-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
........
@κουκ έχεις δικιο με τον Μπούσσο, αλλά εμμέσως πλην σαφώς άκουσε τα ίδια κ χειρότερα. εκτός αν έχει διαφορά το να σε πουν 'μαλάκα' από το 'αυνάνας'...Δεν το έχω δει. Αλλά κάποιος άλλος συντονιστής θα έχει ρίξει warn σε αυτόν που το έκανε.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοις; συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται.......
μην παιρνεις κ όρκο... τελος των πάντων, καλη καρδιά
-
Σε διαβεβαιώ πως δεν είναι! [kouk]
-
Ρε παίδες ( αναφέρομαι στην συμπεριφορά και όχι στην ηλικία ).
την 159 την έχω διαγράψει από την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
δεν υπάρχει περίπτωση επαναφοράς. Ο λόγος είναι απλός .
Δεν την γουστάρει.
Μπορεί να είναι πανέμορφο αλλά δεν του αρέσει.
Όταν εγώ έψαχνα τουτούνι προτίμησα το S60 από την 159.
Το μόνο που έκανα για να πάρω την απόφαση ήταν να κοιτάξω καλά τα υλικά και να κλείσω την πόρτα.
Αυτό .-
Αν την οδήγησα ?. ΦΥΣΙΚΑ . αλλά όταν τελείωσε το τεστ βγήκα από το 159 και ξαναέκλεισα την πόρτα.
Είναι κάτι σαν επαναφορά στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ρε παίδες ( αναφέρομαι στην συμπεριφορά και όχι στην ηλικία ).την 159 την έχω διαγράψει από την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Δεν την γουστάρει.
Το μόνο που έκανα για να πάρω την απόφαση ήταν να κοιτάξω καλά τα υλικά και να κλείσω την πόρτα.
Αυτό .-
Αν την οδήγησα . ΦΥΣΙΚΑ . αλλά όταν τελείωσε το τεστ βγήκα από το 159 και ξαναέκλεισα την πόρτα.
Εγώ πάντως θα ήμουν μεταξύ Α4 και Merc...και μάαααλλον θα κοίταζα τη Merc περισσότερο.
Αυτό το ακούς από κάποιον που δε πάει τις Merc...αλλά την οδήγησα τη Παρασκευή (αυτή με τους μπλε κόκκους είναι ενός συναδέλφου) και είναι ΠΟΛΥ ωραίο αυτοκίνητο. Σβέλτο (πετάει και το κωλαράκι της αλλά μάλλον δε τον νοιάζει τον άνθρωπο), άνετο, με καλύτερο τιμόνι από το Α4, πρόθυμο με όποια ταχύτητα και να έχεις μέσα...και γενικά η ποιότητα κύλισης είναι σα να πατάς σε Περσικό μπορδοροδοκόκκινο χαλί της Μοιραράκη
Προτείνω ένα από τα δύο. Όποιο του αρέσει και όποιο τον βολεύει.
Ο δικός μου πατέρας πάντως θα πάρει το Α5
-
Δεν παρακολουθώ το θέμα αλλά δεν κρατιέμαι θα το πω!!!
Κάτω τα χέρια από την Alfa Romeo!!
Σεβαστείτε την ιστορία της!!
Τα turbo του ομίλου κι εγώ πιστεύω πως θα έρθουν (ο 1.8 με 200 άλογα σίγουρα!) αλλιώς θα ήταν απλή αυτοκτονία! Απλά πιστεύω πως η 159 όταν παρουσιάστηκε άφησε μια πικρόγλυκη γεύση (δεν την έχω πλησιάσει ποτέ πόσο μάλλον να μπω μέσα και να την οδηγήσω) στον ειδικό τύπο και στο κόσμο γενικότερα επειδή από ότι λέγανε απόλεσε τα ίδιαίτερα χαρακτηριστικά της 156 (τιμόνι, δυναμική συμπεριφορά ανάρτησης κτλ κτλ) για να γίνει... ένα Audi(!!!) χάνοντας έτσι την ιδιαιτερότητά της (αυτό που μας έχει κάνει όλους να αγαπάμε μια Alfa και να την ξεχωρίζουμε στις καρδιές μας!).
