απλή καταγραφή (και γι'αυτό δεν γράφει πάντα στη μία στήλη τον υπαίτιο και στην άλλη το 'θύμα').
Το πόρισμα του ποιός φταίει, το βγάζουν οι ασφαλιστικές.
Απλά αν είναι ξεκάθαρο το ποιός φταίει (πχ έσφαξε ένας από τους 2 το στοπ, έπεσε ο ένας από πίσω στον άλλο, ο ένας άλλαξε λωρίδα και έπεσε πάνω στον άλλο κ.ο.κ.), τότε πριν βγει το πόρισμα, ξέρεις απλά ποιός είναι ο υπαίτιος και τι δήλωση πρέπει να κάνεις (χωρίς να περιμένεις να βγει το πόρισμα για να σε ενημερώσει η ασφαλιστική σου τι δήλωση να κάνεις )Επαναλαμβάνω γιατί γενικότερα υπάρχει αυτή η σύγχυση: η αστυνομία κάνει απλή καταγραφή των γεγονότων.Το ποιός φταίει το αποφασίζουν οι ασφαλιστικές.
-
Φιλικός διακανονισμός γίνεται όταν δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιός φταίει και το κυριότερο αυτος που φταέι το παραδεχεται. Έτσι δεν είναι? Οπότε πώς να κάνουν φιλικό?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φιλικός διακανονισμός γίνεται όταν δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιός φταίει και το κυριότερο αυτός που φταίει το παραδέχεται. Έτσι δεν είναι? Οπότε πώς να κάνουν φιλικό?Αν και έχω απαντήσει σε αυτό...όντως αυτό που λες είναι ο φιλικός διακανονισμός.
Αν δεν υπάρχει 100% ευθύνη προς τον ένα οδηγό ή δεν το αναγνωρίζει ο υπαίτιος ή δεν κάνει δήλωση (δεν κάνει καν δήλωση ή κάνει ψευδή δήλωση ότι αυτός είναι το θύμα*), δεν μπορεί να γίνει διακανονισμός (δυστυχώς).κάνοντας κάποιος φιλική δήλωση αυτόματα σημαίνει ότι:
-αναγνωρίζει την ευθύνη στο 100% για το συμβάν
-παραδέχεται ότι φταίει στο 100% για το περιστατικό προς την ασφαλιστική του και αναγνωρίζει ότι σε περίπτωση μη κάλυψης όλου του ποσού από την ασφαλιστική του, πρέπει να πληρώσει αυτός το υπόλοιπο ποσό από την τσέπη του (πχ έκανε υλική ζημιά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που του δίνει το συμβόλαιό του - 100.000€ ήταν παλιά αν θυμάμαι καλά*)
-κάνει δήλωση φιλικού διακανονισμού για να διευκολύνει το 'θύμα' και όχι γιατί μπορεί να κερδίσει κάτι ο ίδιος (οπότε αν μπορείτε και σας τύχει η στραβή, καλό είναι να είστε ευγενικός με τον άλλο εμπλεκόμενο μπας και πάρετε τα χρήματά σας μία ώρα νωρίτερα ).*Σπάνιο να τρακάρεις με μία Ferrari/Lamborghini/Porsche/Maybach κ.ο.κ. αλλά μπορεί να σου συμβεί...Αμάξια είναι κι αυτά και κυκλοφορούν κι αυτά στους ελληνικούς δρόμους. Καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά τα ψιλά γράμματα γιατί...Κι αν σου κάτσει...?
Επίσης σε περίπτωση καραμπόλας που ο τελευταίος αναγνωρίζει ότι φταίει για όλες τις υλικές ζημιές που έγινα σε όλα τα μπροστινά του αμάξια, πάλι εύκολα σχετικά μπορεί να ξεπεραστεί το οικονομικό όριο αποζημείωσης. -
αναλογα,αν ηταν ολοι σταματημενοι και ενας επεσε επανω τους με πολλα, τοτε τους πληρωνει ολους
αν ομως ολοι τσουλουσαν,ξαφνικα φρεναρει ο μπροστα και αρχιζει να σκαει ο ενας πισω απο τον αλλο,τοτε ο καθε πισινος πληρωνει τον μπροστινο του!δηλαδη μπορει και να πληρωσεις και να πληρωθεις αν βρισκεσαι καπου στη μεση(θα σου φτιαξουν το κωλο τσαμπα και τη μουρη μονος σου)
ο πρωτος που μπορει να φρεναρε αποτομα και ουσιαστικα προκαλεσε τη καραμπολα δε θα πληρωσει κανενα,μονο θα πληρωθει, γιατι παντα ο πισω εχει ευθυνη να κραταει σωστη αποσταση ασφαλειας και να προσεχει τι κανει ο μπροστινος του!
φαντασου τη ξενερα να στραβωσεις μια φερραρι και να τη βαλουν σε καλιμπρα
και να τη γεμισουν στοκοαν ημουν πραγματογνωμονας αυτο θα αποφασιζα παντως δε θα κανουμε διαχωρισμους..
