-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έλα ρε Ηλία...
Το ΞΕΡΕΙΣ εσύ ότι όλοι αυτοί είναι της μιας ώρας; Το ξέρεις όμως.
Το τι βλέπεις (στην TV) με το τι συμβαίνει πραγματικά...
Το ότι ΕΣΥ αρκέστηκες να τους κοιτάζεις και δεν έκανες τίποτα, δεν σου δίνει το δικαίωμα να το πιστεύεις για τον κάθε ένα έτσι εύκολα.- Ποιοί 'όλοι αυτοί'; Δεν είναι όλοι ίδιοι.
- 'Εγώ, εσύ, άλλος', ως κοινωνία. Θυμάσαι να έγινε καμιά μαζική διαμαρτυρία, πορεία, απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη τότε; Και μη μου πεις ότι εσύ προσωπικά κάτι έκανες, γιατί θα ξεράσω.
- Τώρα τα βλέπω από την τηλεόραση, είμαι πολύ μακριά για να είμαι παρών. Κάποτε ήμουν κι εγώ μέσα - και δεν βλέπω να έχουν αλλάξει πολλά. Εσύ που τα βλέπεις από κοντά, τι βλέπεις; Κανένας δεν λέει ψύχραιμα τι έγινε ή τι γίνεται. Μόνον εξυπνάδες...
- Εσύ έγραψες έτσι απλά ότι 'αυτά' είναι της μια ώρας. Ποιά είναι τα αυτά; Και πως το ΞΕΡΕΙΣ εσύ ότι 'αυτά' είναι της μιας ώρας; Για ανθρώπους μιλάμε. Τους ξέρεις όλους;
- Εσύ μπορεί να μη θυμάσαι, δεν το έδειξαν και στις ειδήσεις άλλωστε, αλλά 'αυτά' της μιας ώρας μπορεί και να μην διασκέδαζαν με την περιουσία τους αλλά να προσπαθούσαν κάτι. Ξέρνα γι' αυτό. Ξέρνα και για μένα. Συγχαρητήρια.
- Έγραψαν κάποιοι εδώ μέσα, αλλά αυτόματα τα χαρακτήρισες εξυπνάδες...έγραψα κάτι κι εγώ. Δεν νομίζω ότι έχει και πολύ νόημα...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...κλείσαμε τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες μας : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...γαμάμε την αγροτική παραγωγή : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...ξεπουλήσαμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...καταστρέψαμε ταμεία, ασφάλειες : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...οικονομική κρίση, απολύσεις, κλεισίματα εταιρειών : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...κάψαμε όλη μας τη χώρα και κάνανε οικόπεδα : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...οι υπουργοί και βουλευτές μας, φτιάχνουν βίλλες και στόλους αυτοκινήτων : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...μοιράζουμε τζάμπα δισεκατομμύρια σε παπάδες, νονούς και μαυραγορίτες : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TV
...ξεφτυλίζουμε την παιδεία και εκπαίδευση : κακοδιαχείριση και λαμογιές είπε η TVΚαθένας βλέπει ό,τι προτιμάει να βλέπει. Δεν θα τα δει αυτά ως βία, ως ανελευθερία, ως επί τούτου αποτέλεσμα μιας αντιδημοκρατικής πρακτικής. Όχι. Είναι απλώς το αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης και λαμόγιων, που στο κάτω κάτω λιγάκι κακοδιαχειριστές και λαμόγια είμαστε όλοι.
Δεν είναι βία αυτά τα πράγματα. Δεν είναι στέρηση ελευθερίας, δεν είναι έλλειψη δημοκρατίας. Γι' αυτό ας ανάψουμε ένα κεράκι ήσυχα ήσυχα μην ενοχλήσουμε και πολύ. 'Το νόμιμο είναι και ηθικό' και μάλλον εξυπακούεται ότι το 'παράνομο είναι και ανήθικο'.
