jdl, ωραίο το κείμενο αλλά θα έλεγα να μην αγχώνεσαι (πολύ εννοώ! ) ! Το πρόβλημα φυσικά και υφίσταται (είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό κάποιες συζητήσεις σε ξένα φόρουμ) αλλά μην θεωρείς ότι είναι προβληματικός σχεδιασμός στον tfsi. Δυστυχώς είναι μια 'αδυναμία' όλων των κινητήρων άμεσου ψεκασμού. Καθώς το καύσιμο πλέον μέσω των μπεκ υψηλής πίεσης ψεκάζεται κατευθείαν στο θαλάμο, δεν περνάει καθόλου από τις βαλβίδες εισαγωγής, οι οποίες απλά προσφέρουν τον αέρα και έτσι δεν 'καθαρίζονται'. Για λόγους όμως εκπομπών εκεί καταλήγουν και λάδια αναθυμιάσεων τα οποία και δημιουργούν αυτές τις επικαθήσεις. Απλώς η VW επειδή ήταν πρωτοπόρος (στη σύγχρονη εποχή) με του άμεσου ψεκασμού προφανώς και αντιμετωπίζει πρώτη τα προβλήματα αυτής της τεχνολογίας.
Τα γράφεις πολύ καλά αλλά θα έλεγα να μην αγχωνόμαστε, ειδικά αν το τρέχουμε που και που.
Είχα διαβάσει κάπου (φυσικά και δεν θυμάμαι που ) ότι με τις στροφές πάνω από 4.000 περίπου για πάνω από 15-20 λεπτά ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις επικαθήσεις φεύγει. Φυσικά αν είναι πάρα πολλές δεν μπορούν να φύγουν με μιας και ίσως αυτό έπρεπε να γίνεται από τα λίγα χλμ συστηματικά. Οπότε η λύση είναι μία και μόνη: κάθε μήνα μία φορά Αθήνα-Χάλκιδα με 240 μ.ω.τ. !! 80 χιλιόμετρα είναι περίπου, 80/240=1/3 της ώρας=20 λεπτά!!! Ότι πρέπει για καθάρισμα δηλαδή!
Πιο σοβαρά τώρα, το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά δεν ξέρω τι βαρύτητας είναι και μετά από πόσα χιλιόμετρα. Θυμάμαι ότι τα πρώτα σημάδια ότι κάτι τρέχει είναι δύσκολα ξεκίνηματα στο κρύο και κάποια misfires που θα έχει κρατήσει το vag-com. Προφανώς εξαρτάται από τη χρήση και έχω και μια υποψία και από την ποιότητα της βενζίνης ενδεχομένως.
Η λύση που αναφέρεις δεν μου φαίνεται κακή αλλά για το κτέο και την κ.ε.κ. λογικά θα πρέπει να βάζεις την παλιά γιατί (λογικά πάντα) ίσως να μην είναι και στα προβλεπόμενα όρια. Είναι και 180 λίρες, δηλαδή κανά 230-240 να είναι στο σπίτι σου, που δεν τα λες και λίγα!
Ριζοσπαστική λύση, που λέω να κάνω καμιά βδομάδα που δεν θα έχω τι να κάνω (τόσο υπολογίζω να μου πάρει η όλη διαδικασία!!!) μπορείς να δεις και εδώ : http://www.golfmkv.com/forums/showthrea ... lve+carbon
Σε ευχαριστώ πάντως που επανέφερες το θέμα, γιατί το είχα λησμονήσει τελείως από τότε που το είχα διαβάσει. Μπορεί να παραμένω μαμά αλλά τα χιλιόμετρα μου αυξάνουν ραγδαία!