-
παρακολουθώ να ανταλλάσσονται βαρείς χαρακτηρισμοί και να μπαίνουν ιδεολιγικές και κομματικές ταμπέλες..αυτό που έλεγα εξαρχής..ή είσαι αριστερός, κομμουνιστής ανρχικός και επικίνδυνος ή δεξιός, φασίστας φιλοχουντικός. ας απαλλαχθούμε από τις ανύπαρτκες και λαθεμένες σήμερα ταμπέλες που με το έτσι θέλω μας έχουν επιβληθεί. τάξη δεν σημαίνει χούντα, δικαιώματα και ελευθερία δε σημαίνει ασυδοσία και αναρχία.
και για το θέμα των κουκουλοφόρων το θέμα δεν είναι απλό. δεν είναι μόνο εξαγριωμένοι έφηβοι αλλά και αλλοδαποί, άντρες της ασφάλειας κλπ.μέσα σε αυτό που γενικά αποκαλούμε κουκουλοφόροι ποιος τους οργανώνει, τους παρακινεί και τους χρησιμοποιεί και για πιο λόγο είναι το θέμα.επίσης ένα θέμα είναι γιατί η αστυνομία δεν κάνει συλλήψεις αλλά κάθεται και τους κοιτάει να ακίνε την αθήνα. δεν θέλει για κάποιο λόγο ή δεν μπορεί. όποια απάντηση και αν ισχύει το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.
πατρίδα, δημοκρατία, τάξη, ελευθερίες, ασφάλεια, δικαιώματα δεν είναι έννοιες αντιφατικές σε μια δημοκρατίας αλλά αλληλοσυμπληρώμενες.
για μένα και οι κομμουνιστές και οι δεξιοί έχουν εγκληματίσει πολλάκις στο κορμί της χώρς εξυπηρτετόντας ίδια συμφέροντα και συμφροντα των ξένων πατρόνων τους. και όταν λέω δεξιοί και κομμουνιστές δεν εννοώ τον απλό ιδεολόγο αγωνιστή αλλά τις ηγεσίες με τις υψηλές διασυνδέσεις και τις έξωθεν εντολές.
στον εμφύλιο 46-49 η ελλάδα υπέστη μεγαλύτερες υλικές και ηθικές ζημίες από ότι στην περίοδο της αντίστασης και της κατοχής. εθνικός στρατός εναντίον δημοκρατικού στρατού και στη μέση άγγλοι και αμερικάνοι και διακριτικότερα ο Τίτο να μας χρησιμοποιούν για προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδίων. οι αριστεροί θα πουν για την αμερικανόφερτη χούντα του 67 που παρέδωσε την κύπρο και οι δεξιοί για τους κομμουνιστοσυμμορίτες που έσφαζαν με τα κονσερβοκούτια.
βγαίνει έτσι άκρη? όλοι έσφαλαν, ας κοιτάξουμε να διδαχθούμε και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με ίδιες ή και βαρύτερες συνέπειες.
ακόμα καθόαμστε και τσακωνόμαστε ποιος είναι πιο πατριώτης ή πιο δημοκράτης? θα το χάσουμε το τρένο. η χώρα έχει προβλήματα και τίθενται εν αμφισβητήσει κυριαρχικά της δικαιώματα και μεις ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα.νιώθω τιμή που είμαι έλληνας, τιμώ και σέβομαι την ιστορία και τους αγώνες τοτ έθνους αλλά δεν είμαι οπαδός του ΛΑΟΣ ή της χούντας ούτε καν της ΝΔ. ας σταματήσουμε να χορηγούμε αυθαίρετα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης ή δημοκρατικών φρονημάτων και ας δούμε το κοινό καλό και το μέλλον πέρα και πάνω από κόμματα. στο μαραθώνα στις πλαταιές στη σαλαμίνα στο αλβανικό θα ζητούσατε να μάθετε τι πολιτικό φρόνημα πρέσβευαν οι πολεμιστές μας?
ας μείνουμε επιτέλους σε όσα μας ενώνουν και όχι σε όσα μας χωρίζουν. ας καταλάβουμε ότι με τη φαγωμάρα μόνο αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούμε. το δίλημμα δεν είναι καρατζαφέρης ή αλαβάνος, πλεύρης ή ραγκούση αλλά πρόοδος, δημορκατία, ενότητα και προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ή διάλυση και κατακερματισμός, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
όλες οι απόψεις σε μια δημοκρατία είναι σεβαστές. μπροούμε και γράφουμε και μιλάμε εδώ μέσα ελεύθερια επειδή έχουμε δημοκρατία -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
...
