-
Χωρίς να είμαι αυτόκλητος δικηγόρος του Busso και μένα 1 λίτρο στα 2.5 - 5 Κ χιλιόμετρα δεν μου ακούγεται και λίγο!
Κάπου τόσο και λίγο παραπάνω πρέπει να ζητάει το 'φημισμένο' για τη λαδολιγούρα του RX8 !
Βέβαια για να πούμε και τα δικά μας, πάω στο σύμβουλο σέρβις (φίλος μου) για να πάρω λαδι εξτρα να έχω στο πορτ μπαγκαζ (από τα πρώτα χιλιόμετρα). Ακολουθεί η εξής στιχομυθία :
(Εγώ) -Πόση κατανάλωση να περιμένω?
(Συμβ.) - 1 λίτρο στα χίλια χιλιόμετρα !!! ( -
Professeur καθε ποτε αλλαζεις λαδι και τι λαδι του βαζεις...???
εμενα οπως εχω πει μου καει το λαδακι του αλλα οχι σε ανησυχητικα επιπεδα..τη καταναλωση 13 μου την εκανε οταν ταξιδευα με +160 συνεχως με ενα μικροτερο αυτοκινητο εννοειται οτι δε μπορεις να ταξιδευεις συνεχεια ετσι.με ενα 1600αρι πχ θα πηγαινεις με 120-150,τα οποια ομως με το s3 και το gti σου φαινονται απελπιστικα λιγα,ετσι θα το πατησεις και θα καψεις το κωλο σου.
αν πηγαινες με ταχυτητες 1.6 θα εκαιγες σαφως λιγοτερα,μπορει και λιγοτερα απο τα μικροτερα αυτοκινητα,απλα ειπαμε ταξιδι=ξεσαλωμα!!!!!
-
Tαξιδι σε αχαρη ευθεια=βαρεμαρα
-
ναι ρε φιλε,αλλα εγω ειμαι ευθειακιας....αλλωστε το αμαξι μου δε στριβει,δεν εχει dna και 20αρα ζαντα αρα που να παω???
μονο σε κανα φαναρι,αλλα κι εκει με τσαγιαζουν οι V6 -
*Ο χρήστης **Giuseppe Busso'
Μη βάζεις φωτό απο Βήτα Ρομέο σε άσχετα thread.
-
τώρα η φριτέζα τι σχέση έχει με την κατανάλωση του S3 ένας θεός μόνο το ξέρει...
βάζω λάδια πλήρως συνθετικά, μόνο αυτά της μαμάς Volkswagen μέσα από την αντιπροσωπεία. Καμία άλλη μάρκα δεν τιμάω απρόλο που νομίζς ότι τα μαμά 5-30 είναι της Castrol χονδρική στην VW...
εμένα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη που το πήγα αυτό το Σκ έκαψα 11.2 στον πηγεμό μέσο όρο, με 125χλμ/ώρα μέσο όρο, ένα τεπόζιτο βενζίνη και 4:15 χρόνο από πόρτα σε πόρτα... Στον γυρισμό έκαψα 11.5 με περίπου 129 και 4:12 χρόνο από πόρτα σε πόρτα(το τονίζω γιατί μερικοι μερικοί λένε χρόνους εθνικής οδού και όχι τα πρν και τα μετά για να ολοκληρώσουν το ταξίδι...)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για την ουσία του thread, ο απλός TFSI (200άρης) δύσκολα πέφτει στα 9 λίτρα στην εθνική. Όπως αναφέρθηκε και από κάποιον φίλο παραπάνω για να πας εκεί πρέπει να κινείσαι στα 100-130 το πολύ και το γκάζι να μη περάσει επ ουδενί τη μέση της διαδρομής. Μια φόρα ήθελα να δω αν όντως μπορεί να πλησιάσει τα 9 λίτρα και πραγματικά μου βγήκε η παναγία για να το ρίξω. Με νορμάλ τρεξιματάκι μιλάμε για 12-13 λίτρα, με κάποια πίεση στα 14-15 και αμα εξαντλέις τα άλογα μιλάμε για 16-17-18 λίτρα (αυτά τα νούμερα φυσικά όταν είσαι για ώρα-ώρες στα 200-220+). Αν μιλήσουμε βέβαια για πιεσμένο στροφιλίκι τότε πήγαμε στα 20+ λίτρα. Για μέσα στην πόλη με κάποια κίνηση είμαι στα 13+- λίτρα χωρίς φυσικα να μιλάμε για καγκουριές.Μάλλον έχεις ΠΟΛΥ βαρύ πόδι.
