-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
μένεις επαρχία φίλε μπέρδεμα; Αν ναι, και δεν σε νοιάζει να κυκλοφορείς στις 'μεγάλες' πόλεις τότε δεν έχεις πρόβλημα με το Diesel... εγώ πάντος να σου πώ την αλήθεια ψιλοφοβάμαι την ποιότητα του diesel που έχουν τα βενζινάδικα στην χώρα μας...ναι επαρχια, καλα μην φανταστεις οτι θα με ελεγχει κανει οταν παω σε μαλη πολη.. πρεπει να κανεις κατι χοντρο η να προκαλεσεις για να σε σταματησει μπατσος για ελεγχο... επιδει ταξιδευω συχνα λογω δουλειαςς δεν ειχα ποτε προβλημα .. το κοστος συνολικο συντιρισης φοβαμαι... τελ.κυκλοφοριας, κτλ... εσυ το εχεις παραγειλει το ινσιγνια ?
-
Ναι φίλε μου, το έχω παραγγείλει εδώ και λίγες ημέρες... αρχές Ιουνίου μάλλον το περιμένω (μου έχουν πεί και για νωρίτερα,αλλά προτιμώ να κρατάω την πιό μακρυνή ημερομηνία και να ελπίζω για την πιο κοντινή!). Βλέπεις το 1.6Τ μπήκε αργότερα στην παραγωγή,αλλά και το Navi CD 500 μπαίνει στην παραγωγή τον Απρίλιο και έχουν μαζευτεί χιλιάδες παραγγελίες... Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθώ στον άδειο καλοκαιρινό Πειραιά!
Τον Diesel σαν κινητήρα μην τον φοβάσαι καθόλου...θελει λιγότερη συντήρηση απο τον βενζίνης... εγώ σου είπα ότι άλλο φοβάμαι... την ποιότητα του Diesel στα βενζινάδικα. -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Ναι φίλε μου, το έχω παραγγείλει εδώ και λίγες ημέρες... αρχές Ιουνίου μάλλον το περιμένω (μου έχουν πεί και για νωρίτερα,αλλά προτιμώ να κρατάω την πιό μακρυνή ημερομηνία και να ελπίζω για την πιο κοντινή!). Βλέπεις το 1.6Ταλλά και το Navi CD 500 μπήκε αργότερα στην παραγωγή,0 μπαίνει στην παραγωγή τον Απρίλιο και έχουν μαζευτεί χιλιάδες παραγγελίες... Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθώ στον άδειο καλοκαιρινό Πειραιά!
Τον Diesel σαν κινητήρα μην τον φοβάσαι καθόλου...θελει λιγότερη συντήρηση απο τον βενζίνης... εγώ σου είπα ότι άλλο φοβάμαι... την ποιότητα του Diesel στα βενζινάδικα.Εμενα μου ειπε ο πωλητης (μαλλον θα κοιταξε την προοδο της παραγγελιας) οτι ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ την 13η εβδομαδα, δηλ την 1η εβδομαδα του ΑΠΡΙΛΙΟΥ (μαζι με το ναβι500)
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Ναι φίλε μου, το έχω παραγγείλει εδώ και λίγες ημέρες... αρχές Ιουνίου μάλλον το περιμένω (μου έχουν πεί και για νωρίτερα,αλλά προτιμώ να κρατάω την πιό μακρυνή ημερομηνία και να ελπίζω για την πιο κοντινή!). Βλέπεις το 1.6Ταλλά και το Navi CD 500 μπήκε αργότερα στην παραγωγή,0 μπαίνει στην παραγωγή τον Απρίλιο και έχουν μαζευτεί χιλιάδες παραγγελίες... Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθώ στον άδειο καλοκαιρινό Πειραιά!
