-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή δεν θέλει να χτυπήσει τον γάιδαρο (γιατί άραγε όμως; ), χτυπάει το σαμάρι...
Τον ενοχλούν οι λακαμίες που ΛΕΕΙ ο Τσίπρας, και όχι οι λακαμίες που ΕΚΑΝΕ, που ΚΑΝΕΙ και που θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να κάνει (κατά πως φαίνεται...) ο Κωστάκης...
Τώρα τι να πω εγώ;
Ποιος σου είπε ότι δεν διαφωνώ με πολλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση;
Μπορώ τώρα να διαφωνώ και με αυτά που λέει ότι πρέπει να γίνουν κάποιος άλλος, αν τα θεωρώ βλακώδη και επικίνδυνα;....Όχι;;
Μπορείς να μας πεις με ποια συμφωνείς??
-
Για αρχή, με τις ρυθμίσεις για τα δημόσια ΑΕΙ. Σου φτάνει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για αρχή, με τις ρυθμίσεις για τα δημόσια ΑΕΙ. Σου φτάνει;πρεπει να ξερεις ομως οτι με το νομο - πλαισιο αυτοι που τον πινουν (και στο λεω εκ των εσω) ειναι αυτοι που δε σηκωνουν να αγορασουν συγγραμματα, γιατι με τη λιστα συγγραμματων επειδη 'δεν υπαρχουν λεφτα' οι φοιτητες πρεπει να αγοραζουν τα συγγραμματα. Ως συνεπεια ειμαστε σε εξεταστικη περιοδο και πολλοι δεν εχουν συγγραμματα.
Για τους αιωνιους φοιτητες απ'την αλλη, κανενα προβλημα: μολις βρηκαν δικαιολογια (δεν εχουμε συγγραμματα) να συνεχισουν να κοπροσκυλιαζουν, καλη ωρα εγω
Να δεις που τελικα συμφωνω κ εγω με το νομο-πλαισιο -
Δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, πρώτη φορά ακούω περί μη δυνατότητας λήψης συγγραμμάτων. Τώρα, εσύ δεν έχεις δικαιολογία, τράβα να διαβάσεις κι άσε το 4Τ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορώ τώρα να διαφωνώ και με αυτά που λέει ότι πρέπει να γίνουν κάποιος άλλος, αν τα θεωρώ βλακώδη και επικίνδυνα;....Όχι;;
Καθόλου αλλά όπως και να το κάνουμε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά δέν υπάρχει καμιά περίπτωση να κυβερνήσει όπως και τα υπόλοιπα κόμματα πλήν των δύο μεγάλων, άρα πάει τσάμπα η οποιαδήποτε κριτική. Φούσκες σε δημοσκοπήσεις έχουν υπάρξει πολλές στο παρελθόν σάν τις περσυνές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Αβραμόπουλου είχε φτάσει και αυτό ποσοστά γύρω στο 20% στις δημοσκοπήσεις του 2001 μετά διαλύθηκε και ο Αβραμόπουλος έγινε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για αρχή, με τις ρυθμίσεις για τα δημόσια ΑΕΙ. Σου φτάνει;Δεν έπεσα κι απ' τα σύννεφα.
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Καθόλου αλλά όπως και να το κάνουμε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά δέν υπάρχει καμιά περίπτωση να κυβερνήσει όπως και τα υπόλοιπα κόμματα πλήν των δύο μεγάλων, άρα πάει τσάμπα η οποιαδήποτε κριτική. Φούσκες σε δημοσκοπήσεις έχουν υπάρξει πολλές στο παρελθόν σάν τις περσυνές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Αβραμόπουλου είχε φτάσει και αυτό ποσοστά γύρω στο 20% στις δημοσκοπήσεις του 2001 μετά διαλύθηκε και ο Αβραμόπουλος έγινε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.
Να μπει νόμος τότε, όποιος δεν έχει πιθανότητα να κυβερνήσει να μην δικαιούται να κάνει κριτική, να το βουλώνει ρε παιδί μου.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Να μπει νόμος τότε, όποιος δεν έχει πιθανότητα να κυβερνήσει να μην δικαιούται να κάνει κριτική, να το βουλώνει ρε παιδί μου.