Αν έχει σημασία πάντως εγώ θα έλεγα σε αυτά τα λεφτά Audi A5...
Κάπου τόσο δεν κοστίζει η βασική του έκδοση???
Πάντα φιλικά έτσι!?!? Μη μου την πέσετε τώρα να μου τις βρέξετε!! -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Δεν παρακολουθώ το θέμα αλλά δεν κρατιέμαι θα το πω!!!
Κάτω τα χέρια από την Alfa Romeo!!
Σεβαστείτε την ιστορία της!!
Τα turbo του ομίλου κι εγώ πιστεύω πως θα έρθουν (ο 1.8 με 200 άλογα σίγουρα!) αλλιώς θα ήταν απλή αυτοκτονία! Απλά πιστεύω πως η 159 όταν παρουσιάστηκε άφησε μια πικρόγλυκη γεύση (δεν την έχω πλησιάσει ποτέ πόσο μάλλον να μπω μέσα και να την οδηγήσω) στον ειδικό τύπο και στο κόσμο γενικότερα επειδή από ότι λέγανε απόλεσε τα ίδιαίτερα χαρακτηριστικά της 156 (τιμόνι, δυναμική συμπεριφορά ανάρτησης κτλ κτλ) για να γίνει... ένα Audi(!!!) χάνοντας έτσι την ιδιαιτερότητά της (αυτό που μας έχει κάνει όλους να αγαπάμε μια Alfa και να την ξεχωρίζουμε στις καρδιές μας!).
Αν έχει σημασία πάντως εγώ θα έλεγα σε αυτά τα λεφτά Audi A5...
Κάπου τόσο δεν κοστίζει η βασική του έκδοση???
Πάντα φιλικά έτσι!?!? Μη μου την πέσετε τώρα να μου τις βρέξετε!!Σε αυτό το φόρουμ ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου
Και άσε αυτό το αθώο υφάκι πεινασμένου αδέσποτου σκυλιού που μυρίζει τα κεμπάπ έξω από σουβλατζίδικο, εδώ δεν περνάνε αυτά: Είπες τις απαγορευμένες λέξεις Alfa Romeo και Audi στο ίδιο ποστ και θα αντιμετωπίσεις τις συνέπειες ως οφείλεις, δεν θα έχεις ειδική μεταχείριση επειδή το παίζεις αθώος Σας ξέρω εσάς τις σιγανοπαπαδιές τι κουμάσια είσαστε, στέλνετε την κουβέντα εκεί που θέλετε με αθώα ποστ και υφάκι ' ' για να κατευθύνετε το αγοραστικό κοινό σε εσφαλμένα συμπεράσματα
You shall not be sparedΚαι τώρα για να εξιλεωθείς γράψε (ΟΧΙ με copy paste αρχικλέφταρε μανδαρίνε καρεκλοκένταυρε εκμισθωμένε εγκάθετε υπονομευτή ) 1000 φορές
'Δεν θα ξαναπώ Alfa Romeo και Audi στην ίδια πρόταση'
γκέγκε; -
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για την οδική συμπεριφορά, είναι μια γυμνασιακή άσκηση φυσικής να δει κάποιος ότι το γεγονός πως η GT εκτελεί elk test με ταχύτητα εξόδου 134 km/h, δηλαδή με κάπου
(15-20)km/h περισσότερα από την ΒΜW 320i, έχει (25-30)% αυξημένη πλευρική πρόσφυση στις στροφές (αντέχει χωρίς να εκτραπεί της πορείας της (25-30)% περισσότερη πλευρική επιτάχυνση).απο που προκυπτουν αυτα τα νουμερα?
μηπως υπεραπλουστευεις?ειδικα αυτο με τη πλευρικη προσφυση το θεωρω απιθανο, καθως τοτε η Γαλλιδα θα επιανε τα πλευρικα g ενος evo.
Το ποστ μου αυτό δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του thread αλλά δράττομαι της ευκαιρίας για να θέσω για ακόμη μια φορά το θέμα της αντικειμενικής αξιολόγησης της οδικής συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα την πλευρική πρόσφυση.