Και βέβαια, δεν έχουμε φάει ξύλο ποτέ μόνο και μόνο γι' αυτά που φωνάζαμε. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν μας έχουν σπάσει τα χέρια επειδή ήταν σηκωμένα στη μέση του δρόμου. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν μας έχουν ποτίσει χημικά κάθε είδους (ούτε αυτά είναι βία, ασχέτως αν απαγορεύονται να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε πόλεμο) για να τους αδειάσουμε τη γωνιά. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν μας έχει σκάσει στα πόδια και στα χέρια 'non lethal' βομβίδα κρότου/λάμψης/CS να δούμε πόσο non-lethal είναι. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν έχουμε δει ποιους συλλαμβάνουν, εκεί με την καρωτίδα στο δρόμο κάτω από τη μπότα, οπότε δεν έχουμε κόλλημα να εξαγριωθούμε που τελικά τους αφήνουν.Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν έχουμε νιώσει τη φάτσα του ασφαλίτη να 'καταγράφει' το πρόσωπό μας και να μας περιμένει καρτερικά μετά το τέλος της πορείας. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν έχουμε 'συνδιαλαγεί' με ΜΑΤ να δούμε 'τι εστί βερύκοκο'. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν έχουμε τρέξει να κρυφτούμε υπό τις ιαχές των δημοκρατικών οργάνων τάξης. Αυτά μόνο στους αλήτες κουκουλοφόρους συμβαίνουν.
Δεν έχουμε προσπαθήσει να βάλουμε τις απόψεις μας μαζί με αυτές άλλων χιλιάδων να δούμε τελικά τι μπορεί να γίνει. Αυτά τα κάνουν μόνο οι καθοδηγούμενοι και τα κομματικά αρνιά.Κατά τα άλλα, τα γνωστά. Όσο δεν έχουμε κάνει τίποτα και για κανέναν -πολλώ δε μάλλον ΜΕ κανέναν-, και απλώς απολαμβάνουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιωτικής μας περιουσίας, δεν μας έχει κάνει κανείς τίποτα. Στο κάτω κάτω, δημοκρατία έχουμε και ψηφίζουμε για το μέλλον μας, και για τις απόψεις μας υπάρχουν και τα fora. Προπαντός ήσυχα και τακτικά μην πολυενοχλούμε κι όλας.
Από τα καλύτερα ποστ που έχω διαβάσει ποτέ.
Θα έπρεπε να γίνει κάπου sticky.+κι εγώ το ίδιο
Αλλο ένα κι απο μένα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...Καλά.
Ίσως αργότερα, που δεν θα είσαι πεπεισμένος ότι 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας'. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μια αρκετά σφαιρική άποψη:
http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog-post_8322.html' target='_blank' target='_blankΕάν τα κομπλεξικά αυτά στοιχεία με τις κουκούλες και τα ρόπαλα σπάσουν και ριμάξουν τους κόπους μιάς ζωής πέντε δέκα μεροκαματιάριδων, όλα θα φτιάξουν; Οι δήθεν 'οργισμένοι νέοι', αυτό το συνοθύλευμα **αποτυχημένων πρεζάκηδων **που καταστρέφει ότι βρεί στο δρόμο του, νομίζει πως τιμωρεί τους υψηλά ιστάμενους με το να καταστρέφει τις περιουσίες πολιτών. Γιατί το κάνει αυτό όμως; Μήπως τέτοια γεγονότα δίνουν την ευκαιρία σε ορισμένα περιθωριακά στοιχεία να εκτονώσουν το κόμπλεξ κατωτερότητας που νιώθουν, την αποτυχία τους ως ανθρώπινα όντα, την νευροπαθολογική καταπίεση που νιώθουν απ' τον ίδιο τους τον εαυτό; Μήπως κάτι τέτοιο είναι δείγμα πως η κοινωνία μας παράγει ολοένα και περισσότερους 'καταπιεσμένους' ανεγκέφαλους, που δεν τους χωράει το γήπεδο και ψάχνουν προσχήματα γιά να εκτονωθούν ενάντια στο κοινωνικό σύνολο, βγάζοντας όλα τα απωθημένα που τα νεκρά εγκεφαλικά τους κύτταρα δε μπορούν να ελέγξουν; Γιατί εάν κάποιοι νομίζουν ότι με τα γεγονότα της Κυριακής δικαιώνεται η μνήμη του μικρού Αλέξη (και του κάθε αθώου θύματος), τότε πρέπει επειγόντως να φορέσουν τον ζουρλομανδύα πριν είναι αργά.
σφαιρική δε λες τίποτα. Σφαιρικότατη. Καθόλου μονοδιάστατη αλλά προσεγγίζει το θέμα από όλες τις απόψεις (σφαιρική δη).