άλλο κριτική άλλο τάζω λαγούς κ πετραχείλια ξέροντας ότι δεν θα κληθώ να τα πραγματοποιήσω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν διαβασεις τις θεσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό για το συνέδριο του Φεβρουαριου, θα δεις οτι δε θεωρει το ΚΚ Κινας κόμμα της κομμουνιστικής οικοδόμησης
Ε...νταξ τώρα... περι ανοικοδομήσεως του σοσιαλισμού/κομμουνισμού το ΚΚΕ την έχει .. 'λερωμένη' τη φωλιά του.
Και στον παρατατικό και στον ενεστώτα Έχει βγάλει μεγάλα μαργαριτάρια (περεστρόικα ftw κλπ) και συνεχίζει να τα καλύπτει με ακόμα μεγαλύτερα...Α ναι... περί ταξικότητας λόγου και συνείδησης.
Οι 'μεσαίοι' βιομήχανοι σε ποια τάξη ακριβώς ανήκουν;
Και τι πιστεύει γι' αυτούς το ΚΚΕ;Για το ζήτημα της Κίνας (νταξ πέραν της τρέχουσας προφανούς καταστάσεως) εξαρχής ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση με σημαντική προβληματική.
Όσο για το ποιοι γίνονται αρεστοί και σε ποιούς Νομίζω πως είναι πολύ μεγάλο πλήγμα να δυσαρεστούνται μερικοί μερικοί
-
Πέρα απ αυτά, το μεγάλο μπαγκ του κκε κατα την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι τι πιστεύει και τι πρεσβεύει ως κόμμα, ούτε η συνέπειά του σε αρχές. Είναι η σχέση του με την διαφορετική άποψη, όσο κι αν απέχει με την δική του, λίγο η πολύ. Μάλλον δεν τοπα καλά. Δεν ξεχωρίζει το λίγο απο το πολύ. Η είσαι μαζί η εχθρός. Η τα δέχεσαι όλα η τπτ. Αυτό εμένα με χάλαγε και με χαλάει.
Επίσης δεν υπάρχει κάποιο μανιφέστο για το τι σημαίνει αριστερός. Μαρξιστής ναι, σοσιαλιστής ναι, τροτσκιστής ναι, λενινιστής ναι, αριστερός όχι. Έτσι τουλάχιστον νομίζω.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πέρα απ αυτά, το μεγάλο μπαγκ του κκε κατα την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι τι πιστεύει και τι πρεσβεύει ως κόμμα, ούτε η συνέπειά του σε αρχές. Είναι η σχέση του με την διαφορετική άποψη, όσο κι αν απέχει με την δική του, λίγο η πολύ. Μάλλον δεν τοπα καλά. Δεν ξεχωρίζει το λίγο απο το πολύ. Η είσαι μαζί η εχθρός. Η τα δέχεσαι όλα η τπτ. Αυτό εμένα με χάλαγε και με χαλάει.Επίσης δεν υπάρχει κάποιο μανιφέστο για το τι σημαίνει αριστερός. Μαρξιστής ναι, σοσιαλιστής ναι, τροτσκιστής ναι, λενινιστής ναι, αριστερός όχι. Έτσι τουλάχιστον νομίζω.
Όσον αφορά στο πρώτο, έχει σημασία και η συνέπεια του σε ποιές αρχές. Πέρα από τη γενική απεύθυνση, υπάρχει και η ειδική απέυθυνση, κι εκεί έχει πολλά μπαγκζ όπως λες.
Για το ζήτημα των διαφορετικών απόψεων, 'όλα ή τπτ', εγώ έχω -εν μέρει- διαφορετική άποψη. Σε άλλα θέματα το βλέπω να βάζει πολύ νερό στο κρασί του για να 'διευρύνει τον κόσμο του' [βλ. και παραπάνω υπονοούμενο σχόλιο], σε άλλα το παίζει μακριά και μισημένοι. Στο κομμάτι που (καταλαβαίνω να) εννοείς, φυσικά συμφωνώ και το έχω φάει στη μάπα με την καλή και την ανάποδη
Δυστυχώς φαίνεται να προτιμάει ένα 'παιχνίδι' νομιμότητας εις βάρος της ανατρεπτικότητας. Προτιμάει να κερδίσει την συμπάθεια νομιμοφρόνων ανθρώπων, παρά 'παρεκκλινόντων', και αυτό είναι τραγικό για την ιστορία του.