Τα δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί στον ξένο ειδικό τύπο είναι τα εξής (για παραπομπές βλέπε προηγούμενα ποστ μου στο Κατασκευαστές και Μοντέλα, Laguna III): ταχύτητα εξόδου elk-test GT 134km/h, ταχύτητα εξόδου elk-test Porsche Boxster S 122km/h. Δεν είναι γνωστή η αντίστοιχη τιμή για την BMW 320i αλλά θεωρώ ότι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μικρότερη της Porsche (προσοχή, δεν μιλάμε για Μ3) και μεγαλύτερη της απλής Laguna III που είναι 110km/h, άρα την τοποθετώ μεταξύ 110 και 122 (από εδώ προκύπτει το εύρος της εκτίμησης), έστω για να είμαστε συγκεκριμένοι (και γενναιόδωροι προς την BMW) πως είναι 120km/h.
Πως από αυτά τα δεδομένα μπορείς να κάνεις μια (όσο γίνεται ακριβή) 'εκτίμηση' της σχετικής πλευρικής πρόσφυσης? Μιλάμε για εκτίμηση, ακριβής μέτρηση θα γινόταν με χρήση επιταχυνσιομέτρου αλλά δεν έχω τέτοιο δεδομένο.
Κάποιος συμφορουμίστας χρησιμοποιεί ως μότο στην υπογραφή μια ωραία φράση του Einstein: Things should be kept as simple as possible but not simpler. Με οδηγό αυτό, το επιχείρημα είναι το εξής:
Κατά την εκτέλεση του elk test το κέντρο μάζας του οχήματος ακολουθεί την εξής πορεία: ευθύγραμμη, καμπύλη (τόξο για την πρώτη αλλαγή λωρίδας), ευθύγραμμη, καμπύλη (τόξο για την δεύτερη αλλαγή λωρίδας και επαναφορά στην αρχική) και τέλος και πάλι ευθύγραμμη.
Η μέτρηση της ταχύτητας (ταχύτητα εξόδου) γίνεται κατά την έξοδο από το δεύτερο τόξο, είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου στο πέρας του δεύτερου τόξου. Τώρα επειδή τα τόξα αυτά (καμπύλες) είναι σχετικά μικρά σε μήκος, μπορεί κανείς να υποθέσει προσεγγιστικά ότι το μέτρο της ταχύτητας είναι περίπου σταθερό (σε καθένα από αυτά ξεχωριστά και όχι kaθ' όλο το elk-test). [Επειδή και η καμπυλότητα είναι σταθερή, υπάρχει κύκλος του οποίου η εν λόγω καμπύλη αποτελεί τμήμα της περιφέρειάς του (αυτό προκύπτει από θεώρημα της γεωμετρίας, το θεμελιώδες θεώρημα της θεωρίας καμπυλών)]. Όμως από την κλασική φυσική γνωρίζουμε ότι κίνηση σε κύκλο (σε 2d) ισοδυναμεί με ομαλή κυκλική κίνηση, άρα στο τόξο, το ΚΜ εκτελεί προσεγγιστικά ομαλή κυκλική κίνηση με σταθερή κατά μέτρο κεντρομόλο επιτάχυνση ίση με το τετράγωνο της ταχύτητας δια την ακτίνα καμπυλότητας.
