-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τωρα με τις ζεστες και μαλιστα χθες στην εθνικη με 3500 στροφες ανοιξα το a/c και ακουγα ενα ηχο βουητο σαν ρουλεμαν, οταν σταματαγε το κομπρεσερ σταματαγε και ο ηχος, και μετα ξανα....λετε συμπιεστης?Το ρουλεμάν του κομπρέσσορα θέλει αλλαγή μάλλον.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
ανοιξα το a/c και ακουγα ενα ηχο βουητο σαν ρουλεμαν, οταν σταματαγε το κομπρεσερ σταματαγε και ο ηχος, και μετα ξανα....λετε συμπιεστης?
Το ρουλεμάν του κομπρέσσορα θέλει αλλαγή μάλλον.
Συμφωνώ με τον kotetsi. Τιμή επισκευής μαζί με την αναπλήρωση με φρέον, περί τα 120€ . Tόσα είχα πληρώσει σε SEAT Ibiza με τέτοια βλάβη στο a/c.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Thanks Λάμπρο!!! Το ότι είναι ιμιτασιόν εξάλλου δεν λέει τίποτα, μικροδιαφορές έχουν με το original.
Δλδ ποσα € παει Αλεξ;
Το original 300 Ευρώ, το ιμιτασιόν 75 Βασίλη. Μικροδιαφορές στην κατασκευή εννοούσα.
Σε τι αυτοκίνητο; Από πού το πήρες το ψυγείο του a/c; Εννοείς αυτό που είναι μέσα στο ταμπλό ……
Και μια που τα λέμε κανένα σωστό συνεργείο για διαγνώσεις – επισκευές a/c με καλό μηχάνημα (γιατί από αυτά που διαβάζω καταντάει σύστημα για να κάνεις σωστή δουλειά) στην Θεσσαλονίκη ; ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Focus Mk1 του 2003. Το ψυγείο του A/C είναι πίσω από την μάσκα, μαζί με το ψυγείο του κινητήρα. Το πήρα από φίλο και πελάτη μου που έχει κατάστημα με μεταχειρισμένα και καινούρια ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Focus Mk1 του 2003. Το ψυγείο του A/C είναι πίσω από την μάσκα, μαζί με το ψυγείο του κινητήρα. Το πήρα από φίλο και πελάτη μου που έχει κατάστημα με μεταχειρισμένα και καινούρια ανταλλακτικά.Εγώ είχα καταλάβει στην εβαπορέτα το ψυγείο … αλλά εσύ λες την ψήκτρα που είναι ανάμεσα σε μάσκα και ψυγείο νερού!
OK Ευχαριστώ ! -
καλημερα!!
το αμαξι μου χρειαζεται συντηρηση του κλιματιστικου δηλ. κατα βαση συμπληρωση φρεον καθοτι το φιλτρο καμπινας εχει προσφάτως αλλαχθει.ξερετε καποιο συνεργειο που το εχετε παει και να ειναι πρωτιστως οικονομικο για να κανω αυτη την συντηρηση?
εντος λεκανοπεδιου φυσικα. -
οι τιμές είναι ψιλοφιξ απο οτι έχω καταλάβει εγώ. κ στην αντιπροσωπεια να πας, αν ζητήσεις καμιά έκπτωση τα ίδια θα σου έρθει. τουλάχιστον στη σεατ που παω εγώ το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο με έξω
εκτος αν παρεις καμια προσφορά από το ίντερνετ, golden deals κτλ -
€50 για άδειασμα και γέμισμα με R134a με καλό ηλεκτρονικό μηχάνημα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
€50 για άδειασμα και γέμισμα με R134a με καλό ηλεκτρονικό μηχάνημα.εκει είναι. 40-50 ευρώ όπου κ αν είχα ρωτήσει.
50 ευρώ είχα δώσει πέρισυ στο μάστορα που παω (ειχε ένα μηχάνημα τελείως space ).
