-
Δείτε σε αυτό το θέμα τι επίδραση (πρακτικά μηδενική...) είχε ένα Κ&Ν στο φιλτροκούτι ενός από τους καλύτερους ατμοσφαιρικούς κινητήρες που υπάρχουν...
-
Ο χρήστης nikos_extreme έγραψε:
δεν υπάρχει πρόβλημα,δεν φιλτράρεται τόσο όσο με το εργοστασιακο φιλτροκούτι αλλα **δέχεται περισσότερο αέρα **για περισσότερο καύσιμο επομένως και καλύτερη απόδοση.αυτή την **καλυτερη απόδοση θα την πετύχεις σίγουρα **για να δεις και διαφορά θα βάλεις και ένα προγραμματάκι και μία ελευθέρας και θα δεις διαφορά από πριν γιατί ήδη θα έχεις περάσει σε πρώτο στάδιο βελτίωσηςΣύμφωνα με τα όσα έχουν μετρήσει (βοηθάει να διαβάσεις τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του παρόντος θέματος) ΔΕΝ δέχεται περισσότερο αέρα επειδή το πρόβλημα, ο περιορισμός ροής, συνήθως δεν είναι το φίλτρο αλλά οι σωληνώσεις και η όλη σχεδίαση της εισαγωγής. Και ακόμα κι αν αλλάξεις μέρος αυτής μπορεί πάλι να μην σου κάτσει όπως το θέλεις....
Αν δεν βλέπεις διαφορά (εκεί που μετράει, στο αποτέλεσμα δηλαδή στο δρόμο) δεν την έχεις πετύχει την καλύτερη απόδοση όσα και να έχεις δώσει, ό,τι πατέντα πανεπιστήμονα και να έχεις προσθέσει.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δείτε σε αυτό το θέμα τι επίδραση (πρακτικά μηδενική...) είχε ένα Κ&Ν στο φιλτροκούτι ενός από τους καλύτερους ατμοσφαιρικούς κινητήρες που υπάρχουν...Στα Yamaha R6 τα φίλτρα ΚΝ έχουν αρνητική επίδοση:
Απο εδώ: http://www.r6messagenet.com/forums/r6-m ... d-why.html
On 99-02 bikes it has been proven and documented on here somewhere that the K&N flows less air than the stock filter.
99% of tuners say stick with stock.
This is because the K&N construction has a lot of solid plastic and a smaller filtration strip than the stock air filter.
FYI: K&N's always sound louder, in any application.
EDIT: υπόψιν οτι τα R6 έχουν φίλτρο αφρού απο τη μάνα τους.
-
Νομίζω ότι ο Αντώνης team είπε το σωστό .Είναι ανώφελο να ασχοληθείς με την αλλαγή σε ελεύθερο φίλτρο ροης αέρα χωρίς περαιτέρω εργασίες στην εισαγωγή .
Απο κει και πέρα εγώ στο κουπέ έχω αγωνιστικό βαρελακι της bmc με όλες τις εργασίες στην εισαγωγη ,κεφαλή μέχρι βαλβίδες ,πρόγραμμα με ικανοποιητική απόδοση και πολύ μεγάλη αξιοπιστία .Καθαρισμός κάθε 10χιλ χλμ και ανάλογα το περιβάλον λειτουργίας και όλα καλά.
Δηλαδή καλύτερα ελευθέρωσε την εξαγωγή(απο ειδικό πάντα) παρά την ροή του αέρα στην εισαγωγή,περισσότερο ώφελος θα έχεις και μιλώ πάντα για ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο. -
Μπορεί να μην είμαι ο πιο σχετικός σε τεχνικά θέματα, αλλά βλέποντας πώς χειρίζονται καταστάσεις μερικά εργοστάσια, (πχ σε μερικά αυτοκίνητα για να αλλάξεις μια λάμπα ή ένα φίλτρο καμπίνας ξηλώνεις όλο το μπροστινό ή το ταμπλώ, άρα εργατοώρες), τείνω να γίνω λίγο καχύποπτος. Αν λοιπόν είναι τόσο καλά τα εργοστασιακά φίλτρα, γιατί πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε τόσο, ενώ στα after market αρκεί ένα καλό καθάρισμα? Καλύτερα ΙΜΟ να μην χρησιμοποιούμε το ευαγγέλιο 'το κάνει το εργοστάσιο, άρα είναι σωστό', επειδή πολλά παραδείγματα μου έρχονται αυτη τη στιγμή στο μυαλό, όπου αυτό που έκανε το εργοστάσιο ΔΕΝ ήταν το σωστό.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
... Αν λοιπόν είναι τόσο καλά τα εργοστασιακά φίλτρα, γιατί πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε τόσο, ενώ στα after market αρκεί ένα καλό καθάρισμα?Είναι άλλη τεχνολογίας φίλτρα, δεν συγκρίνονται.