Δεν γνωρίζω την ακτίνα καμπυλότητας αλλά no problem διότι με ενδιαφέρει ο λόγος των κεντρομόλων επιταχύνσεων των δύο αυτοκινήτων οπότε εάν διαιρέσω θα δω πως **ο λόγος των (μέτρων των) κεντρομόλων επιταχύνσεων ισούται με το λόγο των τετραγώνων των ταχυτήτων τους. ** (Λόγω τετραγώνων, βλέπουμε πως μικρή μεταβολή στην ταχύτητα εξόδου οδηγεί σε μεγαλύτερη μεταβολή κεντρομόλου επιτάχυσνης). Η ακτίνα καμπυλότητας είναι περίπου ίδια οπότε απλοποιείται (η διάταξη του elk test είναι τυποποιημένη). Η διαίρεση αυτή μου δίδει και μεγαλύτερη ακρίβεια (μικρότερο σφάλμα) διότι, σχηματικά, 'διαιρούνται ('απλοποιούνται') και οι προσεγγίσεις' που έκανα παραπάνω και που είναι κοινές και για τα δύο αυτοκίνητα. Άρα θεωρώντας ταχύτητες 134 και 120 αντίστοιχα, προκύπτει ότι ο λόγος των κεντρομόλων επιταχύνσεων είναι περίπου 1.25, συνεπώς η κεντρομόλος επιτάχυνση του GT είναι κατά 25% μεγαλύτερη. *Προσοχή, δεν υπολογίζω την κεντρομόλο επιτάχυνση αριθμητικά (θέλω και άλλα δεδομένα για αυτό) αλλά προσεγγιστικά τον λόγο των κεντρομόλων επιταχύνσεων και συγκρίνω, δεν υπολογίζω απόλυτα νούμερα. *Περί EVO ουδεν σχόλιον, δεν έχω κανένα δεδομένο (και δεν με ενδιαφέρει εν προκειμένω).
Η πλευρική επιτάχυνση μετράται είτε κατευθείαν με επιταχυνσιόμετρο, είτε μέσω της ταχύτητας εξόδου elk-test όπως περιγράψαμε είτε με την οδήγηση του αυτοκινήτου σε τυποποιημένο κύκλο σταθερής ακτίνας και μέτρηση της μέγιστης ταχύτητας που του επιτρέπει να διατηρήσει ακριβώς την προδιαγεγραμμένη κυκλική τροχιά, το γνωστό skidpad test (το οποίο βέβαια ζαλίζει τον δοκιμαστή αρκετά), κανένα από αυτά δεν έχω δει δυστυχώς σε ελληνικά περιοδικά, μόνο σχόλια περί 'αίσθησης'...**Το elk-test βέβαια είναι πιο ρεαλιστική και πλήρης δοκιμασία διότι εκτός από την μέτρηση της πλευρικής πρόσφυσης (όταν όλοι οι τροχοί έχουν επαφή με το έδαφος και δεν ολισθαίνουν) παρέχει την δυνατότητα και για γενικότερη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου (πχ σε μετατοπίσεις του κέντρου βάρους). **
Ελπίζω να βοήθησε αυτό κάποιους...ΙΠΖΥΓ: Συχνά υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ ελκτικής και πλευρικής πρόσφυσης και στο θέμα εμπλέκεται η τερακίνηση (λανθασμένα διότι αυτή αφορά *κυρίως *την ελκτική πρόσφυση).
-
Και τώρα για να εξιλεωθείς γράψε (ΟΧΙ με copy paste αρχικλέφταρε μανδαρίνε καρεκλοκένταυρε εκμισθωμένε εγκάθετε υπονομευτή ) 1000 φορές
'Δεν θα ξαναπώ Alfa Romeo και Audi στην ίδια πρόταση'
γκέγκε;Τι πρέπει να γράψω 1000 φορές Neos?
Audi και Alfa Romeo???? -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Βρες και οδηγησε μια 159 2.2 ΤΙ και θα με θυμηθεις. Θα δεις πως θα σου φανουν τα υπολοιπα.
Σιγουρα πολυ καλυτερα για τα λεφτα που κανουν...
Ας φτιαξει πρωτα η Alfa τους κινητηρες που ειχε παλια (156)
αντι να υπερκυβιζει, ας τους κανει και μια μικρη διαιτα στα αμαξωματα
και τοτε θα γινει πολυ πιο ανταγωνιστικη.
Προς το παρον ειναι μονο για ρομαντικους και εφετζηδες.δοκιμαστής του καναπέ κ εσύ ε??
Οχι, ρεαλιστης...
Πειραζει ε?
Να υποθεσω οτι εσυ εχεις οδηγησει την 159 και ολα τα υπολοιπα της κατηγοριας...ψιτ ρεαλιστή για να καταλάβει ποσο βαθειά νυχτωμένος εισαι και εσύ, κάνε έναν κοπο να βρεις σε ποιο απο τα ποστ μου εχω κρίνει τα... υπολοιπα της κατηγορίας (κ γενικότερα για ενα οποιοδήποτε αμάξι που δεν έχω οδηγήσει)
δεν έχω εμπειρία οδηγική -> κάνω τουμπεκί για να μη γίνομαι τραγελαφικός κ ντοματοδέκτης
έχω εμπειρία οδηγική -> προσπαθώ να τεκμηριώσω τα συμπεράσματα μουβεβαια.... τα προβατάκια κανουν αυτό που τους λέει ο βοσκός τους. λέει ο βοσκος βουρ στο σφαγείο?? χαρές κ πανηγύρια τα προβατάκια
@κουκ έχεις δικιο με τον Μπούσσο, αλλά εμμέσως πλην σαφώς άκουσε τα ίδια κ χειρότερα. εκτός αν έχει διαφορά το να σε πουν 'μαλάκα' από το 'αυνάνας'...
Δεν καταλαβα δηλαδη, υπαρχει εδω καποιος 'ατυπος' νομος οπου δεν μπορει
κανεις να πει την γνωμη του αν δεν εχει με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα οδηγικη
εμπειρια αλλα εχει διαβασει απο αρκετα και διαφορα ελληνικα ή μη περιοδικα καποια
πραγματα?
Αν ηταν ετσι, δεν θα υπηρχε λογος συζητησης και ανταλλαγης αποψεων
σε forum και κατα συνεπεια δεν θα ειχαν λογο υπαρξης τα τελευταια.
Οι αποψεις που διατυπωσα δεν ειχαν ουτε επιβλητικο υφος, ουτε απολυτο.
Δεν περιμενω επισης να ειναι αρεστες απο ολους...
Τωρα αν πιστευεις εσυ οτι μπορει να ειμαι νυχτωμενος επειδη εκφερω αποψη
για καποιο αυτοκινητο που δεν εχω οδηγησει αλλα εχω διαβασει απο διαφορετικες πηγες,
προβλημα σου.
Αν ειναι να δω καποιο post δικο σου που να αναφερεται σε καποιο απο τα παραπανω αυτοκινητα, τουλαχιστον βαλε ενα link...
Τελος αυτο με τα προβατακια μαλλον θα πρεπει να ισχυει για αλλους,
μιας και εγω δεν εχω κανενα προσωπικο οφελος και συμφερον
να υποστηριξω ή οχι καποια μαρκα, την στιγμη που δεν εχω επαγγελματικη-οικονομικη
σχεση με το χωρο του αυτοκινητου, αντιθετως ομως τυχαινει να εχω αρκετες εμπειριες
σε οδηγικο επιπεδο απο μικρη ηλικια, με πολλα και διαφορετικα αυτοκινητα κατι που νομιζω οτι μπορει να μου δινει τουλαχιστον το δικαιωμα να μην χαρακτηριζομαι οπως πολυ ευκολα εσπευσες να πεις 'ειδικος του καναπε'. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ρε παίδες ( αναφέρομαι στην συμπεριφορά και όχι στην ηλικία ).την 159 την έχω διαγράψει από την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Δεν την γουστάρει.
Αυτό .-
Αν την οδήγησα ?. ΦΥΣΙΚΑ . αλλά όταν τελείωσε το τεστ βγήκα από το 159 και ξαναέκλεισα την πόρτα.
Αν ο Πατερας ειναι ευαισθητοποιημενος γενικα και με το θεμα περιβαλλον-καταναλωση
τοτε οι μπλε κοκκοι της Merc ειναι η πιο σωστη επιλογη πιστευω.
Αλλιως αν εκτιμαει την πρωτοπορια και την υψηλη τεχνολογια
εστιασμενη στα οδηγοκεντρικα χαρακτηριστικα και την ασφαλεια
μετακινησης, τοτε Α4 1.8 ΤFSI Quattro, (με καποια εκπτωση που σιγουρα
θα γινει και λογω καιρων για να ειναι και στα ορια της τιμης που εθεσες). -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εμπειρια αλλα εχει διαβασει απο αρκετα και διαφορα ελληνικα ή μη περιοδικα καποια
πραγματα?
