-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τί μένει?
Μείωση του πληθυσμού στο 1 δις και μετά βλέποντας και κάνοντας.
Καλά μιλάμε απίστευτος συγχρονισμός σκέψης αν και σκεφτόμουνα να γράψω κάτι λίγο διαφορετικό. Σκεφτόμουν τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο!!!!
-
ήδη ξεκίνησε αλλά είναι οικονομικός. Πως να συντηρήσεις οικογένεια δίχως δουλειά;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ήδη ξεκίνησε αλλά είναι οικονομικός. Πως να συντηρήσεις οικογένεια δίχως δουλειά;έτσι έτσι
Δυστυχώς!!! -
Ένα απάνθισμα απο πεπραγμενα της Κανέλη, biased ομολογουμένως
http://roides.wordpress.com/2009/01/13/13jan09/
Λείπει βέβαια η αναφορά στην περίοδό της στον Ταχυδρόμο
-
Το μονο που αποδεικνυει το εν λογω μπλογκ (σε βαθμο ανοησιας) ειναι τελικα τι κοινο μπορει να εχουν ο σοσιαλδημοκρατικος ΣΥΝ, το πατριωτικο ΔΗΚΚΙ, η μαοϊκη ΚΟΕ, η τραλαλομ-πομ-πομ ΑΚΟΑ, το αναρχοΑΚ Δικτυο, η τροτσκιστικη ΔΕΑ, οι Οικοσοσιαλιστες, η κομμουνιστοδιεγραμμενη ΚΕΔΑ και οι λοιπες δημοκρατικες δυναμεις στο κοινό εκτρωμα με το ονομα ΣΥΡΙΖΑ. Το μισος τους προς το ΚΚΕ.
Το μονο σχολιο που μπορει κανεις να κανει ειναι: Ε και; Που θες να καταληξεις;
-
-
Εγώ?
Πουθενα συγκεκριμένα, απλά βρήκα κάπου συνοπτικά το βίο και την πολιτεία, με κάποιες ελλείψεις της εν λόγω απεχθούς κυρίας και είπα να το ποστάρωΤο bravo μου καίει λάδια μην ξεχάσεις και βγουν άνοστα μάνο
-
Δεν θέλω να τσακώνεστε μεταξύ σας. Κουράζεστε και δεν τσακώνεστε μ' εμένα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ?
Πουθενα συγκεκριμένα, απλά βρήκα κάπου συνοπτικά το βίο και την πολιτεία, με κάποιες ελλείψεις της εν λόγω απεχθούς κυρίας και είπα να το ποστάρωΟχι εσυ ρε! Ο μπλογκερ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θέλω να τσακώνεστε μεταξύ σας. Κουράζεστε και δεν τσακώνεστε μ' εμένα.A μάνο εσύ φταις που είσαι ευέξαπτος τώρα τελευταία
Κοίτα greo, ο μπλόγκερ είναι ελαφρώς παπαρίγκος δεν τίθεται θέμα, το καταλαβαίνεις κι απ το στύλ γραφής του
-
Επειδη ειδα και τα σχόλια, το μπλογκ σακς μπιγκτάιμ. Οταν σου γραφουν για σχολια οτι δε βρισκουν διαφορες θεωρητικες μεταξυ κομμουνισμου και ναζισμου ή εστω κομμουνισμου και ΝΔ... Νταξ φιλε, αν δεν κατεχεις τα περι πολιτικης αστο καλυτερα. Ας μιλησουμε για γκομενες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδη ειδα και τα σχόλια, το μπλογκ σακς μπιγκτάιμ. Οταν σου γραφουν για σχολια οτι δε βρισκουν διαφορες θεωρητικες μεταξυ κομμουνισμου και ναζισμου ή εστω κομμουνισμου και ΝΔ... Νταξ φιλε, αν δεν κατεχεις τα περι πολιτικης αστο καλυτερα. Ας μιλησουμε για γκομενες.Θεωρείς ότι μπορεί να μιλήσει για γκόμενες
Great expectations you have -
Η κ. Κανελη εχει δηλωσει 'Θεωρώ αδύνατον για έναν ορθόδοξο να μην είναι κομμουνιστής ...' . Δογματικος κομμουνιστης (και το αντιστροφο) θα διορθωσω εγω.