Ίσως δεν είναι τόσο σφαιρική, αφού δεν ασχολείται καθόλου με τον ανάδρομο του Ερμή και την επίδρασή του στην κεφάλα του Κάλαχαν ή αυτών που σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους σαν να παίζουν ηλ. παιχνίδι με orcs.
-
...
Καλά.
Ίσως αργότερα, που δεν θα είσαι πεπεισμένος ότι 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας'.Σχολίασα απλώς τη βεβαιότητα ορισμένων (και τη δική σου) για ορισμένα θέματα. Αυτό τι σημαίνει; Όποιος σχολιάζει αυτά που γράφεις/γράφουν 'είναι πεπεισμένος ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας'; Πιπίλα έχει γίνει κι αυτό...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
αν καθοταν σπιτι του , θα γινοταν 17...τοσο απλα..
Ανεξαρτήτως που θα καθόταν, μετά από κάποια χρόνια θα αναλάμβανε πιθανότατα το κοσμηματοπωλείο των γονιών του στη Βουκουρεστίου και θα έδινε 1500 ευρώ μισθό σε κάθε νέο υπάλληλο, ενώ θα έκανε και σημαντικές εκπτώσεις στους φτωχούς.
Εντάξει, της ηλικίας είναι αυτά, μετά κατά κανόνα γίνονται χειρότεροι 'καπιτάλες' από τους γονείς τους, γιατί ακριβώς δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχεις ζοριστεί για να βγάλεις οικογενειακό προϋπολογισμό ή για να πληρώσεις το νοίκι.Ηλία:
Ποιος σου λέει ότι το παιδί είχε κατεβεί να τα σπάσει; Θα μπορούσε να είχε κατεβεί στα Εξάρχεια για ένα καφέ!
Εγώ και οι φίλοι μου, ως έφηβοι και φοιτητές, έχουμε πάει αμέτρητες φορές για καφέ ή ποτό στα Εξάρχεια. Ούτε μας απείλησαν, ούτε χημικά μας έριξαν, ούτε μας έδειραν, ούτε μας πυροβόλησαν.
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ανεξαρτήτως που θα καθόταν, μετά από κάποια χρόνια θα αναλάμβανε πιθανότατα το κοσμηματοπωλείο των γονιών του στη Βουκουρεστίου και θα έδινε 1500 ευρώ μισθό σε κάθε νέο υπάλληλο, ενώ θα έκανε και σημαντικές εκπτώσεις στους φτωχούς.
Εντάξει, της ηλικίας είναι αυτά, μετά κατά κανόνα γίνονται χειρότεροι 'καπιτάλες' από τους γονείς τους, γιατί ακριβώς δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχεις ζοριστεί για να βγάλεις οικογενειακό προϋπολογισμό ή για να πληρώσεις το νοίκι.Ηλία:
Ποιος σου λέει ότι το παιδί είχε κατεβεί να τα σπάσει; Θα μπορούσε να είχε κατεβεί στα Εξάρχεια για ένα καφέ!
Εγώ και οι φίλοι μου, ως έφηβοι και φοιτητές, έχουμε πάει αμέτρητες φορές για καφέ ή ποτό στα Εξάρχεια. Ούτε μας απείλησαν, ούτε χημικά μας έριξαν, ούτε μας έδειραν, ούτε μας πυροβόλησαν.
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν.Άρα αφού 'την γλίτωσες' εσύ από τους μπάτσους, φταίει το παιδί που προκαλούσε ε;
Δηλαδή, φαντάζομαι, αν έρθει μια κοπέλα και σου πει, περνούσα από την Πατησίων και με βίασαν, θα της απαντήσεις πως κάτι λάθος έκανε, αφού τόσο εσύ , όσο και οι γνωστοί σου, δεν έχουν πάθει τίποτε στην Πατησίων...Τι να πω τώρα, φαντάζομαι ως δικηγόρος, θα ξέρεις καλύτερα από επιχειρήματα τέτοιου τύπου, εγώ μηχανικός είμαι, τι να ξέρω; Άσε που συχνάζω και στα Εξάρχεια και κάνω και παρέα με περίεργους τύπους...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή, φαντάζομαι, αν έρθει μια κοπέλα και σου πει, περνούσα από την Πατησίων και με βίασαν, θα της απαντήσεις πως κάτι λάθος έκανε, αφού τόσο εσύ , όσο και οι γνωστοί σου, δεν έχουν πάθει τίποτε στην Πατησίων...