σε forum και κατα συνεπεια δεν θα ειχαν λογο υπαρξης τα τελευταια.ασε τα μελό σιλ βου πλε
όταν πετάς τετοιες ατακες:
ειναι μονο για ρομαντικους και εφετζηδες.
χωρίς να εχεις την παραμικρή επαφή με ενα οχημα κλπ τι περιμενεις να σου πω?! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ?? οχι βεβαια κ για του λόγου το αληθες ειπα:
δοκιμαστής του καναπέ κ εσύ ε??
και συνεχισα:
δεν έχω εμπειρία οδηγική -> κάνω τουμπεκί για να μη γίνομαι τραγελαφικός κ ντοματοδέκτης
έχω εμπειρία οδηγική -> προσπαθώ να τεκμηριώσω τα συμπεράσματα μουβεβαια.... τα προβατάκια κανουν αυτό που τους λέει ο βοσκός τους. λέει ο βοσκος βουρ στο σφαγείο?? χαρές κ πανηγύρια τα προβατάκια
σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι απαγορευεται να λες τη γνωμη σου, οτι δεν εχουν λογο υπαρξης τα φορουμ αν δεν λέγεσαι stig, και δε συμμαζεύεται
διαφωνεις?
ειναι σαν να ζητας απο εναν τυφλό να εκφέρει αντικειμενική/υποκειμενικη γνώμη (αναλογα την περισταση) για κατι που χρειάζεται όραση για να το κάνεις
ο καθενας μας εχει το δικαίωμα να λεει οτι η Γη ειναι ορθογώνια με 9 πλευρές και 780 μοίρες, αλλά το να πιστεύει οτι δε θα βάλει τελος στην πεινα της Αφρικης με τις ντομάτες που θα αρπάξει ειναι εκτος πραγματικότητας.
αυτα.
καλη συνεχεια στις μονοθρονο-διαδρομές σου
-
Μόνο τον τίτλο διάβασα και απαντώ:
Ελα ρε φίλε μας κοροιδεύεις;;;;;;; Με 40.000 ευρώ παίρνεις ότι θέλεις.......................,
Εμάς ρώτα μας για μέχρι 20.000 ευρώ!!!!!!!!!, και πάρε 2 από ότι σου πούμε!!!!!! -
Καλησπέρα!
Πέρασα από το ίδιο λούκι τον τελευταίο μήνα!
Απαιτούσα αυτόματο κιβώτιο και τελικά τά'σκασα την Παρασκευή, και για να μην το πολυτραβάω σας λέω ότι πήρα C200 Avantgarde, με Ξένον, πανοραμική οροφή, αυτόματους καθρέπτες, καλύτερες ζάντες, παρκτρόνικ, θερμαινόμενα καθίσματα και πιτσιλιστήρια, cruise control με το ματάκι μπροστά και ορισμένα ακόμη φθηνότερα αξεσουάρ.
Το πήρα μέσω Ιντερνέτ, από τη σελίδα της ΜΒ στη Γερμανία, με 8.000 χλμ και εγγύηση ΜΒ ότι είναι ατρακάριστο, άβαφτο και με σωστά τα χιλιόμετρα. Τελική τιμή μαζί με μεταφορά και εκτελωνισμό 39.000 (εκτιμώμενη, μπορεί να παίξει λίγο). Η τιμή που βγάζει το configurator της Μερσεντές είναι 57.000 στην Ελλάδα.
Ετσι για πλάκα, χωρίς τα ακριβά καλούδια, δηλαδή με εξοπλισμό αντίστοιχο του Α4 και της 320, καινούργιο C200 avantgarde έρχεται γύρω στις 50.000 Ευρώ.
Τα BMW/AUDI τα δίνουν μετρητά 40.000 αυτή τη στιγμή.
Η SAAB δίνει 9-3 με 195 άλογα, δέρμα και Ξένον στα 34.000.
Η Volvo δίνει S60 2.0T με δέρμα γύρω στα 30-31.000.Πούλησα το αμάξι μου (που το είχα αγοράσει καινούργιο) την πρoηγούμενη εβδομάδα, χάνοντας πολλά λεφτά σε 4 χρόνια. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν πάρω την 320 η το Α4 με 40.000, σε έξι μήνες η αξία τους θα είναι 32.000 στην καλύτερη... Όχι ξανά! Δεν τα ξαναχάνω αυτά τα 20% για πλάκα!
