-
οκ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οκνα'σαι καλά...
και η λίζα είναι πιο σπόρ από όλα... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οκ
να'σαι καλά...
και η λίζα είναι πιο σπόρ από όλα...το S3 είναι GT μικρού μεγέθους(χατσμπακ αντί για το κλασικό αγγλικό/ ιταλικό GT κουπέ)...
τίποτα λιγότερο τίποτα παραπάνω....
sportscar με την αυστηρή έννοια του όρου δεν είναι και ούτε θα γίνει.... όσο κι αν χτυπιέται η μαμά εταιρία.
-
δεν διαφωνω εγω πανω σε αυτο, αλλα οχι να αποκαλουμε σπορ αυτοκινητο το mx5
-
δεν διαφωνω εγω πανω σε αυτο, αλλα οχι να αποκαλουμε σπορ αυτοκινητο το mx5Ελαφρύ - άμεσο - επικοινωνιακό
-
ναι αλλα το οτι ειναι ελαφρυ και αμεσο (και το οτι πεταει κωλαρακια) δεν το κανει πουθενα πιο γρηγορο απο το s3
κοιτα για μενα η εννοια σπορ αυτοκινητο ειναι παρεξηγημενη, λιγα αυτοκινητα αξιζουν αυτον το τιτλο
το s3 δεν ειναι ενα απο αυτα ,αδιαμφισβητητα, ομως δε μπορω να ακουω το ιδιο για ενα σωρο αλλα αυτοκινητα που δεν ειναι ουτε στον υπνο τους
ποσο μαλλον οταν ειναι πολυ πιο αργα απο το συγκεκριμενο (ή ενδεχομενως ελαχιστα πιο γρηγορα)
-
ναι αλλα το οτι ειναι ελαφρυ και αμεσο (και το οτι πεταει κωλαρακια) δεν το κανει πουθενα πιο γρηγορο απο το s3κοιτα για μενα η εννοια σπορ αυτοκινητο ειναι παρεξηγημενη, λιγα αυτοκινητα αξιζουν αυτον το τιτλο
το s3 δεν ειναι ενα απο αυτα ,αδιαμφισβητητα, ομως δε μπορω να ακουω το ιδιο για ενα σωρο αλλα αυτοκινητα που δεν ειναι ουτε στον υπνο τους
ποσο μαλλον οταν ειναι πολυ πιο αργα απο το συγκεκριμενο (ή ενδεχομενως ελαχιστα πιο γρηγορα)
δεν οδηγείς μηχανή για να νιώσεις τον όρο σπορ κατασκευή... εκεί ο διαχωρισμός είναι πιο απλός και κατανοητός...
στο μυαλό μου πάντως ο όρος σπορ είναι αυτό που σου είπα... άμεσο-ελαφρύ-επικοινωνιακό...το S3 είναι σπορτιβ... ένα ταχύτατο χατς με αρετές περισσότερο gt και λιγότερο gti...
-
τον ορο gti καλως ή κακως το οριζει το vag και το s3 ειναι ενα σκαλι παραπανω απο τον ορισμο του gti
αν συγκρινες το s3 παντως με μηχανη θα το συγκρινες με tdm και οχι φυσικα r1, απλα δε μπορεις να μου λες οτι το mx5 ειναι r6 ετσι το βλεπω εγω
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Δε χρειάζεται να πάμε στο άλλο άκρο.
Υπάρχει και η μέση λύση που μπορεί να είναι απο ένα mx5 μέχρι μια boxster, Z4, elise.τώρα.....
τι να πω?
η elise μαζί στην ίδια πρόταση με τα υπόλοιπα?
το μόνο που.... καααααπως την πλησιάζει, αλλά και πάλι.... είναι το miata (επειδή όμως το είχα και επίσης είχα την ευκαιρία να οδηγώ και την Lotus Elise MkII, δεν έχουν καμία σχέση ουσιαστικά)
Εννοείται οτι και τα 4 που ανέφερα είναι διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά όλα είναι sport, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο.
Και φυσικά η elise παίζει μόνη της εκεί που παίζει, αλλά δεν μιλάω για σύγκριση, αλλά για διαφορετικές επιλογές.@Qsis VTS
Φυσικά είναι sport το mx5, ειδικά το 2λιτρο με μπλοκέ. (αν και πολλοί βάζουν και στα 1.8 )
Το S3 αν και πιο γρήγορο δεν είναι sport, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα μπερδεύεις. Αν στο mx5 πας με 220 θα νομίζεις οτι θα απογειωθείς ενώ στο S3 θα πηγαίνεις σχετικά ατσαλάκωτος.
Είναι η αίσθηση της ταχύτητας που τα διαφοροποιεί. -
δηλαδη μια Μ3 ,με την οποια πιθανοτατα να εχεις λιγοτερη αισθηση απο ενα mx και σιγουρα πας μεχρι τα 250 ατσαλακωτος, δεν ειναι σπορ αυτοκινητο?