Μη σου πω και μια σφαιρική άποψη για τις ξεκωλιάρες νέες που επιδιώκουν να τις βιάσουν για να το παίζουν μετά κακομοίρες ελπίζοντας να τις δείξει τα κανάλια;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν.ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ επιχείρημα!!
Κι εγώ και οι φίλοι μου έχουμε κάνει άπειρες πτήσεις με αεροπλάνο αλλά ούτε μια έκρηξη, ούτε μια αεροπειρατεία, ούτε μια βλάβη ρε παιδί μου...
Δεν έχουμε κατέβει από τον Άρη ξέρες Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι όλοι αυτοί οι μ@λάκες που παίρνουν αεροπλάνα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι είναι ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν γίνονται τόσες πτήσεις τη μέρα...
Καλά να πάθουν όλα τα θύματα αεροπορικών τραγωδιών (και τα μελλοντικά ) μιας και ο Μάνος δεν έχει κατέβει από τον Άρη -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σφαιρική δε λες τίποτα. Σφαιρικότατη. Καθόλου μονοδιάστατη αλλά προσεγγίζει το θέμα από όλες τις απόψεις (σφαιρική δη).
ki εσύ άνθρωπέ μου, τι περίμενες? και καλά δεν ήξερες, δε ρώταγες??? και να πω ότι είσαι νέος στο φόρουμ, κάτι πάει κι έρχεται αλλά με 1000+ δημοσιεύσεις είσαι ...αδικαιολόγητος
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...
Καλά.
Ίσως αργότερα, που δεν θα είσαι πεπεισμένος ότι 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας'.Σχολίασα απλώς τη βεβαιότητα ορισμένων (και τη δική σου) για ορισμένα θέματα. Αυτό τι σημαίνει; Όποιος σχολιάζει αυτά που γράφεις/γράφουν 'είναι πεπεισμένος ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας'; Πιπίλα έχει γίνει κι αυτό...
Για ποιά θέματα, φίλε; Η μόνη βεβαιότητα που έχω εγώ είναι ότι αυτού του τύπου οι 'διαμαρτυρίες' δεν προσφέρουν τίποτα. Έχεις άλλη άποψη;
Έγινε τπτ περισσότερο από τις καταστροφές που είδαμε; Αν ναι και το γνωρίζεις πες το, εκτός και όσοι πήραν μέρος το έκαναν μόνον για την πάρτη τους. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είδε απλά και μόνον τις καταστροφές.
Και, επί τέλους, όποιος δεν θέλει να έχει συνάρτηση ο λόγος του, μην απαιτεί σεβασμό. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
[...]Εσύ σταμάτα να το παίζεις παντογνώστης επιτέλους! Αμάν πια ! Όλα τα ξέρεις και για όλα έχεις άποψη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν.Μάνο με όλο το σεβασμό, αυτό δε το δέχομαι!
Με τίποτα! Για την ακρίβεια είναι εντελώς εκτός θέματος αυτή η άποψη. Εδώ δε μιλάμε για επεισόδια που όντως γίνονται σχεδόν καθημερινά στα Εξάρχεια. Δε μιλάμε για αντι-εξουσιαστές, ομάδες αναρχικών και αυτόνομων, που επιτέθηκαν σε 2 αστυνομικούς. Όχι, δε μιλάμε για τίποτα απ όλα αυτά!Εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά, 15χρονα, που -ποιός ξέρει γιατί;- αντάλλασαν βρισιές με τους μπάτσους. Δηλαδή τι ισχύει εδώ; Οτι το παιδάκι σκοτώθηκε επειδή ήταν στα Εξάρχεια; Αν ήταν σε κάποιο άλλο σημείο της Αθήνας δε θα το πυροβολούσε; Φταίει το 'κλίμα' των Εξαρχείων;; Κι αν όντως φταίει, αυτό αποτελεί δικαιολογία για τη συμπεριφορά-αντιμετώπιση μιας επίλεκτης ομάδας της ελ.ας;;
Όσοι έχουμε βρεθεί κοντά σε ειδικούς φρουρούς, ξέρουμε τους τρόπους τους και την υπερωψία τους..Εμένα με κατέβασαν απ το αμάξι με αυτόματα και μου λέγανε να σκάσω, 2 χλμ απ το σπίτι μου...
