-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν κλείνουν τα νοσοκομεία. Έγινε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ οπότε μάλλον μπορούν να κάνουν αρκετές εφημερίες ώστε να μην μένουν ακάλυπτες κάποιες μέρες του μήνα. Λιγάκι πρόβλημα υπάρχει με τους πανεπιστημιακούς που δεν είναι ξεκάθαρο αν καλύπτονται ή όχι από την σύμβαση του ΕΣΥ. Αν δεν καλύπτονται τότε ισχύει ο ευρωπαϊκός νόμος που απαιτεί πχ 24ωρο ρεπό μετά από την εφημερία και άλλα τέτοια πολύ σωστά αλλά πρακτικά μη εφαρμόσιμα με τον αριθμό των νοσοκομειακών ιατρών που υπάρχουν. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες....
Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η νέα συλλογική σύμβαση, Χρίστο. Οπότε για τον Φλεβάρη ουσιαστικά δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ακόμα.
Τα ρεπό να δω πως θα δώσουν στις κλινικές με 2-3 γιατρούς.
Μιλάς για τις εκατοντάδες 'επείγουσες' εισαγωγές δήθεν ασθενών για πλαστικές εγχειρήσεις;
Δεν πειράζει όμως, κατά βάσιν τα νοσοκομεία με τέτοια ασχολούνται. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φίλε μάνο, όχι απλά εκατοντάδες. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Χαρά στο κουράγιο σας που θα πάτε σε ιδιωτικό για επείγον περιστατικό.
Συμφωνώ με τραβ, skye. Όποιος έχει φίλους γιατρούς και γιατρίνες θα το χει ακούσει πολλές φορές. Τα ιδιωτικά δεν αγγίζουν επείγοντα περιστατικά. Έχουν αστοιχείωτους ρουμάνους σε νυχτερινές εφημερίες. Μακρυά. Για προγραμματισμένες επεμβάσεις όμως είναι μια χαρά.
Δεν είναι μονο αστοιχείωτοι ρουμάνοι. Εφημερεύει οποιοσδήποτε καημένος γιατρός περιμένει ν ανοίξει η θέση του για ειδικότητα για ψίχουλα. Μπορεί να ναι από εξαιρετικός ως άσχετος, δεν μπορείς να κρίνεις λόγω θέσης. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. (σχεδόν)
-
τα ιδιωτικα ειναι για δουλειες ρουτινας και οσο για τους γιατρους τους....τεσπα...
το καλο θα ταν να ξεραμε σε ποια δημοσια υπαρχουν οι καλοι...αλλα μετα θα κατερρεε ενα ηδη κατεστραμμενο συστημα...και οι ηλιθιοι οι δημοσιογραφοι δεν κανουν εναν καταλογο..
με το συστημα δεν ασχολουνται ουτε οι ιδιοι οι γιατροι πλεον...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μιλάς για τις εκατοντάδες 'επείγουσες' εισαγωγές δήθεν ασθενών για πλαστικές εγχειρήσεις;
Δεν πειράζει όμως, κατά βάσιν τα νοσοκομεία με τέτοια ασχολούνται. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φίλε μάνο, όχι απλά εκατοντάδες. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Εγώ μόνο για τα βυζιά και τα μπούτια ήθελα να ενημερωθώ.
Edit: Το 'εκατοντάδες' είναι ακριβές. Οι γιατροί στο Γεν. Κρατικό κατηγορούνται για περίπου 140 περιπτώσεις αισθητικών εγχειρήσεων, ο άλλος στον Αγ. Σάββα (?) είχε στήσει ίδια επιχείρηση (δεν ξέρω αν τον πέταξαν έξω τελικά). Χαλαρά εκατοντάδες λοιπόν.Χαρά στο κουράγιο σας που θα πάτε σε ιδιωτικό για επείγον περιστατικό.
Δεν σφάξανε. Ελπίζω μόνο να μη μπερδέψει ο γιατρός τα χειρουργεία και ξυπνήσω σαν την Πάμελα Άντερσον.
-
Και δεν είναι μόνο θέμα 'ευθύνης'. Από τη στιγμή που το ιδιωτικό λειτουργεί με σκοπό να έχει κέρδη, θα διστάσει να επενδύσει σε εξοπλισμό ή προσωπικό που θα είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο, θα χρειαστεί σπάνια, θα είναι δαπανηρό και ως εκ τούτου θα είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει την επένδυσή του.
-
Δεν είναι μονο αστοιχείωτοι ρουμάνοι. Εφημερεύει οποιοσδήποτε καημένος γιατρός περιμένει ν ανοίξει η θέση του για ειδικότητα για ψίχουλα. Μπορεί να ναι από εξαιρετικός ως άσχετος, δεν μπορείς να κρίνεις λόγω θέσης. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. (σχεδόν)Απο προσφατη εμπειρια θα μπορουσα να φωναξω: 'ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ'
Ο γιατρος που εκανε την επεμβαση (ο τυχαιος που εφημερευε) δεν ηταν Ρουμανος, αλλα με τα οσα ειδα, δεν εχω καμια αμφιβολια, οτι το πτυχιο το απεκτησε καπου στη Μολδοβλαχια (με τους γνωστους τροπους και τη σφραγιδα του ΔΙΚΑΤΣΑ ) ή στο Πανεπιστημιο Τιρανων....
Συμβουλη: Αν ειναι να πατε σε ιδιωτικο σιγουρευτειτε οτι ο γιατρος που θα αναλαβει (ειδικα αν προκειται για χειρουργειο -ακομα και το απλουστερο), ειναι της ΑΠΟΛΥΤΟΥ εμπιστοσυνης σας
Για τα ιδιωτικα μαιευτηρια να μην τα ξαναλεμε: ευτυχως που υπαρχει το 'Ελενα'...
Το μονο που μου επιτρεπεται να πω ειναι πως σε μεγαλο (ΜΕΓΑΛΟ ) ιδιωτικο μαιευτηριο των Αθηνων εχουν αυξηθει (τι αυξηθει, πολλαπλασιαστει) τους τελευταιους μηνες οι ανακοπες στη ΜΕΝΝ, ειδικα απο τη στιγμη που ανοιξε... παραρτημα και δεχτηκε περιστατικα που πριν δε δεχοταν -
Απο την εμπειρια μου η κατασταση δεν ειναι ασπρο-μαυρο. Ουτε τα ιδιωτικα ειναι χαλια, ουτε τα δημοσια σουπερ, ουτε και το αντιθετο. Αναλογως την περιπτωση.
Για σχετικα απλες, προγραμματισμενες περιπτωσεις τα ιδιωτικα ειναι καλυτερα, κυριως γιατι αποφευγεις γραφειοκρατια και γιατι εχουν καλυτερες εγκαταστασεις. Φυσικα, εχουν και κοστος, αλλα απο την αλλη δεν εχουν αναμονη.
Για δυσκολες, προγραμματισμενες περιπτωσεις απλως ψαχνεις και ρωτας. Βρισκεις τους καλυτερους γιατρους (σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα), τους επισκεπτεσαι, ακους γνωμες, εκτιμας την αναμονη στο δημοσιο (αν και παρακαμπτεται με τους γνωστους τροπους), συνυπολογιζεις το κοστος στο ιδιωτικο (αν και αυτο παρακαμπτεται μερικως σε καποιες -λιγες- περιπτωσεις), επισκεπτεσαι τις κλινικες για να δεις τι παιζεται, ρωτας και μαθαινεις τα ποσοστα των γιατρων, κλπ. Επειτα αποφασιζεις αναλογως.
Για επειγοντα περιστατικα σε γενικες γραμμες τα δημοσια ειναι προτιμοτερα. Απλως, καλο ειναι να επιλεξουμε (αν γινεται) καποιο καλο και μεγαλο δημοσιο νοσοκομειο, ειδικα σε δυσκολες καταστασεις.
Επισης, δημοσιο με δημοσιο εχει διαφορα. Αλλο ο Ευαγγελισμος, αλλο το Γεννηματας, αλλο το θεραπευτηριο του ΙΚΑ. Τελος, κλινικη με κλινικη εχει διαφορα. Αλλη η παθολογικη, αλλη η πνευμονολογικη, αλλη η νευροχειρουργικη. Kαι δυστυχως, ολα αυτα τα μαθαινεις μετα. Γι αυτο αν τυχει κατι, ρωτηστε οποιον βρισκετε μπροστα σας. Στο τελος θα βγαλετε ακρη, ολο και καποιος θα βρεθει που θα ξερει και θα σας βοηθησει.
Τεσπα, μακρια απο μας -
Να μην πούμε για τις ιδιωτικές εναλλακτικές για σοβαρό περιστατικό του νοσοκομείου Παίδων.