ή εκει αρχιζουν να μετρανε αλλιως τα πραγματα επειδη ειναι Μ?
-
δηλαδη μια Μ3 ,με την οποια πιθανοτατα να εχεις λιγοτερη αισθηση απο ενα mx και πας μεχρι τα 250 ατσαλακωτος, δεν ειναι σπορ αυτοκινητο?ή εκει αρχιζουν να μετρανε αλλιως τα πραγματα επειδη ειναι Μ?
δεν έχεις... για την τελευταία δεν ξέρω... η m3 e46 csl είναι όμως....
-
δηλαδη μια Μ3 ,με την οποια πιθανοτατα να εχεις λιγοτερη αισθηση απο ενα mx και σιγουρα πας μεχρι τα 250 ατσαλακωτος, δεν ειναι σπορ αυτοκινητο?ή εκει αρχιζουν να μετρανε αλλιως τα πραγματα επειδη ειναι Μ?
Την Μ3 δεν την ανέφερα γιατί πάει πάνω απο 100k και ο Κάβουρας είπε μέχρι 90k.
Φυσικά ισχύουν τα ίδια και σε αυτή την περίπτωση μπορείς και να ταξιδεύεις άνετος, αλλά και να κάνεις παιχνίδι.
Βέβαια αυτό το πληρώνεις. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
δηλαδη μια Μ3 ,με την οποια πιθανοτατα να εχεις λιγοτερη αισθηση απο ενα mx και σιγουρα πας μεχρι τα 250 ατσαλακωτος, δεν ειναι σπορ αυτοκινητο?
ή εκει αρχιζουν να μετρανε αλλιως τα πραγματα επειδη ειναι Μ?
Την Μ3 δεν την ανέφερα γιατί πάει πάνω απο 100k και ο Κάβουρας είπε μέχρι 90k.
Φυσικά ισχύουν τα ίδια και σε αυτή την περίπτωση μπορείς και να ταξιδεύεις άνετος, αλλά και να κάνεις παιχνίδι.
Βέβαια αυτό το πληρώνεις.εγώ απλώς ανέφερα το νούμερο των 90.000 για να σου πω ότι δεν υπάρχει σπορ αμάξι με την αντικειμενική έννοια του όρου κάτω από αυτά τα λεφτά.
Πολλοί κάνουμε το λάθος και παραλληλίζουμε ο 'σπορ' με το 'αγωνιστικό'.Προσωπικά τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι από τις απαντήσεις σας.
-
Όπως αποδείχτηκε, όμως, υπάρχουν sport αυτοκίνητα κάτω απο 90k.
Όσο για αγωνιστικά ποιός ασχολήθηκε; -
Όπως αποδείχτηκε, όμως, υπάρχουν sport αυτοκίνητα κάτω απο 90k.
Όσο για αγωνιστικά ποιός ασχολήθηκε;ασχολίαστο αυτό έτσι?
το ότι έχετε βαφτίσει σπορ το mx5 δε σημαίνει ότι είναι κιόλας.
Τέλοσπάντων.Αυτό το τρίπτυχο που μόλις γράφτηκε στην πίσω σελίδα είναι σωστό αλλά δεν υπάρχει πραγματικά 1 αμάξι με λιγότερα χρήματα της τάξης μεγέθους που να ανέφερα (και δεν ανέφερα τυχαία) που να τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα και να μην είναι 'τάφος'
Εκτός κι αν ένα αμάξι που είναι 'τάφος' είναι σπορ γιατί είναι 'άμεσο-ελαφρύ-επικοινωνιακό'.Δεν βάζετε την έννοια του γρήγορου μέσα.
ΥΓ: επειδή έχω οδηγήσει mx5, ρε φίλε sport δεν είναι το 1800.Το 2.0lt να μου πεις οκ, αλλά και πάλι το νιώθεις σπορ όταν πηγαίνεις με το πλάι στις πλατίες.Το υπόλοιπο διάστημα το σπορ που είναι?
ΥΓ2: δε λέω ότι δεν κάνεις για πλάκα πλαγιολισθίσεις και γελάς πραγματικά σε κάθε στροφή ή πλατεία αν γουστάρεις παντιλίκι, αλλά άλλο το ότι σου προσφέρει διασκέδαση και άλλο το ότι είναι σπορ. -
Καλά το mx5 κάνει το 1/4 των χρημάτων που λες.
Για την elise/exige τι έχεις να πεις;Όσο για το πόσο sport είναι το mx5, μέσα στην κίνηση και η F458 δεν είναι sport. Χρειάζεται να βρεθεί στο κατάλληλο έδαφος για να αναδείξει τα προτερήματά του το καθένα.
-
Καλά το mx5 κάνει το 1/4 των χρημάτων που λες.
Για την elise/exige τι έχεις να πεις;Όσο για το πόσο sport είναι το mx5, μέσα στην κίνηση και η F458 δεν είναι sport. Χρειάζεται να βρεθεί στο κατάλληλο έδαφος για να αναδείξει τα προτερήματά του το καθένα.
