-
ναι καδενα
-
Πριν μερικες μερες αλλαξα ιμαντα χρονισμου σε ενα DAEWOO NUBIRA 1600 που εχω. 2 μερες μετα την αλλαγη αρχισε να τρεμει περιεργα η μηχανη και να βγαζει ασπρο καπνο απο την εξατμιση ωσπου τελικα δεν επερνε μπροστα και εμεινε στο δρομο Ο μηχανικος που αλλαξε τον ιμανατα λεει οτι εκαψε φλαντζα κεφαλης με ότι αυτο συνεπαγεται για τη ζημια που επαθε ο κινητηρας. Επισης λεει οτι δεν εχει καμια σχεση η ζημια αυτη με την αλλαγη του ιμαντα που εγινε πριν 2 μερες. Η θερμοκρασια φαινοταν κανονικη, αν και οταν ανοιξα το παγουρι για να δω τα νερα, ηταν αδειο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχει ευθυνη ο μηχανικος ή οντως ειναι ανεξαρτητη η ζημια της κεφαλης με τον ιμανατα. Ευχαριστω..
-
το μονο σχετικο ειναι η τρομπα νερου αν την αλλαξατε, αλλα αφου δουλεψε 2 μερες σωστα μαλλον δεν ηταν απο εκει το προβλημα.
-
Δεν νομιζω να αλλαξαμε και τρομπα, αλλα ανρικαταστησαμε τις τσιμουχες που βρισκονται στο κατω μερος του κινητηρα επειδη εσταζαν λιγα λαδια. Δεν ξερω αν ειναι σχετικο αυτο.
-
οχι φιλε καμμια σχεση τοτε
-
μάλλον δεν κοίταξες ποτέ τη στάθμη στο παγουράκι του αντιψυκτικού ....ε;;;
-
Mου φαινεται σαν από λάθος χρόνισμα να στράβωσε βαλβίδες και ο άσπρος καπνός ήταν από λάδια που πέρασαν από τους οδηγούς των βαλβίδων, δεν θέλω να πιστεύω ότι τρύπησε κάποιο έμβολο, δεν είναι πάντως φλάτζα έτσι όπως τα περιγράφεις.
-
Παναγιωτη δουλεψε σωστα 2 μερες και δεν ειδα να αναφερει ρεταρισμα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Παναγιωτη δουλεψε σωστα 2 μερες και δεν ειδα να αναφερει ρεταρισμα.Hλία το είδα αν χτύπαγε ελαφρά το έμβολο και σιγά - σιγά του έκανε τρύπα ?
Άρχισε να τρέμει ξαφνικά και έβγαλε λευκό καπνό από την εξάτμιση, έσβυσε και δεν ξαναπήρε εμπρός
-
υπαρχει και αυτη η πιθανοτητα.
-
Δυο μέρες μετά αλλά και ποσα χλμ έκανες σε αυτές τις μέρες;Μηπως αδειασε το κυκλωμα πχ βγάζοντας την τρομπα και ξέχασε να το γεμίσει πάλι;Εριξες νερό να δεις αν χάνει απο κάπου;
-
Ευχαριστω παιδια που ασχολειστε με το θεμα μου. Οταν λεω οτι δουλεψε σωστα 2 μερες εννοω οτι εκανα γυρω στα 30 χμ. και απο την πρωτη μερα παρατηρησα οτι ο ¨καπνος¨της εξατμισης ηταν περισσοτερος απο αλλες φορες, αλλα το απεδωσα στην βροχη και την υγρασια που ειχε η περιοχη μου αυτες τις μερες.Δεν ρεταριζε παντως απο την αρχη. Την ημερα που χαλασε ομως και μειναμε, ειχα για συνοδηγο τυχαια εναν φιλο μου μηχανολογο που μολις εβαλα μπρος και αρχισε να φαινεται το τρεμουλο αμεσως μου ειπε οτι η μηχανη δε δουλευει σωστα, χωρις να ξερει οτι ειχα αλλαξει ιμαντα 2 μερες πριν. Οταν του το ειπα μου λεει οτι φαινεται σαν να μην ειναι χρονισμενο σωστα. Χθες που το ανοιξε ο μαστορας και ειδε τι εγινε ειπε οτι ηταν φυσιολογικη φθορα της φλαντζας..ξεραθηκε ειπε χαρακτηριστικα..οταν ρωτησα για βαλβιδες ειπε οτι ηταν ενταξει...παντως η ζημια ειναι μεγαλη θα φτασει τα 600-700 ευρω.
-
και οσο για το παγουρακι αν το κοιταξα, φυσικα και δεν το κοιταξα γιατι μολις ειχε βγει απο το συνεργειο και ηταν γεματο αφου ο μαστορας ειπε οτι συμπληρωσε και λιγο παραφλου που χαθηκε απο την αντλια νερου οταν αλλαξε τον ιμαντα.
