-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
BTW, τον καταραμένο πού τον θυμήθηκες και σε τι θα μπορούσε να συνεισφέρει στην κουβέντα μας;
εγω στο δρομο μια φορα τον εχω δει , κανει θεικες σφηνες , δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο
(με rx8 κιολας που ειναι μακρυ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:το κακό ότι μοιράζεται με άλλα μοντέλα το πάτωμα και τα φρένα και τα ηλεκτρονικά (πχ με r32, TTS, TTRS κτλ) που είναι το κακό?Ότι δεν είναι 'exlusive'? Το θετικό του κομμάτι που σημαίνει ότι η συντήρησή του θα είναι νορμάλ επίπεδα, υποθέτω ότι όλοι είμαστε large και το παραβλέπουμε (να θυμηθώ το γνωστό μου με το evo? Τον άλλο που είχε Focus I RS?Αν είναι να πάω για service και με κάτω από 700€ να μην φεύγω, ας μοιράζεται το αμάξι μου κομμάτια με άλλα 3.000.000 αμάξια!Χέστηκα.Το αποτέλεσμα μετράει για μένα).
service 30 χιλιαρικων με 350 ευρω για να μην ξεχνιομαστε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δε λέει κάτι αυτό.
Σημασία έχει και τι άλλαξες. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
ΥΓ:το κακό ότι μοιράζεται με άλλα μοντέλα το πάτωμα και τα φρένα και τα ηλεκτρονικά (πχ με r32, TTS, TTRS κτλ) που είναι το κακό?Ότι δεν είναι 'exlusive'? Το θετικό του κομμάτι που σημαίνει ότι η συντήρησή του θα είναι νορμάλ επίπεδα, υποθέτω ότι όλοι είμαστε large και το παραβλέπουμε (να θυμηθώ το γνωστό μου με το evo? Τον άλλο που είχε Focus I RS?Αν είναι να πάω για service και με κάτω από 700€ να μην φεύγω, ας μοιράζεται το αμάξι μου κομμάτια με άλλα 3.000.000 αμάξια!Χέστηκα.Το αποτέλεσμα μετράει για μένα).
Είπα κάπου ότι είναι κακό;
Απλά τα άλλα μοντέλα αντίθετα με το S3 δεν μοιράζονται μέρη με τόσα μοντέλα ώστε να μπορέσουν να ρίξουν την τιμή όσο θα μπορούσε η Audi.υπαρχουν ομως και διαφορες...
γιατι η μιτο ειναι πιο ακριβη απο πουντο?
-
Δε λέει κάτι αυτό.
Σημασία έχει και τι άλλαξες.φιλτρα λαδια , τα προβλεπομενα
το αυτοκινητο στη συντηρηση ειναι γελοιο απο τη στιγμη που τα κοινα ανταλλακτικα που λες κοστιζουν οσο σε πολο
-
υπαρχουν ομως και διαφορες...
Έγραψα ότι δεν υπάρχουν διαφορές;
Μοιράζεται έγραψα, όχι ότι είναι ίδια.Αμφιβάλλεις ότι θα μπορούσε να είναι φθηνότερο το S3;
-
Δε λέει κάτι αυτό.
το αυτοκινητο στη συντηρηση ειναι γελοιο απο τη στιγμη που τα κοινα ανταλλακτικα που λες κοστιζουν οσο σε πολο
Είναι λίγα τα 350Ε για λάδια και φίλτρα;
-
υπαρχουν ομως και διαφορες...
Έγραψα ότι δεν υπάρχουν διαφορές;
Μοιράζεται έγραψα, όχι ότι είναι ίδια.Αμφιβάλλεις ότι θα μπορούσε να είναι φθηνότερο το S3;
και βεβαια θα μπορουσε, το ιδιο και η φερραρι
το ιδιο μπορεις να πεις και σε εναν ιδιοκτητη golf που δινει περισσοτερα απο μενα , γιατι δε σκαει με δικα του λαδια
-
και βεβαια θα μπορουσε, το ιδιο και η φερραρι
το ιδιο μπορεις να πεις και σε εναν ιδιοκτητη golf που δινει περισσοτερα απο μενα , γιατι δε σκαει με δικα του λαδια
Δε διαφωνώ.
