-
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δώσει κάποιος 1.000-1.500 ευρώ για φίλτρο νερού. Ίσως του σώσει την υγεία...
Τα άλατα νερού και η σκληρότητά του μάλλον είναι άσχετα με τη πέτρα. Επίσης, αν το νερό σας μυρίζει και έχει πολύ χλώριο, αν το αφήσετε σε μια κανάτα, μετά από 1 ώρα θα έχει αποχλωριωθεί.
Ύστερα από πολλή έρευνα, μάλλον το Ιμπίριαλ είναι το καλύτερο. Είμαι στον 8ο χρόνο αφότου το αγόρασα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ίσως να υπάρχουν και καλύτερα. Όμως είναι πολύ καλό και αυτό.Τα εμφιαλωμένα δεν είναι πανάκεια. Μια ζωή με εμφιαλωμένο? Σκεφτείτε και τη μέση σας.
-
Τα τελευταια 3 χρονια στο σπιτι που μενω δεν εχουμε δημοσιο νερο. Εχουμε γεωτρηση και πηγαδι με ηλεκτρικη αντλια. Δεν εχουμε βαλει ποτε χλωριο. Εχουμε κανει πολλες φορες χημικη αναλυση και το μονο που εχουμε δει ειναι μια ελαφρια αυξημενη συγκεντρωση σιδηρου. Εχουμε εγκαταστησει ιονικο φιλτρο και φιλτρο ιζηματων. Εχουμε κανει χημικη αναλυση και το νερο ειναι απολυτα υγειες και το ποσοστο σιδηρου ειναι πολυ χαμηλο.
Νικος
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δώσει κάποιος 1.000-1.500 ευρώ για φίλτρο νερού.Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσει.
Η πιο συνηθισμένη πιθανή παρενέργεια πρέπει να ναι η νεφρική βλάβη. Έχεις δει εσύ κανέναν να έχει τέτοιο πρόβλημα χωρίς άλλον, εμφανή αιτιολογικό παράγοντα;Ζήστε και λίγο επικίνδυνα βρε αδερφέ
-
Από την άλλη, όταν το νερό μυρίζει, είναι θωλό, και δε σου κάνει αίσθηση να το πιεις, πως να το πιει κανείς? Εδώ δίνουμε 15.000 ευρώ σε λαμαρίνες και σε προφυλακτήρες... Γιατί να μη δώσει κανείς 300 ευρώ το χρόνο για ένα φίλτρο που εξυπηρετεί ακόμα και 5-6 άτομα?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Από την άλλη, όταν το νερό μυρίζει, είναι θωλό, και δε σου κάνει αίσθηση να το πιεις, πως να το πιει κανείς? Εδώ δίνουμε 15.000 ευρώ σε λαμαρίνες και σε προφυλακτήρες... Γιατί να μη δώσει κανείς 300 ευρώ το χρόνο για ένα φίλτρο που εξυπηρετεί ακόμα και 5-6 άτομα?Θεωρητικά κάνουν διάφορα (τρέχα γύρευε τι ), αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για ν' ασχολήσαι με το θέμα. **Εκτός κι αν σε χαλάει πολύ η γεύση.
**
αυτή είναι η καθόλου επιστημονική μου άποψη -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Από την άλλη, όταν το νερό μυρίζει, είναι θωλό, και δε σου κάνει αίσθηση να το πιεις, πως να το πιει κανείς? Εδώ δίνουμε 15.000 ευρώ σε λαμαρίνες και σε προφυλακτήρες... Γιατί να μη δώσει κανείς 300 ευρώ το χρόνο για ένα φίλτρο που εξυπηρετεί ακόμα και 5-6 άτομα?
Θεωρητικά κάνουν διάφορα (τρέχα γύρευε τι ), αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για ν' ασχολήσαι με το θέμα. **Εκτός κι αν σε χαλάει πολύ η γεύση.
**
αυτή είναι η καθόλου επιστημονική μου άποψηδεν το είχα διαβάσει αυτό, ωπ...
-
-
Και τι γινεται οταν οταν χρησιμοποιεις νερο για μαγειρεμα, η νερο απο την βρυση, η νερο για να πλυνεις τα ρουχα; Και εγω εχω ψυγειο με φιλτραρισμα και αισθητηρα ποτε να αλλαξει το φιλτρο (και με το συστημα φιλτραρισματος για ολο το σπιτι δεν εχει ενεργοποιηθει ποτε - και το αλλαζω ετσι και αλλοιως).