-
Επισης επειδη ειμαι ασχετος σε θεματα αυτοκινητου (δασκαλος ειμαι αλλα δεν τα ξερουμε ολα εμεις) πειτε μου αυριο ή μεθαυριο που θα παω στο συνεργριο να δω τι γινεται με τη επισκευη τι αλλο να τον ρωτησω τον μηχανικο μου. ευχαριστω πολυ παντως για την αντποκριση.
-
Ο χρήστης exogiinos έγραψε:
Ευχαριστω παιδια που ασχολειστε με το θεμα μου. Οταν λεω οτι δουλεψε σωστα 2 μερες εννοω οτι εκανα γυρω στα 30 χμ. και απο την πρωτη μερα παρατηρησα οτι ο ¨καπνος¨της εξατμισης ηταν περισσοτερος απο αλλες φορες, αλλα το απεδωσα στην βροχη και την υγρασια που ειχε η περιοχη μου αυτες τις μερες.Δεν ρεταριζε παντως απο την αρχη. Την ημερα που χαλασε ομως και μειναμε, ειχα για συνοδηγο τυχαια εναν φιλο μου μηχανολογο που μολις εβαλα μπρος και αρχισε να φαινεται το τρεμουλο αμεσως μου ειπε οτι η μηχανη δε δουλευει σωστα, χωρις να ξερει οτι ειχα αλλαξει ιμαντα 2 μερες πριν. Οταν του το ειπα μου λεει οτι φαινεται σαν να μην ειναι χρονισμενο σωστα. Χθες που το ανοιξε ο μαστορας και ειδε τι εγινε ειπε οτι ηταν φυσιολογικη φθορα της φλαντζας..ξεραθηκε ειπε χαρακτηριστικα..οταν ρωτησα για βαλβιδες ειπε οτι ηταν ενταξει...παντως η ζημια ειναι μεγαλη θα φτασει τα 600-700 ευρω.πολλά σου είπε για αλλαγή φλάτζας,θες περίπου τα μισά!
-
Ο χρήστης exogiinos έγραψε:
Επισης επειδη ειμαι ασχετος σε θεματα αυτοκινητου (δασκαλος ειμαι αλλα δεν τα ξερουμε ολα εμεις) πειτε μου αυριο ή μεθαυριο που θα παω στο συνεργριο να δω τι γινεται με τη επισκευη τι αλλο να τον ρωτησω τον μηχανικο μου. ευχαριστω πολυ παντως για την αντποκριση.Να ζητήσεις βα δείς το καπάκι και να κοιτάξεις αν τα έμβολα έχουν σημάδια, αν έχουν σημάδια σημαίνει ότι το χρόνισαν λάθος οπότε θα σου αλλάξουν καπάκι αφού θα έχουν στραβώσει βαλβίδες, ίσως γιαυτό να σου ζητάει τόσα πολλά, αν πάλι είναι το αμάξι σε ανυψωτικό μήπως αλλάξουν κανένα έμβολο από κάτω αν έχει τρυπήσει από χτύπημα βαλβίδας.
Ο μηχανικός σου έχει κάνει πατάτα και το κρύβει.
-
700 euro η φλάντζα κεφαλής (με ρεκτιφιέ κλπ); Με τόσα μπορεί να αγοράζεις κινητήρα! Πάρε το αμάξι και πάνε το σε άλλον. Φόρτωσέ το σε μια οδική βοήθεια και άστον να σου ζητάει εργατικά για το άνοιγμα της κυλινδροκεφαλής. Για τον ιμάντα χρονισμού πόσα πήρε; Συνήθως μόνον αλλαγή ιμάντα χωρίς αλλαγή και τρόμπας νερού πάει κοντά στα 200 ευρώ ανάλογα βέβαια και με τη μάρκα του αυτοκινήτου.
-
Για τον ιμαντα πληρωσα 180 ευρω ολο το σετ. Ειναι λιγο αργα να το παρω τωρα γιατι εγινε το πρεσαρισμα και ρεκτιφιε στο κεφαλαρι η φλαντζα εχει περαστει + αλλαγη θερμοστατη γιατι απο εκει ξεκινησαν ολα, Τωρα ειναι στο σταδιο του μονταρισματος. Αλλα και να εβαζα αλλον κινητηρα θα ημουν σιγουρος οτι δε θα εβγαζε αλλα προβληματα στο μελλον? Τουλαχιστον τωρα ο μαστορας εγγυαται για τη δουλεια του. Οσο για το φιλο που λεει αν αλλαξε καπακι , εμβολα και βαλβιδες, οχι αυτα δεν εχουν πειραχτει, η δουλεια ειναι μονο στα παραπανω που ανεφερα μαζι με καποια κολαρα και ταπες. Για το τελικο κοστος θα ενημερωσω συντομα...Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
-
Το καπακι ειναι ενταξει, το ιδιο και τα εμβολα και οι βαλβιδες. Αλλαγη φλαντζας ρεκτιφιε το κεφαλαρι, αλλαγη θερμοστατη και καποια κολαρα και ταπες στη μηχανη. Αυτη ειναι η ζημια.
-
295 euro συνολο..
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες