-
Όσο κουλό και να φαίνεται, δεν έφταιγα (μόνο) εγώ. Ένας γνωστός, πολύ καλός πιλότος δεν με είχε δει και κατέβηκε με σπιράλ. Ε, δεν ήθελα και πολύ για να τρομάξω ότι θα στουκάρουμε, άλλαξα κατεύθυνση για να απομακρυνθώ και προσγειώθηκα ψιλοούριος. Σε κάποια στιγμή θα ανεβάσω το βίντεο, αν και είναι πολύ γελοίο!
Το άρθρο το διάβασα, μου το έστειλε φίλος που θα είναι στο team.
-
ήταν λίγο,
'βγήκα πρώτη φορά απ την ελλάδα και όλα είναι τέλεια' ή ήταν η ιδέα μου ? -
Κοίτα, δεν φτάνει τα δικά μου επαγγελματικά reports, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Αν μας κάτσει ο καιρός, θα παίξουμε και LaGrave μια μέρα με οδηγό πατριωτάκι που είναι μόνιμος στην περιοχή. Είναι απ' τα κουτάκια που θέλω να τσεκάρω.
Όπως λέει και ένας φίλος, so many mountains, so little time (and money, θα συμπλήρωνα εγώ!)
Και το βίντεο απ΄ την στραβή που με λαχτάρισε:
Πρώτη μου αντίδραση να κουνήσω χέρια πόδια να δω αν μπορώ!
Δεύτερη κίνηση να δω τι έχω σπάσει -τίποτα τελικά- αν και η επαφή με την πέτρα πόνεσε ΠΑΡΑ πολύ, ακόμα δεν μπορώ να το λυγίσω με άνεση. -
βίγλα σήμερα από χιόνι
στην κάτω πίστα και αυτό δεν μου φάνηκε της προκοπής
ούτε κόσμο είχε, τουλάχιστον μέχρι τις 11 που ήμουν εκείεγώ για το προσεχές διάστημα σκι γιοκ, έβγαλα χονδροπάθεια στην δεξιά επιγονατίδα. ίσως και ποτέ. θεραπεία προς το παρόν και ελπίζουμε να βελτιωθεί. γαμώωωωωωωωωωωωωωωω
-
Χιόνι δεν έχει ακόμα πουθενά στην Βαλκανική, πάρτε το απόφαση.
Θεραπεία πως; Ρωτάω γιατί μάλλον και εγώ προς τα εκεί πάω. Ευτυχώς που μέχρι στιγμής το σκι όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά με ωφελεί, μετά από κάθε καλή μέρα στο χιονισμένο βουνό οι ενοχλήσεις παύουν. Ως ορειβάτης όμως έχω σχεδόν τελειώσει, οι καταβάσεις είναι μαρτύριο.
-
voltaren για 7 μέρες στην οξεία φάση + γλυκοζαμίνη για 3μηνο (αναπλάθει τους χόνδρους, υποτίθεται)
αλλά πρέπει να αποφεύγεις την φόρτιση της άρθρωσης (βαθιά καθίσματα, σκάλες, ποδήλατο κλπ) -
Εδώ λοιπόν υπάρχει το κουλό. Έχω επισκεφτεί 2 ορθοπαιδικούς. Και οι 2 μου πρότειναν ενδυνάμωση του τετρακέφαλου μέσω γυμναστηρίου, ή ποδηλάτου ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στο γόνατο. Όμως όταν κάνω ποδήλατο, βρίσκω ότι μάλλον επιδεινώνει την κατάσταση, παρά την βελτιώνει.
Το ski, δεν μου δημιουργεί θέμα, ούτε καν οι προσγειώσεις στο parapente, παρόλο που κάποιες είναι ΓΤΠ όπως στο βίντεο παραπάνω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
εγώ για το προσεχές διάστημα σκι γιοκ, έβγαλα χονδροπάθεια στην δεξιά επιγονατίδα. ίσως και ποτέ. θεραπεία προς το παρόν και ελπίζουμε να βελτιωθεί. γαμώωωωωωωωωωωωωωωωTί συμπτώματα έχει αυτό το πράγμα?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
βίγλα σήμερα από χιόνι
στην κάτω πίστα και αυτό δεν μου φάνηκε της προκοπής
ούτε κόσμο είχε, τουλάχιστον μέχρι τις 11 που ήμουν εκείεγώ για το προσεχές διάστημα σκι γιοκ, έβγαλα χονδροπάθεια στην δεξιά επιγονατίδα. ίσως και ποτέ. θεραπεία προς το παρόν και ελπίζουμε να βελτιωθεί. γαμώωωωωωωωωωωωωωωω
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
εγώ για το προσεχές διάστημα σκι γιοκ, έβγαλα χονδροπάθεια στην δεξιά επιγονατίδα. ίσως και ποτέ. θεραπεία προς το παρόν και ελπίζουμε να βελτιωθεί. γαμώωωωωωωωωωωωωωωω
Tί συμπτώματα έχει αυτό το πράγμα?
Δεν μπορεί να σηκώσει ζόρι το γόνατο. Που σημαίνει βαθειά καθίσματα ή παρόμοια τέτοια ανθυγιεινά κομμένα.