Το συγκεκριμένο συμβάν έχει να κάνει κατά την γνώμη μου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση των αστυνομικών καθηκόντων από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω και αδυνατώ να χαρακτηρίσω. Τίποτε παραπάνω. Αυτά τα περί κλίματος και ότι σίγουρα θα γινόταν το κακό είναι κατ εμέ μια 'καραμέλα' που χρησιμοποιεί η ελ.ας για να γενικοποιήσει το θέμα.
Κρίμα για το παιδί, συλληπητήρια στους γονείς του και τους δικούς του ανθρώπους
κρίμα και στην αντίδραση κάποιων, που βρήκαν ευκαιρία να τα σπάσουν και να κάνουν τη μισή Ελλάδα πεδίο μαχών. Όση οργή κι αν ξεχειλίζει από μέσα μας, δε φταίνε σε τίποτα κάποιοι άλλοι...
Τελικά θέλουμε ΠΟΛΥ δρόμο για να γίνουμε ένα οργανωμένο και δημοκρατικό κράτος...
-
[...]Και, επί τέλους, όποιος δεν θέλει να έχει συνάρτηση ο λόγος του, μην απαιτεί σεβασμό.Σωπαίνω λοιπόν.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν.ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ επιχείρημα!!
Κι εγώ και οι φίλοι μου έχουμε κάνει άπειρες πτήσεις με αεροπλάνο αλλά ούτε μια έκρηξη, ούτε μια αεροπειρατεία, ούτε μια βλάβη ρε παιδί μου...
Δεν έχουμε κατέβει από τον Άρη ξέρες Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι όλοι αυτοί οι μ@λάκες που παίρνουν αεροπλάνα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι είναι ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν γίνονται τόσες πτήσεις τη μέρα...
Καλά να πάθουν όλα τα θύματα αεροπορικών τραγωδιών (και τα μελλοντικά ) μιας και ο Μάνος δεν έχει κατέβει από τον ΆρηΜετά από τόσα πανίσχυρα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί, όπως πχ ότι οι παίδες με τις κουκούλες κάνουν αγώνα σπάζοντας ό,τι τους καπνίσει, μάλλον καλύτερο μου φαίνεται το δικό μου.
Γιατί το να περιγράφει κάποιος μια ζοφερή κατάσταση κρατικής τρομοκρατίας εκεί που αυτή δεν γίνεται αντιληπτή τόσες φορές που επισκέφθηκαν τόσοι άνθρωποι την ίδια περιοχή, μάλλον είναι παπαριά.
Λίγο χάλια βρίσκω την παρομοίωσή σου με τα αεροπλάνα: ατύχημα μπορεί να συμβεί πάντα, αλλά αυτό είναι ΠΟΛΥ πιθανότατο άμα βλέπεις τα αεροπλάνα με σκουριές και ρωγμές και κανέναν να μην ασχολείται με τη συντήρησή τους.Βέβαια είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να φανταστεί έστω κάποιος ότι όταν μπλέκονται σε μια περιοχή βανδαλισμοί, επιθέσεις, ένοπλοι αντιμέτωποι εκατέρωθεν, θα χυθεί και αίμα. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
... Φταίει το 'κλίμα' των Εξαρχείων;; Κι αν όντως φταίει, αυτό αποτελεί δικαιολογία για τη συμπεριφορά-αντιμετώπιση μιας επίλεκτης ομάδας της ελ.ας;;...Θύμιο, γι' αυτό το 'επίλεκτη' μην παίρνεις κι όρκο. Ούτε καν 'ομάδα', 2 Έλληνες μπάτσοι ητανε, ο ένας απόλυτα ηλίθιος κι ο άλλος κότα.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ο κόσμος δεν έχει κατέβει από τον Άρη ξέρεις, γνωρίζει αρκετά πράγματα. Οι σημερινές κλαίουσες ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι ήταν ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ να υπάρξει θάνατος, όταν ορισμένες ομάδες έσπαγαν αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, περιουσίες ή έστελναν στο νοσοκομείο 'μπάτσους' που περιπολούσαν. Αλλά υπερασπίζονταν, έμμεσα ή και άμεσα, αυτές τις συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, ναι, ήταν 'προμελετημένο' το έγκλημα, όπως κάποιοι ανέφεραν.Μάνο με όλο το σεβασμό, αυτό δε το δέχομαι!