Αλλά πριν ένα μήνα που πήγα στη σεατ μακρής μου πήρε 40 ευρώ για γέμισμα-αδειασμα+ 20 ευρώ ενα υγρό με χρώμα που έβαλε στο κύκλωμα γιατί έχανε λίγο κ δεν μπορούσε να το βρει το μηχάνημα (το σεπτέμβρη με είχαν τρακάρει κ κάτι είχε κουνηθεί). Τελικά με το χρώμα βρήκαμε σε ποια ένωση έχανε, μου το φτιαξαν (αλλα 40 ευρώ το ανταλλακτικό), χωρίς όμως να ξαναπληρώσω το άδειασμα-γέμισμα -
πώς καταλαβαίνω ότι χρειάζεται φρέον το a/c? Είναι έτοιμο να 'ζήσει' το 5ο του καλοκαίρι και είδα χθες/σήμερα που είχε λογικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες να μην 'δίνει' πολύ.
-
Aν δεν αποδιδει καλα, χρειαζεται συμοληρωμα...Βαλε και μια αμπουλα για να δουν αμα υπαρχει διαρροη και το χανει απο καπου!!
-
Το λάδι διαρροών έχω την εντύπωση ότι κάνει ζημία αν δεν φύγει μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι αν δεν υπάρχει διαρροή (ή έστω σοβαρή διαρροή που να δικαιολογεί επισκευή και είναι προτιμότερο το συμπλήρωμα κάθε τόσο) δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα.
-
συμπλήρωσα σήμερα 110γρ είχε μόνο μέσα
-
Σε αυτοκίνητο με freon 12, αν συμπληρώσεις και ανακατέψεις R134 δουλεύει μια χαρά και αποδίδει καλύτερα! (Λέει).
Ξέρει κανείς τίποτα;
-
Μέγα λάθος, τα δύο ψυκτικά εργάζονται σε διαφορετικές πιέσεις. Η σωστή διαδικασία είναι αφαίρεση του παλαιού φρέοντος και αντικατάστασή του εξ ολοκλήρου με το νέο, συν κανούργιο ψυκτέλαιο το οποίο είναι συμβατό με το 134α.
Κοστίζει αρκετά και συνήθως χάνεις και κάτι στην απόδοση. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μέγα λάθος, τα δύο ψυκτικά εργάζονται σε διαφορετικές πιέσεις. Η σωστή διαδικασία είναι αφαίρεση του παλαιού φρέοντος και αντικατάστασή του εξ ολοκλήρου με το νέο, συν κανούργιο ψυκτέλαιο το οποίο είναι συμβατό με το 134α.
Κοστίζει αρκετά και συνήθως χάνεις και κάτι στην απόδοση.Φίλε ευχαριστώ πολύ!
Στο μεταξύ βρήκα άκρη!
Κυκλοφορεί φρέον για αντικατάσταση του 12, (DYPONT 49), που συμπληρώνεται κανονικά στο κύκλωμα, αφού επισκευαστεί η διαρροή, και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Δυστυχώς λίγοι το ξέρουν!
-
DuPont ISCEON MO49Plus (R-437A) για την ακρίβεια. Υπάρχουν αντίστοιχα προιοντα και για αντικατάσταση R22 κλπ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
DuPont ISCEON MO49Plus (R-437A) για την ακρίβεια. Υπάρχουν αντίστοιχα προιοντα και για αντικατάσταση R22 κλπΆρα και το παλιό 24αρι του σπιτιού, με φρέον 22, επισκευάζεται πλέον, ενώ μου έλεγαν να το πετάξω γιατί καταργήθηκε το 22 και δεν μπαίνει τίποτα άλλο!
-
Κάποια πρόταση για καλό συνεργείο για το aircondition του αυτοκινήτου μήπως υπάρχει;
-
Ο χρήστης Hellenic Vanagon έγραψε:
DuPont ISCEON MO49Plus (R-437A) για την ακρίβεια. Υπάρχουν αντίστοιχα προιοντα και για αντικατάσταση R22 κλπ
Άρα και το παλιό 24αρι του σπιτιού, με φρέον 22, επισκευάζεται πλέον, ενώ μου έλεγαν να το πετάξω γιατί καταργήθηκε το 22 και δεν μπαίνει τίποτα άλλο!
http://www2.dupont.com/Refrigerants/en_GB/products/phaseout/r22/1.html
a/c συμπλήρωμα φρέον?