-
Το παλληκάρι ήταν γνωστός του γιού μου. Από καλή οικογένεια. Πήγανε σε cafe με τους φίλους του. Δεν προκαλούσαν. Και δεν ήταν με κουκουλοφόρους!:( Πάει το παιδάκι.
Ο γιός μου ζήτησε να συμμετέχει στην διαδήλωση. Δεν τον άφησα. Εγώ δεν είχα ρωτήσει τους γονείς μου στα 17 μου. Πήγαινα γιατί έτσι ήθελα!
Στενοχωρήθηκα. Κυρίως γιατί αλλάξαμε σαν άνθρωποι. Φοβόμαστε και την σκιά μας. Και αφήσαμε μερικούς να γίνουν η δικαιολογία για την απραξία μας.
Δεν φταίει ο αστυνομικός. Σε αυτό το σύστημα μεγάλωσε. Αυτά έμαθε. Αυτά κάνει. Όπως άλλοι σκοτώνονται για μια κωλοομάδα.
Κουράγιο στους γονείς του παιδιού. Χάσανε το βλαστάρι τους. Κι αυτό δεν πρόλαβε καν να καταλάβει την ζωή.
Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε. Και για Τράπεζες και για επιχειρήσεις και για τα πάντα.
Ντρέπομαι που κατάντησα έτσι. Παλιά θα έβγαινα με ένα λοστάρι και θα σάπιζα στο ξύλο όσους προλάβαινα. Κουκουλοφόρους και όποιον άλλο. Τώρα κάθομαι στο πληκτρολόγιο μου και.......
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
...Αντε βγαλτε ακρη τελικα για το τι θελουμε και τι νομιζουμε οτι θελουμεΜε δυο λόγια, δεν μπορείς να αφήνεις, να ξανααφήνεις και να ξαναμανααφήνεις κ μετά να βγάζεις το όπλο και να ρίχνεις ψυχρά για να σκοτώσεις.
Χρειάζεται σχέδιο που αυτό το κράτος (πολίτες και πολιτικοί) αδυνατεί να εφαρμόσει γιατί, απλά, είναι ανίκανο να καταστρώσει.
Αντί να σχεδιάσει το αποτέλεσμα, αντιδρά σπασμωδικά βάσει των γεγονότων. Γελοίο; -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο τηλεοπτικό debate ο Αλαβάνος είχε υπερασπιστεί τους κουκουλοφόρους όταν ο Καραμανλής τους αποκάλεσε ταραξίες. Μην με βάζετε να το ψάχνω, είναι κάτι που είδαμε όλοι.Απλά να σου υπενθυμήσω πως ο Καραμανλής αποκάλεσε ταραξίες όχι τους κουκουλοφόρους (αυτοί είναι άσχετοι με κάθε ιδεολογία, χώνονται σε κάθε μπάχαλο, είναι και εγκάθετοι) αλλά τις χιλιάδες φοιτητών που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας τα αυτονόητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κουράγιο στους γονείς του παιδιού. Χάσανε το βλαστάρι τους. Κι αυτό δεν πρόλαβε καν να καταλάβει την ζωή.Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε. Και για Τράπεζες και για επιχειρήσεις και για τα πάντα.
Ντρέπομαι που κατάντησα έτσι. Παλιά θα έβγαινα με ένα λοστάρι και θα σάπιζα στο ξύλο όσους προλάβαινα. Κουκουλοφόρους και όποιον άλλο. Τώρα κάθομαι στο πληκτρολόγιο μου και.......
Παλιά Νίκο θα έβγαινε η γειτονιά στο δρόμο αν κάποιος πείραζε την περιουσία σου ή τα παιδιά σου. Τώρα κοιτάνε από τις γρίλλιες κρυφογελώντας που το δικό τους αμάξι έχει μικτή χωρίς απαλλαγή ή που η επιχείρησή τους έχει ασφάλεια πυρός και αλεξίσφαιρα τζάμια ή που το παιδί τους πάει στο ιδιωτικό με τις ψηλές μάντρες και χωρίς πρόσβαση στους 'εξωσχολικούς'.
-
Και τώρα θα βγει, στο χωριό μου.
-
Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό περιγράφονται καθαρά και κατανοητά στο άρθρο του Κούλογλου!
Σήμερα αυτό αύριο χειρότερα λέω εγώ έτσι όπως πάμε... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και τώρα θα βγει, στο χωριό μου.Α, είστε οπισθοδρομικοί εσείς.