Με τίποτα! Για την ακρίβεια είναι εντελώς εκτός θέματος αυτή η άποψη. Εδώ δε μιλάμε για επεισόδια που όντως γίνονται σχεδόν καθημερινά στα Εξάρχεια. Δε μιλάμε για αντι-εξουσιαστές, ομάδες αναρχικών και αυτόνομων, που επιτέθηκαν σε 2 αστυνομικούς. Όχι, δε μιλάμε για τίποτα απ όλα αυτά!Εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά, 15χρονα, που -ποιός ξέρει γιατί;- αντάλλασαν βρισιές με τους μπάτσους. Δηλαδή τι ισχύει εδώ; Οτι το παιδάκι σκοτώθηκε επειδή ήταν στα Εξάρχεια; Αν ήταν σε κάποιο άλλο σημείο της Αθήνας δε θα το πυροβολούσε; Φταίει το 'κλίμα' των Εξαρχείων;; Κι αν όντως φταίει, αυτό αποτελεί δικαιολογία για τη συμπεριφορά-αντιμετώπιση μιας επίλεκτης ομάδας της ελ.ας;;
Όσοι έχουμε βρεθεί κοντά σε ειδικούς φρουρούς, ξέρουμε τους τρόπους τους και την υπερωψία τους..Εμένα με κατέβασαν απ το αμάξι με αυτόματα και μου λέγανε να σκάσω, 2 χλμ απ το σπίτι μου...
Το συγκεκριμένο συμβάν έχει να κάνει κατά την γνώμη μου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση των αστυνομικών καθηκόντων από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω και αδυνατώ να χαρακτηρίσω. Τίποτε παραπάνω. Αυτά τα περί κλίματος και ότι σίγουρα θα γινόταν το κακό είναι κατ εμέ μια 'καραμέλα' που χρησιμοποιεί η ελ.ας για να γενικοποιήσει το θέμα.
Κρίμα για το παιδί, συλληπητήρια στους γονείς του και τους δικούς του ανθρώπους
κρίμα και στην αντίδραση κάποιων, που βρήκαν ευκαιρία να τα σπάσουν και να κάνουν τη μισή Ελλάδα πεδίο μαχών. Όση οργή κι αν ξεχειλίζει από μέσα μας, δε φταίνε σε τίποτα κάποιοι άλλοι...
Τελικά θέλουμε ΠΟΛΥ δρόμο για να γίνουμε ένα οργανωμένο και δημοκρατικό κράτος...
Καταρχήν ευχαριστώ για το ύφος. Είναι πολύ καλύτερα να διαβάζεις τέτοια μηνύματα από χαζομαρούλες και προκλήσεις κενές νοήματος με πολλή ειρωνεία.
Συμφωνώ μεν, αλλά θα έπρεπε να σκεφτεί κάποιος ότι στην αστυνομία υπάρχουν άτομα που δεν θα έπρεπε (Κάλαχαν χαρακτήρισα πιο πάνω τον δολοφόνο που πυροβόλησε). Η συγκεκριμένη δολοφονία θα μπορούσε πχ να έχει συμβεί στην περίπτωση του αστυνομικού-φρουρού τράπεζας (?) που του την έπεσαν καδρονοφόροι σε κάποια επεισόδια πριν κάποιους μήνες κι εκείνος πυροβόλησε στον αέρα για να σωθεί. Ή στην περίπτωση εκείνων των αστυνομικών που τους έκαναν τόπι στο ξύλο και τους έστειλαν στο νοσοκομείο κλέβοντας μάλιστα το όπλο τους. Τώρα όμως κλάψα και εκμετάλλευση από εκείνους που τότε σφύραγαν και κρυφογέλαγαν. -
... Φταίει το 'κλίμα' των Εξαρχείων;; Κι αν όντως φταίει, αυτό αποτελεί δικαιολογία για τη συμπεριφορά-αντιμετώπιση μιας επίλεκτης ομάδας της ελ.ας;;...