Τα SAAB/Volvo τα απέρριψα επειδή είναι αρκούδες και δεν πουλιούνται, και -κακά τα ψέμματα- δε συγκρίνονται με τα Γερμανικά.
Απλά αναφέρω το σκεπτικό μου για να βοηθήσω τον φίλο που έβαλε την αρχική ερώτηση, μιας και δε μιλάω θεωρητικά, εγώ έβαλα το χέρι μου βαθιά στην τσέπη ήδη!
Δε λέω ότι το c180 είναι καλύτερο από Α4/320, αλλά αφού στα ίδια λεφτά πήρα C200 νομίζω ότι έκανα καλά.
Καλή τύχη -
Πόσο δίκιο έχεις! Αυτά τα δάνεια και τα χρηματοδοτικά έχουν απαξιώσει εντελώς τα μεταχειρισμένα!
Δεν αρκεί μόνο να έχεις το τελικό ποσό για να αγοράσεις αλλά να ξέρεις πως θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στη χασούρα που θα έχεις όσο αφορά τη μεταπωλητική αξία σε κάποιο εύλογο βάθος χρόνου... -
πραγματα?
σε forum και κατα συνεπεια δεν θα ειχαν λογο υπαρξης τα τελευταια.ασε τα μελό σιλ βου πλε
όταν πετάς τετοιες ατακες:
ειναι μονο για ρομαντικους και εφετζηδες.
χωρίς να εχεις την παραμικρή επαφή με ενα οχημα κλπ τι περιμενεις να σου πω?! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ?? οχι βεβαια κ για του λόγου το αληθες ειπα:
δοκιμαστής του καναπέ κ εσύ ε??
και συνεχισα:
σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι απαγορευεται να λες τη γνωμη σου, οτι δεν εχουν λογο υπαρξης τα φορουμ αν δεν λέγεσαι stig, και δε συμμαζεύεται
διαφωνεις?
ειναι σαν να ζητας απο εναν τυφλό να εκφέρει αντικειμενική/υποκειμενικη γνώμη (αναλογα την περισταση) για κατι που χρειάζεται όραση για να το κάνεις
ο καθενας μας εχει το δικαίωμα να λεει οτι η Γη ειναι ορθογώνια με 9 πλευρές και 780 μοίρες, αλλά το να πιστεύει οτι δε θα βάλει τελος στην πεινα της Αφρικης με τις ντομάτες που θα αρπάξει ειναι εκτος πραγματικότητας.
αυτα.
καλη συνεχεια στις μονοθρονο-διαδρομές σου
Aσε και εσυ τα βαθυστοχαστα υπονοουμενα...
Οταν λες 'δεν έχω εμπειρία οδηγική -> κάνω τουμπεκί'
και μετα λες'σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι απαγορευεται να λες τη γνωμη σου, οτι δεν εχουν λογο υπαρξης τα φορουμ αν δεν λέγεσαι stig, και δε συμμαζεύεται', τι εννοεις?
Οταν αποφασισεις τι θελεις να βλεπεις στα forum πες μας και μας για να ξερουμε...
Αν εχω ή οχι την παραμικρη επαφη με το εν λογω αυτοκινητο, δεν
σημαινει οτι δεν μπορω να εκφραζω την προσωπικη μου αποψη.
Τελος, η εκφραση 'για ρομαντικους' δεν εχει απαραιτητα ειρωνικο χαρακτηρα αλλα την χρησιμοποιησα για να δειξω οτι συγκεκριμενες επιλογες της εταιριας (μεγαλυτερος κυβισμος απο τον ανταγωνισμο) μοιραια κανουν την επιλογη του αυτοκινητου πιο εξεζητημενη, και απευθυνονται τελικα σε λιγους οπαδους της μαρκας οι οποιοι σε σχεση με την πλειονοτητα των αγοραστων οντως ειναι ρομαντικοι (με την καλη εννοια).