Τον Diesel σαν κινητήρα μην τον φοβάσαι καθόλου...θελει λιγότερη συντήρηση απο τον βενζίνης... εγώ σου είπα ότι άλλο φοβάμαι... την ποιότητα του Diesel στα βενζινάδικα.Εμενα μου ειπε ο πωλητης (μαλλον θα κοιταξε την προοδο της παραγγελιας) οτι ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ την 13η εβδομαδα, δηλ την 1η εβδομαδα του ΑΠΡΙΛΙΟΥ (μαζι με το ναβι500)
13η εβδομάδα;
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;
Μήπως να τους πείς να το κρατήσουν καμία εβδομάδα ακόμα...να φύγει αυτό το 13 από πάνω του;
(Τυχερούλη... εγώ πώς θα αντέξω 4 μήνες τώρα; Το Megane το δίνω την τρίτη και θα κυκλοφορώ με ένα Almera 8ετίας της θείας μου ) -
13η εβδομάδα;
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;
Μήπως να τους πείς να το κρατήσουν καμία εβδομάδα ακόμα...να φύγει αυτό το 13 από πάνω του;
(Τυχερούλη... εγώ πώς θα αντέξω 4 μήνες τώρα; Το Megane το δίνω την τρίτη και θα κυκλοφορώ με ένα Almera 8ετίας της θείας μου )[/quote]
Μπααα - δεν ειμαι προληπτικος περισσοτερο φοβαμαι μην κλεισει η Οπελ (GM) ως τοτε -
παιια και εγω αυτο σκεφτομαι να μην κλεισει η Opel και γινει οτι εγινε με την rover και τρεχουμε μετα +οτι οι υπαλιλοι της εταιρειας ειναι πολυ αγχωμενοι μην κανουν τα Insignia το τελευταιο αυτοκινητο της Opel... δεν ακουγεται καλα η GM.. makari nathn paroyn oi germanoi !!
-
Ο χρήστης mperdema έγραψε:
παιια και εγω αυτο σκεφτομαι να μην κλεισει η Opel και γινει οτι εγινε με την rover και τρεχουμε μετα +οτι οι υπαλιλοι της εταιρειας ειναι πολυ αγχωμενοι μην κανουν τα Insignia το τελευταιο αυτοκινητο της Opel... δεν ακουγεται καλα η GM.. makari nathn paroyn oi germanoi !!H Όπελ δεν πρόκειται να κλέισει αν κλείσει η GM (που τελικά δεν θα κλέισει είναι μια γερμανική αιτερία που ενδιαφερόταν για την αγορά της.
-
Παιδιά μην ακούτε τίποτα... ούτε η GM θα κλείσει (έχει κρατική επιχορήγηση από τις ΗΠΑ) ούτε η Opel (έχει κρατική επιχορήγηση από Γερμανία)...οπότε όπως καταλαβαίνετε τα παίρνει από 2 μεριές. Απολύσεις κτλ είναι καμιά φορά και κόλπο των εταιρειών για να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους για να πάρουν μεγαλύτερη επιχορήγηση
-
Αν και το θέμα είναι για το 1.6Τ, θα συμφωνήσω κι εγώ πως θεωρώ το 1.9 diesel biturbo σαν την καλύτερη απ' όλες τις εκδοχές του Insignia. Το όποιο επιπλέον κόστος (σε σχέση με το 2.0Τ η διαφορά είναι αστεία) θα εξοικονομηθεί και με το παραπάνω απ' την οικονομία στα καύσιμα (δεν το παίρνουμε για να διακοσμήσουμε το γκαράζ μας και τα πεζοδρόμια). Δυστυχώς μένω στην Αθήνα και δεν έχω τα α.....α να παρανομήσω έτσι φανερά, όπως κάνουν άπειροι με διάφορα τζιποειδή που έχω δει στους δρόμους. Στη πράξη, μόνο σε περίπτωση ατυχήματος ή ελέγχου καυσαερίων θα σε πάρουν χαμπάρι. Το θέμα 'ποιότητα καυσίμου' είναι πάντως υπαρκτό - και η μοναδική δικαιολογία που έχουμε σαν κράτος και ακόμα απαγορεύουν τη κυκλοφορία των diesel σε Αθήνα & Θεσ/νίκη.
