-
θα μπορουσε να δωσει καποιος πληροφοριες για starlet;
καθε ποσο/ποτε ειναι η οδηγια του κατασκευαστη για αντικατασταση,
κοστος αντικαταστασης και κοστος περιπτωσης σπασιματος περιπου/χοντρικα;ευχαριστω προκαβολικα!
-
Εξαρτάται από το μοτέρ. Στο 1,3 η πρώτη αλλαγή στα 100000χλμ, μετά νομίζω ανά 60000χλμ (δεν τον κόβω γι'αυτό).
Κόστος αλλαγής δεν ξέρω να σου πω.
Για κόστος σπασίματος, από αρκετά έως πολλά, τόσο όσο και το starlet ολόκληρο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης patrickdrd έγραψε:
κοστος αντικαταστασης και κοστος περιπτωσης σπασιματος περιπου/χοντρικα;ευχαριστω προκαβολικα!
Μπες σε ένα από τα sites που πουλάνε ανταλλακτικά και δες πόσο πάει ο ιμάντας χρονισμού. Ο εργοστασιακός θα είναι λίγο ακριβότερος. Στην Οπελ τα εργατικά είναι 100 ευρώ. Αν κοπεί ο ιμάντας πιθανόν να καρφωθεί μία ή περισσότερες βαλβίδες στο πιστόνι και να πας για ρεκτιφιε τον κινητήρα. Υπολόγισε κανένα 1000άρικο. Στη Seat σε Ibiza που κόπηκε ο ιμάντας το κόστος του ρεκτιφιέ, των ανταλλακτικών και της εργασίας ήταν 1500 ευρώ.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Εξαρτάται από το μοτέρ. Στο 1,3 η πρώτη αλλαγή στα 100000χλμ, μετά νομίζω ανά 60000χλμ (δεν τον κόβω γι'αυτό).
Κόστος αλλαγής δεν ξέρω να σου πω.
Για κόστος σπασίματος, από αρκετά έως πολλά, τόσο όσο και το starlet ολόκληρο.καπου στα 100,000χλμ εχει κανει την πρωτη ηδη, ναι,
αλλα ειμαι στα +7 χρονια απο τοτε κοντα, αλλα ζητημα ειναι αν εχει κανει 40,000χλμ,
αρα;σε περσινο βεβαια service μου ειπαν οτι ειδαν ( ; - καπου πηρε το ματι μου οτι δεν πολυφαινεται) οτι
ειναι σε καλη κατασταση -
Άλλαξε τον για καλό και για κακό, μην έχεις σοβαρότερα-ακριβότερα προβλήματα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Υπάρχει πάντα κι η περίπτωση μοτέρ τύπου non interference (βλέπε Mazda MX5 mk1 -2). Kαι να κοπεί ο ιμάντας, δεν γίνεται ζημιά, απλά μένεις.
Εκεί η Μazda ελέγε 90000χλμ ή 6 χρόνια. Στο σωματείο παίζει στοίχημα με ένα ΜΚ2.5 μοντέλο 2003, που έχει ξεπέρασει και το χιλιομετρική όριο (έχει πάνω από 120.000χλμ) κι είναι ήδη 15 ετών. Απλά περιμένουμε πότε θα κοπεί ο ιμάντας....[emoji16] -
Ο χρήστης patrickdrd έγραψε:
Κάθε 80Κ χλμ τον αλλάζει συγγενικό μου άτομο, κατόπιν ερώτησης στην Τουοτα!
Έχει το 1.3 του '94. -
το θέμα είναι ότι δεν πιάνω τα χιλιόμετρα, αλλά είμαι στα 7-8 χρόνια απ'τη άλλη, anyway, θα τον αλλάξω μάλλον προς την άνοιξη
-
Το δικό μου αυτοκίνητο είναι τριών ετών, από κάποιο ελαφρύ τρακάρισμα πέρσι κουνήθηκε λίγο το καπό και ακούμπησε τον ιμάντα του ρουλεμάν. Στο συνεργείο χθες είδαν ότι μου έχει φάει τον ιμάντα στο μισό πάχος και μου είπαν επειγόντως αλλαγή αλλά πρώτα να πάω σε φανοποιό να μου φτιάξει το κουνημένο καπό.
-
Εχεις φωτογραφιες μηπως?
-
Όχι αλλά μου το έδειξε και μένα.
-
Δεν μπορω να καταλαβω πώς το κουνημενο καπω ακουμπαει τον ιμαντα
Τι αμαξι ειναι? Ποιον ιμαντα ακουμπαει? -
Έχει χτυπήσει στο κάτω μέρος του καπό κάτω από την μπροστινή πινακίδα, θα πάω σε φανοποιείο και αν χρειαστεί θα επανέλθω.
-
Ήταν όπως τα έλεγα το έφτιαξε φαναρτζής με 100 ευρώ χωρίς απόδειξη και ΦΠΑ, τώρα θα κάνω την αλλαγή του ιμάντα.
-
Ο χρήστης Asep έγραψε:
Έχει χτυπήσει στο κάτω μέρος του καπό κάτω από την μπροστινή πινακίδα, θα πάω σε φανοποιείο και αν χρειαστεί θα επανέλθω.Σε ποιο αυτοκίνητο το κάτω μέρος του καπό φτάνει κάτω από την μπροστινή πινακίδα;; μήπως εννοείς τη μάσκα;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Έχει χτυπήσει στο κάτω μέρος του καπό κάτω από την μπροστινή πινακίδα, θα πάω σε φανοποιείο και αν χρειαστεί θα επανέλθω.
Σε ποιο αυτοκίνητο το κάτω μέρος του καπό φτάνει κάτω από την μπροστινή πινακίδα;; μήπως εννοείς τη μάσκα;
Προφανώς, δεν ήξερα ότι το λένε μάσκα.
-
Ιμάντας δυναμό : 60 ευρώ με εργασία και ΦΠΑ.
-
Παιδιά μια λίγο πιο γενική ερώτηση μιας και πολλές γνώσεις δεν έχω.Αλλαξα ιμάντα εκκεντροφόρου (skf set), θερμοστάτης και βαλβιδα θερμοστάτη,γέμισμα με 'συμπυκνωμένο' παραφλου και έναν γενικό έλεγχο, κόστος 180€.
Πώς σας ακούγεται η τιμή? -
Αν μας πεις ποσο εκανε η εργασια μονο, θα σου πουμε πιο ευκολα
Γενικα νορμαλ προς ακριβουτσικα μου φαινεται η τιμη -
Δε ξέρω πόσο έκανε μόνο η εργασία δυστυχώς.
Απλά είχα διαβάσει και εδώ νομίζω για κάτι 300αρια και για αλλαγή ιμάντα χρονισμού λόγο 'μπελαλιδικης' δουλειάς
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες