-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
επίσης, ξαναρωτάω για την υπεραξία όποιον έχει να μου πει κάτι.
Νίκο (titsataki)
Yπεραξία (Surplus value):'Η επιπλέον αξία, αυτη που υπολογίζεται πέρα απο την αρχική εκτίμηση ενός πράγματος. Κατά τη Μαρξιστική Θεωρία η διαφορά μεταξύ της αξίας των αγαθών των προιόντων που παράγονται και της αμοιβής των βιομηχανικών εργατών, διαφορά που καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης.'
(χονδρικά)
Αυτό είναι ο καπιταλισμός κατά μία έννοια ή μήπως όχι;περισσότερα για όποιον θέλει να διαβάσει (δε θα αρχίσω τα ανούσια copy/paste τώρα..)
http://en.wikipedia.org/wiki/Surplus_value
titsataki αν θες ρίξε μια ματιά, είναι στ'αγγλικάΤο ενδιαφερον ειναι οτι το θεμα τιθεται οτι οι 'κεφαλαιοκρατες' για να φτειαξουν το εργοστασιο/βιομηχανια χρησιμοποιησαν δικα τους χρηματα/ επενδυση, δανειστηκαν, πουλησαν μετοχες κτλ. Βρηκαν δηαλδη το κεφαλαιο να γτειαξουν την βιομηχανια. Και μετα βρηκαν τους εργατες και τους εδωσαν την δουλεια και τους πληρωνουν ενα μισθο/ωρομισθιο περιθαλψη κτλ. Θεωρεις οτι οταν εβαλαν τα δικα τους λεφτα, δανεισθηκαν, πουλησαν μετοχες δεν πρεπει να τα δωσουν πισω στην τραπεζα, δεν πρεπει να δωσουν πισω σους εχοντες τις μετοχες, δεν πρεπει να παρουν πισω τα λεφτα που βαλανε; Και φυσικα ο καθενας θελει να βγαλει και καιτ παραπανω. Γιαυτο δωσανε το λεφτα.
Νικος
Για την υπεραξία σου μίλησε, όχι για την επένδυση. Αυτή όντως καταληστεύεται από το κεφάλαιο. Μη γελιώμαστε κι όλας!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
OK this is getting pretty boring. I think it's time for me to open a new, interesting, thread. It's Thanks Giving week and it's slow at work so there is time.
Γαβρίλο ειλικρινά σου μιλάω,έτσι και συνεχίσεις στο ίδιο στυλάκι,θα αρχίσουν οι χριστοπαναγίες αλα ελληνικά.Κι ας φάω ban.
Οριστε?
Ξανα, εξηγησε μου, γιατι ακριβως ' θα αρχίσουν οι χριστοπαναγίες αλα ελληνικά' ?
-
ΟΚ.
Υπεραξια. Υπαρχει μονο στην θεωρια and in the land of Oz σημερα.
Υπεραξια ειναι θεμα προσφορας και ζητησης απο την στιγμη ομως που μια αγορα ειναι ελευθερη, σχετικα ευκολα να παρει καποιος μερος, σε καπιταλιστικη και δημοκρατικη χωρα.
Εαν μπορω και κανω κερδος 3000% απο ενα προιον και τα παραπανω ισχυουν τοτε δεν υπαρχει υπεραξια ουτε τιθετε θεμα υπεραξιας.
Αυτα.
Dont overanalyze για απλα πραγματα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
ΟΚ.Υπεραξια. Υπαρχει μονο στην θεωρια and in the land of Oz σημερα.
Υπεραξια ειναι θεμα προσφορας και ζητησης απο την στιγμη ομως που μια αγορα ειναι ελευθερη, σχετικα ευκολα να παρει καποιος μερος, σε καπιταλιστικη και δημοκρατικη χωρα.
Εαν μπορω και κανω κερδος 3000% απο ενα προιον και τα παραπανω ισχυουν τοτε δεν υπαρχει υπεραξια ουτε τιθετε θεμα υπεραξιας.
Αυτα.
Καταπληκτικό! Να σε φέρουμε να διδάξεις πολιτική οικονομία στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου!
-
Υπεραξια. Υπαρχει μονο στην θεωρια and in the land of Oz σημερα.Υπεραξια ειναι θεμα προσφορας και ζητησης απο την στιγμη ομως που μια αγορα ειναι ελευθερη, σχετικα ευκολα να παρει καποιος μερος, σε καπιταλιστικη και δημοκρατικη χωρα.