Το ότι εν μέσω μιας ιδιαίτερα οξυμένης συγκυρίας (βλ. Δεκέμβριο) κατέληξε να κερδίζει τη συμπάθεια των αστών που κατά βάση επιθυμούσαν την καταστολή, παρατώντας μια 'κατάσταση' στο έλεος της μοίρας της και της εκτόνωσής της, είναι απλά αίσχος για ό,τι υποτίθεται πως πρεσβεύει το 'Κ', και φυσικά τεράστιο κρίμα για ό,τι θα μπορούσε να είχε κάνει. [Λίγο μετά από αυτά, βέβαια, η Αλέκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο, 'ξεχνώντας' επιλεκτικά όσα (δεν) βολεύουν ]Όσο για το περί αριστερού, όντως είναι μια σαφώς πιο χαλαρή έννοια από το 'κομμουνιστής' 'μαρξιστής' κλπ. Εγώ θα το ανήγαγα στο 'προοδευτικός' - 'αντιδραστικός'. Στο κατά πόσον κάποιος προτιμάει/θέλει να συνεχιστεί η ύπαρξη του υπάρχοντος συστήματος( με ή χωρίς βελτιώσεις, είναι αδιάφορο), ή προτιμάει την ανατροπή του από 'κάτι' άλλο. Ο βαθμός συγκεκριμενοποίησης του 'κάτι' άλλου, μπορεί να τον κάνει 'μαρξιστή', 'κομμουνιστή', 'αναρχικό', οτιδήποτε. Η μη συγκεκριμενοποίησή του, μπορεί απλώς να τον χαρακτηρίζει ως 'αριστερό'.
-
Ωραία ανάλυση!
-
Ο Τσίπρας πάνω σε τρακτέρ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JKxKqsbr ... _5289.html
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν διαβασεις τις θεσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό για το συνέδριο του Φεβρουαριου, θα δεις οτι δε θεωρει το ΚΚ Κινας κόμμα της κομμουνιστικής οικοδόμησης
Ε...νταξ τώρα... περι ανοικοδομήσεως του σοσιαλισμού/κομμουνισμού το ΚΚΕ την έχει .. 'λερωμένη' τη φωλιά του.
Και στον παρατατικό και στον ενεστώτα Έχει βγάλει μεγάλα μαργαριτάρια (περεστρόικα ftw κλπ) και συνεχίζει να τα καλύπτει με ακόμα μεγαλύτερα...Α ναι... περί ταξικότητας λόγου και συνείδησης.
Και τι πιστεύει γι' αυτούς το ΚΚΕ;Για το ζήτημα της Κίνας (νταξ πέραν της τρέχουσας προφανούς καταστάσεως) εξαρχής ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση με σημαντική προβληματική.
Όσο για το ποιοι γίνονται αρεστοί και σε ποιούς Νομίζω πως είναι πολύ μεγάλο πλήγμα να δυσαρεστούνται μερικοί μερικοί
Στο τελευταίο αυτό συνέδριο δεν απεκατέστησαν και τον Στάλιν?
Τέλος πάντων, θα βγούμε εκτός, απλά σαν ένα σχόλιο, μου κάνει εντύπωση που είναι θεμιτό να κλείνουν οι δρόμοι, και όχι πχ οι σχολές Για βρείτε τις διαφορες και θα καταλάβετε την διαφορετική αντιμετώπισηhint. H ΠΚΣ μάλλον δεν την πολυπαλεύει στα πανεπιστήμια, εν αντιθέσει με τον κάμπο (όπου κι εκεί έχουν φάει τρελή ήττα, αφού η ΝΔ είναι εξουσία τώρα και δεν έχουν με ποιόν να συμμαχήσουν)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δυστυχώς φαίνεται να προτιμάει ένα 'παιχνίδι' νομιμότητας εις βάρος της ανατρεπτικότητας. Προτιμάει να κερδίσει την συμπάθεια νομιμοφρόνων ανθρώπων, παρά 'παρεκκλινόντων', και αυτό είναι τραγικό για την ιστορία του.