το πας στα άκρα και επιπλέον συγκρίνεις το mx5 με την 458.Χάνεις το μέτρο.έχει νόημα αυτό που είπες τώρα?
Δηλαδή σα να σου λέω, θα το ήθελα λίγο πιο ανοιχτό το σκούρι γκρι που έβαλες στον τοίχο σου και να πας να το κάνεις κατάλευκο του νοσοκομείου και μου λες 'τώρα καλύτερα, έτσι?'.
Και για να σου απαντήσω: έγραψα εγώ πουθενά για κίνηση/μποτιλιάρισμα?
Ή για σένα ο δρόμος είναι μία ατελείωτη πίστα που πάμε ΠΑΝΤΑ με το πλάι (γιατί έτσι νιώθεις το σπορ ) και πάμε με το πλάι ακόμα και στις ευθείες γιατί μόνο έτσι το αμάξι το νιώθεις σπορ? (άσχετο ότι το mx5 δεν έχει τη δύναμη να το κάνει αυτό. Ας μην το αναλύσουμε)
Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά από αυτά που μου γράφεις, καταλαβαίνω ότι το σπορ αμάξι και την 'αντρίλα' του ( ) τη νιώθεις μόνο όταν πας στα όρια.Λες και σε ευθείες, σε στροφές (μπαίνοντας με γραμμές) κτλ δεν το νιώθεις αν είναι το αμάξι άμεσο και επικοινωνιακό.Για την elise δεν έχω να πω τίποτα.Εσύ έχεις οδηγήσει ποτέ τέτοια ή έχεις άποψη από αυτά που έχεις διαβάσει σε χ-ψ περιοδικά?Επιπλέον έχεις ΖΗΣΕΙ ποτέ μαζί της?
Το λέω γιατί προσωπικά έχω να πω τα χειρότερα λόγια για αυτό το αμάξι.Κάνει μόνο για την πίστα.Απλώς του βγάζουν από σπόντα και πινακίδες κυκλοφορίας γιατί τυχαίνει (στην κυριολεξία) να καλύπτει κάποιες προδιαγραφές.Κατά τα άλλα είναι τραγικό όχημα για δημόσιο δρόμο.Δεν είναι τυχαίο που δεν κυκλοφορεί σχεδόν ούτε για δείγμα κάποια.Τέλοσπάντων. Δεν συνεχίζω γιατί:
- χαλάμε το topic (λέει για S3 )
- έχει ξαναγίνει η συζήτηση το 2006 (δεν ξέρω αν την είχες πετύχει) και δεν έβγαλε πουθενά το θέμα
- όση διάθεση και να έχω, όταν μου απαντάς πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο (ή με το πλάι πάμε ή είμαι σε μποτιάρισμα), τι συζήτηση να κάνω?Πραγματικά ρωτάω...
ΥΓ:απαντώ και γράφω ΠΑΝΤΑ με φιλική διάθεση.στο κάτω-κάτω δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ ).Απλώς πιστεύω ή ότι δεν καταλαβαινόμαστε (τι γράφει ο ένας στον άλλο) ή ότι μάλλον πρέπει να τα πούμε από κοντά για να 'φτάσουμε σε ένα κοινά αποδεκτό πράμα'.
ΥΓ2: το σύγχρονο σημερινό όχημα σπορ και ελαφρύ φυσικά και το ξεχνάμε ως συνδιασμό έτσι? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τέλοσπάντων. Δεν συνεχίζω γιατί:
- χαλάμε το topic (λέει για S3 )
- έχει ξαναγίνει η συζήτηση το 2006 (δεν ξέρω αν την είχες πετύχει) και δεν έβγαλε πουθενά το θέμα
- όση διάθεση και να έχω, όταν μου απαντάς πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο (ή με το πλάι πάμε ή είμαι σε μποτιάρισμα), τι συζήτηση να κάνω?Πραγματικά ρωτάω...
Βλέπεις, υπάρχουν και σημεία που συμφωνούμε!
Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί απέχουν αρκετά οι απόψεις μας.
-
Βλέπεις, υπάρχουν και σημεία που συμφωνούμε!
Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί απέχουν αρκετά οι απόψεις μας.
Χαίρομαι που το βλέπεις χαλαρά. (δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους.Λογικό )
Αν απαντούσε ο ΣταμάτηςΠλ, ακόμα θα διάβαζα την απάντηση (ή απλώς θα είχα βαρεθεί και θα είχα κλείσει το παράθυρο μετά από μερικές γραμμές ανάγνωσης ) -
Γιατί δεν μπορείτε να συμφωνήσετε στο οτι σπορ είναι οτιδήποτε άμεσο/ επικοινωνιακό/ διασκεδαστικό και αρκούντως δυνατό να αναδείξει τα παραπάνω...?
Γιατί πρέπει σπόρ να είναι και το πιο γρήγορο...? (πως λέμε το S8 είναι πιο σπορ απο την Elise ενα πράγμα)
AUDI S3