Φυσικά και θα του το πω. Το ότι δίνει περισσότερα βέβαια δε σημαίνει ότι εσύ δίνεις λίγα.
-
συμφορουμιτες, θα χρειαστω τη βοηθεια σας
κολλητος φιλος κατοχος σ3 μοντελο 2001 αν δεν κανω λαθος και γερμανος υπηκοος που χρονια τωρα ζει στην ελλαδα, δινει το αυτοκινητο του και θελει να παρει το σ3 σπορτμπακ μοντελο 2009
το μοντελο αυτο ειναι φεισλιφτ?
τι δυνατοτητες βελτιωσης εχει ?γιατι το προηγουμενο το ειχε βελτιωμενο με μτμ και μαλλον το ιδιο θελει να κανει με αυτο
το αυτοματο κιβωτιο αντεχει βελτιωσεις η να παρει το χειροκινητο? σκοπος του ειναι τα 320 αλογα περιπου
υπαρχει αντικειμενικη διαφορα στην οδηγικη συμπεριφορα του πενταπορτου απο το τριπορτο σ3?
θα το παρει ελαφρως μτχ απο γερμανια και βρισκει μοντελα με περιπου 10000χμ απο 35000-40000 ευρω
οποιαδηποτε αλλη παρατηρηση για το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ευπροσδεκτη
ευχαριστω -
Δε λέει κάτι αυτό.
έχεις δίκιο φίλε, όλα σχετικά είναι αλλά δεν είναι η τιμή του τόσο πλασματική όπως των άλλων που ανέφερες και τα οποία υποτιμήθηκαν αισχρά μετά την πίεση... το ίδιο έγινε με το κατά πολλούς θεικό RX8... ξεκίνησε στα ύψη και μετά έπεσε όσο δεν φανταζόμασταν...
διάβασα και τα δυο ποστ σου, παραυτα νομίζω ότι εκτιμάς λάθος την τιμή του S3... όσο για το αν θα το έπαιρνες ή αν σου είναι αδιάφορο δεν με ενδιαφέρει κι εμένα... με την αλεπού εννοούσα ότι η λογική του ακριβού να είναι φθηνότερο δεν έχει παρά μόνο μια βάση, να μπορεί κάποιος να το πάρει εύκολα!
γιατί αν υποψιαστώ ότι εμείς εδώ μέσα με την τεχνογνωσία που έχουμε και την ανύπαρκτη ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία μπορούμε να κρίνουμε το άν το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο είναι ακριβό ή φθηνό θα γελάσω....
απλά, δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενο και απλά τα αγοράζουμε ή τα οδηγούμε ή τα ψευτοσυντηρούμε.... γιατί κανονική συντήρηση οι περισσότεροι δεν κάνουν αφού πάλι πιστεύουν ότι είναι ακριβή!
-
Δεν νομίζω να εκτιμάει κάποιος λάθος την τιμή του S3, ούτε να είπε κανείς οτι είναι ακριβό...
Ο Angel απάντησε ορθώς στον Κάβουρα που είπε οτι τα evo και impreza είναι κατα 5 και 10 χιλιάρικα πιο ακριβά (άρα λογικό είναι να είναι και καλύτερα)... Αυτό έχει να κάνει με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας σε κάθε χώρα και με το οικονομικό σύστημα αυτής... δεν σημαίνει οτι τόσο κόστισε το αυτοκίνητο να κατασκευαστεί...