-
Α, σας είπα ότι είμαι φανατικά υπέρ των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων; Σας το λέω για να έχουμε καλή εξήγηση. Μόνο για καμιά κοίλη είναι καλύτερο να πας σε ιδιωτικό ή για κάποια σοβαρότερη εγχείρηση όταν ξέρεις τον γιατρό από πριν. Ειδικά για μαιευτήρια, ούτε με όπλο δεν πατάω σε ιδιωτικό (ΔΕΝ έπαθα, αλλά έμαθα).
-
Εγώ σε σοβαρό ατύχημα πριν αρκετά χρόνια (σπασμένο μηριαίο, ύλωση κλπ) νοσηλεύτηκα και εγχειρίστηκα σε δημόσιο. Στο της Βούλας.
Παρ' ότι είχα ακούσει τα χειρότερα (και ακόμα τα ακούω) εμένα μου φάνηκε μια χαρά.Η επέμβαση ήταν μια χαρά επιτυχημένη, δεν έχω κανένα κουσούρι και δεν με ταλαιπώρησε τπτ εκτός προγράμματος.
Δεν πλήρωσα τίποτα, με εξαίρεση την ενοικίαση ενός φουσκωτού στρώματος -μετά από κανά 20ήμερο παραμονής- που έκανε κάτι π@π@ριές σαν μαλλάξεις γιατί είχα αρχίσει να πονάω από την 'κατάκλιση' (ή όπως λέγται τέσπα).
Ο χειρούργος μόνο που δεν πέταξε τη μάνα μου έξω με κλωτσιές όταν έκανε τη μαλακία να ψελλίσει κάτι για φακελλάκι.Εκεί με παρακολούθησαν και εκεί μου αφαίρεσαν... τα σίδερα όταν ήρθε η ώρα.
Το μόνο παράπονο ότι οι νοσοκόμες δεν είναι όπως στις ταινίες Ξεκωλάκια με άσπρες ζαρτιέρες κλπ δεν υπήρχαν Μια γιατρός που με παρακολουθούσε μετεγχειριτικά όμως ήταν μια... χαρά
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ σε σοβαρό ατύχημα πριν αρκετά χρόνια (σπασμένο μηριαίο, ύλωση κλπ) νοσηλεύτηκα και εγχειρίστηκα σε δημόσιο. Στο της Βούλας.
Παρ' ότι είχα ακούσει τα χειρότερα (και ακόμα τα ακούω) εμένα μου φάνηκε μια χαρά.Ειδικα για το Ασκληπιειο (και πιο ειδικα για την ορθοπεδικη κλινικη) μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ειναι μια χαρα νοσοκομειο!
Οσον αφορα τις νοσοκομες εχεις απολυτο δικιο, αλλα δε λαμβανεις υπ' οψη οτι συνηθως ειναι μεγαλες σε ηλικια, γιατι για να μπεις στο δημοσιο χρειαζονται μορια που αργεις να τα μαζεψεις...
Ευτυχως που υπαρχουν οι ειδικευομενες γιατρινες! Στου Ασκληπιειου τις ειδικευομενες μαλιστα εχουμε... ειδικοτητα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ευτυχως που υπαρχουν οι ειδικευομενες γιατρινες! Στου Ασκληπιειου τις ειδικευομενες μαλιστα εχουμε... ειδικοτητα
http://www.ratemyeverything.net/image/1 ... _look.ashx
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παρ' ότι είχα ακούσει τα χειρότερα (και ακόμα τα ακούω) εμένα μου φάνηκε μια χαρά.Ειδικα για το Ασκληπιειο (και πιο ειδικα για την ορθοπεδικη κλινικη) μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ειναι μια χαρα νοσοκομειο!
Μωρέ, διαβεβαιώθηκα μια χαρά από πρώτο χέρι! Απλώς το έγραψα γιατί, κλασσικά, όλο λέγεται ότι τα πάντα είναι χάλια ενώ δεν είναι έτσι.
Ευτυχως που υπαρχουν οι ειδικευομενες γιατρινες! Στου Ασκληπιειου τις ειδικευομενες μαλιστα εχουμε... ειδικοτητα
Ναι ε; I can understand why Ήταν πολύ εξυπηρετικές και φιλικές
Επί τη ευκαιρία μια ερώτηση.
