-
στα σημερινα αυτοκινητα σε καθε μηχανημα που πουλανε απο αυτα που γεμιζουν τα συστηματα AC λενε και καθε αυτοκινητο ποσα γραμαρια περνει.
Ουσιαστικά δεν τον ενδιαφερει ποσα θα βγαλει ( παρα μονο για το τι θα χρεωσει φανταζομαι) αλλα εχει ηδη ρυθμισει ποσα θα βαλει.
Γιατι εννοειται οτι και το παραπανω δεν κανει καλό -
Μου χουν πει να μην κανω απολυμανση με υγρο σπρευ γιατι αν αφησω τα κλαπετα πολυ καιρο αχρησιμοποιητα υπαρχει περιπτωση να κολλησουν και σε μελλοντικη χρηση τους να σπασουν(ειδικα τα ηλεκτρονικα που δεν τα κινεις με το χερι). Μου προτειναν να γινεται αερια απολυμανση με αμπουλα. Ολα αυτα μου τα πε ενα μαστορι απο την αντιπροσωπεια, οπως επισης μου πε να μην ακουω για συντηρηση a/c (οτι λεει ο leonp) και οτι αν δεν υπαρχει προβλημα στην αποδοση να μην ασχολουμαι καν...καθαρα εισπρακτικο θεμα η τακτικη συντηρηση ειπε...φυσικα λιγο παραπερα απο τον υπευθυνο του συνεργειου να μην ακουει.
-
ένα θέμα για το κόστος είναι κ πόσο αγοράζει (ή νοικιάζει? ) το συνεργείο το μηχάνημα που έχει, αλλά κ το κόστος που έχει το φρεον. στο συνεργείο μάλιστα μου είπαν πως έχει αυξηθεί το φρεον αφού παρατηρείται έλλειψη! Μάλιστα την πρώτη μέρα που πήγα, δεν είχε κ περιμέναν να του φέρει
υγ το φρεον με το λάδι που βγάζει τί τα κάνει? κ από ότι κατάλαβα, βγάζει ξεχωριστά το παλιό φρεον κ μετά το λάδι που εχει μέσα! πως το κάνει αυτό? αντίστοιχα, νομίζω πως κ στο γέμισμα, τα βάζει ξεχωριστά -
Για το βγαλσιμο δε ξερω τι γινεται αυτο που βγαινει θα ρωτησω αν θες
για το 'μπασιμο' ειμαι σιγουρος οτι γινεται ξεχοριστα γιατι εχω δει το μπουκαλακι στο οποιο βαζει το 'λιπαντικο' αρα το μηχανημα τα αναμιγνιει και τα ριχνει μαζι μεσα
-
Το μηχάνημα διαχωρίζει το λάδι, το φρέον και τυχόν αέρα που υπάρχει στο κύκλωμα.
Το λάδι πετιέται σε ένα ξεχωριστό δοχείο, ο αέρας ελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα και το φρέον πηγαίνει στην μπουκάλα του μηχανήματος. Οπότε η μπουκάλα καταλήγει να έχει μέσα ένα μείγμα απο φρέον απο όλα τα αυτοκίνητα που έχουν συντηρηθεί στο παρελθόν απο το συγκεκριμένο μηχάνημα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν υπάρχει συνεργείο που να κάνει έλεγχο συστήματος (όχι επισκευή)-συμπλήρωμα φρέον σε a/c, με κάτω απο 35€ .Έκανα σέρβις κλιματιστικού με 19€.Με ένα κουπόνι που βρήκα σε μια σελίδα,αλλά αφορά μόνο Peugeot-Citroen.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν υπάρχει συνεργείο που να κάνει έλεγχο συστήματος (όχι επισκευή)-συμπλήρωμα φρέον σε a/c, με κάτω απο 35€ .
Έκανα σέρβις κλιματιστικού με 19€.Με ένα κουπόνι που βρήκα σε μια σελίδα,αλλά αφορά μόνο Peugeot-Citroen.
Δεν αμφιβάλλω. Αλλά αφορά ειδική προσφορά και μάλιστα 'προσωπική'.
Η GROUPON μου έστειλε μέσω net προσφορά, με 25 €.
Εγώ αναφέρθηκα στη χαμηλότερη τιμή που βρίσκεις μετά απο έρευνα αγοράς (μπαίνω-ρωτάω-αποφασίζω) στα αντίστοιχα συνεργεία σε Δάφνη-Ν. Κόσμο-Χολαργό -
Όταν λες προσωπική τι εννοείς;Και το συνεργείο στο οποίο πήγα,35€ το χρεώνει αν δεν έχεις κουπόνι.Απλώς η προσφορά είναι στα 19€.Και είναι μόνο για Peugeot/Citroen διότι μόνο τέτοια αμάξια φτιάχνει.