Ο 200άρης σε Α4 quattro βγάζει πολύ άνετα κατανάλωση κάτω από 10 με ταχύτητες μέχρι 130-140...Μια φορά που πήγαινα βόλτα την ανηψιά μου (τότε 7 μηνών) Αθήνα - Πάτρα και ταχύτητες μέχρι 110 (130-140 μόνο σε προσπέρασματα) έκανα 7.3 l/100km
-
Έχω κάπως βαρύ πόδι αλλά και πάλι αυτή η κατανάλωση που γράφεις ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ακόμη και με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Το χαμηλότερο που έχω δει σε εθνική όπως έγραψα και πιο πάνω είναι 9 λίτρα και αυτό με πολύ προσοχή στο πάτημα του γκαζιού, αρκετό ρολάρισμα σε κατηφορίτσες και ταχύτητες γύρω στα 100+. Για 7+ που αναφέρεις θα ξαναδοκιμάσω και αν έχω την υπομονή θα ήθελα να το δω στο τριπ. Πρέπει πάντως να είσαι μαέστρος στην οικονομική οδήγηση για να πιάνεις αυτό το νούμερο !
@qsisvts, από λάδια μετά από έρευνα για 'εμπειρίες' στο ίντερνετ κατέληξα ότι μάλλον δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω τα λάδια της αγοράς από αυτά της αντιπροσωπείας τα οποία είναι και αυτά εννοείται φουλ συνθετικά (προτείνονται 2 προδιαγραφές αλλά δεν έχω πρόχειρη ποια από τις δύο βάζω 503 ή 504) και έτσι έχω 'κολλήσει' στα Castrol που δίνει η επίσημη αντιπροσωπεία (οι περισσότερες. Η Καρέντα δίνει ένα άλλο με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά άλλη μάρκα. Προσωπικά δεν είδα διαφορά.)
Για τα διαστήματα αλλαγής ακολουθώ ότι λένε οι οδηγίες. Απλά πάω 1-2.000 νωρίτερα από το προβλεπόμενο έτσι για το 'καλό'. Είχα πάει και στα 7.5Κ χιλιόμετρα για αλλαγή γιατί κατα σύμπτωση ήθελα κάτι άλλο στην αντιπροσωπεία αλλά ο σύμβουλος με 'έπεισε' να μην τα αλλάξω και να ακολουθώ αυτά που λέει η εταιρία και όχι αυτά που λένε τα περιοδικά και το ίντερνετ για αλλαγή στα 7.5Κ. Καλό είναι να υπάρχει φρέσκο λάδι και καλό στον κινητήρα αλλά και από την άλλη δεν είναι και μ@λάκες οι γερμάνοι να προτείνουν χλμ 'ότι να' ναι'.. Το ότι κάνει το ίδιο στο Πασατ του (παρόλο που θα έπαιρνε χοντρική τα λάδια και χωρίς εργατικά) ήταν αυτό που με έπεισε... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
τώρα η φριτέζα τι σχέση έχει με την κατανάλωση του S3 ένας θεός μόνο το ξέρει...βάζω λάδια πλήρως συνθετικά, μόνο αυτά της μαμάς Volkswagen μέσα από την αντιπροσωπεία. Καμία άλλη μάρκα δεν τιμάω απρόλο που νομίζς ότι τα μαμά 5-30 είναι της Castrol χονδρική στην VW...
αν βαζεις λαδια στη karenta παντως να ξερεις οτι δεν ειναι castrol,αλλα λαδια δικης τους ετικετας,επειδη εχω παρει μονολιτρο(το οποιο δε χρησιμοποιησα ποτε ομως).
καποιες αντιπροσωπειες ομως χρησιμοποιουν castrol ως οφειλουν.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Έχω κάπως βαρύ πόδι αλλά και πάλι αυτή η κατανάλωση που γράφεις ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ακόμη και με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Το χαμηλότερο που έχω δει σε εθνική όπως έγραψα και πιο πάνω είναι 9 λίτρα και αυτό με πολύ προσοχή στο πάτημα του γκαζιού, αρκετό ρολάρισμα σε κατηφορίτσες και ταχύτητες γύρω στα 100+.γινονται οι καταναλωσεις που λεει,αλλα πρεπει να χεις τρομερη αυτοσυγκρατηση...
ακομα και μες στη πολη σκεψου οτι μπορει να λες 'δε θα καψω σημερα' και να πηγαινεις οριακα κατω απο 12(γινεται) μολις σε πιασει ομως η μαλακια σου και του κανεις 2-3 ανοιγματα το 15αρι αμεσα ειναι γεγονος και αντε να το ριξεις..
ας μη μιλησουμε για τα 17-18αρια που δε πεφτουν με τιποτα -
Nαι αυτά τα λάδια λέω από την Καρέντα! Δεν θυμόμουν τη μάρκα. Όταν τα πρωτοείδα σκέφτηκα 'τι αλμπάνηδες είναι αυτοί στη Καρέντα?' Που την βρήκαν αυτή τη μάρκα? Εχω κάνει μια αλλαγή με αυτά όμως και δεν είναι κάποια περίεργη συμπεριφορά όσον αφορά στην κατανάλωση. Για να έχουν και τις προδιαγραφές της VW πάνω, εν τέλει δεν το ξανασκέφτηκα. Μια χαρά είναι και αυτά...