Δεν ειναι τοσο περιεργο οσο ακουγεται. Και οι δυο θεωριες ( δογματικος Μαρξισμος και Χριστιανισμος ) εχουν ενα πολυ σημαντικο κοινο χαρακτηριστικο. Και οι δυο ισχυριζονται οτι αποτελουν την μονη θεωρια που κατεχει την απολυτη αληθεια , τον ενα και μοναδικο δρομο για το happy end. Αυτος ο ισχυρισμος δημιουργει την ιδεα της 'ορθοδοξιας' ( υπαρχει μια μονο σωστη γνωμη και οποιαδηποτε αλλη ειναι οργανο του διαβολου/αντιδραστικη αντιστοιχα) και καθε 'ορθοδοξια' χρειαζεται ενα οργανο που θα καθοριζει το σωστο δογμα. Στο Χριστιανισμο (και ολες τις αλλες θρησκειες) αυτο το ρολο τον παιζει η εκκλησια, και στο δογματικο Μαρξισμο το κομμα.Θα 'τ'ακουσω' απο τον greo τωρα.
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Η κ. Κανελη εχει δηλωσει 'Θεωρώ αδύνατον για έναν ορθόδοξο να μην είναι κομμουνιστής ...' . Δογματικος κομμουνιστης (και το αντιστροφο) θα διορθωσω εγω.
Δεν ειναι τοσο περιεργο οσο ακουγεται. Και οι δυο θεωριες ( δογματικος Μαρξισμος και Χριστιανισμος ) εχουν ενα πολυ σημαντικο κοινο χαρακτηριστικο. Και οι δυο ισχυριζονται οτι αποτελουν την μονη θεωρια που κατεχει την απολυτη αληθεια , τον ενα και μοναδικο δρομο για το happy end. Αυτος ο ισχυρισμος δημιουργει την ιδεα της 'ορθοδοξιας' ( υπαρχει μια μονο σωστη γνωμη και οποιαδηποτε αλλη ειναι οργανο του διαβολου/αντιδραστικη αντιστοιχα) και καθε 'ορθοδοξια' χρειαζεται ενα οργανο που θα καθοριζει το σωστο δογμα. Στο Χριστιανισμο (και ολες τις αλλες θρησκειες) αυτο το ρολο τον παιζει η εκκλησια, και στο δογματικο Μαρξισμο το κομμα.Θα 'τ'ακουσω' απο τον greo τωρα.
Μαρξισμός και 'Χριστιανισμός' είναι εκ διαμέτρου αντίθετες θεωρίες, όσο αντίθετή μπορεί να είναι μια μη διαλεκτική ιδεαλιστική θεώρηση με μια διαλεκτική υλιστική, δλδ τελείως.
Πέραν τούτου, τα περί μόνης αλήθειας, μοναδικού δρόμου και happy end είναι απλώς ανεδαφικά.
Στα περί ορθοδόξου ή όχι, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ακριβώς.
Το ο,τιδήποτε προελθει ώς εξέλιξη, ερμηνεία αλλάγη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ρεβιζιονιστικό, αιρετικό κλπ κλπ. -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Τιποτα δε θα ακουσεις. Απλά θα μου επιτρεψεις να παρατηρησω οτι εχεις μαλλον ελλειπη (ελλειπεστατη καλυτερα) ενημερωση για τον μαρξισμό, την οποια δυστυχως δεν μπορει να καλυψεις στο παρόν τοπικ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ακριβώς.
Το ο,τιδήποτε προελθει ώς εξέλιξη, ερμηνεία αλλάγη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ρεβιζιονιστικό, αιρετικό κλπ κλπ.εννοώ ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος αν έχει μια θεώρηση, την έχει επειδή νομίζει ότι είναι 'σωστή' και εξηγεί κάποια πράγματα. Εκτός κι αν νομίζει ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες αλλά συνεχίζει να τα λέει.