Αυτα.
Οδοστρωτήρας ο γαβριήλ
Και σας είπα να με ειδοποιήσετε να παραγγείλω τις πίτσες...Σοβαρα τώρα, Γαβριήλ θα σου πρότεινα ενα βιβλιαρακι (τι ενα δλδ., έξι) να διαβασεις τωρα που 'χεις χρονο για το thanks giving. 'Κεφάλαιο' λέγεται, Καρολο το λένε το παληκάρι που το σκάρωσε, μακαρίτης πια και παλιομοδιτικος, αλλά εναν-δυο ορισμούς θα τους βρεις... Κι αμα τελειώσεις, εχω κι αλλα!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ΟΚ.
Αυτα.
Καταπληκτικό! Να σε φέρουμε να διδάξεις πολιτική οικονομία στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου!
Sorry, not interested.
Αυτοι που δεν πετυχαινουν in the real world, κανουν αιτησεις για προφεσορ σε universities
-
ΟΚ.
Αυτα.
Sorry, not interested.
Αυτοι που δεν πετυχαινουν in the real world, κανουν αιτησεις για προφεσορ σε universities
Δηλαδή αυτοί που διδάσκουν στα πανεπιστήμια τους μέλλοντες επιτυχημένους είναι αποτυχημένοι και άχρηστοι, αυτό μας λες. Και δε μου λες, με άχρηστους δασκάλους, πώς βγαίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες;
Ή μήπως τελικά αποδεικνύεις ότι έχεις ένα ΧΟΝΤΡΟ κόμπλεξ με τους ακαδημαϊκούς;
-
Είστε ΟΛΟΙ άσχετοι!!!
Πάρτε ένα παράδειγμα για την υπεραξία:
Γράφεις 1 μήνυμα και απαντάς σε 100 μηνύματα τρίτων με ένα γελάκι. Έτσι με ελάχιστο κόπο προσεταιρίζεσαι τον κόπο των άλλων που έγραψαν 100 μηνύματα, προσθέτοντας στον συνολικό αριθμό μηνυμάτων σου τη δική τους προσπάθεια πολύ εύκολα.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εννοει οτι ΟΛΟΙ οι μεγαλοι ειναι ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ. καταλαβες skullone?Δηλαδή οι μεγάλοι ζωγράφοι που δούλεψαν στο πλευρό άλλων μεγάλων ζωγράφων (π.χ. Βερονέζε, Τισιανός, Μιχαήλ Άγγελος κλπ) ήταν αποτυχημένοι... Βρε τι μαθαίνει κανείς... Για σου ρε γαβρίλη δάσκαλε!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αυτα.
Οδοστρωτήρας ο γαβριήλ
Θα μπορουσα να κατσω να αναλυσω, αλλα αυτα τα θεματα ειναι τοσο ξαστερα πια...που η αναλυση μονο παραλυση θα φερει. Αν ειναι δυνατον, να υπαρχει 'μερος' για αναλυση του τι ελεγε ο Μαρξ 'πριν 600 χρονια'. Εαν δεν εχουμε καταλαβει ποιες εννοιες ειναι για τα βιβλια και ποιες λειτουργουν καλυτερα στην πραξη σε μια χωρα οπως η Ελλαδα που θεωρει οτι ειναι μελος του δυτικου πολιτισμου, τοτε υπαρχει μεγαλυτερο, πιο βασικο προβλημα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
επίσης, ξαναρωτάω για την υπεραξία όποιον έχει να μου πει κάτι.
Νίκο (titsataki)
Yπεραξία (Surplus value):'Η επιπλέον αξία, αυτη που υπολογίζεται πέρα απο την αρχική εκτίμηση ενός πράγματος. Κατά τη Μαρξιστική Θεωρία η διαφορά μεταξύ της αξίας των αγαθών των προιόντων που παράγονται και της αμοιβής των βιομηχανικών εργατών, διαφορά που καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης.'
