-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τωρα που ειπες για τιμονι..
σε τιποτα καμπες με 130-140 πχ αμα το χαιδεψω το φρενο τρεμει λιγο το τιμονιπχ στο περιφεριακο υμηττου εκει που συνεχιζεις αριστερα για ΓΝΑ και παπαγου (και δεξια ξεκιναει η αττικη οδος)
να τα μας!...
αυτό είναι το πρώτο που βλέπεις την ανικανότητα του αυτόματου σιδερωτή (όλα τα ισιώνει όλα τα καταπίνει) της κρεμαγιέρας μας...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
τωρα που ειπες για τιμονι..
σε τιποτα καμπες με 130-140 πχ αμα το χαιδεψω το φρενο τρεμει λιγο το τιμονιπχ στο περιφεριακο υμηττου εκει που συνεχιζεις αριστερα για ΓΝΑ και παπαγου (και δεξια ξεκιναει η αττικη οδος)
να τα μας!...
αυτό είναι το πρώτο που βλέπεις την ανικανότητα του αυτόματου σιδερωτή (όλα τα ισιώνει όλα τα καταπίνει) της κρεμαγιέρας μας...
- μηδενικη αισθηση
Τι μάρκα δίσκους σου βάζαν εκεί; Μαμά bendix; Σου λέω, παίζει παααααρα πολύ η σωστή τοποθέτηση και το στρώσιμο.
Εγώ στο δικό μου αναγκάζομαι συχνά-πυκνά να περνάω από νερά με αρκετά ζεστά -οκ, όχι ερυθροπυρωμένα- φρένα αλλά ακόμα δεν είχα κάποιο πρόβλημα στραβώματος.τα μαμα λογικα, τους ειχα ρωτησει τι ειναι και μου ειπαν citroen
τους λεω πειτε μου κανονικα τι μαρκα ειναι να ξερω να μην ξαναβαλω και μου λενε σιτροεντους λεω οτι η σιτροεν δε βγαζει δισκους.. τιποτα αυτοι
μονο τα τακακια εχω δει οτι ειναι φεροντο
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
συνήθως καταλήξω να διορθώνω την διόρθωση του συστήματος που διορθώνει εμένα. Κοινώς, σαλάτα.
@vellerefontis, θα συζητήσουμε από κοντά αυτό με τα φρένα (αν και θα έχω κάνει την αγορά ως τότε).
Δε μου είπες όμως...τι θες να κοιτάξουμε στο δικό σου αμάξι με το 'μπλι-μπλίκι'?θέλω να ανάβουν τα μπροστά φώτα ομίχλης όταν στρίβω, όπως και στα νέα γκολφ - μερσεντές... όταν πέρνει κλίση το τιμόνι αριστερά φέγγει το αριστερό φογκ λαμπ με το που μπει στην ευθεία το αυτοκίνητο μένει λίγο αναμένο αλλά μετά λίγα δεύτερα σβήνει.... κι ούτω κάθε εξής... Πρέπει να το έχεις δει! Άλλη μια πατέντα της ΜΒ... έτσι βλέπεις τις τυφλές γωνίες χωρίς απαραίτητα να στρίβουν τα φώτα σου...
επίσης με εκνευρίζει που όταν σταθμεύω το αυτοκίνητο και κάθομαι μέσα με σβηστή την μηχανή ενώ μπορώ να λειτουργήσω τα παράθυρα οι διακόπτες τους δεν μένουν φωτισμένοι όση ώρα είναι ενεργοί οπότε πρέπει να τους ψάχνω στο σκοτάδι! Το Α3 το είχε αυτό προγραμματισμένο, μαζί με το στέρεο μένανε και τα λαμπιόνια στους διακόπτες παραθύρων στις εμπρός θύρες...
τι άλλο?
θα μου έρθουν κι άλλα... από κοντά καλύτερα γιατί θα με πάρουν με τις πέτρες με την λεπτολογία μου...