Γιατί υπάρχει η 'τακτική' να μην χορηγούνται παυσίπονα τις πρώτες 24ώρες μετά από ένα ατύχημα;
Είναι λίγο πόνος αυτή η τακτική -
Σε όλα τα θέματα, και ειδικότερα στα θέματα της Υγείας, καλό είναι να έχουμε στο νου μας και την μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να πάνε σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο.
Άλλωστε, από πρώτο χέρι, μπορώ κι εγω να πω ότι τα Ιδιωτικά στις δύσκολες καταστάσεις στέλνουν τον ασθενή στο Δημόσιο Νοσοκομείο. Το Δημοσιο Νοσοκομείο έχει και τον εξοπλισμό και τους διαθέσιμους γιατρούς ανά πάσα στιγμή.
Το Ιδιωτικό, λόγω κόστους/κέρδους, δεν μπορεί να έχει, ακόμα, την ίδια δυναμικότητα. Εκεί που σαφώς υπερτερεί είναι σε ξενοδοχειακή υποδομή. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γιατί υπάρχει η 'τακτική' να μην χορηγούνται παυσίπονα τις πρώτες 24ώρες μετά από ένα ατύχημα;
Είναι λίγο πόνος αυτή η τακτικήΘα ρωτησω καμια ειδικευομενη και θα σου πω
Νικο, σε γνωστο ιδιωτικο ειπαν προσφατα στις εργαζομενες που ρωτησαν κατι για τους 'ασθενεις': 'Κυριες μου, εδω δεν εχουμε ασθενεις, εχουμε πελατες'
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Είναι λίγο πόνος αυτή η τακτικήΘα ρωτησω καμια ειδικευομενη και θα σου πω
Νικο, σε γνωστο ιδιωτικο ειπαν προσφατα στις εργαζομενες που ρωτησαν κατι για τους 'ασθενεις': 'Κυριες μου, εδω δεν εχουμε ασθενεις, εχουμε πελατες'
Και όταν πήγα (επειδή εκεί ήθελε ο γιατρός!!) τον πεθερό μου, για προστάτη, και τον γιό μου (2,5 χρονών για 'κρεατάκια') στο Ιατρικό, με καθησύχασαν λέγοντάς μου 'μην ανησυχείτε, αν πάει κάτι στραβά έχουμε το ασθενοφόρο για άμεση μεταφορά στον Ευαγγελισμό'!!!
edit Τα χάλια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας τα έχω δει από μέσα. Δεν θεωρώ ότι τα ξέρω όλα. Αλλά ξέρω πολλά. Πάσχει σε πολλά πράγματα. Σίγουρα όχι σε γιατρούς και προσωπικό. Πάσχει σε οργάνωση. Πάσχει λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος. Πάσχει λόγω της παρατεταμένης αδιαφορίας των υπευθύνων για την λύση των προβλημάτων.
-
Καλά, και από γιατρούς πάσχει, όπως κάθε χώρος.
Εγώ έχω την απορία πως κρίνει κάποιος άσχετος το πόσο καλός είναι κάποιος γιατρός. Δεν είναι εγκάθετη η ερώτηση, στ αλήθεια θέλω να μάθω. Γιατί έχω μια εντύπωση πως βασικά κριτήρια είναι το χρώμα της γραβάτας του, το αυτοκίνητο που έχει και πάνω απ όλα πόσο καλός είναι στο μπλα μπλα.
-
Μιας που τώρα είδα το τοπικό αυτό θα ήθελα να εξαίρω την λειτουργία και το ήθος των ανθρώπων που συνάντησα στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης. Και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Ραπτοπούλου διευθύντρια παθολογικής και τον βοηθό της κ. Σινάκο για το εξαιρετικό ήθος και ενδιαφέρον που επέδειξαν. Τηλ. ραντεβού επισκεψη στο νοσοκομείο και όλα έγιναν κατά τρόπο εξαιρετικό.
-
Καλά, και από γιατρούς πάσχει, όπως κάθε χώρος.Εγώ έχω την απορία πως κρίνει κάποιος άσχετος το πόσο καλός είναι κάποιος γιατρός. Δεν είναι εγκάθετη η ερώτηση, στ αλήθεια θέλω να μάθω. Γιατί έχω μια εντύπωση πως βασικά κριτήρια είναι το χρώμα της γραβάτας του, το αυτοκίνητο που έχει και πάνω απ όλα πόσο καλός είναι στο μπλα μπλα.
Δεν διαφέρει και πολύ φαντάζομαι από τον τρόπο που κρίνεις εσύ τον οποιοδήποτε άλλο επιστήμονα που δεν είναι γιατρός. Πως κρίνεις δηλαδή εσυ αν κάποιος πολ. μηχανικός είναι καλός;
Αν με πείσει πως δεν είναι σχιτζής, αν έχω συστάσεις απο ανθρώπους που εμπιστεύομαι την κρίση τους, αν πει δυο κουβέντες και καταλάβω πως ξέρει τι λέει ...ε πες και συ κάνα κριτήριο καλλίτερο... -
Καλά, και από γιατρούς πάσχει, όπως κάθε χώρος.Εγώ έχω την απορία πως κρίνει κάποιος άσχετος το πόσο καλός είναι κάποιος γιατρός. Δεν είναι εγκάθετη η ερώτηση, στ αλήθεια θέλω να μάθω. Γιατί έχω μια εντύπωση πως βασικά κριτήρια είναι το χρώμα της γραβάτας του, το αυτοκίνητο που έχει και πάνω απ όλα πόσο καλός είναι στο μπλα μπλα.
Φυσικά και δεν μπορεί...Ρωτάς γιατρούς που εμπιστεύεσαι για να μάθεις το επιστημονικό ποιόν ενός άλλου γιατρού...Γιατί τους εμπιστεύεσαι ? Γιατί είναι κολλητοί σου, γιατί ξέρεις πως δουλεύει επιστημονικά επειδή τον ξέρεις από φοιτητή κλπ κλπ...
1 όμως κρίσμο μη επιστημονικό ζήτημα είναι το πώς επικοινωνείς προσωπικά με το γιατρό. Κάποιοι σου κάνουν κάποιοι όχι...Μερικοί δίνουν άπειρη πληροφόρηση, μερικοί δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες, μερικοί δίνουν ποσοστά για κάθε πράξη που κάνουν άλλοι αρκούνται στο 'συχνό, σπάνιο, πολύ σπάνιο', μερικοί επικαλούνται το Θεούλη και τα αγγελάκια, άλλοι σου λένε πχ ότι δεν υπαρχει καμία ελπίδα 'τράβα το καλώδιο', μερικοί σου κάνουν εμφανές ότι γουστάρουν φριχτά τα φράγκα άλλοι στέκονται αδιάφοροι απέναντί τους, κάποιοι είναι ζεστοί και εγκάρδιοι άλλοι ψυχροί και επαγγελματικοί κλπ κλπ....Όλα τα προηγούμενα μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή ιδιαίτερα αν μιλάμε για ανθρώπους ανγνωρισμένουνς από πολλούς συναδέλφους ως εξαιρετικοί οπότε η επιλογή μεταξύ αυτών πλέον ομοιάζει με την επιλογή ράτσας 'σκύλου'!!
Πολύ δύσκολη έως αδύνατη η σωστή επιστημονική εκτίμηση αυτού που έχεις απέναντί σου και η ιατρική δεν είναι μόνη σε αυτή τη δυσκολία...Τις ίδιες, αν οχι περισσότερες, δυσκολίες συναντάς και στην επιλογή δικηγόρου ή μηχανικού, το πρόβλημα στην ιατρική είναι ότι το στοίχημα είναι συνήθως 'ακριβό' και προσπαθώντας να πετύχεις το καλύτερο είσαι εύκολος στόχος 'γραβάτας, γραφείου, αυτοκινήτου κλπ κλπ'...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πολύ δύσκολη έως αδύνατη η σωστή επιστημονική εκτίμηση αυτού που έχεις απέναντί σου και η ιατρική δεν είναι μόνη σε αυτή τη δυσκολία...
Συμφωνούμε. Νταξ, μπορώ να κρίνω τον ηλεκτρολόγο μέχρι ένα σημείο (αν κάνει χοντρή μ@λ@κία δλδ ), άντε και τον μάγειρα του εστιατορίου.
Από κει και πέρα, άβυσσος...
Σε σχέση μέ όλα τ΄άλλα που αναφέρεις, υπάρχει και το ρητό 'ο καθένας διαλέγει τον γιατρό που του ταιριάζει'.
Απλά μου εξέφρασα την απορία μου με αφορμή συμπεράσματα που διαβάζω/ακούω από ανθρώπους που έχουν τηλεοπτικού επιπέδου σχέση με την ιατρική.
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!!