Νικος
-
Παιδια μια ερωτηση μονο, το φιλτρο του imperial (το εσωτερικο, οχι ολη η συσκευη) ποσο στοιχιζει σημερα;
Εχω ολο το συστημα αλλα εχουν περασει καμμια 2 χρονια απο τοτε που αλλαξα τελευταια φορα φιλτρο
-
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δώσει κάποιος 1.000-1.500 ευρώ για φίλτρο νερού.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσει.
Η πιο συνηθισμένη πιθανή παρενέργεια πρέπει να ναι η νεφρική βλάβη. Έχεις δει εσύ κανέναν να έχει τέτοιο πρόβλημα χωρίς άλλον, εμφανή αιτιολογικό παράγοντα;Ζήστε και λίγο επικίνδυνα βρε αδερφέ
Θεσσαλονίκη: (Χαλάστρα, Πυλαία, Μαδυτός, Εχεδώρου, Κουφαλίων, Αξιού) Αρσενικό 33 mg/L (όριο: 10 mg) Μαγγάνιο 100,5 μg/L (όριο: 50 μg/L) Φθόριο 1,7 mg/L (όριο: 1,5 mg/L) Χλωριούχα 234-340 mg/L (όριο: 250 ) Νιτρικά 54,7 mg/L (όριο: 50 mg/L)
Χίος: Υδράργυρος 1,5 μg/L (όριο: 1 μg/L)
Χαλκιδική: (Μουδανιά, Καλλικράτεια) Νιτρικά 57,59-101 mg/L (όριο: 50 mg/L) Μαγνήσιο 63,9-67,9 mg/L (όριο: 50 mg/L) Αρσενικό εντός ορίων
Ηλεία: Σίδηρος 2870 (όριο: 200 μg/L) Μαγγάνιο 150 (όριο: 50 μg/L)
Κιλκίς (χωριά σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη) Αρσενικό Βόριο- Νιτρικά άνω των ορίων Ρέθυμνο Θειικά 270-340 mg/L (όριο: 250 mg/L)
Κόρινθος: (Βέλος, Βραχάτι, Κόρινθος) Χλωριούχα 390-426 mg/L (όριο: 250 mg/L) Θειϊκά 300 mg/L (όριο: 250 mg/L) Σίδηρος 470 μg/L (όριο: 200 μg/L) Αμμώνιο 0,84 mg/L (όριο: 0,5 mg/L)
Κέρκυρα: Θειικά 1003 mg/L (όριο: 250 mg/L) Μαγνήσιο 66 mg/L (όριο: 50 mg/L)
Κυκλάδες: Χλωριούχα 400 mg/L (όριο: 250 mg/L) Θολότητα/ Χρώμα Αφύσικο Δωδεκάνησα (Ρόδος παροδικό πρόβλημα) Μαγγάνιο 57 μg/L (όριο: 50 μg/L) Νικέλιο 23,5
Ζάκυνθος: (παροδικό πρόβλημα) Νάτριο 220 mg/L (όριο: 200 mg/L) ΧλωριούχαΤο γλωσσάρι της μόλυνσης
Αρσενικό: Ύποπτο για καρκίνο του πνεύμονα και βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.
Μόλυβδος: Βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στη διαδικασία νόησης-μάθησης, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων, το συκώτι, στα νεφρά και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Υδράργυρος: Βλάβες στην ανάπτυξη του εμβρύου, τον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Φθόριο: Βλάβες στο μεταβολικό σύστημα των οστών και στα δόντια.
Χλωριούχα: Υπεύθυνα για υψηλή πίεση και καρδιαγγειακές παθήσεις, προκαλούν βλάβες στο πεπτικό σύστημα και το στομάχι.
Νιτρικά: Ύποπτα για καρκίνους του πεπτικού συστήματος, βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.
Νιτρώδη: Ύποπτα για καρκινογενέσεις.
Νάτριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις, βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Μαγγάνιο: Βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.
Νικέλιο: Δερματικές παθήσεις και βλάβες στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
Σίδηρος: Παρεμποδίζει το μεταβολισμό των οστών και επηρεάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Λοιπόν...πρόσφατα αγόρασα νέα εσπρεσιέρα επειδή η προηγούμενη βούλωσε από τα άλατα.Μιλώντας με γείτονα, μου είπε ότι κι αυτός έχει πετάξει 2 καφετιέρες επειδή τις κατέστρεψαν τα άλατα.
Επίσης, μιλώντας με φίλο και συμφορουμίστα με ενημέρωσε ότι γνωστή του επίσης έχει καταστρέψει καφετιέρες από το νερό της Παλλήνης.
Άρχισα λοιπόν να το ψάχνω λίγο παραπάνω επειδή μένω Παλλήνη και επειδή το νερό έρχεται από γεώτρηση το οποίο είναι μεν πόσιμο, αλλά έχει προφανώς ΠΟΛΛΑ άλατα.