Σε άλλες χώρες το S3 είναι ακριβότερο απο ένα Evo και σε άλλες το 370Ζ κοστίζει 29 χιλιάρικα... (#$%^&!# *)
Και φυσικά vellerefontis μπορούμε να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο αν είναι ακριβό ή όχι... δεν χρειάζεται να μην μας φτάνει το μπικικίνι για να το πούμε αυτό... αρκεί να έχεις γνώση του τι σου προσφέρει και σε τι τιμή (τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με το άθλημα και γνωρίζουν τις ακριβές ή τις φθηνές λύσεις, είτε μηχανολογικά είτε οικονομοτεχνικά βάση του πως κινείται η αγορά).Όσο για το θέμα μπρός-πίσω-πάνω-κάτω κίνησης, αν και ο pai mei το έθεσε σωστά, δεν νομίζω οτι χρειάζεται τόση ανάλυση.. είναι απλά θέμα φυσικής...
Όσοι αδυνατούν να καταλάβουν ποιός άξονα φορτίζεται περισσότερο και πότε, δεν θα αντιληφθούν ποτέ τις διαφορές στο μοίρασμα της μετάδοσης και θα μείνουν στις κωλιές και στα ντόνατς... -
Θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα, και απλα θα προσθεσω μια πολυ ευστοχη
φραση την οποια χρησιμοποιησε -νομιζω ο Qsis- για το S3, παρομοιωνοντας το με
'πολυεργαλειο', εναν ελβετικο σουγια! Αυτο ειναι και κατα την δικη μου εκτιμηση
το S3. Ενα γρηγορο, συγχρονο-ανετο-ασφαλες-σπορτιφ υπερGTI που καλυπτει
σε ενα ικανοποιητικο μεσο ορο ολα αυτα τα χαρακτηριστικα μαζι, χωρις ιδιαιτερες θυσιες
σε χωρους, χρηστικοτητα για την απλη καθημερινη μετακινηση. Δεν διαπρεπει απαραιτητα
σε επιμερους χαρακτηριστικα, αλλα ξεχωριζει συνολικα γιατι συμπεριλαμβανει πολλα
απο αυτα μαζι, οπως ταχυτητα-ανεση ασφαλεια-χρηστικοτητα, με ενα τροπο και σε ενα κοστος οπου δεν υπηρχε προηγουμενο του στην αγορα... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
-
έχεις δίκιο φίλε, όλα σχετικά είναι αλλά δεν είναι η τιμή του τόσο πλασματική όπως των άλλων που ανέφερες και τα οποία υποτιμήθηκαν αισχρά μετά την πίεση... το ίδιο έγινε με το κατά πολλούς θεικό RX8... ξεκίνησε στα ύψη και μετά έπεσε όσο δεν φανταζόμασταν...
-
διάβασα και τα δυο ποστ σου, παραυτα νομίζω ότι εκτιμάς λάθος την τιμή του S3... όσο για το αν θα το έπαιρνες ή αν σου είναι αδιάφορο δεν με ενδιαφέρει κι εμένα... με την αλεπού εννοούσα ότι η λογική του ακριβού να είναι φθηνότερο δεν έχει παρά μόνο μια βάση, να μπορεί κάποιος να το πάρει εύκολα!
-
γιατί αν υποψιαστώ ότι εμείς εδώ μέσα με την τεχνογνωσία που έχουμε και την ανύπαρκτη ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία μπορούμε να κρίνουμε το άν το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο είναι ακριβό ή φθηνό θα γελάσω....
-
Ας μην πούλαγε το S3 και θα βλέπαμε πόσο πλασματική είναι η τιμή του.
-
Έχει βάση και όταν κάτι είναι πιο ακριβό από όσο θα μπορούσε ή έπρεπε. Εκτός αν πιστεύεις ότι όλα τα προϊόντα έχουν την τιμή που αξίζουν οπότε θα μου επιτρέψεις να γελάσω.