Όσο για το περί αριστερού, όντως είναι μια σαφώς πιο χαλαρή έννοια από το 'κομμουνιστής' 'μαρξιστής' κλπ. Εγώ θα το ανήγαγα στο 'προοδευτικός' - 'αντιδραστικός'. Στο κατά πόσον κάποιος προτιμάει/θέλει να συνεχιστεί η ύπαρξη του υπάρχοντος συστήματος( με ή χωρίς βελτιώσεις, είναι αδιάφορο), ή προτιμάει την ανατροπή του από 'κάτι' άλλο.** Ο βαθμός συγκεκριμενοποίησης του 'κάτι' άλλου, μπορεί να τον κάνει 'μαρξιστή', 'κομμουνιστή', 'αναρχικό', οτιδήποτε. Η μη συγκεκριμενοποίησή του, μπορεί απλώς να τον χαρακτηρίζει ως 'αριστερό'**.
+1 χωρίς πολλά πολλά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο Τσίπρας πάνω σε τρακτέρ!!!http://www.youtube.com/watch?v=JKxKqsbr ... _5289.html
Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες από τρακτέρ ξεκίνησαν!
-
Δεν είναι το θέμα της συζήτησης το ΚΚΕ, αλλά θα απαντήσω σε μερικά εδώ και οι μοντς ας το στειλουν στο τοπικο 'Πολιτικά κλπ'
Αρχικα να ξαναπώ για 1000στη φορά ότι ούτε ήμουν ούτε είμαι και πιθανότατα ούτε θα είμαι μέλος του ΚΚΕ. Είμαι συνυποψήφιος στο συνδικαλιστικό μας όργανο με παιδιά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Έτσι έχω την ευκαιρία να κάνω πολλές συζητήσεις και να μου λύνονται πολλές απορίες, οι οποιες από ότι βλέπω υπάρχουν σε πολλούς
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και τι πιστεύει γι' αυτούς το ΚΚΕ;Ποια είναι τα ενεστώτα μαργαριτάρια να σου πω συγκεκριμένα αν ξέρω (και αν δεν ξερω μπορώ να μάθω). Έτσι όπως το λες για αερολογία μου μοιάζει.
Για τους 'μεσαίους' βιομήχανους δεν έχω ιδέα τι πιστεύει το ΚΚΕ (αν πιστεύει κάτι συγκεκριμένο). Ο μαρξισμός τους θεωρεί 'αστούς'. Άρα... Για να σε βοηθήσω όμως, πολύ ασχημη εντύπωση από τις θέσεις για το προσεχές συνέδριο μου έκανε η ξεχωριστή μνεια στους αυτοαπασχολούμενους. Και οι δικαιολογία ότι ως αυτοαπασχολούμενοι θεωρούνται και οι μπλοκακηδες είναι κάπως φτηνή.Πέρα απ αυτά, το μεγάλο μπαγκ του κκε κατα την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι τι πιστεύει και τι πρεσβεύει ως κόμμα, ούτε η συνέπειά του σε αρχές. Είναι η σχέση του με την διαφορετική άποψη, όσο κι αν απέχει με την δική του, λίγο η πολύ. Μάλλον δεν τοπα καλά. Δεν ξεχωρίζει το λίγο απο το πολύ. Η είσαι μαζί η εχθρός. Η τα δέχεσαι όλα η τπτ. Αυτό εμένα με χάλαγε και με χαλάει.
Επίσης δεν υπάρχει κάποιο μανιφέστο για το τι σημαίνει αριστερός. Μαρξιστής ναι, σοσιαλιστής ναι, τροτσκιστής ναι, λενινιστής ναι, αριστερός όχι. Έτσι τουλάχιστον νομίζω.
Συμφωνώ απόλυτα τασοντεβ και αυτός είναι ο λόγος που ούτε ποτέ πέρασε ούτε θα περάσει από το μυαλό μου να ενταχθώ σε κάτι τέτοιο. Η επίσημη θέση είναι ότι επιτρέπονται όλες οι διαφωνίες στο πλαίσιο του μαρξισμού-λενινισμού, πλην όμως επιβάλλεται πειθαρχεία στις αποφάσεις του εκάστοτε συνεδρίου και απαγορεύονται οι οργανομένες τάσεις.