Πλέον βάζω νερό εμφιαλωμένο στις καφετιέρες μου...αλλά έχω αρχίσει και ανησυχώ για την υγεία μου, γιατί αν τα άλατα κάνουν ζημιά στις καφετιέρες...τι μπορεί να κάνει στον οργανισμό μου (μας)?
Λέτε να βάλω κανένα φίλτρο?
Τι λένε οι γιατροί?
calgonit!
να κοιταξεις αφου σου χαλασει η καινουρια καφετιερα, να παρεις καφετιερα που εχει σετ καθαρισμου απο αλατα (υπαρχουν) -
Eριξα μια ματια στο site του Imperial,καθε αλλο παρα ευχαριστημενος εμεινα απο το δουλεψτε και εσεις στην πυραμιδα μας.
Μετα πηγα να δω τα πιστοποιητικα,κανενα δεν ηταν αυθεντικο,ολα ηταν σε επιστολοχαρτο του προϊοντος,μονο υπηρχε εκει ενσωματωμενη μια φωτοτυπια απο Καλιφόρνια για water treadment Μονο απο το Αριστοτελειο φαινεται να αποσπασανε καποιες υπογραφες. -
Ίσως γλιτώσουμε μερικά φακελάκια.
θα σε βρούμε ακόμη και στον καναπέ σου
-
Εγώ πήρα πέρυσι το Velouda 850 ευρώ!!!!!
Το τέστ που μου έκαναν σε τρια είδη νερού - πήραν δείγμα απο τη βρύση και απο 2 διαφορετικά εμφιαλομένα νερά - είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα!!! Πεντακάθαρο νερό και έχω γλυτώσει να κουβαλάω τις εξάδες απο το σούπερ μάρκετ!!! -
Εχω μια απορια υδραυλικης φυσεως, γιατι ολοι θελουν να βγαλουν αχρηστη την βρυση που εχουμε και να μας βαλουν την δικη τους;
-
Επειδή το καλοκαίρι μένουμε κάποιους μήνες Ωρωπό αγόρασα Columbia Distiller. Η απόσταξη μου φάνηκε καλή ιδέα. Μεθαύριο το παραλαμβάνω.
Πάντως είναι σπαστικό πόσο θέλουν να σε φοβίσουν για να σου πουλήσουν, το ίδιο είδα και στο international site τους.
Ελπίζω να αποδειχθεί (πως αλήθεια; ) καλή αγορά. Μέχρι να έρθει δουλεύει ακόμα η φθηνή κανάτα Brita.
Εντυπώσεις θα ακολουθήσουν. Σχόλια ευπρόσδεκτα.
-
Εδώ και 2-3 μέρες ψάχνω κι εγώ.Εχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με 2 εταιρείες.Το νερό που πίνουμε είναι γεμάτο χλώριο.Σκοτώνει τα πάντα.Σίγουρα δεν είναι καλό για μακροχρόνια χρήση.Εντάξει εμείς το είπιαμε 50 χρόνια.Γιατί να το πίνουν και τα παιδιά μας.Επίσης υπάρχει αμίαντος και μόλυβδος. Για τον αμίαντο χρειάζεται πολύ καλό φίλτρο με λίγα μικρά (χιλιοστα του χιλιοστού) κάτω και από 5 ίσως.Για την αντίστροφη όσμωση απ αυτά που μου είπαν είναι ότι αφαιρεί τα πάντα και παίρνεις μόνο νερό H2O, αλλά αφαιρεί και κάποια στοιχεία μέταλλα που χρειάζονται όπως το νάτριο.Για την λάμπα UV που αποστειρώνει μου είπαν ότι στην Αθήνα δεν χρειάζεται αφού το χλώριο σκοτώνει τα πάντα. Από τις εταιρείες κατάλαβα ότι κάποιες είναι πολύ μπλα μπλα ειδικά αυτό φαίνεται στα σάιτ και πουλάνε πανάκριβα.Αυτό που μετράει είναι τι χρειάζεται ο καθένας και όλη την δουλεια την κάνουν τα φίλτρα και όχι το περιτύλιγμα. Εγώ βρήκα κάποια συστήματα της Culligan, Ametek, Pentek που τα βάζουν κάποιοι και εδώ στην Ελλάδα.Επίσης της General Electric (GE) Ενα καλό σάιτ είναι το
http://www.waterfilters.net' target='_blankhttp://www.waterfilters.net/Filters/und ... ersink.htm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Επίσης στο Πράκτικερ έχει συστήματα της Viorpiral που μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου φτηνά
http://www.viospiral.gr' target='_blankΓια τις πιστοποιήσεις αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν πιστοποιήσεις και για ευρωπαικές εταιρείες στην NSF
http://74.125.43.102/translate_c?hl=el& ... C9_UL0EREA' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Στην Βιοσπιράλ έχει συστήματα της Ολλανδικής Noga είδα βάζουν κι άλλοι στην Ελλάδα
http://www.viospiral.gr/home.htm' target='_blank'Αν κάποιος είναι ειδικός ή υδραυλικός που βάζει τέτοια συστήματα ας μας ενημερώσει τι χρειάζεται για Αττική. Αυτές τις ημέρες θα πάω σε κάποιες εταιρείες να ενημερωθώ από κοντά και πιστευω ότι σε λίγες ημέρες θα έχω πλήρη άποψη.