Θύμιο, γι' αυτό το 'επίλεκτη' μην παίρνεις κι όρκο. Ούτε καν 'ομάδα', 2 Έλληνες μπάτσοι ητανε, ο ένας απόλυτα ηλίθιος κι ο άλλος κότα.
ΟΚ έχεις δίκιο σ αυτό..ας μη γενικεύουμε γιατί πυροδοτούμε καταστάσεις απ το τίποτα...το σχόλιό μου αφορούσε στο γεγονός οτι περιμένεις από 2 μπάτσους που ανήκουν σε ένα ειδικό σώμα (για να μη χρησιμοποιήσω το 'επίλεκτο' ) έπρεπε να δείξουν απόλυτη αυτοσυγκράτηση...και το πρόβλημα των Εξαρχείων επ ουδενί αποτελεί ελαφρυντικό γι αυτούς
-
Μάνο σαφώς και θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλού, σε αμέτρητες περιπτώσεις..
Το βασικότερο ωστόσο είναι οτι, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν απ τα τηλεδικαστήρια (άλλοι αυτοί..αιμοδιψείς,δράκουλες), στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καν συμπλοκή! Παρά μόνον φραστικό επεισόδιο! Είναι ανήκουστο! Σα να ανέβει ο ματατζής στην εξέδρα που τον βρίζει και να λιώσαει κάποιον στο ξύλο..Ήμαρτον δηλαδή, όπλο κρατάς γμτ...Έχουμε γεμίσει Κάλαχαν όπως πολύ σωστά τον χαρακτήρισες..
Το κακό ξεκινά κατά τη γνώμη μου πάντοτε, απ την δομή της ελ.ας. Κοινό μυστικό είναι πως όσοι κάποτε δεν μπορούσανβ να κάνουν τίποτα άλλο μπήκαν στην αστυνομία...και διαμόρφωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους ένα ήδη διαστρεβλωμένο σκεπτικό. Κατάχρηση εξουσίας γίνεται και όλοι το γνωρίζουμε. Δε χρειάζόταν αυτό για να το διαπιστώσουμε
-
Για ποιά θέματα, φίλε; Η μόνη βεβαιότητα που έχω εγώ είναι ότι αυτού του τύπου οι 'διαμαρτυρίες' δεν προσφέρουν τίποτα. Έχεις άλλη άποψη;
Έγινε τπτ περισσότερο από τις καταστροφές που είδαμε; Αν ναι και το γνωρίζεις πες το, εκτός και όσοι πήραν μέρος το έκαναν μόνον για την πάρτη τους. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είδε απλά και μόνον τις καταστροφές.Σίγουρα οι υλικές καταστροφές (που τελικά τις πληρώνει ο λαουτζίκος) δεν προσφέρουν τίποτα. Όμως οι κοινωνικές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις οχι μόνο προσφέρουν αλλά εχουν και αποτέλεσμα. Θυμηθείτε το άρθρο 16 που τελικά δεν πέρασε (ή αναβλήθηκε). Δηλαδή, οι κοινωνική εξέγερση των φοιτητών και του απλού κόσμου κατά της Χούντας, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα ??
Το κακό είναι οτι οι Έλληνες ξεχνάμε εύκολα !!!!
Και κάτι ακόμη
Μια σκέψη (θα ήθελα να ακούσω απόψεις) σχετικά με τους γνωστούς - αγνώστους:
Σκεφτείτε ότι αν δεν υπήρχαν οι λεγόμενοι γνωστοί - άγνωστοι ο κόσμος θα πήγαινε στις πορείες γιατί απλά δεν θα φοβόταν τα επεισόδια που κάποιες (ή όλες) τις φορές προκαλούν αυτοί. Άρα οι κινητοποιήσεις θα ήταν μαζικότερες και η πίεση προς την εκάστοτε εξουσία μεγαλύτερη. Το γεγονός οτι οι γνωστοί - άγνωστοι συντηρούνται απο όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980 (κυρίως) , με κάνει να υποπτεύομαι πως ίσως αυτοί τελικά είναι ένα 'εργαλείο' των κυβερνήσεων για να αποτρέπουν τον κόσμο να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις και να διαμαρτύρεται.
Πάντως, την άποψη αυτή την ακούω από πολλούς σκεπτόμενους ανθρώπους - ακόμη και από τον χώρο των ψηφοφόρων της ευρύτερης αριστεράς...
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου