-
Εχουμε ακινητο με 2-3 υποθήκες.
Νομιζω ο πρωτος (χρονικα) εχει προτεραιοτητα,δηλαδη εαν βγει το ακινητο σε πλειστηριασμο πρεπει να ικανοποιηθει 100% για να μπορεσει μετα ο δευτερος ή ο τρίτος να εισπραξει κατι.
Αυτο που δεν ξερω ειναι εαν εχει ο δευτερος ή ο τρίτος την δυνατοτητα να ξεκινησει πλειστηριασμό εάν ο πρώτον δεν το επιθυμει
-
Νομιζω ο πρωτος (χρονικα) εχει προτεραιοτητα,δηλαδη εαν βγει το ακινητο σε πλειστηριασμο πρεπει να ικανοποιηθει 100% για να μπορεσει μετα ο δευτερος ή ο τρίτος να εισπραξει κατι.
Αυτο που δεν ξερω ειναι εαν εχει ο δευτερος ή ο τρίτος την δυνατοτητα να ξεκινησει πλειστηριασμό εάν ο πρώτον δεν το επιθυμει
-
-
καταρχήν κατάσχεση και μετά πλειστηριασμό μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει λαμβάνειν χρήματα (με δικαστική απόφαση) άσχετα από την ύπαρξη υποθήκης ή όχι. (το αν θα πάρει και χρήματα από το πλειστηρίασμα είναι άλλο θέμα καθώς προηγούνται καταρχήν δημόσιο ικα προσημειώσεις κλπ.).. όταν λες υποθήκη εννοείς προσημείωση υποθήκης; αν ναι τότε καταρχήν η πρώτη προσημείωση προηγείται εφόσον όμως υπάρξει δικαστική απόφαση και γίνει εμπρόθεσμα η τροπή της σε υποθήκη οποτε και λογίζεται ως υποθήκη γραμμένη από την ημέρα της εγγραφής της προσημείωσης. Πάντως οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την κατάσχεση είτε έχει είτε όχι υποθήκη όπως το λές, οπότε και ο 2ος και ο 3ος και κάθε δανειστής...πάντα ενοείται με την ύπαρξη δικαστικής απόφασης ή διαταγής πληρωμής...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο που δεν ξερω ειναι εαν εχει ο δευτερος ή ο τρίτος την δυνατοτητα να ξεκινησει πλειστηριασμό εάν ο πρώτον δεν το επιθυμειΚαι ο 2ος και ο 3ος και ο κάθε δανειστής που έχει τίτλο εκτελεστό (δικ.απόφαση ή διαταγή πληρωμής) μπορεί να επιβάλει κατάσχεση επί του ακινήτου και να ξεκινήσει η διδικασία του πλειστηριασμού. Το αν το επιθυμεί ο 1ος ενυπόθηκος δανειστής δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
-
Με καλυψατε,thanx
Μακρια απο εμας σε καθε περιπτωση! -
Μια 'νομική' ερώτηση, λίγο διαφορετική....
Τι συνέπειες μπορεί να έχει ένας Έλληνας δικηγόρος που για κάποιο λόγο κάνει φυλακή στο εξωτερικό;
Υπάρχει κάποια αυτόματη/αυτεπάγγελτη ποινή, ή αυτό γινεται μέσω πειθαρχικού του συλλόγου? Σε περίπτωση που δεν ενημερωθεί ποτέ ο σύλλογος, παραγράφεται η όποια επίπτωση?
-
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΞΟΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ; ΔΩΡΕΑ; ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ;
ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... -
Το ποιο πιθανό είναι απ' ευθείας μεταβίβαση. Αλλά το να μεταβιβάσεις ένα ακίνητο σε φίλο σου πρέπει να είσαι 10000000000000% σίγουρος ότι δεν θα σε πουλήσει αυτός ή οι κληρονόμοι (νόμιμη μοίρα) του στο μέλλον.
την καλύτερη απάντηση θα σου την δώσει ενας συμβολαιογράφος.
-
Για να φτάσει η κόρη του να τον τρέχει στα δικαστρήρια... καλά να πάθει... για να μην πω καμία πολύ πιο βαρία κουβέντα...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Για να φτάσει η κόρη του να τον τρέχει στα δικαστρήρια... καλά να πάθει... για να μην πω καμία πολύ πιο βαρία κουβέντα...Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβαινει,δεν θυμασαι στην Λαμψη (του Φωσκολου οχι την αλλη) ;
Τι διατροφη μπορει να ζητα μια κορη απο τον πατερα ;
Επισης τι με νοιαζει τι θα γινει η περιουσια μου μετα τον θανατο μου; -
Δίνεις ελάχιστα στοιχεία οπότε και οι απαντήσεις που μπορείς να λάβεις θα είναι εξ' ορισμού ελλειπείς...
Η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι εικονική πώληση (εφόσον φυσικά θέλει να το χαρίσει και όχι να το πουλήσει κανονικά, οπότε δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα)...