-
Από πότε χρειάζεται να έχει η χώρα σου αυτοκινητοβιομηχανία για να μπορείς να κρίνεις αν ένα προϊόν είναι ακριβό ή όχι;
Ούτε κάποια τρομακτική τεχνογνωσία χρειάζεται.
Βλέπεις απλά πόσο έχουν αντίστοιχα αυτοκίνητα ή και πόσο πουλάει η ίδια εταιρεία παρόμοια αυτοκίνητα(έστω χωρίς haldex) και κρίνεις αν είναι ακριβό ή όχι.
-
-
angel ποιο αυτοκινητο ειναι ομως παρομοι με το σ3? μονο το R32 μου ρχεται στο μυαλο (και πλεον το R20 ) το οποιο εκανε τα ιδια λεφτα
(το evo πχ ειναι τελειως αλλη κατηγορια και μπορει να υπερτερει στη μεταδοση του, χανει ομως σε αλλα σημεια και για αυτο θα μπορουσε να χαρακτηριστει και αυτο υπερτιμημενο)δηλαδη δεν ζητουσαν πολλα για το rx8 οταν ηταν στα πανω του? δε ζητουσαν εξωφρενικα πολλα για τα s2000 , τα evo και τα sti παλιοτερα?
και παρολο που η audi συνεχιζει και ανεβαζει τη τιμη του μοντελου (+ 2500 ευρω απο το 2007), δεν ειμαι και τοσο βεβαιος οτι πλεον με τη κριση ξεσκιζεται να πουλαει (μαλλον τα καταφερνει καλυτερα απο αλλους, αλλα ειμαι βεβαιος οτι εχει πεσει κι αυτη)
δεν κατεβαζει ομως βρακια, ουτε απαξιωνει το προιον της και κανει εμας που το πηραμε ακριβο να νιωθουμε μαλακες
ευτυχως παρα την ολη κατασταση και τα κυβικα το αυτοκινητο κραταει σημαντικο μερος της αξιας του σε σχεση με αλλα 'αντιστοιχα' μοντελα ως μεταχειρισμενο
-
angel ποιο αυτοκινητο ειναι ομως παρομοι με το σ3? μονο το R32 μου ρχεται στο μυαλο (και πλεον το R20 ) το οποιο εκανε τα ιδια λεφτα
(το evo πχ ειναι τελειως αλλη κατηγορια και μπορει να υπερτερει στη μεταδοση του, χανει ομως σε αλλα σημεια και για αυτο θα μπορουσε να χαρακτηριστει και αυτο υπερτιμημενο)δηλαδη δεν ζητουσαν πολλα για το rx8 οταν ηταν στα πανω του? δε ζητουσαν εξωφρενικα πολλα για τα s2000 , τα evo και τα sti παλιοτερα?
δεν κατεβαζει ομως βρακια, ουτε απαξιωνει το προιον της και κανει εμας που το πηραμε ακριβο να νιωθουμε μαλακες
ευτυχως παρα την ολη κατασταση και τα κυβικα το αυτοκινητο κραταει σημαντικο μερος της αξιας του σε σχεση με αλλα 'αντιστοιχα' μοντελα ως μεταχειρισμενο
Τι εννοείς παρόμοιο; Και γιατί να είναι παρόμοιο; Το κάθε μοντέλο στοχεύει αλλού.
Είπα κάπου ότι δε ζητούσαν πολλά; Λέει κάτι αυτό;
Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση. Οταν αγοράζω κάτι το αγοράζω να το χαρώ εγώ. Όχι ο επόμενος.
Όλα τα μοντέλα που ανέφερες πάντως δεν μοιράζονται μηχανική μέρη με τόσα πολλά μοντέλα όσα το S3. Άρα το κόστος τους δεν έχει μοιραστεί σε τόσα πολλά μέρη.