(χονδρικά)
Αυτό είναι ο καπιταλισμός κατά μία έννοια ή μήπως όχι;περισσότερα για όποιον θέλει να διαβάσει (δε θα αρχίσω τα ανούσια copy/paste τώρα..)
http://en.wikipedia.org/wiki/Surplus_value
titsataki αν θες ρίξε μια ματιά, είναι στ'αγγλικάΤο ενδιαφερον ειναι οτι το θεμα τιθεται οτι οι 'κεφαλαιοκρατες' για να φτειαξουν το εργοστασιο/βιομηχανια χρησιμοποιησαν δικα τους χρηματα/ επενδυση, δανειστηκαν, πουλησαν μετοχες κτλ. Βρηκαν δηαλδη το κεφαλαιο να γτειαξουν την βιομηχανια. Και μετα βρηκαν τους εργατες και τους εδωσαν την δουλεια και τους πληρωνουν ενα μισθο/ωρομισθιο περιθαλψη κτλ. Θεωρεις οτι οταν εβαλαν τα δικα τους λεφτα, δανεισθηκαν, πουλησαν μετοχες δεν πρεπει να τα δωσουν πισω στην τραπεζα, δεν πρεπει να δωσουν πισω σους εχοντες τις μετοχες, δεν πρεπει να παρουν πισω τα λεφτα που βαλανε; Και φυσικα ο καθενας θελει να βγαλει και καιτ παραπανω. Γιαυτο δωσανε το λεφτα.
Νικος
Για την υπεραξία σου μίλησε, όχι για την επένδυση. Αυτή όντως καταληστεύεται από το κεφάλαιο. Μη γελιώμαστε κι όλας!
Παιζουμε με τις λεξεις. Η υπεραξια ειναι η διαφορα μεταξυ το κοστους και της τιμης πωλησης. Ο Μαρξ το ελεγε ετσι αλλοι το λενε κερδος. Αν εγω και εσυ ειμαστε προθυμοι να πληρωσουμε αυτη την διαφορα και απο αυτο υπαρχει η επιστροφη στην επενδυση σε ολους οσους εργαστηκαν για να παραχθει (και δεν εννοω χειρονακτικα μονο, πολλοι βαλανε τα λεφτα τους να εργαστουν)
-
Και ιδού:
After 9/11, the gloves are off. Remember that. Και ο titsataki συμφωνεί... Δημοκράτες μου εσείς!
-
Δηλαδή αυτοί που διδάσκουν στα πανεπιστήμια τους μέλλοντες επιτυχημένους είναι αποτυχημένοι και άχρηστοι, αυτό μας λες.
Ουτε αποτυχημενους τους αποκαλεσα, ουτε αχρηστους. Εγραψα αυτοι που δεν πετυχενουν in the real world. Δηλαδη in corporate America (τουλαχιστον για εδω στις ΗΠΑ - αλλα και σε μερικες αλλες χωρες).
Και δε μου λες, με άχρηστους δασκάλους, πώς βγαίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες;
Εαν νομιζεις οτι ο πετυχημενος επιχειρηματιας 'γινετε' απο οποιονδηποτε δασκαλο, ειναι εμφανες και ειμαι τωρα πια σιγουρος διοτι το απεδηξες, οτι δεν εχεις ιδεα για το πως λειτουργει το corporate America. Και δεν με επλησει καθολου.
Ή μήπως τελικά αποδεικνύεις ότι έχεις ένα ΧΟΝΤΡΟ κόμπλεξ με τους ακαδημαϊκούς;
Εγω κομπλεξ εχω αποδηξει οτι δεν εχω με τους ακαδημαικους. Εχω παει σχολειο αρκετα χρονια (περισσοτερο του μεσου ορου για τοτε) και εγω και οι γονεις μου εχουν πληρωσει αρκετα για να 'μορφωθω' σε 'καλα' σχολεια. Εξου και η αποδειξη.
Ομως η συντρηπτικη πλειοψηφια των ακαδημαικων ειναι φιλελευεθεροι ή κατι σαν φιλελευθεροι. Στις ΗΠΑ ειναι περιπου το 87% μετα απο εγκυρο γκαλοπ (και οχι μονο ενα).
Ειναι γνωστο για αυτους που καταλαβαινουν την ΗΠΑμερικανικη πραγματικοτητα (και εσυ δεν εισαι ενας απο αυτους φυσικα) οτι οι ακαδημαικοι ειναι πολιτικα ακρα-αριστεροι. Ειναι ατομα που καταλαβαινουν μονο την θεωρια, δεν εχουν την δυνατοτητα ουτε θελουν να καταλαβουν την πραγματικοτητα, θελουν να αλλαξουν την πραγματηκοτητα και γιαυτο και εγιναν 'δασκαλοι' ετσι ωστε να υπαρξει περιπτωση να αλλαξουν τα 'μυαλα' των μαθητευομενων. Γενικα ειναι ατομα που αποφευγουν να αντιμετωπισουν την πραγματικοτητα και ολα τα καλα ή κακα που ερχοντε απο αυτην.