Για τις ντουζιέρες μάλλον όλα τα συστήματα είναι περίπου ίδια και κρατούν κι αυτά το χλώριο που κάνει κακό στα δερματικά και στα μαλλιά.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Επειδή το καλοκαίρι μένουμε κάποιους μήνες Ωρωπό αγόρασα Columbia Distiller. Η απόσταξη μου φάνηκε καλή ιδέα. Μεθαύριο το παραλαμβάνω.Πάντως είναι σπαστικό πόσο θέλουν να σε φοβίσουν για να σου πουλήσουν, το ίδιο είδα και στο international site τους.
Ελπίζω να αποδειχθεί (πως αλήθεια; ) καλή αγορά. Μέχρι να έρθει δουλεύει ακόμα η φθηνή κανάτα Brita.
Εντυπώσεις θα ακολουθήσουν. Σχόλια ευπρόσδεκτα.
Το έχουμε περίπου μια βδομάδα τώρα και μπορώ να πως πως κάνει όσα υπόσχεται αλλά είναι αρκετά ακριβό (600€ + τα φυσίγγια [mineral tabs] με τα μεταλλικά άλατα που θα χρειαστούν μετά από 12 μήνες με κόστος 200-300€)
Το νερό έχει γευστικά μικρή διαφορά προς το καλύτερο από της βρύσης και κατεβαίνει ποιό εύκολα κάτω.
http://www.my3cents.com/showReview.cgi? ... 9#comments' target='_blank
Για το προϊόν που πήρα εγώ δεν βρήκα σχόλια οπότε έκανα search για αυτό που είναι ποιό δημοφιλές. Τα σχόλια στο internet είναι -ως συνήθως- αντιφατικά. Τόσο που μπορούν να σε κάνουν να μετανιώσεις.
Πρόβλημα αυτό το internet και η έλλειψη αξιόπιστων πηγών. Δεν μπορούμε βέβαια να αποκλείσουμε το γεγονός μερικά από τα θετικά σχόλια να είναι και από ανθρώπους της ίδιας τις εταιρείας.
Δείτε κυρίως το τελευταίο review εδώ.Έχουν πάντως δίκιο σχετικά με τον άσχημο τρόπο διαφήμισης.
-
Μαζί πήρα και IONIZER WITH PLASMA TECHNOLOGY γύρω στα 230€.
Διαβάζοντας
http://en.wikipedia.org/wiki/Air_ioniser' target='_blank
http://www.gi.alaska.edu/ScienceForum/ASF5/505.html' target='_blank (το link το βρήκα απο wiki ακριβώς παραπάνω)φαίνεται πως οι ιονιστές έχουν νόημα περισσότερο όπου υπάρχουν CRT οθόνες.
Επίσης, η γυναίκα μου πιστεύει πως βοήθησε το παιδιά μας στον βήχα που είχαν πρόσφατα - εγώ δεν ξέρω αλλά είμαι λιγότερες ώρες σπίτι. Κάτι τέτοιο γράφει και η wiki....the use of ionisers produces only neutral to positive reports when tried by patients suffering from respiratory problems and allergies
-
Η μητέρα μου σπίτι της έχει το φίλτρο του Velouda. Πήτε λοιπόν ένα μπουκάλι νερό και το πήγε σε ένα χημείο να ρωτήσει το αυτονόητο. Η απάντηση που πήρε την άλλη μέρα ήταν ότι το νερό απο το φίλτρο αυτό είναι άριστης ποιότητας!!! Όποιος έχει πάει νερό απο αυτο το φίλτρο - και είναι πολλοί - και το έχει πάει για έλεγχο, έχει βγεί σε άριστη κατάσταση!!!!!!
Φίλτρα νερού στο σπίτι (απλα, αντίστροφης όσμωσης, κλπ)