Οσο για το 'εφετζηδες' ειναι και αυτος χαρακτηρισμος που απευθυνεται κυριως σε αυτους
που δεν ειναι πραγματικοι οπαδοι της συγκεκριμενης μαρκας, αλλα εντελως ανιδεοι σε
γνωσεις αυτοκινητου και απλα επιλεγουν την μαρκα αυτη με εντονο και ενδοξο παρελθον απλα για να δειξουν οτι 'ξεχωριζουν' απο τους υπολοιπους που επιλεγουν Ιαπωνικα ή Γερμανικα αντιστοιχης κατηγοριας. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Aσε και εσυ τα βαθυστοχαστα υπονοουμενα...
Οταν λες 'δεν έχω εμπειρία οδηγική -> κάνω τουμπεκί'
και μετα λες'σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι απαγορευεται να λες τη γνωμη σου, οτι δεν εχουν λογο υπαρξης τα φορουμ αν δεν λέγεσαι stig, και δε συμμαζεύεται', τι εννοεις?
Οταν αποφασισεις τι θελεις να βλεπεις στα forum πες μας και μας για να ξερουμε...
Αν εχω ή οχι την παραμικρη επαφη με το εν λογω αυτοκινητο, δεν
σημαινει οτι δεν μπορω να εκφραζω την προσωπικη μου αποψη.
Τελος, η εκφραση 'για ρομαντικους' δεν εχει απαραιτητα ειρωνικο χαρακτηρα αλλα την χρησιμοποιησα για να δειξω οτι συγκεκριμενες επιλογες της εταιριας (μεγαλυτερος κυβισμος απο τον ανταγωνισμο) μοιραια κανουν την επιλογη του αυτοκινητου πιο εξεζητημενη, και απευθυνονται τελικα σε λιγους οπαδους της μαρκας οι οποιοι σε σχεση με την πλειονοτητα των αγοραστων οντως ειναι ρομαντικοι (με την καλη εννοια).
Οσο για το 'εφετζηδες' ειναι και αυτος χαρακτηρισμος που απευθυνεται κυριως σε αυτους
που δεν ειναι πραγματικοι οπαδοι της συγκεκριμενης μαρκας, αλλα εντελως ανιδεοι σε
γνωσεις αυτοκινητου και απλα επιλεγουν την μαρκα αυτη με εντονο και ενδοξο παρελθον απλα για να δειξουν οτι 'ξεχωριζουν' απο τους υπολοιπους που επιλεγουν Ιαπωνικα ή Γερμανικα αντιστοιχης κατηγοριας.1ον διάβαζε σωστα αυτά που γράφονται. ειπα να κάνει καποιος τουμπέκα ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. οχι οτι δεν εχει το δικαίωμα να μιλησει οποιος θελει τελεία κ παυλα
2ον αν ειχες οντως καλές προθέσεις οπως θελεις να δειξεις τώρα, θα το ειχες πει 100% εξαρχής. αυτό που κάνεις τώρα ειναι απλά πασπαλήματα.
3ον διαλέγει κάποιος την 159 2.2 που κοιτα τι τύχαιο! απο τους ίδιους τους γερμανούς βγηκε το καλύτερο αυτοκινητο σε οδηγικη συμπεριφορά και αυτόματα ειναι ανίδεος κ εφετζής.
4ον εμμέσως πλην σαφώς λες οτι στον κοσμο αυτόν υπαρχουν ή τα γερμανικά ή τα ιαπωνικά αμάξια κ οποιος αποκκλίνει είναι.... ξεχωριστός.
τώρα ερχομαι κ σε ρωτώ εγώ:
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ?
-
δεν λεγεται οδηγικη αλλα οδικη συμπεριφορα.
-
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ?Εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις?
3ον διαλέγει κάποιος την 159 2.2 που κοιτα τι τύχαιο! απο τους ίδιους τους γερμανούς βγηκε το καλύτερο αυτοκινητο σε οδηγικη συμπεριφορά και αυτόματα ειναι ανίδεος κ εφετζής.
Απλή ερώτηση...(επειδή δεν έχω διαβάσει και τα πιο πίσω), τι εννοείς?
-
φαντάσου πόσο συγχυσμένος ημουν
Επιλογή στα 40.000 euro.