Για τις καταναλώσεις που γράφεις, έχεις δίκιο. Δύσκολα πέφτουν, εύκολα ανεβαίνουν, ακόμη πιο εύκολα εκτινάσσονται !!!
-
δεν μιλάμε για τα ίδια λάδια προφανώς, τα Kolben πράγματι δεν είναι τα γερμανικά της VW, αλλά αυτά που έχω πάρει από τα ανταλλακτικά της karenta, στο πίσω μέρος του κτιρίου στην Βουλιαγμένης, είναι τα μαμά! Έχω και το υπόλοιπο από ένα μονόλιτρο και ουδεμία σχέση έχει με την φωτο παραπάνω...
Έχουν πάνω τους τα σήματα της VW και τις προδιαγραφές τυπομένες σε ένα μακρύγορο κείμενο. Είναι εισαγώμενα και δεν υπάρχουν πάντα αλλά έρχονται με παραγγελία σχετικά σύντομα.
-
δεν μιλάμε για τα ίδια λάδια προφανώς, τα Kolben πράγματι δεν είναι τα γερμανικά της VW, αλλά αυτά που έχω πάρει από τα ανταλλακτικά της karenta, στο πίσω μέρος του κτιρίου στην Βουλιαγμένης, είναι τα μαμά! Έχω και το υπόλοιπο από ένα μονόλιτρο και ουδεμία σχέση έχει με την φωτο παραπάνω...Έχουν πάνω τους τα σήματα της VW και τις προδιαγραφές τυπομένες σε ένα μακρύγορο κείμενο. Είναι εισαγώμενα και δεν υπάρχουν πάντα αλλά έρχονται με παραγγελία σχετικά σύντομα.
και γω απο το πισω κτηριο στη βουλιαγμενης πηρα αυτα που εβαλα στη φωτο...
απλα τα πηρα το προηγουμενο καλοκαιρι γιατι μου εκαιγε πολυ στο στρωσιμο,μου φανηκαν λιγο παραξενα και τα εχω στην αποθηκουλα να σκονιζονται..δε ξερω αν τωρα δινουν αλλα στη karenta,αλλα περισυ εδιναν αυτα και θα προσεξες φανταζομαι και το σημα της αντιπροσωπειας πανω τους...
τεσπα,εγω παω με τα λαδακια μου και ειμαι ησυχος..
-
δεν έχουν σήμα της ελληνικής αντιπροσωπείας. Είναι άλλα. Αν καταφέρω να περάσω φωτό στον υπολογιστή και μετά να την ανεβάσω στο forum θα τα δείς! Μιλάμε...
-
edit [kouk]
-
Ρε γμτ!! Σταματήστε ρε σεις πιά!!!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
edit [kouk]Συγχαρητηρια φιλε...
Μαλλον σε λαθος φορουμ εισαι,εδω δεν συμπεριφερομαστε ετσι!
Ωραια συμπεριφορα....
Οπως ειχα ξαναπει αν εισαι πανω απο 14 ειλικρινα κριμα με τετοιο μυαλο... -
εμένα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη που το πήγα αυτό το Σκ έκαψα 11.2 στον πηγεμό μέσο όρο, με 125χλμ/ώρα μέσο όρο, ένα τεπόζιτο βενζίνη και 4:15 χρόνο από πόρτα σε πόρτα... Στον γυρισμό έκαψα 11.5 με περίπου 129 και 4:12 χρόνο από πόρτα σε πόρτα(το τονίζω γιατί μερικοι μερικοί λένε χρόνους εθνικής οδού και όχι τα πρν και τα μετά για να ολοκληρώσουν το ταξίδι...)Θυμάσαι κατανάλωση με το παλιό S3 σου από πλ. Αριστοτέλους ως Ν.Ερυθραία, όταν το είχαμε κάνει στον ίδιο περίπου χρόνο? Έχω την εντύπωση ότι ήταν λίγο μικρότερη [χωρίς πάντως να θεωρώ την όποια διαφορά ενδεικτική] αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
-
ναι ήταν. Νομίζω όμως ότι η διαφορά είναι αμελητέα. Τότε βέβαια είχαμε κάνει 4 ώρες παρά ένα τέταρτο μέχρι τη γέφυρα βαρυμπόμπης... δηλαδή τώρα πήγαινα πιο γρήγορα. Δεν ξέρω σίγουρα αλλά με το παλιό έβγαζα 11.8λίτρα ανα 100χλμ αφού μου έκανε εντύπωση ότι με την Αλφα έβγαζα 12.3!!!!!!!!!!!!!!!! όταν ήταν αρχή το παλιό ες3 έκαιγε 12.5, το καινούργιο αρχή 13.5...
να'ναι καλά οι βενζινάδες. και η Αουντι γιατί ξέρουμε και οι δύο κάτι Ιαπωνεζάκια αντίστοιχα που κάτω από 15 δεν πέφτουν.
-
AUDI S3