ολα φτιαχνουν με λιγο στοκο με καμια ιμιτασιον πορτα ή με κανα τροπετο -
αναλογα,αν ηταν ολοι σταματημενοι και ενας επεσε επανω τους με πολλα, τοτε τους πληρωνει ολουςαν ομως ολοι τσουλουσαν,ξαφνικα φρεναρει ο μπροστα και αρχιζει να σκαει ο ενας πισω απο τον αλλο,τοτε ο καθε πισινος πληρωνει τον μπροστινο του!δηλαδη μπορει και να πληρωσεις και να πληρωθεις αν βρισκεσαι καπου στη μεση(θα σου φτιαξουν το κωλο τσαμπα και τη μουρη μονος σου)
ο πρωτος που μπορει να φρεναρε αποτομα και ουσιαστικα προκαλεσε τη καραμπολα δε θα πληρωσει κανενα,μονο θα πληρωθει, γιατι παντα ο πισω εχει ευθυνη να κραταει σωστη αποσταση ασφαλειας και να προσεχει τι κανει ο μπροστινος του!
Γι'αυτό είπα:
... που ο τελευταίος αναγνωρίζει ότι φταίει για όλες τις υλικές ζημιές που έγιναν σε όλα τα μπροστινά του αμάξια, ...
Βαρίομουν να το εξηγήσω περαιτέρω...
-
φαντασου τη ξενερα να στραβωσεις μια φερραρι και να τη βαλουν σε καλιμπρα
και να τη γεμισουν στοκοαν ημουν πραγματογνωμονας αυτο θα αποφασιζα παντως δε θα κανουμε διαχωρισμους..
ολα φτιαχνουν με λιγο στοκο με καμια ιμιτασιον πορτα** ή με κανα τροπετο **Που στο καλό να βρεί τροπέτο κάποιος με Ferrari; Και η Ferrari πάει στο καλό, υπάρχουν πολλοί κουλοί γκασμάδες. Με Maybach άμα τρακάρεις, ούτε τασάκι δε πρόκειται να βρεις για ανταλλακτικό..
-
Δεν είναι απαραίτητο , υπάρχουν πολλά αμάξια. Βέββαια στη περίπτωση που χτυπήσεις ένα πανακρίβου όχημα υπάρχει το ερώτημα: Στ απόσα αρχίζεις να πληρώνεις εσυ?
Γιατί ώς γνωστόν , οι ασφαλιστηκές καλύπτουν μ΄χρι ένα ποσό βάσει συμβολαίου πχ 100.000. Αν εσύ ας και τρακάρεις μαι ferrari των 200.000 ποιος πληρωνει τα υπόλοιπα? -
Νομίζω οτι με 100.000 ευρώ παίρνεις άνετα ένα εισιτηριο για Λατινική Αμερική, αγοράζεις μια καλύβα στη παραλία και ψαρεύεις ψάρια για την υπόλοιπη ζωή σου..
-
καλησπέρα σε όλους.
έχω μια απορία....αν δεν έχει γίνει ούτε δήλωση, ούτε τροχαία έχει έρθει..κ αυτός που φταίει δεν κάνει καθόλου δήλωση στην ασφαλιστική του, ούτε θετική, ούτε αρνητική... τι γίνεται? -
Εφόσον έχεις μάρτυρα, φωτογραφίες κλπ και εφόσον βέβαια έχεις και δίκιο κάνεις μια αγωγή και δεν έχεις να φοβηθείς τπτ.
-
ευχαριστώ ρε φίλε...
αυτό πάει 1-2 χρόνια μετά βέβαια,ε?
κ κάτι άλλο... στο δικαστήριο θα πάω κ εγώ ή η ασφαλιστική μου μόνο?? -
Πότε έγινε το ατύχημα?
-
πριν 10 μέρες.. έχει σημασία?
-
Α οκ. Είπες ότι πάει 1 - 2 χρόνια μετά και εννοούσες το δικαστήριο ενώ εγώ νόμιζα πως εννοείς ότι πάει 1 -2 χρόνια που έγινε το ατύχημα και ήθελα να δω το θέμα της παραγραφής. Οκ
Έχεις μικτή? Αν ναι και σε πληρώσει η ασφαλιστική σου θα κάνει αγωγή μόνο αυτή.
Αν δεν έχεις μικτή θα κάνεις αγωγή εσύ. Την ημέρα του δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωτικό να πας και εσύ αλλά αν δεν έχεις μάρτυρα καλό είναι να πας να εξεταστείς έστω και εσύ αν και η δική σου η κατάθεση δεν λαμβάνεται και πολύ υπόψιν. Αλλά αυτά είναι νομικά μην μπερδεύεσαι πάνε σε ένα δικηγόρο να σου πει ξέρει αυτός. Καλή τύχη. -
Αν στο συμβόλαιο εχεις και νομική κάλυψη νομίζω ότι το αναλαμβανει και η ασφαλιστική σου...
-
Το ξεθάβω, σε δρόμο χωρίς σημανσεις απλό αλλά διπλής κυκλοφορίας, αυτός που έρχεται από στενό και κάνει δεξιά για να μπει στο δρόμο και τον τρακάρει ο επερχόμενος που πηγαίνει ευθεια, φταίει ο πρώτος η ο δεύτερος
Δεν υπάρχουν πουθενά σημανσεις
Ευχαριατω
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;;;;;;;;