Για μένα χαλαρά πιο υπερτιμημένο απ'όλα είναι το S3 και φαίνεται και με παραδείγματα από την ίδια την εταιρεία. -
δηλαδη αν εσυ ειχες σκασει τα ωραια σου λεφτακια να παρεις ενα μοντελο θα ενιωθες καλα μετα αν γεμιζε ο τοπος με δαυτο επειδη η τιμη του θα κατρακυλουσε?
οι κατοχοι των rx8 δλδ δεν ενιωσαν οτι πιαστηκαν κοροιδα οταν η τιμη του ξεφτιλιστηκε και πηρε κι απο ενα και η κουτση μαρια? (και επειδη τα κοστη συντηρησης ηταν μεγαλα και αναντιστοιχα της τιμης, κατεληξαν τελικα στις μαντρες )
-
δηλαδη αν εσυ ειχες σκασει τα ωραια σου λεφτακια να παρεις ενα μοντελο θα ενιωθες καλα μετα αν γεμιζε ο τοπος με δαυτο επειδη η τιμη του θα κατρακυλουσε?οι κατοχοι των rx8 δλδ δεν ενιωσαν οτι πιαστηκαν κοροιδα οταν η τιμη του ξεφτιλιστηκε και πηρε κι απο ενα και η κουτση μαρια? (και επειδη τα κοστη συντηρησης ηταν πολλα κατεληξαν τελικα στις μαντρες )
Δε θα είχα κάποιο πρόβλημα.
Εσύ νιώθεις άσχημα που κυκλοφορούν τόσα πολλά S3( σε σχέση με άλλα της κατηγορίας);
Αν σκεφτόμουν έτσι δε θα αγόραζα ποτέ τίποτα. Ειδικά υπολογιστή...Επειδή βέβαια θα ήθελα και εγώ να το πάρω φθηνό δε θα αγόραζα κάτι με το που έβγαινε. Ειδικά τέτοια ειδικά μοντέλο που πολλές φορές πέφτουν οι τιμές μετά.
-
Όλα τα μοντέλα που ανέφερες πάντως δεν μοιράζονται μηχανική μέρη με τόσα πολλά μοντέλα όσα το S3. Άρα το κόστος τους δεν έχει μοιραστεί σε τόσα πολλά μέρη.
Για μένα χαλαρά πιο υπερτιμημένο απ'όλα είναι το S3 και φαίνεται και με παραδείγματα από την ίδια την εταιρεία.δε μοιραζονται μηχανικα μερη, αλλα αν δεις ποσο κανουν/εκαναν εξω και ποσο εδω θα δεις ποσο επιαναν κωλους οι εδω αντιπροσωποι
και το μηχανικα μερη ειναι σχετικο..
περα απο το οτι υπαρχουν αρκετες διαφορες, δεν χαλαστηκαν και οι αλλοι που πηραν ετοιμες λυσεις απο την audi και μπορει να παρει καποιος τωρα το μοτερ με τα 265 αρκετα πιο φθηνα σε λεον
αυτο βεβαια χαλαει τους αγοραστες audi και ειναι μια μορφη απαξιωσης των μοντελων μας, αλλα ετσι ειναι τα group
τα κοινα παντως ανταλλακτικα σου ξαναλεω εμας με τα audi μας βολευουν στη συντηρηση και ισως αδικουν τους κατοχους vw , απο την αλλη ομως ο δικος μου δισκος, τα δικα μου φρενα, τουρμπο , αλουμινενια ψαλιδια και διαφορα αλλα μηχανικα μερη που απαντωνται μονο στο δικο μου μοντελο, δεν κοστιζουν και λιγο
τωρα που εχει το ιδιο μοτερ και η seat μπορει να αρχισω να σκεφτομαι φθηνα service εκει
-
Βασικά Qsis το πρόβλημα μας είναι οτι ζούμε Ελλάδα και όχι πόσο ακριβά είναι τα Mitsu... αν ζούσαμε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού που το EvoX κοστιζει 25.000 ευρώ (το λέω και συγχύζομαι) δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα...
AUDI S3