-
Προσωπική σημαίνει:
1/ Αγόρασα Χ περιοδικό και ήταν μέσα κουπόνι προσφοράς service a/c.
2/ Μου στέλνει η εταιρεία μου (πχ OPEL) επιστολή, στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με τους πελάτες της, ότι κάνει service a/c με 20 €.
Οι λοιποί ιδιοκτήτες ΙΧ δεν εμπίπτουν στην προσφορά και θα δώσουν 35€. -
Θα ελεγα να ειστε λιγο πιο υποψιασμενοι οταν σας λενε οτι καποιο προιον εχει ελλειψη .Ισως απλα να μην κανει αλλο πιστωση η εταιρια που το πουλαει και ο καταστηματαρχης να το βαφτιζει ελλειψη.
-
Ερωτήσεις :
Βάζεται και άλλοι κάθε χρόνο φρέον στο ac ?
Αν το κάνετε σε συνεργείο πόσο σας παίρνει ?
Είμαι πάρα πολύ εκνευρισμένος γιατί μώλις μου πείραν 50 ευρώ. ενώ περσι ο ίδιος άνθρωπος μου είχε πάρει 10 ευρώ ...
Αφού τον ρώτησα γιατί ρε μάστορα φέτος 50 και πέρσι 10 μου είπε ότι είχε αδείασει και έπρεπε να κανει λέει βάκουουμ (ουάου ανατρίχιασα !! τι ορολογία )και κάτι τέτοιες παπαριές
Θα φύγω ρε θα πάω αλλού ...
Στην συνέχεια αφού του δίνω το 50άρικο το βάζει στην τσέπη και λέει γεια ...
Του λεώ
-μάστορα καμιά απόδειξη θα παίξει ?? ?-Ναι αλλά θα μου δώσεις το ΦΠΑ
-Όχι του λέω δεν σου δίνω φράγκο παραπάνω ... ( εκεί αρχίζει και ξυπνάει ο Kacey μέσα μου)
Οκ οκ να δούμε τι θα σου κόψω ... τελικά μου έκοψε 2 μπουκάλια λάδι ...
-
viewtopic.php?f=6&t=34545&start=105
Οι περισσοτεροι παιζουν στο 50ρικο. Αλλα φρεον δεν βαζω καθε χρονο. Μονο εναν ελεγχο στις πιεσεις, αλλαγη φιλτρου (αν εχει βρωμισει ) και απολυμανση. Αν βαζεις καθε χρονο καπου πρεπει να χανεις, γιατι ειναι κλειστο κυκλωμα
Επισης αν εχασες φρεον οντως ειναι διαδικασια, κανει κενο, τραβει ολο το φρεον που εχει μεινει, αλλαγη των λαδιων του κυκλωματος. Ολα αυτα θελουν ενα 45λεπτο -
Πάλι μου πήρε πααααααααααααρα πολλά δλδ .... για 35 και 30 και 19 μιλάνε όλοι ....
Μεταφέρεται το κάποιος μοδ Please ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Πάλι μου πήρε πααααααααααααρα πολλά δλδ ....Μεταφέρεται το κάποιος μοδ Please ...
Κοιτα η τιμη εξαρταται και απο το φρεον, εχει ακριβυνει φετος. Δες στο λινκ που ανεβασα ποστ του Οβελιξ . Αλλα γενικα τα συνεργεια για συντηρηση A/C ζητανε 50€ και καποια λιγα 40€. Εγω την συηντηρηση την κανω μονος
-
Με ηρέμισες λιγο θωμά ....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Με ηρέμισες λιγο θωμά ....Την επομενη φορα κανε και μια ερευνα αγορας για να εισαι σιγουρος και μηως διαψευστω
Αλλα να ξερεις οταν κανει κενο στο κυκλωμα τρωει ενα μισαωρο, τα υπολοιπα ειναι γρηγορα σαν διαδικασια γι'αυτο σου εβαλα μαξ. οτι θελει 45 λεπτα δουλεια -
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας, δεν κάνει το κενό ρουφώντας με τα πνευμόνια του. Το συνδέει στο μηχάνημα και όλα γίνονται αυτόματα.
Η λαμογιά είναι η απόδειξη φυσικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας, δεν κάνει το κενό ρουφώντας με τα πνευμόνια του. Το συνδέει στο μηχάνημα και όλα γίνονται αυτόματα.Η λαμογιά είναι η απόδειξη φυσικά.
Δινει τεχνη ομως , αυτο με την αποδειξη οντως δεν μ'αρεσε
-
Σιγά και μη δίνει ψυχή
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά και μη δίνει ψυχήΔινει που σου λεω . Ξερεις τι ειναι να τα διαβαζεις στα αγγλικα ολα αυτα???
a/c συμπλήρωμα φρέον?