-
αμα αναψεις τα φωτα θεσης φωτιζουν τα παντα
παντως για τα παραθυρα 2 διακοπτες ειναι ολοι κι ολοι, τοσο πολυ δυσκολευεσαι να τα βρεις?
εμενα δε μου αρεσει που οταν σβηνω τη μηχανη πρεπει να δωσω παλι ρευμα για να δουλεψει το αυτοματο των παραθυρων ή οτι οταν βγαλω το κλειδι απο τη μιζα δε συνεχιζει να λειτουργει το αυτοματο
επισης δε μου αρεσει η θεση που ειναι και οι διακοπτες των παραθυρων , αλλα και της κλειδαριας
σε αυτον το τομεα citroen ftw (οπως και για το συστημα που εχουν για να πεφτουν τα καθισματα σε σχεση με το ενοχλητικο των γερμανων)
-
αμα αναψεις τα φωτα θεσης φωτιζουν τα πανταπαντως για τα παραθυρα 2 διακοπτες ειναι ολοι κι ολοι, τοσο πολυ δυσκολευεσαι να τα βρεις?
εξαρτάται που σταθμεύεις και τι κάνεις...
το θέμα είναι ότι το είχα στο προηγούμενο, πιο φθηνό μοντέλο, και τώρα τίποτα! και κλάααααμα η κυρία!!!
-
βαλε φωτα θεσης, εγω αυτο κανω, εκτος αν δε θες να δινεις στοχο
το εχουν κανει επιτηδες νομιζω ετσι ωστε ακομα και οταν ψιλοσκοτεινιαζει να αναβεις καποιο απο τα φωτα
και οι δεικτες στο ταμπλω δεν ειναι πολυ ευδιακριτοι οταν ειναι απογευμα, για να σε αναγκασει να αναψεις τα φωτα πιστευω
-
βαλε φωτα θεσης, εγω αυτο κανω, εκτος αν δε θες να δινεις στοχοτο εχουν κανει επιτηδες νομιζω ετσι ωστε ακομα και οταν ψιλοσκοτεινιαζει να αναβεις καποιο απο τα φωτα
και οι δεικτες στο ταμπλω δεν ειναι πολυ ευδιακριτοι οταν ειναι απογευμα, για να σε αναγκασει να αναψεις τα φωτα πιστευω
εγώ όμως φίλε, πήγα στην μαμά και το επαναπρογραμμάτισα και τώρα τα φώτα του ταμπλό είναι συνέχεια αναμένα! χα! (με αναμένη την μηχανή) οπότε όταν μπαίνω στα διάφορα τούνελ, έχω φώτα ημέρας και φώς στο ταμπλό (αφού ο πανηλίθιος πωλητής που σας είχα αναφέρει δεν είχε βάλει το πακέτο αυτόματων φώτων κλπ) κόλπο που έιχα βρει μόνος μου παίζοντας με το υπολογιστή της VW ενώ μου άλλαζαν κάτι άλλα που ειχα ζητήσει για το Α3... βάρος στο τιμόνι κτλπ...
κι όλα αυτά τα έιχα δει στο S4 (το εταιρικό... πριν την Cayene Turbo)
έτσι είναι με το γκρούπ αυτό, μπαίνεις σε ένα ακριβότερο μοντέλο και βλέπεις το μέλλον σου!
-
τα φωτα ημερας μου τα ειχε αναψει κι εμενα ο καβουρας (γιατι ουτε κι εγω εχω διακοπτη) , αλλα τα εσβησα , τα θεωρησα περιττα
αν εννοεις να αναβουν αυτοματα δε αισθητηρα φωτος/βροχης δεν εχω βαλει εχω ομως στο shitroen και γ@μαει
-
τα φωτα ημερας μου τα ειχε αναψει κι εμενα ο καβουρας (γιατι ουτε κι εγω εχω διακοπτη) , αλλα τα εσβησα , τα θεωρησα περιττααν εννοεις να αναβουν αυτοματα δε αισθητηρα φωτος/βροχης δεν εχω βαλει εχω ομως στο shitroen και γ@μαει
υπάροχυν πολλές φορές που λόγο των εξωτερικών συνθηκών φωτώς μου φαίνονται πολύ χρήσιμα... επίσης υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να ανάβουν γλυκά όπως και να σβήνουν γλυκά όταν μπαινοβγάινεις στα τούνελ χωρίς αισθητήρα αυτόματων φώτων... δεν ξέρω από που παίρνει το δικό μας την πληροφορία αλλά το κάνει!