Το αποτέλεσμα είναι πιο σίγουρο με το κοινό φίλτρο και σταθερό. Το αυτοκίνητο θα λειτουργεί εντός προβλεπόμενων παραμέτρων. Επίσης το κόστος του να αλλάξεις το χάρτινο είναι μικρότερο από το να σου καθαρίσουν το άλλο και η πιθανότητα να μην γίνει καλή δουλειά δεν είναι μηδαμινή ενώ και οι παρενέργειες είναι μετρήσιμες (βρώμισμα αισθητήρα).
Πάντως τα παλιά σκαθάρια δεν χρειάζονταν ποτέ αντικατάσταση φίλτρων!! (αέρα το ξέπλενες και το λάδωνες, λαδιού ήταν μια σίτα που οι περισσότεροι αδιαφορούσαν γιατί ήταν μπελάς η προσπέλαση και βενζίνης δεν είχε). -
Όσο καλά και να καθαριστεί το aftermarket φίλτρο ( γάζας ή αφρού ) δεν θα είναι ποτέ σαν καινούργιο, όλο και περισσότεροι πόροι θα μένουν βουλωμένοι, δεν γίνεται να βγούν όλα τα μικροσωματίδια που έχουν εισχωρήσει και μπλέξει στο βάθος του σφουγγαριού ή στις ίνες τις γάζας, κάποια πράγματα είναι νομοτελειακά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, ενώ το χαρτάκι το πετάς και έχεις πάλι αγνό παρθένο μαλλί, ε! φίλτρο ήθελα να πω.
-
Τα φίλτρα αφρού κρατούν περισσότερο ποσοστό σκόνης από τα γάζας; Ρωτάω γιατί χρησιμοποιούνται σε χωμάτινους αγώνες.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Τα φίλτρα αφρού κρατούν περισσότερο ποσοστό σκόνης από τα γάζας; Ρωτάω γιατί χρησιμοποιούνται σε χωμάτινους αγώνες.Ναί, μόνο εκεί τα πετάνε μετά, δεν τα καθαρίζουν με σαμπουάν Ελεύθερη και Ωραία.
-
Revs Magazine in the UK did a test of panel filters years ago. The new paper filter out-flowed all other panel filters but blocked up much faster. The conclusion being paper filters are good when new but after time the aftermarket panels will be flowing more air.
If you want maximum power from the stock airbox and you don't mind changing filters regularly, paper is the way to go. If you want a fit and forget solution that you have to clean now and again, aftermarket is the way to go.
Temperature also plays a huge part http://strikeengine.com/air-filter-heat-shields-3. Conclusion - around town heat shields are a good idea. On the open road, heat shields are not so important.
-
Ο χρήστης Street and Circuit έγραψε:
Revs Magazine in the UK did a test of panel filters years ago. The new paper filter out-flowed all other panel filters but blocked up much faster. The conclusion being paper filters are good when new but after time the aftermarket panels will be flowing more air.If you want maximum power from the stock airbox and you don't mind changing filters regularly, paper is the way to go. If you want a fit and forget solution that you have to clean now and again, aftermarket is the way to go.
Temperature also plays a huge part http://strikeengine.com/air-filter-heat-shields-3. Conclusion - around town heat shields are a good idea. On the open road, heat shields are not so important.
Γιατι δεν γραφεις στα ελληνικα;[mod]
-
Μια που έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό, σας λέω ότι η καλύτερη λύση που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι ο συνδυασμός SRI με cold-box, ώστε να έχω τα πλεονεκτήματα τόσο ενός CAI και ενός SRI, και κανένα από τα μειονεκτήματά τους.
Το έχω κάνει σε RX7 (FC), το έχω κάνει σε CRX και VTi, και φυσικά το έκανα και στο CX7. Όλα ήταν πατέντες μου
Corksport PowerSeries SRI
CS Intake + Coldbox
-
=http://imageshack.us/photo/my-images/19/13456616b.jpg/]
Σκουπα,βαρελακι ή φιλτροχοανη?