Και στο άλλο συμφωνώ σε θεωριτική βάση γιατί το 'αριστερός' είναι συγκριτικό και όχι απόλυτο. Σε κοινοβούλιο με Αδωνι και Πολύδωρα μόνο, ο Πολυδωρας πιθανόν να ήταν αριστερός.>Για το ζήτημα των διαφορετικών απόψεων, 'όλα ή τπτ', εγώ έχω -εν μέρει- διαφορετική άποψη. Σε άλλα θέματα το βλέπω να βάζει πολύ νερό στο κρασί του για να 'διευρύνει τον κόσμο του' [βλ. και παραπάνω υπονοούμενο σχόλιο], σε άλλα το παίζει μακριά και μισημένοι. Στο κομμάτι που (καταλαβαίνω να) εννοείς, φυσικά συμφωνώ και το έχω φάει στη μάπα με την καλή και την ανάποδηΜπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα νερώματος κρασιού; Το ζήτησα και πριν, το ξέρω, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Μπερδεύεις τη νομιμότητα με την πειθαρχεία. Η ιστορία των ΚΚ παγκοσμίως ήταν συνυφασμενη με την πειθαρχεια, βλέπε Ισπανικό εμφύλιο.
Το ότι εν μέσω μιας ιδιαίτερα οξυμένης συγκυρίας (βλ. Δεκέμβριο) κατέληξε να κερδίζει τη συμπάθεια των αστών που κατά βάση επιθυμούσαν την καταστολή, παρατώντας μια 'κατάσταση' στο έλεος της μοίρας της και της εκτόνωσής της, είναι απλά αίσχος για ό,τι υποτίθεται πως πρεσβεύει το 'Κ', και φυσικά τεράστιο κρίμα για ό,τι θα μπορούσε να είχε κάνει. [Λίγο μετά από αυτά, βέβαια, η Αλέκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο, 'ξεχνώντας' επιλεκτικά όσα (δεν) βολεύουν ]
Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχεις ένα ελαφρύ πρόβλημα 'ορισμών'. Αστός δεν είναι ο κατοικος του αστεως. Αυτοί που ονομάζεις 'αστοί' είναι είτε μικροαστοί (οι αυτοαπασχολούμενοι που ανέφερα προηγουμένως) είτε προλετάριοι, με στρεβλή ταξική συνείδηση. Τώρα αν κάποιες ενέργειες - δηλωσεις δυσαρέστησαν το golden boy της σοσιαλδημοκρατίας, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Με εκνευρίζει η αλόγιστη χρήση της λέξης 'οπορτουνισμός' από το ΚΚΕ, αλλά στα γεγονότα του Δεκεμβρίου ταίριαζε γάντι. Εκτός και αν εσένα σου φάνηκε ότι το Δεκέμβριο είχαμε λαϊκη επανάσταση, από έναν λαό ώριμο να την στηρίξει. Σ'αυτήν την περίπτωση πάω πάσο
Όσο για το περί αριστερού, όντως είναι μια σαφώς πιο χαλαρή έννοια από το 'κομμουνιστής' 'μαρξιστής' κλπ. Εγώ θα το ανήγαγα στο 'προοδευτικός' - 'αντιδραστικός'. Στο κατά πόσον κάποιος προτιμάει/θέλει να συνεχιστεί η ύπαρξη του υπάρχοντος συστήματος( με ή χωρίς βελτιώσεις, είναι αδιάφορο), ή προτιμάει την ανατροπή του από 'κάτι' άλλο. Ο βαθμός συγκεκριμενοποίησης του 'κάτι' άλλου, μπορεί να τον κάνει 'μαρξιστή', 'κομμουνιστή', 'αναρχικό', οτιδήποτε. Η μη συγκεκριμενοποίησή του, μπορεί απλώς να τον χαρακτηρίζει ως 'αριστερό'.
ΟΧΙ, η μη συγκεκριμενοποίηση μπορεί να τον χαρακτηρίζει και ως φασίστα, φεουδαρχικό κλπ κλπ κλπ
Το 'αριστερός' σκέτα βολεύει, αλλά δεν πείθει. Βέβαια φοριέται με κόκκινο πουκάμισο και πανί του Τσε από πίσω και 'γραφει' στο γυαλί οπότε το κρατάμε. Θα μας χρειαστεί όταν το ΠΑΣΟΚ πίασει 145 και θέλει άλλους 10.Στο τελευταίο αυτό συνέδριο δεν απεκατέστησαν και τον Στάλιν?