Η λύση της δωρεάς είναι επίφοβη καθότι υπάρχει το 1835 ΑΚ που προβλέπει τη λεγόμενη μέμψη άστοργης δωρεάς εκ μέρους νόμιμου μεριδούχου (που εν προκειμένω είναι η κόρη : έχει νόμιμη μοίρα = μισό της εξ'αδιαθέτου) η οποία θα ανατρέψει τη δωρεά στο βαθμό που αυτή προσβάλλει τη νόμιμη μοίρα. Για λίγο περισσότερα περί μέμψης άστοργης δωρεάς δες εδώ http://www.capital.gr/law/articles.asp?id=583468, για λίγο περισσότερα πρέπει να μάθεις κληρονομικό δίκαιο.Φυσικά ούτε η εικονική πώληση σε εξασφαλίζει 100% γιατί μπορεί να ακυρωθεί ως εικονική (καθότι υποκρύπτει άλλους σκοπούς) εφόσον αυτό αποδειχτεί στο δικαστήριο (πχ αν αποδειχτεί ότι δεν κατεβλήθη τίμημα ή ήταν ελάχιστο).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για να φτάσει η κόρη του να τον τρέχει στα δικαστρήρια... καλά να πάθει... για να μην πω καμία πολύ πιο βαρία κουβέντα...
Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβαινει,δεν θυμασαι στην Λαμψη (του Φωσκολου οχι την αλλη) ;
Επισης τι με νοιαζει τι θα γινει η περιουσια μου μετα τον θανατο μου;Δεν θυμάμαι τι έγινε στη Λάμψη του Φώσκολου μα τι έγινε στην άλλη... Ακόμα δεν με ενδιαφέρει τι μπορεί να ζητάει η κόρη.
Α) απο την στιγμή που είναι ΚΟΡΗ του, έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει αυτά που ορίζει ο ΝΟΜΟΣ.
β) για να μπαίνει ¨φίλος¨ και να ζητάει συμβουλή απο φόρουμ σαν το δικό μας, μου βρωμάει.
Γ) για να είναι 24 η ΚΟΡΗ και να τρέχει ακόμα στα δικαστήρια, πάει να πει οτι ο ¨πατέρας¨ δεν ήταν σωστός (για να μην πω κάτι άλλο, γιατί να πηδάει ήξερε...) τόσα χρόνια. -
Είναι σημαντικό αν θα είσαι το πιο πλούσιο φέρετρο στο νεκροταφείο, τι λες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι σημαντικό αν θα είσαι το πιο πλούσιο φέρετρο στο νεκροταφείο, τι λες;Μιας και το εχω πρόσφατο... δεν ειναι καθόλου...
-
Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβαινει,δεν θυμασαι στην Λαμψη (του Φωσκολου οχι την αλλη) ;
Επισης τι με νοιαζει τι θα γινει η περιουσια μου μετα τον θανατο μου;Δεν θυμάμαι τι έγινε στη Λάμψη του Φώσκολου μα τι έγινε στην άλλη... Ακόμα δεν με ενδιαφέρει τι μπορεί να ζητάει η κόρη.
Α) απο την στιγμή που είναι ΚΟΡΗ του, έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει αυτά που ορίζει ο ΝΟΜΟΣ.
β) για να μπαίνει ¨φίλος¨ και να ζητάει συμβουλή απο φόρουμ σαν το δικό μας, μου βρωμάει.
Γ) για να είναι 24 η ΚΟΡΗ και να τρέχει ακόμα στα δικαστήρια, πάει να πει οτι ο ¨πατέρας¨ δεν ήταν σωστός (για να μην πω κάτι άλλο, γιατί να πηδάει ήξερε...) τόσα χρόνια.Δικαίωμά του να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του για όποιο λόγο θέλει... Που ξέρεις ότι η κόρη δεν πάει να βγάλει τον πατέρα τρελό για να του τα φάει και να τον πετάξει σε κανένα γηροκομείο; Λίγα τέτοια γίνονται; Και στην τελική, δικό του είναι το σπίτι και το καίει αν γουστάρει!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γ) για να είναι 24 η ΚΟΡΗ και να τρέχει ακόμα στα δικαστήρια, πάει να πει οτι ο ¨πατέρας¨ δεν ήταν σωστός (για να μην πω κάτι άλλο, γιατί να πηδάει ήξερε...) τόσα χρόνια.Δικαίωμά του να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του για όποιο λόγο θέλει... Που ξέρεις ότι η κόρη δεν πάει να βγάλει τον πατέρα τρελό για να του τα φάει και να τον πετάξει σε κανένα γηροκομείο; Λίγα τέτοια γίνονται; Και στην τελική, δικό του είναι το σπίτι και το καίει αν γουστάρει!
Διάβασε καλύτερα...
Τρέχουν στα δικαστήρια λόγο διατροφών... Αυτό δεν σου λέει τίποτα εσένα; -
Δεν ηξερα ότι ενήλικο τέκνο δικαιούται διατροφή...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ηξερα ότι ενήλικο τέκνο δικαιούται διατροφή...Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις;
-
Δεν ηξερα ότι ενήλικο τέκνο δικαιούται διατροφή...
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις;
Εγω παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω .
Νομική ερωτηση