Για να φτάσεις σε επίπεδο 35k, σημαίνει πως είσαι σε 2.0Τ AWD. Σ' αυτή τη περίπτωση δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να κάνει συγκρίσεις στις τιμές κλπ με άλλα ΜΗ τετρακίνητα αυτοκίνητα. το AWD είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό (σε μένα π.χ. ήταν το βασικότερο και γι αυτό ανέβηκα στα 2.0 λίτρα αφού το 1.6Τ δεν βγαίνει - ακόμα ίσως - σε AWD) και επομένως κάθε σύγκριση με τη Merc ή με BMW είναι λάθος (γνώμη μου). Η μόνη σύγκριση μπορεί να είναι με αντίστοιχα τετρακίνητα μοντέλα του ανταγωνισμού. Σ' αυτή τη περίπτωση όμως, άσχετα απ' το επίπεδο εξοπλισμού, η διαφορά στη τιμή είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.
Τέλος και όσον αφορά στο μέγεθος της ζάντας, όταν το παρήγγειλα (Cosmo με 18' του Sport) ο αντιπρόσωπος που έτυχε να είναι παρόν - και τρέχει σε αγώνες με την Opel - είπε πως οι 20' είναι υπερβολικές για τους δικούς μας δρόμους, ακόμα και επιπέδου Εθνικής Οδού.
Επίσης έπεσαν στα χέρια μου τιμές ελαστικών και με έπιασε ένα κάποιο σφίξιμο....1100€ το σετ ???? (μιλάω για 245/24Χ18 σε Michelin).Overall. Πιστεύω πως τόσο το 1.6Τ όσο και το 2.0Τ, είτε δικίνητα είτε AWD, άσχετα επιπέδου εξοπλισμού, είναι πάρα πολύ καλή αγορά και ίσως η καλύτερη αυτή τη στιγμή.
-
καλά είναι τα diesel και τα 40kgm ροπής αλλά με μηχανικό κιβώτιο η αίσθηση επιτάχυνσης τελειώνει πολύ γρήγορα... οπότε μόνο σε συνδυασμό με καλό αυτόματο..
-
παιδια τωρα μπηκα και διαβαζα τα post σας για το opel το insignia,την καλησπερα μου κατ αρχην σε ολους σας κ ευχομαι οι επιλογες του καθενα να ειναι οι καλυτερες.....
παμε παρακατω....
ειμαι μεταξυ του honda accord 2.0 και το opel to insignia 1.6t(full extra) η το opel insignia 2.0t (αδειο).....
δηλαδη καπου γυρω στα 30,000.....ειδα κ μερικα αλλα αυτοκινητα οπως το skoda octavia αλλα δεν με κερδισαν...το honda με εντυπωσιασε μεσα,οι επιδοσεις του,αν και οχι φοβερες, ειναι μια χαρα στο δρομο που το πηγα,σφιχτο κ καλο αμαξι με παρα πολυ ομορφο εσωτερικο.......2.0 στα 156 αλογα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο ομως αυτοι οι honda κινητηρες εχουν κατι αλλο ρε παιδι μου...δε ξερω πως να το πω.......
το insignia δεν το χω παει ακομα ομως πολυ συντομα θα το δω και αυτο...ετσι οπως το ειδα στην opel μου αρεσε αισθητικα και μεσα κ εξω....εχει μια αρχοντια κ ανεση μεσα,και τα 500λιτρα πορτ μπαγκαζ ειναι υπολογισιμα...μου εδειξε σε ποιοτητα οτι η opel εχει ξεφυγει πολυ απο αυτα που θυμαμαι πιο παλια ...κατι vectra κλπ...
τελος παντων καθε συμβουλη και γνωμη καλοδεχουμενη.......
ευχαριστω
-
Οδήγησε και το Insignia και θα δείς... πάρε όποιο σου κάνει 'κλικ'...
πάντως από τα 2 insignia που αναφέρεις...εγώ προτίμησα να πάρω το 1.6T Cosmo σχεδόν κομπλέ από extra όπως bluetooth, Afl, Navi500, Συναγερμό, Parking Radar, Πρίζα 230v...
παρά να πάρω το 2.0 σκέτο... καθώς θέλουμε και την άνεσή μας.