- Το συνέδριο δεν έγινε ακόμη
- Οχι. Ρηχή ανάλυση από ανθρώπους με ελλειπή κατάρτιση. Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις και να βγάλεις μόνος σου συμπεράσματα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ποια είναι τα ενεστώτα μαργαριτάρια να σου πω συγκεκριμένα αν ξέρω (και αν δεν ξερω μπορώ να μάθω). Έτσι όπως το λες για αερολογία μου μοιάζει.Το ΑΑΔΜ λόγου χάρη, θεωρείς ότι είναι μεγάλη θεωρητική επιτυχία του ΚΚΕ;
Μπερδεύεις τη νομιμότητα με την πειθαρχεία. Η ιστορία των ΚΚ παγκοσμίως ήταν συνυφασμενη με την πειθαρχεια, βλέπε Ισπανικό εμφύλιο.
Εσύ μπερδεύεις την πειθαρχία με τη νομιμότητα. Όχι εγώ.
Δεν είναι το θέμα μας η πειθαρχία. Πειθαρχημένα μπορεί να είναι και τα μέλη της 17Ν (παράδειγμα ατομικής βίας).
Το ζήτημα είναι η στάση το ΚΚΕ απέναντι στη μερίδα ατόμων που 'εμπλέκονται' σε φαινόμενα οξυμένων βίαιων ΜΑΖΙΚΩΝ συμπεριφορών.
Δεν έχει να κάνει με την πειθαρχία, αλλά με τον τρόπο δράσης. Ο οποίος (τυφλή βία) σαφώς και δεν αποτελεί επιλογή του Κ. Αλλά αυτό δεν ορίζει μονοσήμαντα τη στάση που πρέπει να έχει κάποιος. Γιατί αυτό που αλλάζει είναι το σε τί αποκοπεί ο καθένας. Αλλού αποσκοπεί ο 'Κ', αλλού ο αστός-δημοκράτης.
[Ο Ισπανικός Εμφύλιος, δε, νομίζω είναι ατυχέστατο παράδειγμα για την αναφορά σε ΚΚ]Βρες στην ιστορία ΕΝΑΝ μεγάλο 'Κ' που σε περιόδους οξυμένων εντάσεων [προεπαναστατικά προφανώς] να έβγαινε να καταδικάζει τα γεγονότα των ΜΑΖΙΚΩΝ βίαιων τυφλών ξεσπασμάτων. Πρόσεξε. Όχι να μην αποδέχεται. Αλλά να καταδικάζει ενώπιον του κατεστημένου.
Γιατί π.χ. Λένιν, Στάλιν, Ρόζα, Μάο.... δεν έλεγαν τέτοιες βλακείες στον κόσμο που ξεσπούσε.
Η επιχειρηματολογία του τύπου 'έτσι θα αυξηθεί η΄πίεση, η καταστολή, η αστυνομοκρατία' είναι αστεία.Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχεις ένα ελαφρύ πρόβλημα 'ορισμών'. Αστός δεν είναι ο κατοικος του αστεως. Αυτοί που ονομάζεις 'αστοί' είναι είτε μικροαστοί (οι αυτοαπασχολούμενοι που ανέφερα προηγουμένως) είτε προλετάριοι, με στρεβλή ταξική συνείδηση. Τώρα αν κάποιες ενέργειες - δηλωσεις δυσαρέστησαν το golden boy της σοσιαλδημοκρατίας, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Με εκνευρίζει η αλόγιστη χρήση της λέξης 'οπορτουνισμός' από το ΚΚΕ, αλλά στα γεγονότα του Δεκεμβρίου ταίριαζε γάντι. Εκτός και αν εσένα σου φάνηκε ότι το Δεκέμβριο είχαμε λαϊκη επανάσταση, από έναν λαό ώριμο να την στηρίξει. Σ'αυτήν την περίπτωση πάω πάσο
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα των ορισμών μου; Δεν αναφερόμουν σε τοπικό χαρακτηριστικά.
Αστός; Αστική τάξη που λέμε; Μπουρζουάς; Μπουρζουαζία;
Δεν μίλησα για παραπλανημένους προλετάριους. Μίλησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ΑΣΤΟΥΣ. Καμία σχέση με τον κάτοικο του άστεως. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μας προέκυψε αυτό.
Η αγωνία του ΚΚΕ ήταν να γίνει αρεστό στους ΑΣΤΟΥΣ (βλ. ΑΑΔΜ κλπ μαλακίες), εις βάρος ανθρώπων που ξεσπούσαν. Δες γύρω να καταλάβεις σε ποιους απευθυνόταν η 'καταδίκη της βίας'. Στους προλετάριους; Ήμαρτον.Αν εμένα μου είχε φανεί λαϊκή επανάσταση, θα είχα γράψει ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Είδες πουθενά να γράφω κάτι τέτοιο; ΟΧΙ
Ε μάλλον θα είναι γιατί δεν πιστεύω ότι ήταν λαϊκή επανάσταση.