Εαν δεν ηταν ετσι, και ηταν ατομα της 'απεναντι οχθης' τοτε θα ηταν μελη μιας πετυχημενης εταιριας ή της δικης των πετυχημενης εταιριας και θα εβγαζαν απο 2 εως 10 φορες παραπανω απο πλευρας μισθου απο οτι σημερα, συν του οτι το βιογραφικο τους θα ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση.
Υπαρχουν παντα εξαιρεσεις στα παραπανω, γενικα μιλαω. Και μιλαω για ΗΠΑ.
-
εννοει οτι ΟΛΟΙ οι μεγαλοι ειναι ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ. καταλαβες skullone?
Δηλαδή οι μεγάλοι ζωγράφοι που δούλεψαν στο πλευρό άλλων μεγάλων ζωγράφων (π.χ. Βερονέζε, Τισιανός, Μιχαήλ Άγγελος κλπ) ήταν αποτυχημένοι... Βρε τι μαθαίνει κανείς... Για σου ρε γαβρίλη δάσκαλε!
Ακομη μια ξεκαθαρη αποδειξη οτι δεν εχεις ιδεα του τι σημενει corporate America και του τι ρολο παιζει αυτο στην ζωη οχι μονο των ΗΠΑμερικανων αλλα και ολων αμεσα που ζουν σε οποιοδηποτε κρατος του Δυτικου πολιτισμου και αυτω των κρατων που προσπαθουν desperately να γινουν μελη αυτου.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εννοει οτι ΟΛΟΙ οι μεγαλοι ειναι ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ. καταλαβες skullone?
Δηλαδή οι μεγάλοι ζωγράφοι που δούλεψαν στο πλευρό άλλων μεγάλων ζωγράφων (π.χ. Βερονέζε, Τισιανός, Μιχαήλ Άγγελος κλπ) ήταν αποτυχημένοι... Βρε τι μαθαίνει κανείς... Για σου ρε γαβρίλη δάσκαλε!
να χρησιμοποιεις πιο απλες λεξουλες: McDonalds, Coca Cola, Cadillac, Disnayworld.
τα αλλα ειναι για τους ψευτοκουλτουριαρηδες
Ακριβως
Οχι πιο 'απλες', αλλα πιο ευστοχες και ακριβεις.
-
Ουτε αποτυχημενους τους αποκαλεσα, ουτε αχρηστους. Εγραψα αυτοι που δεν πετυχενουν in the real worlds. Δηλαδη in corporate America (τουλαχιστον για εδω στις ΗΠΑ - αλλα και σε μερικες αλλες χωρες).
Δηλαδή, μόνον η corporate America είναι ο 'real world'. Εύ γε... Και δηλαδή ΔΕΝ υπάρχουν επιτυχημένοι 'in the real world' καθηγητές πανεπιστημίων λες...
Το όνομα Nicholas Negreponte σου λέει τίποτα άραγε;
Εαν νομιζεις οτι ο πετυχημενος επιχειρηματιας 'γινετε' απο οποιονδηποτε δασκαλο, ειναι εμφανες και ειμαι τωρα πια σιγουρος διοτι το απεδηξες, οτι δεν εχεις ιδεα για το πως λειτουργει το corporate America. Και δεν με επλησει καθολου.
Άλλη μια φορά λες ασυναρτησίες. Με ένα κακό εκπαιδευτικό σύστημα (άχρηστοι δάσκαλοι, κακής ποιότητας σχολεία), οι επιτυχημένοι είναι πιο λίγοι και πετυχαίνουν in spite of the system, για να στο πω σε γλώσσα πιο απλή, που να την καταλαβαίνεις πιο εύκολα. Αντίθετα, ένα σύστημα με επιτυχημένους και σοβαρούς δασκάλους και με σωστές παροχές, βοηθά τον μαθητή/φοιτητή να πάρει μπρος πιο πολύ.
Εγω κομπλεξ εχω αποδηξει οτι δεν εχω με τους ακαδημαικους. Εχω παει σχολειο αρκετα χρονια (περισσοτερο του μεσου ορου για τοτε) και εγω και οι γονεις μου εχουν πληρωσει αρκετα για να 'μορφωθω' σε 'καλα' σχολεια. Εξου και η αποδειξη.