Από τη στιγμή λοιπόν που νομίζει ότι έχει δίκιο, προφανώς οι άλλες απόψεις θα είναι γι' αυτόν περισσότερο ή λιγότερο λανθασμένες. Δεν γίνεται διαφορετικά.
Από εκεί και πέρα, η αναφορά σε εσαή και απανταχού αλήθειες και αυθεντίες δεν αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό του μαρξισμού.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μαρξισμός και 'Χριστιανισμός' είναι εκ διαμέτρου αντίθετες θεωρίες, όσο αντίθετή μπορεί να είναι μια μη διαλεκτική ιδεαλιστική θεώρηση με μια διαλεκτική υλιστική, δλδ τελείως.
Πέραν τούτου, τα περί μόνης αλήθειας, μοναδικού δρόμου και happy end είναι απλώς ανεδαφικά.
Κατ' αρχας αναφερθηκα στο δογματικο Μαρξισμο (δλδ θεωρωντας τον Μαρξισμο σαν ενα ολοκληρωμενο και αυτοτελες συστημα ετοιμο για χρηση κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Οπως ακριβως τον θεωρει το ΚΚΕ)
Δεν ισχυριστηκα οτι ο δογματικος Μαρξισμος και ο Χριστιανισμος ειναι ακριβως ιδιες θεωριες ή οτι εχουν την ιδια ακριβως θεωρηση. Ειπα οτι κατα τη γνωμη μου , εχουν ενα σημαντικο κοινο χαρακτηριστικο.Τι ακριβως εννοεις 'Πέραν τούτου, τα περί μόνης αλήθειας, μοναδικού δρόμου και happy end είναι απλώς ανεδαφικά.' Οτι δεν υπαρχει αυτος ο ισχυρισμος ?
Τελος, θεωρω τον εαυτο μου 'εν μερει' μαρξιστη (πιθανως ο ορος δεν ειναι δοκιμος)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τιποτα δε θα ακουσεις. Απλά θα μου επιτρεψεις να παρατηρησω οτι εχεις μαλλον ελλειπη (ελλειπεστατη καλυτερα) ενημερωση για τον μαρξισμό, την οποια δυστυχως δεν μπορει να καλυψεις στο παρόν τοπικ
Πιθανως να εχω 'ελλειπη (ελλειπεστατη καλυτερα) ενημερωση για τον μαρξισμό'.
Μπορει οι συζητησεις μας , να δειξουν ποιος εχει ελλειπη ενημερωση.Χωρις να με ξερεις (εχοντας μονο ανταλλαξει 4-5 ποστς) εβγαλες ενα απολυτο συμπερασμα χωρις καμια αμφιβολια. Αυτη ακριβως ειναι η ουσια της διαφορας μας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ακριβώς.
Το ο,τιδήποτε προελθει ώς εξέλιξη, ερμηνεία αλλάγη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ρεβιζιονιστικό, αιρετικό κλπ κλπ.εννοώ ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος αν έχει μια θεώρηση, την έχει επειδή νομίζει ότι είναι 'σωστή' και εξηγεί κάποια πράγματα. Εκτός κι αν νομίζει ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες αλλά συνεχίζει να τα λέει.
Από τη στιγμή λοιπόν που νομίζει ότι έχει δίκιο, προφανώς οι άλλες απόψεις θα είναι γι' αυτόν περισσότερο ή λιγότερο λανθασμένες. Δεν γίνεται διαφορετικά.
Από εκεί και πέρα, η αναφορά σε εσαή και απανταχού αλήθειες και αυθεντίες δεν αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό του μαρξισμού.
Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στο να θεωρει καποιος την αποψη του σωστη και στο να θεωρει οποιαδηποτε αλλη αποψη αντιδραστικη/ρεβιζιονιστικη/αιρετικη. Ιδιαιτερα δε οταν η εφαρμογη αυτης της αποψης δεν εφερε το υποσχομενο αποτελεσμα.
Να σημειωσω παλι οτι αναφερομαι στο δογματικο Μαρξισμο
Πολιτικά, που στέκεστε;