Μ' αρέσει όμως που βάζεις έτσι την πινελιά των απόψεων περί ωριμότητας του επαναστατικού υποκειμένουΈγραψα σαφώς τι πιστεύω πως ήταν.
Το ζήτημα παραμένει. Υπήρχε μια σημαντική μερίδα κόσμου που ξέσπαγε με ιδιάίτερα ΟΞΥ τρόπο. Αυτούς το ΚΚΕ τους έγραψε στ@@ του και πίσω από τη δήθεν δικαιολογία του 'οι 'Κ' δεν υποστηρίζουν την τυφλή βία' τους παράτησε να εκτονωθούν και να γυρίσουν σπίτια τους.
Συγχαρητήρια για το 'Κ'ΚΕ. Μεγάλη στρατηγική. Είναι μάλλον πιο 'εύκολο' να δώσεις βαθειά 'Κ' πολιτικά χαρακτηριστικά στον ΑΣΤΟ νοικοκυράιο που ζητά την καταστολή, παρά στον απολίτικο πιεσμένο που είναι στους δρόμους. Σίγουρα.Βέβαια, αν δώσεις σε έναν άνθρωπο που ξεσπάει πολτικά χαρακτηριστικά, τότε δημιουργείς μια σημαντική ΒΙΑΙΗ δύναμη.
Μην ξεχνάς ότι το 'Κ' είναι αυστηρά συνδεδεμένο ΚΑΙ με τη ΒΙΑ. Αυτό φαίνεται να προτιμάει να το ξεχνάει το ΚΚΕΟΧΙ, η μη συγκεκριμενοποίηση μπορεί να τον χαρακτηρίζει και ως φασίστα, φεουδαρχικό κλπ κλπ κλπ
Το 'αριστερός' σκέτα βολεύει, αλλά δεν πείθει. Βέβαια φοριέται με κόκκινο πουκάμισο και πανί του Τσε από πίσω και 'γραφει' στο γυαλί οπότε το κρατάμε. Θα μας χρειαστεί όταν το ΠΑΣΟΚ πίασει 145 και θέλει άλλους 10.Ναι σαφώς θα μπορούσε να τον χαρακτηρίζει και ως άλλα πράγματα. Έγραψα και το 'δίπολο' προοδευτικού-αντιδραστικού όμως.
Ήταν η επίκλησή μου στην κοινή λογική που φανταζόμουν ότι θα καταστούσε εφικτό το να μην χρειαστεί να αναφερθώ στο γεγονός ότι το 'κάτι' που θα πρέπει να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα θα είναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών. Νομίζω είναι κατανοητό, εκτός κι αν ψαχνόμαστε για λέξεις για να γράφουμε απαντήσεις.Για την τελευταία πρόταση, καλό είναι να μην μιλάει και πολύ το ΚΚΕ για τις συμμαχίες. Και συγκυβερνήσεις έχει κάνει μια χαρά, και τους αστούς τους καραγουστάρει να μπουν μέσα, και τη βία να την καταδικάσει μην και αγχωθούν τα μέλη του δημοκρατικού μετώπου... ε νταξ.
Καλός μαλάκας ο ΣΥΝ δε λέω, αλλά και το ΚΚΕ δεν είναι ότι απέχει παρασάγγας.Όσο για τα κόκκινα πουκάμισα που γράφουν στο γυαλί, ε... έχει και το ΚΚΕ κάτι δυνατά πουκάμισα, δε νομίζεις;
-
Aπό αυτά που φοράει και η Κανέλη, με το γαρύφαλλο.
Για μένα, η ανάλυση των γεγονότων του Δεκέμβρη, ήταν απ τα μεγαλύτερα ολισθήματα που έχει κάνει το ΚΚΕ πρόσφατα. Δεν περίμενα να τα επικροτήσει, αλλά περίμενα σοβαρή αναζήτηση αιτιών.
Αντίθετα το μόνο που έκανε ήταν να οχυρωθεί πίσω απ την καταδίκη της κουκούλας...Είμαστε ΟΤ ομως εδώ, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερο τοπικ για να συνεχίσουμε
Πολιτικά, που στέκεστε;