Με αυτά που γράφεις, περισσότερο μας οδηγείς στο συμπέρασμα ότι έμενες τακτικά στην ίδια τάξη κι ότι τα λεφτά των γονιών σου πήγαν χαμένα.
-
Και ιδού:After 9/11, the gloves are off. Remember that. Και ο titsataki συμφωνεί... Δημοκράτες μου εσείς!
Μ'αρεσει που αναφερεσαι για κατι σε ενα θρεντ ενω εχει υποθει σε αλλο.
Απο εδω λοιπον
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=120
Και στην τελική, ποιος απειλεί; Εμείς ή ο γαβριήλ που είχε το θράσος και μας έλεγε να κάτσουμε καλά, γιατί... θα πάθει κάτι η χώρα μας αν δεν αρέσουμε στις ΗΠΑ;
Και απαντησα εγω!
' ΠΟτε εγραψα εγω κατι τετοιο? '
Δεν εγραψα ποτε οτι δεν εγραψα ποτε the gloves are off. Μαλλον σε μπερδεουν τα Αγγλικα εαν νομιζεις οτι υπαρχει κατι κακο με το παραπανω και το λες εδω και χρονια by the way. Μαλλον αλλο καταλαβες.
-
Ουτε αποτυχημενους τους αποκαλεσα, ουτε αχρηστους. Εγραψα αυτοι που δεν πετυχενουν in the real worlds. Δηλαδη in corporate America (τουλαχιστον για εδω στις ΗΠΑ - αλλα και σε μερικες αλλες χωρες).
Δηλαδή, μόνον η corporate America είναι ο 'real world'. Εύ γε... Και δηλαδή ΔΕΝ υπάρχουν επιτυχημένοι 'in the real world' καθηγητές πανεπιστημίων λες...
skullone, οσο γραφεις για corporate America τοσο ξεκαθαρο ειναι οτι αντι να σχολιαζεις πρεπει να ρωτας για το τι σημενει αυτο.
The real world ειναι εκει που ζει η πληοψηφια της χωρας. Και αυτο ΔΕΝ ειναι στα πανεπηστημια. Στα βιβλια. Στις θεωριες και στις επιστημονικες φαντασιες.
Εκει! ομως ζουνε οι 'δασκαλοι'. Καλοι και κακοι.
Μια πολυ μικρη μειοψηφια δεν πεφτει στον παραπανω 'σακο'. Και αυτοι ειναι τοσο λιγοι, διοτι προσλαβανοντε απο τις καταλληλες εταιριες. Δηλαδη, from the real world.
-
http://idioms.thefreedictionary.com/gloves
take the gloves off: to argue or compete without controlling your actions or feelings.
-
Άλλη μια φορά λες ασυναρτησίες. Με ένα κακό εκπαιδευτικό σύστημα (άχρηστοι δάσκαλοι, κακής ποιότητας σχολεία), οι επιτυχημένοι είναι πιο λίγοι και πετυχαίνουν in spite of the system, για να στο πω σε γλώσσα πιο απλή, που να την καταλαβαίνεις πιο εύκολα. Αντίθετα, ένα σύστημα με επιτυχημένους και σοβαρούς δασκάλους και με σωστές παροχές, βοηθά τον μαθητή/φοιτητή να πάρει μπρος πιο πολύ.
Παλι. Εσυ νομιζεις οτι corporate America ειναι το social life και οι δυναμικες αυτης. Παλι δηχνεις οτι δεν ξερεις τιποτε για αυτην. Εγω μιλαω για corporate America. Δεν ειπα ποτε οτι οι καλοι δασκαλοι δεν ειναι απρετητοι για την εκπεδευση ενος μικρου σε ηλικια μαθητη για τις δυναμικες μιας κοινωνιας. Μιλουσαμε για ΟΙΝΟΜΙΑ/ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙ, θυμασε? Εσυ το αρχισες το θεμα ειρωνευοντας εμενα 'να σε κανουμε δασκαλο οικονομικων' ή κατι τετοιο εγραψες. Τωρα το αλλαζεις διοτι δεν καταλαβαινεις για το τι σημενει corporate America. Και επηδει εισαι σουπερ εγωιστης και προτιμας να κοροιδεψεις και να ειρωνευτεις παρα να παραδεχθεις αγνοια, κανεις αυτα που κανεις.
Κλασσικος skullone.
Πολιτικά, που στέκεστε;