-
θέλω να ανάβουν τα μπροστά φώτα ομίχλης όταν στρίβω, όπως και στα νέα γκολφ - μερσεντές... όταν πέρνει κλίση το τιμόνι αριστερά φέγγει το αριστερό φογκ λαμπ με το που μπει στην ευθεία το αυτοκίνητο μένει λίγο αναμένο αλλά μετά λίγα δεύτερα σβήνει.... κι ούτω κάθε εξής... Πρέπει να το έχεις δει! Άλλη μια πατέντα της ΜΒ... έτσι βλέπεις τις τυφλές γωνίες χωρίς απαραίτητα να στρίβουν τα φώτα σου...
επίσης με εκνευρίζει που όταν σταθμεύω το αυτοκίνητο και κάθομαι μέσα με σβηστή την μηχανή ενώ μπορώ να λειτουργήσω τα παράθυρα οι διακόπτες τους δεν μένουν φωτισμένοι όση ώρα είναι ενεργοί οπότε πρέπει να τους ψάχνω στο σκοτάδι! Το Α3 το είχε αυτό προγραμματισμένο, μαζί με το στέρεο μένανε και τα λαμπιόνια στους διακόπτες παραθύρων στις εμπρός θύρες...
τι άλλο?
θα μου έρθουν κι άλλα... από κοντά καλύτερα γιατί θα με πάρουν με τις πέτρες με την λεπτολογία μου...
τι είπες τώρα...τρελές λεπτομέρειες...θέλει πολύυυυ ψάξιμο αυτό και ίσως να μην γίνονται όλα όσα λες.
Θα κάνω το κατα δύναμην μέχρι να κλείσει το laptop (2:30 ώρες λειτουργίας με μπαταρία )...
αυτό με τα λαμπάκια των χειριστηρίων των παραθύρων πρέπει να το δω σε μένα να σου πω αν γίνεται. (έχω ενεργοποιήσει σχεδόν τα πάντα).
Α...σε μας δεν γίνεται αυτό με τα προβολάκια που λες.Μπορώ όμως να το ξαναψάξω να το σιγουρέψω.
Αυτό έγινε γιατί σαν extra μπαίνανε τα 'περιστρεφόμενα' xenon (που έχω ), ενώ πχ στα golf δεν έμπαιναν και γι'αυτό γίνεται να ενεργοποιηθούν.Διαφορετική φιλοσοφία...θα το κοιτάξω όμως.Το καντράν έχει δικό του αισθητήρα φωτός (στο ταχύμετρο είναι κάτω από την τελευταία ένδειξη.Σε μένα είναι το 260, οπότε κάτω από το 260 ).Έτσι μπαίνεις στο τούνελ και σβήνει το καντράν για να σου 'θυμίσει' να ανάψεις τα φώτα.
Το πώς γίνεται να ανάψεις τα φώτα ημέρας με το καντράν...δεν το ξέρω...Θα το κοιτάξω...Το λογικό θα ήταν ο εγκέφαλος να το έβλεπε ως εξής:
ημέρα->καντράν τέρμα και DRL αναμμένα
σκοτάδι->καντράν σβηστό και DRL σβηστά.
κι αυτό γιατί τα drl είναι φώτα ημέρας οπότε είναι κουφό να επιτρέπει μέσω των ρυθμίσεων να ανάβουν ανάποδα από αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμόνα.κάτι άλλο περίεργο?