Το έκλεισα την προηγούμενη εβδομάδα...και μου έδωσαν έναν ορίζοντα παράδοσης 4ων μηνών περίπου... (ελπίζω να έχεις υπομονή) -
ναι ειναι περιπου στους 3 ,5 μηνες μου ειπαν στη opel......
και γω φιλε μου να σου πω την αληθεια τεινω προς το 1.6τ sport...με full....
εχω μια ερωτηση εαν ξερεις...
αυτο το ηλεκτρονικο χειροφρενο σχετιζεται με το navigation στο navi pack 1??????η μονο για το ακριβο navi????? -
Με το ακριβό Navi σχετίζεται το περιστροφικό χειριστήριο που είναι δίπλα στο ηλεκτρονικό χειρόφρενο και όχι το χειρόφρενο το ίδιο. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο έχει να κάνει με την έκδοση του αυτοκινήτου. Πχ στην έκδοση Cosmo που πήρα εγώ είναι standard... δεν ξέρω για την Sport γιατί δεν το έψαξα...
-
Νομιζω οτι εφ΄οσον τα γραπτα σας αναφερονται αποκλειστικα στο Insignia, καλο θα ειναι να ποσταρονται στο αντιστοιχο θεμα (Opel insignia). Εδω ειναι αλλο...πεδιο μαχης
-
Τελος παριγγειλα το Insignia 1.6 T Sport με ολα αυτα που αναφερω πιο πανω.. επιτελουσ κατελειξα... τελικα μετα απο ενα μεγαλω ψαξιμο κατελιξα οτι ειναι η καλητερη επιλογη για σημερα στην κατηγορια ._ μια ερωστηση αν ξερει κανεις.. το bluetooth otan καλει το κινητο εμφανιζει αυτον που καλε στη εγχρωμη οθονη του NAvi ? και μπορεις να εχεις ανοιχτη ακροαση ? μπορεισ να ψαξεις μεσα απο την οθονη και τον καταλογο του κινητου ?
-
Ο χρήστης mperdema έγραψε:
Τελος παριγγειλα το Insignia 1.6 T Sport με ολα αυτα που αναφερω πιο πανω.. επιτελουσ κατελειξα... τελικα μετα απο ενα μεγαλω ψαξιμο κατελιξα οτι ειναι η καλητερη επιλογη για σημερα στην κατηγορια ._ μια ερωστηση αν ξερει κανεις.. το bluetooth otan καλει το κινητο εμφανιζει αυτον που καλε στη εγχρωμη οθονη του NAvi ? και μπορεις να εχεις ανοιχτη ακροαση ? μπορεισ να ψαξεις μεσα απο την οθονη και τον καταλογο του κινητου ?Αυτό που λές φίλε μου, νομίζω μπορείς να το κάνεις μόνο αν πάρεις και την αντίστοιχη βάση για το κινητό σου. Διαφορετικά απλά έχεις ανοιχτή ακρόαση μέσα απο τα ηχεία του στερεοφωνικού σου. Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο πωλητής στην αντιπροσωπεία που έκλεισα το δικό μου.
-
εμενα μου ειπε ο πολητης οτι θα εμφανιζεται το ονομα που σε καλει στην οθονη του navi, κατι που ρωτησε
μπροστα μου εναν αλλλον που 'το ηξερε' ... μιπωσ τζαμπα πληρωσα το bluetooth ?? 300€ χαμενα δηλαδη ? -
χαμένα δεν είναι, και εγώ το έβαλα. Μου την σπάνε όλα αυτά τα χαζά bluetooth που μπαινουν στο αυτί... είναι μεγάλη ευκολία το bluetooth στο αυτοκίνητο. Τώρα για το αν το χειρίζεσαι απο το navi,δεν ξέρω...οτι μου είπε ο πωλητής έγραψα...νομίζεις το εχουν δεί από κοντά ποτε?
-
σε 4θυρο η 5Δ το πηρες ? το ειχες δει σε μαυρο ετσι οπως το θελεις ?
Opel Insignia 1.6T vs Audi A4 120ps(134ps) i 160ps(173ps)