Ρε απίστευτοι τύποι που σας κατηχούν?Όλους εσάς...
Έχεις κόμπλεξ με τα Roadsters και τα συγχέεις με τα όρια οδήγησης?(τα Roadsters btw δεν είναι για τελικές,μεγάλε...κάνει θόρυβο)
Oι παραβάσεις από το Cayenne του όποιου σεμνού και ταπεινού που ψήφισες δε σε πειράζουν?Τι σχέση έχει το αυτονόητο όριο εντός πόλης με τον αυτοκινητόδρομο?
Το CBR του Τσίπρα σε πείραξε?
Τα σπίτια,τα εξοχικά,οι offshore,οι περιουσίες σε μια τριετία δε σε πείραξαν από τους μπλε και τους πράσινους?
Ευτυχώς ήρθες γιατί ο Ρουσόπουλος ένιωθε μοναξιά...Είστε απίστευτοι...και είσαι και νέος άνθρωπος!
-
**YOU RAGE YOU LOSE
** -
http://www.youtube.com/watch?v=em5schWX ... playnext=1
-
http://www.youtube.com/watch?v=HBSSWwp8 ... xt_from=PL
-
Ή αυτό...
http://www.youtube.com/watch?v=fWuzaapQ ... re=related
Όταν κάποιος τσουβαλιάζει συμπολίτες του άκριτα και χωρίς λογικά επιχειρήματα και τους στέλνει στα δικά του Άουσβιτς και στις δικές του Μακρονήσους για τα κατά την άποψη του θανάσιμα αμαρτήματα,οι επιλογές που έχω είναι:
α)να τον αγνοήσω
β)να γελάσω
γ)να τα πάρωΔιάλογο με καλή πίστη με τέτοιους ανθρώπους τον αφήνω για σένα φίλε skye...Εγώ αδυνατώ!
-
αναρωτιέμαι αλήθεια πιοο είναι το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης και ποια η ουσία της αντίθεσης και της ιδεολογικής σύγκρουσης που διεξάγεται.οι φιλοδεξιοί, συντηριτικοί, φιλοχουντικοί και οι προοδευτικοί, αριστεροί κομμουνιστές έχουν επίγνωση τι πρεσβεύουν και γιατί αντιδικούν? γνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος που βαρύνουν την κάθε πλευρά?
δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τρωγόμαστε μόνοι μας για να δίνουμε χαρά στους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας μας.
σε μια τέτοια φάση χάθηκε και η κύπρος. ας μείνουμε σε όσα μας ενώνουν και ασ διαπραγματευθούμε τα προβλήματα μας σε ρεαλιστικές βάσεις με σημερινούς όρους και όχι με κοντόφθαλμη προσέγγιση και μιρκοπολιτική αντιπαράθεση. -
Ο χρήστης dim75 έγραψε:
αναρωτιέμαι αλήθεια πιο είναι το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης και ποια η ουσία της αντίθεσης και της ιδεολογικής σύγκρουσης που διεξάγεται.οι φιλοδεξιοί, συντηριτικοί, φιλοχουντικοί και οι προοδευτικοί, αριστεροί κομμουνιστές έχουν επίγνωση τι πρεσβεύουν και γιατί αντιδικούν? γνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος που βαρύνουν την κάθε πλευρά?
δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τρωγόμαστε μόνοι μας για να δίνουμε χαρά στους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας μας.
σε μια τέτοια φάση χάθηκε και η κύπρος. ας μείνουμε σε όσα μας ενώνουν και ασ διαπραγματευθούμε τα προβλήματα μας σε ρεαλιστικές βάσεις με σημερινούς όρους και όχι με κοντόφθαλμη προσέγγιση και μιρκοπολιτική αντιπαράθεση.Γιανα χουμε καλο ρωτημα και να γινουμε λιγο συγκεκριμενοι (μιας και ειναι ο τιτλος του topic) εσυ τι γουσταρεις(με την καλη εννοια) σε ποιο Θεο πιστευεις (ή δεν πιστευεις) γιατι αυτα τα περι εθνικης ομονοιας κλπ ειναι πρωινο για τον Χαρρυ Κλυν οχι για πολιτικη κουβεντα , ή ειμαστε απολιτικ, οπορτουνιστες κλπ?
Υ.Γ. Για τον φιλο που σιχαινεται τους κουμμουνιστες (και τους αναρχικους!!) , κι εγω δε γουσταρω τους μπολσεβικους(οχι παντως ο Μπουχαριν ηταν τιμιο παλικαρι) αλλα δεν κανω κι ετσι
-
από όσα έγραψα σε αυτό το ποστ και σε προηγούμενα αυτό διαπίστωσες?ότι δνε έχω πολιτική θέση? δικαίωμα σου να το πρεσβεύεις.
σε μια τέτοια φάση χάθηκε και η κύπρος....αυτό δε το τόνισες στα γραφόμενα μου.το τονίζω εγώ.αν είναι να κατακερματίσουμε την πατρίδα μόνο και μόνο για να κάνουμε κομματική κόντρα τι να πω. δεν συμμετεχώ και ας με λες απολιτκ.
φαντάζομαι δεν θεωρείς και το μακρυγιάννη απολιτίκ ούτε λιγότερο πατριώτη από εμάς..έφτασε η στιγμή να πάμε στο εμείς από το εγώ, έλεγε ο στρατηγός. υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν λύσεις άμεσες και όχι αοριστολογίες και κενές περιεχομένου κομματικές αντιπαραθέσεις..μας αρέσει το σύστημα υγείας? η αστυνόμευση? το κοινωνικό κράτος? η σχέση του πολίτη με την εξουσία? η εξωτερική αμς πολιτική? η οικονομική κατάσταση? τι μοντέλο πρέπει να ακολυθήσουμε στο μέλλον? τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες και τη μεταναστευτική μα πολιτική? αγαπάμε την ελλάδα? αυτά πρέπει να συζητήσουμε νομίζω και να καταθέσουμε απόψεις και όχι αλληλοκατηγορίες με παρελθοντολγική ρητορική. γνώμη μου είναι αυτή. από κει και πέρα ο καθείς πράττει κατά το δοκούν. -
Φίλε μου, όλα αυτά τα ζητήματα καλώς τα θέτεις, αλλά χωρίς σαφή πολιτική θεση και προσανατολισμό δεν κάνουμε τίποτα.
Αλλιλως αντιμετωπίζει ο Καρατζαφέρης κι ο Καραμανλής το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας, τους μεταναστες και την αστυνομία και αλλιώς η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πχ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημείο σύγκλισης.
Γιατί όπως πολύ σωστά λέει ο gto250swb από πάνω: **αυτα τα περι εθνικης ομονοιας κλπ ειναι πρωινο για τον Χαρρυ Κλυν οχι για πολιτικη κουβεντα. **Και όχι, μερικοί δεν είναι ούτε πατριώτες, ούτε αγαπάνε την Ελλάδα όπως το θέτεις, και βέβαια δεν μπορεί να γίνει καμιά σοβαρή ιστορική κουβέντα χωρίς σαφή πολιτική θέση.
-
η εθνική ομόνοια και συνενόηση είναι λοιπόν κάτι φαιδρό και άνευ αξίας. η ελληνική ιστορία βέβαια άλλα πράγματα δείχενι αλλά δεκτό..τότε ήδη δηλώσαμε την πρώτη πολιτική μας διαφορά.είμαι κατά του διχασμού και των διαχωρισμών.πιστεύω ότι μόνο μαζί μπρούμε. να πετύχουμε και δεν εννοώ να πιστεύουμε όλοι στα ίδια πράγματα απόλυτα αλλά να βρούμε ένα μίνιμουμ συνενόησης και συνεργασίας για βασικά θέματα.και μη βάζουμε κομματικές ταμπέλες στις θέσεις μας. ας μιλήσουμε ανοιχτά και ας πούμε στο τέλος τι χρώμα δίνουμε στις απόψεις μας
όσο για το ποιοι αγαπάνε την ελλάδα ας το δείξουμε με πράξεις και όχι με ευχολόγια. -
Βλέπω πολλούς να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ξύλινη γλώσσα . Να λένε αφορισμούς χωρίς να προτείνουν τίποτα , να μην κάνουν την κομματική τους αυτοκριτική και γενικά να έχουν λογική αγέλης η στην καλύτερη περίπτωση ποδοσφαιρικού οπαδού . Σίγουρα η Δημοκρατία ευτυχώς μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε διαφιρετικές απόψεις και οπτικές σε πολλά πράγματα , αλλά όχι ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα μίνιμουμ σημείο που να συμφωνούμε σχεδόν όλοι . Παραδείγματος χάριν , εθνική άμυνα ,παιδεία, κοινωνική πολιτική,δημόσια τάξη είναι θέματα που μπορεί να βρεθεί κάποια συμφωνία . Στη φορολογία , οικονομική πολιτική κλπ θα υπάρχουν διάφορες απόψεις . Πάντως ο Ελληνας θέλει να είναι καπιταλιστής γιά τον εαυτό του και κομμουνιστής γιά τους άλλους , θέλει να χτίσει καθ' υπέρβαση αλλά να γίνει ο δρόμος του πεζόδρομος και το οικόπεδο του γείτονα πράσινο . Γενικά ξεχνά ότι η Ελευθερία του σταματά εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του άλλου .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Βλέπω πολλούς να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ξύλινη γλώσσα . Να λένε αφορισμούς χωρίς να προτείνουν τίποταΠάντως ο Ελληνας θέλει να είναι καπιταλιστής γιά τον εαυτό του και κομμουνιστής γιά τους άλλους , θέλει να χτίσει καθ' υπέρβαση αλλά να γίνει ο δρόμος του πεζόδρομος και το οικόπεδο του γείτονα πράσινο . Γενικά ξεχνά ότι η Ελευθερία του σταματά εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του άλλου .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πάντως ο Ελληνας θέλει να είναι καπιταλιστής γιά τον εαυτό του και κομμουνιστής γιά τους άλλους , θέλει να χτίσει καθ' υπέρβαση αλλά να γίνει ο δρόμος του πεζόδρομος και το οικόπεδο του γείτονα πράσινο . Γενικά ξεχνά ότι η Ελευθερία του σταματά εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του άλλου . -
Πάντως ο Ελληνας έχει πολιτικό κριτήριο . Μόλις 1200-1500 άτομα σήμερα στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη Κλαυθμώνος και πάνω από τους μισούς οικονομικοί μετανάστες . Μην φοβάστε κανένα κομματόσκυλο συνδικαληστής δεν παραιτήθηκε .
-
Το βασικο καλό της αστικής δημοκρατίας εν Ελλάδι είναι οτι πλέον οι κομμουνιστές δηλωνουν ευθαρσως τι πιστευουν και οι οπαδοι των παραδοσιακων κομματων (καταχρησης) εξουσιας, αλλαλογιαναγαπιομαστε, allwearesayingisgivepeaceachance, τιειναιαυτοπουμαςενωνει και απο ουσία μηδέν. Αν ρωτησεις 10 ατομα στο δρομο τι ψηφισαν, με το ζορι θα βρεις 1 πασοκο ή νουδιτη. Πισω απο το παραβαν ομως απελευθερωνονται. Εκει που καποτε εκρυβαν το Ριζοσπαστη, τωρα κρυβουν το Αδεσμευτο Ριζοσπασαρχιδη. Κατι ειναι κι αυτο...
-
Σωστά. Επίσης το καλό είναι ότι οι πιότεροι κομμουνισταί δηλώνουν τι πιστεύουν, αλλά δεν δηλώνουν πόσο αντικομμουνιστικά διάγουν το βίο τους, παρά μόνο όταν χαλαρώνει (και αποαγωνιστικοποιείται) η συζήτηση.
-
Ο κομμουνισμος ειναι τροπος οργανωσης της κοινωνιας και οχι τροπος ζωης. Ισως τον μπερδευεις με τον χριστιανισμο (ξερεις εκεινη τη θεωρια που γυρνας μαγουλα, χαριζεις οτι εχεις δευτερο και χρεωνεις 200 ευρω για μιση ωρα γάμο)
-
Καμία αντίρρηση. Είναι σαν να λέμε λοιπόν 'οργανώστε σωστά την κοινωνία, αλλά εγώ θα μείνω έξω από την οργάνωσή της γιατί δεν γουστάρω να μου περιορίζετε τα κέφια υπέρ του κοινωνικού συνόλου ή του κράτους'. Βέβαια τότε η κομμουνιστικώς οργανωμένη κοινωνία θα τον γονιμοποιήσει άνευ σιέλου, αλλά μέχρι τότε...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο κομμουνισμος ειναι τροπος οργανωσης της κοινωνιας και οχι τροπος ζωης. Ισως τον μπερδευεις με τον χριστιανισμο (ξερεις εκεινη τη θεωρια που γυρνας μαγουλα, χαριζεις οτι εχεις δευτερο και χρεωνεις 200 ευρω για μιση ωρα γάμο)Ο κομμουνισμός είναι τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και τρόπος ζωής, αλλά ένας αληθινός κομμουνιστής, που τον σέβομαι, ζεί σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και τον τρόπο ζωής στην Σοβιετική Ενωση.
Πόσοι που δηλώνουν κομμουνιστές, δεν ζούν σύμφωνα με τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και τον τρόπο ζωής στην Αμερική και στις άλλες Δυτικές καπιταλιστικές κοινωνίες...
Πολιτικά, που στέκεστε;