Ρωτάω γιατί το vag-com είναι λίγο αχανές σαν πρόγραμμα και αν δεν ξέρεις στοχευμένα τι ψάχνεις ή τι να ρυθμίσεις, γάμησέ τα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
θέλω να ανάβουν τα μπροστά φώτα ομίχλης όταν στρίβω, όπως και στα νέα γκολφ - μερσεντές... όταν πέρνει κλίση το τιμόνι αριστερά φέγγει το αριστερό φογκ λαμπ με το που μπει στην ευθεία το αυτοκίνητο μένει λίγο αναμένο αλλά μετά λίγα δεύτερα σβήνει.... κι ούτω κάθε εξής... Πρέπει να το έχεις δει! Άλλη μια πατέντα της ΜΒ... έτσι βλέπεις τις τυφλές γωνίες χωρίς απαραίτητα να στρίβουν τα φώτα σου...
τι άλλο?
τι είπες τώρα...τρελές λεπτομέρειες...θέλει πολύυυυ ψάξιμο αυτό και ίσως να μην γίνονται όλα όσα λες.
Θα κάνω το κατα δύναμην μέχρι να κλείσει το laptop (2:30 ώρες λειτουργίας με μπαταρία )...
αυτό με τα λαμπάκια των χειριστηρίων των παραθύρων πρέπει να το δω σε μένα να σου πω αν γίνεται. (έχω ενεργοποιήσει σχεδόν τα πάντα).
Α...σε μας δεν γίνεται αυτό με τα προβολάκια που λες.Μπορώ όμως να το ξαναψάξω να το σιγουρέψω.
Αυτό έγινε γιατί σαν extra μπαίνανε τα 'περιστρεφόμενα' xenon (που έχω ), ενώ πχ στα golf δεν έμπαιναν και γι'αυτό γίνεται να ενεργοποιηθούν.Διαφορετική φιλοσοφία...θα το κοιτάξω όμως.Το καντράν έχει δικό του αισθητήρα φωτός (στο ταχύμετρο είναι κάτω από την τελευταία ένδειξη.Σε μένα είναι το 260, οπότε κάτω από το 260 ).Έτσι μπαίνεις στο τούνελ και σβήνει το καντράν για να σου 'θυμίσει' να ανάψεις τα φώτα.
Το πώς γίνεται να ανάψεις τα φώτα ημέρας με το καντράν...δεν το ξέρω...Θα το κοιτάξω...Το λογικό θα ήταν ο εγκέφαλος να το έβλεπε ως εξής:
ημέρα->καντράν τέρμα και DRL αναμμένα
σκοτάδι->καντράν σβηστό και DRL σβηστά.
κι αυτό γιατί τα drl είναι φώτα ημέρας οπότε είναι κουφό να επιτρέπει μέσω των ρυθμίσεων να ανάβουν ανάποδα από αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμόνα.κάτι άλλο περίεργο?
Ρωτάω γιατί το vag-com είναι λίγο αχανές σαν πρόγραμμα και αν δεν ξέρεις στοχευμένα τι ψάχνεις ή τι να ρυθμίσεις, γάμησέ τα.
εγώ τα ανάβω τα DRL βρε! απλά έχω τώρα μόνιμα και το καντράν οπότε δεν έχω ανάγκη να αγχώνομαι στα τούνελ αφού κι οι πίσω μου με βλέπουν λόγο ανακλαστήρων που είναι και δυνατότεροι αφού έχω τοποθετήσει τα new look ή led look. Όπως θετε πείτε τα!
μιλάμε.... πάω τώρα...
-
εγώ τα ανάβω τα DRL βρε! απλά έχω τώρα μόνιμα και το καντράν οπότε δεν έχω ανάγκη να αγχώνομαι στα τούνελ αφού κι οι πίσω μου με βλέπουν λόγο ανακλαστήρων που είναι και δυνατότεροι αφού έχω τοποθετήσει τα new look ή led look. Όπως θετε πείτε τα!
μιλάμε.... πάω τώρα...