Τι θεραπεία εκτός από μασάζ, πάγους κλπ σου είπε να κάνεις;
Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι είπε ο Λάππας. Δεν πρέπει να το αφήσεις αγύμναστο. Ίσα ίσα αν δουλέψεις τετρακέφαλους θα δεις ότι θα έχεις και λιγότερες ενοχλήσεις μακροπρόθεσμα.
Έχεις πάρει και τη σεξουαλική επιγονατίδα α λα Τάρπλει; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καλά απο πατέντες εννοείται οτι έχουμε. ένα απλό θεματάκι βαρύτητας και συντελεστή τριβής είναι άλλωστε. σιγά μη δεν το είχαμε λύσει. τα ACME studios να είναι καλά και λύσεις άπειρες.σου είπα ρίξε το χρήμα σε ducati να είσαι 9+ μήνες in season, δεν με άκουσες. τώρα χορεύεις το χορό του χιονιού, ιθαγενείς μας ανεβάζουν αγροίκους μας κατεβάζουν άλλωστε, μπας και πασπαλίσει λίγο χιονάκι στο τροπικό Παρνασσό. γ@μώ την εξωτική Θήβα και τη παραλιακή Λιβαδειά μου μέσα γ@μώ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εδώ λοιπόν υπάρχει το κουλό. Έχω επισκεφτεί 2 ορθοπαιδικούς. Και οι 2 μου πρότειναν ενδυνάμωση του τετρακέφαλου μέσω γυμναστηρίου, ή ποδηλάτου ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στο γόνατο. Όμως όταν κάνω ποδήλατο, βρίσκω ότι μάλλον επιδεινώνει την κατάσταση, παρά την βελτιώνει.Το ski, δεν μου δημιουργεί θέμα, ούτε καν οι προσγειώσεις στο parapente, παρόλο που κάποιες είναι ΓΤΠ όπως στο βίντεο παραπάνω.
Χρήστο η ενδυνάμωση του τετρακεφάλου βοηθάει γιατί κρατάει την άρθρωση σταθερή, η επιγονατίδα κάνει τις λιγότερες δυνατές κινήσεις, μένει πιο σταθερή, μειώνονται οι τριβές και δεν ταλαιπωρείται ο χόνδρος.
ΑΝ έχεις χονδροπάθεια, καλό είναι να μη ζορίζεις τα γόνατα με το ποδήλατο (η φόρτιση από κάποιες μοίρες κάμψης και πάνω μάλλον είναι πολύ μεγάλη). Ενδυνάμωση μπορείς να κάνεις με άλλους τρόπους, ειδικά με ισομετρικές ασκήσεις.Έχω μια εντύπωση ότι την πάτησα με κάτι βαθιά καθίσματα που κάναμε στο μποξ με τον δεύτερο προπονητή μου.
Δε γαμιέται, ας περάσει η οξεία φάση και θα τσουλήσω και γω. Αν έχει χιόνι τότε.
Ψηφίζω συνταγή wannabe. Bmw f650gs την άνοιξη
-
Ευχαριστώ πολύ!
Όλα θα πάνε καλά. Και χιόνι θα έχουμε και θα τσουλήσεις. Και δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις το χαμόγελο.
-
θέλω να πω κάτι, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι είναι σωστό.
πως το ποδήλατο επιβαρύνει? ναι μεν τα γόνατα λυγίζουν, αλλά στις μέγιστες γωνίες κάμψης δεν ασκεί δύναμη το πόδι (εκτός αν έχεις σχαράκια, και πάλι τραβάει)
το λέω καθώς τα δικά μου γονατάκια δεν είναι η επιτομή της άριστης λειτουργίας αλλά πολύ σπάνια να νιώσω κάποιο τσιμπηματάκι. το περπάτημα και το χαλαρό τρεξιματάκι μου γεννάνε σαφώς περισσότερα θέματα.
just a thought. -
Έχει και σχέση με το πόσο έντονα κάνω ποδήλατο. Στις πολύ χαλαρές βόλτες δεν έχω θέμα, όντως.
-
Κάτσε φίλε και άλλος ταλαίπωρος εδώ να πει τη βλακογνώμη του
Νομίζω ότι αυτό που κάνει ζημιά είναι η γωνία που κάνει η άρθρωση. Όταν πέφτεις κάτω από τις 90 μοίρες τρώει ζόρι.Είχα πάθει ρήξη έσω πλαγίου. Η άρθρωση έφευγε προς τα μέσα, βόλτα κανονική λέμε , νάρθηκας, πλήρης ακινησία 1,5+ μήνα, φυσιοθεραπείες και μετά γυμναστήριο για 4κεφάλους τούμπανο.
Δεν πονάει η άρθρωση, μόνο ένα ελαφρό κρακ κάνει μετά από ένα ύψος Οι γιατροί μου είπαν προχώρα
Δεν γαμι@ται γυμναστική φουλ και αναμένουμε το χιόνι -
μόνο ο onyx μπορεί να μας λύσει αξιόπιστα τις απορίες
πάντως άλλο πράγμα η ρήξη συνδέσμου και άλλο η χονδροπάθεια, μην τα συγχέουμε
-
Nαι ρε οκ άλλωστε ξεκαθάρισα βλακογνώμη είπα καθότι αδαής
-
ραμόλια, συνταξιούχοι σακάτηδες μετά μου κάνετε κριτική και στον ημιάκαμπτο
πάρτε γόνατα να γουστάρετε τώρα. -
ραμολιμέντα team
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?