μπορώ να σου βάλω να ανάβουν μαζί με τα DRL και τα πίσω φώτα στάθμευσης (σκανδιναβικό look), αν αυτό είναι η έννοια σου.
θα κοιτάξω για τα άλλα.
-
Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα (δεν με άφηνε σε ησυχία ο Κάβουρας με τα τηλέφωνα για τα φρένα του ),
Αποφάσισα να μην κάνω τεχνικό άρθρο αλλά να τα πω απλά για να γίνουν κατανοητά από όλους, η PCV που είναι το κύκλωμα ανακύκλωσης των αναθυμιάσεων λαδιού φαίνεται να είναι** ο αργός θάνατος του 2.0.TFS****I**, αυτό αφορά όλες τις εκδόσεις του κινητήρα από τα 200 άλογα ΑΧΧ των πρώτων Audi και Golf GTi μέχρι αυτούς που θα εξοπλίζονται τα νέα SCIROCCO R και GOLF R.
Η PCV λειτουργεί με δύο τρόπους, Α) Όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί όπου και οι δυό βαλβίδες πίεσης η εμπρός κι η πίσω παραμένουν ανοικτές και διοχετεύουν τις αναθυμιάσεις των λαδιών πίσω στην μηχανή κατευθείαν πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής και Β) Όταν πατάμε γκάζι οπότε κλείνει η μπροστινή βαλβίδα για να μπορεί το αυτοκίνητο να διατηρεί την πίεση, στέλνοντας τις αναθυμιάσεις των λαδιών μέσα από το Intercooler πρίν καταλήξουν πάλι πίσω στον κινητήρα και πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής.
Η ζημιά που γίνεται όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί χωρίς γκάζι είναι και η μεγαλύτερη, αφού η αναθυμιάσεις στερεοποιούνται ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣ.
Το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται από τα μόλις 30000 χιλιόμετρα, η πρώτη φωτογραφία είναι από Golf GTi με κινητήρα BWA μοντέλο 2007 (εντελώς μαμά) και έχει 30000, η κατάσταση του κινητήρα στα 100000 είναι απλώς τραγική, μπορείτε να δείτε τις επικαθήσεις και σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες εισαγωγής.
Ένας άλλος κίνδυνος που δημιουργείται είναι η πρόωρη ανάφλεξη όσο μεγαλώνει η ζημιά στίς βαλβίδες και φυσικά ο αργός και σταδιακός θάνατος του κινητήρα, ακούγεται μελό αλλά δυστηχώς έτσι ακριβώς συμβαίνει.
Για να δείτε σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες σας θα πρέπει να βγεί η πολλαπλή.
Η λύση που φαίνεται να δουλεύει καλύτερα από τις διάφορες πατέντες που υπάρχουν (δεν συνηστώνται γιατί λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν άλλα) είναι αυτή της BSH η οποία καταργεί την PCV και μαζεύει τις αναθυμιάσεις σε ειδικό ξεχωριστό δοχείο.
http://dubtek.co.uk/index.php?main_page ... cts_id=252
Για να κατανοήσετε πλήρως τι ποσότητα λαδιού περνάει στις βαλβίδες εισαγωγής του κινητήρα κοιτάξτε την τελευταία φωτογραφία, σε αυτό το δοχείο είναι υγροποιημένες αναθυμιάσεις λαδιού μετά από μόλις 1500 χιλιόμετρα.
Μπρόστά σε αυτό το CF είναι απλή ιστορία για παιδάκια, αλοίμονο από αυτούς που θα αγοράσουν μεταχειρησμένα TFSI με πάνω από 80000 χιλιόμετρα.You do not want this oil making its way back into your engine! Short term oil vapors being ingested result in a greater chance for pre ignition, over time however this oil will cake the intake valves shortening the life of the engine.
-
δηλαδη 100.000 χλμ δε θα φτασουμε ποτε?
wankel γιναμε??
-
δηλαδη 100.000 χλμ δε θα φτασουμε ποτε?ουτε rx-8 να ηταν
-
εκανα edit με αυτο ακριβως το πραγμα απο πανω
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα (δεν με άφηνε σε ησυχία ο Κάβουρας με τα τηλέφωνα για τα φρένα του ),έτσι-έτσι...δώσε με στεγνά...
-
βελε το ποτηρακι το αλλαξες??
-
jdl, ωραίο το κείμενο αλλά θα έλεγα να μην αγχώνεσαι (πολύ εννοώ! ) ! Το πρόβλημα φυσικά και υφίσταται (είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό κάποιες συζητήσεις σε ξένα φόρουμ) αλλά μην θεωρείς ότι είναι προβληματικός σχεδιασμός στον tfsi. Δυστυχώς είναι μια 'αδυναμία' όλων των κινητήρων άμεσου ψεκασμού. Καθώς το καύσιμο πλέον μέσω των μπεκ υψηλής πίεσης ψεκάζεται κατευθείαν στο θαλάμο, δεν περνάει καθόλου από τις βαλβίδες εισαγωγής, οι οποίες απλά προσφέρουν τον αέρα και έτσι δεν 'καθαρίζονται'. Για λόγους όμως εκπομπών εκεί καταλήγουν και λάδια αναθυμιάσεων τα οποία και δημιουργούν αυτές τις επικαθήσεις. Απλώς η VW επειδή ήταν πρωτοπόρος (στη σύγχρονη εποχή) με του άμεσου ψεκασμού προφανώς και αντιμετωπίζει πρώτη τα προβλήματα αυτής της τεχνολογίας.
Τα γράφεις πολύ καλά αλλά θα έλεγα να μην αγχωνόμαστε, ειδικά αν το τρέχουμε που και που.
Είχα διαβάσει κάπου (φυσικά και δεν θυμάμαι που ) ότι με τις στροφές πάνω από 4.000 περίπου για πάνω από 15-20 λεπτά ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις επικαθήσεις φεύγει. Φυσικά αν είναι πάρα πολλές δεν μπορούν να φύγουν με μιας και ίσως αυτό έπρεπε να γίνεται από τα λίγα χλμ συστηματικά. Οπότε η λύση είναι μία και μόνη: κάθε μήνα μία φορά Αθήνα-Χάλκιδα με 240 μ.ω.τ. !! 80 χιλιόμετρα είναι περίπου, 80/240=1/3 της ώρας=20 λεπτά!!! Ότι πρέπει για καθάρισμα δηλαδή!Πιο σοβαρά τώρα, το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά δεν ξέρω τι βαρύτητας είναι και μετά από πόσα χιλιόμετρα. Θυμάμαι ότι τα πρώτα σημάδια ότι κάτι τρέχει είναι δύσκολα ξεκίνηματα στο κρύο και κάποια misfires που θα έχει κρατήσει το vag-com. Προφανώς εξαρτάται από τη χρήση και έχω και μια υποψία και από την ποιότητα της βενζίνης ενδεχομένως.
Η λύση που αναφέρεις δεν μου φαίνεται κακή αλλά για το κτέο και την κ.ε.κ. λογικά θα πρέπει να βάζεις την παλιά γιατί (λογικά πάντα) ίσως να μην είναι και στα προβλεπόμενα όρια. Είναι και 180 λίρες, δηλαδή κανά 230-240 να είναι στο σπίτι σου, που δεν τα λες και λίγα!
Ριζοσπαστική λύση, που λέω να κάνω καμιά βδομάδα που δεν θα έχω τι να κάνω (τόσο υπολογίζω να μου πάρει η όλη διαδικασία!!!) μπορείς να δεις και εδώ : http://www.golfmkv.com/forums/showthrea ... lve+carbon
Σε ευχαριστώ πάντως που επανέφερες το θέμα, γιατί το είχα λησμονήσει τελείως από τότε που το είχα διαβάσει. Μπορεί να παραμένω μαμά αλλά τα χιλιόμετρα μου αυξάνουν ραγδαία!
-
AUDI S3