-
Όλα τα προβλήμματα έχουν και κάποιο ιστορικό. Αρα είτε πρόκειται για μαθητές, είτε για αστυνομικούς είτε για δικαστές, είτε για ιατρούς, είτε για πολιτικούς (για τους κακούς εννοώ πάντα του κάθε τομέα) φταίει η παιδεία τους η οποία ξεκινά απο το σπίτι και μόνο εκεί! Τι να σου κάνει ο δάσκαλος όταν στη πραγματικότητα δε γουστάρει να εκπαιδεύει, ο πολιτικός που δε γουστάρει να κυβερνίσει, ο δικηγόρος που μέσα απο τα νομίμος ψέματα που φέρει ως επιχειρήματα στο δικαστήριο συνηθίζει να ζει με αυτά, ο ιατρός που έγινε κατα λάθος ιατρός επειδή του το είπε η μαμά του/της και έτυχε να είναι και καλος μαθητής, αλλα... συχένεται το αίμα και της ακαθαρσίες, βαριέται να ξενυχτά με υπομμονή, ο κάθε αστυνομικός που ο εκπαιδευτής του είναι πιθανώς ο ίδιος ανεκπαίδευτος και γενικά όλοι αυτοί που προέκυψαν να κάνουν κάποια επαγγέλματα που ποτέ δεν αγάπησαν, ή, τέθηκαν σε διάφορες θέσεις με 'βύσματα'; Αλλά και αυτή η φάρα των 'δημοσιογράφων' που είναι κριτές των πάντων που οι περισσότεροι απο αυτούς με το ζόρι τελείωσαν το λύκειο, έχοντας αντικαταστίσει τους δικαστές, που απο τη μία δείχνουν κακομοιρία και φτώχια, αλλά απο την άλλη διαφημίζουν τη γεμάτη κρεπάλη ζωή που κάνουν οι δήθεν επώνυμοι... που έγιναν επώνυμοι επειδή πετούν τα βυζιά έξω, ή, κάνουν τη γλάστρα σε κανένα σίριαλ, το μόνο που καταφέρνουν, ίσως και σκόπιμα είναι να αποδιοργανώνουν τη κρίση του κόσμου. Εδώ ένα Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς προσπαθούμε να περάσουμε ως θεσμό και τα 5-6 απο τα 10 final μοντέλα είναι απο τον ίδιο όμιλο με τα ίδια μηχανικά μέρη, υπερυψωμένο, ή χαμηλωμένο. Νομίζω πως ο ένας δουλεύει τον άλλο σε αυτή τη χώρα και όχι μόνο, αλλά και τους εαυτούς μας. Το παιδί αυτό είναι θύμα αποκλειστικά του τρόπου που μεγάλωνε απο το σπίτι του και δεν είναι ό μόνος ως τώρα... Γονείς κάντε κάτι ώστε τα παιδιά να έχουν θέληση και νόημα να εργαστούν και να ανακαλύψουν τη ζωή. Αν υπήρχε αυτό ούτε τους ντα'ιδες σε μεγαλίστηκες διαδηλώσεις θα έκαναν, όυτε 3 μπουκάλια ουίσκι θα κατανάλωναν τη μέρα για να νιώσουν καλά, ούτε πρέζα θα έκαναν, ούτε θα τσακωνώντουσαν άν είναι ολυμπιακοί-παναθηνα'ικοι, και τη μάρκα μπλούζα φοράνε ή παντελόνι.
-
Έτσι, πως;
η περιγραφη στο προπροηγουμενο ποστ δεν σε καλυψε; εσυ τι καταλαβες οτι πρεπει και κυριως τι δεν πρεπει να κανεις; καταλαβες κατι απο τα παρακατω ή που να εχει οποιαδηποτε γενικα σχεση με τα παρακατω σε οποιοδηποτε σημειο:
Μήπως να βγω μαζί με άλλους να σπάσουμε κρυμένοι κανα αυτοκίνητο και καμιά βιτρίνα δήθεν διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία, για να σου γίνουμε αρεστοί;
Μήπως και να τσαμπουκαλευτούμε (όταν είμαστε καμιά δεκαριά τουλάχιστον) με δυο - τρεις που μας κοίταξαν στραβά κι αν είναι περισσότεροι από εμάς να τρέξουμε να κρυφτούμε;
Ξύπνα, βολέψου και τα ξαναλέμε.;;
-
skye, μιλάς σε κάποιον σε πληθυντικό ευγενείας τώρα;
μιλαω σε σενα, στον 88888, στον μανοσκ, στον dimitrio κ σε οσους αλλους εγραψαν σχετικα με οσα αναφερω. κ δεν εχει καμια σημασια ποιοι ειστε κ ποιους αναφερω ωστε να εχει σημασια να κατονομαστουν, δεν με ενδιαφερει να μπω σε προσωπικη αντιπαραθεση. σημασια εχει οτι υπαρχουν ατομα που σκεφτονται ετσι.......
Έτσι, πως;
Μήπως να βγω μαζί με άλλους να σπάσουμε κρυμένοι κανα αυτοκίνητο και καμιά βιτρίνα δήθεν διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία, για να σου γίνουμε αρεστοί;
Μήπως και να τσαμπουκαλευτούμε (όταν είμαστε καμιά δεκαριά τουλάχιστον) με δυο - τρεις που μας κοίταξαν στραβά κι αν είναι περισσότεροι από εμάς να τρέξουμε να κρυφτούμε;
Ξύπνα, βολέψου και τα ξαναλέμε.o ενας βολεμενος..βγηκε να υπερασπιστει τον αλλο βολεμενο....και να την πει σε μας, που ειμαστε βολεμενοι και δεν βγαινουμε σε πορειες....ευγε Skye μου...για χαβαλε και καλαμπουρι εισαι Νο1 ,οταν σοβαρευει η συζήτηση ομως κανε λιγο περα..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παλιά Νίκο θα έβγαινε η γειτονιά στο δρόμο αν κάποιος πείραζε την περιουσία σου ή τα παιδιά σου.
Η 'περιουσία' σου πειράζεται καθημερινά, αλλα δεν νομίζω πως βγαίνεις και πολύ στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς. Εκτός κι αν πείραγμα είναι μόνο το γκαζάκι του κουκουλοφόρου
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η περιγραφη στο προπροηγουμενο ποστ δεν σε καλυψε;Όχι, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη και σε κάθε περίπτωση όχι περιγραφή γεγονότων.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το παλληκάρι ήταν γνωστός του γιού μου. Από καλή οικογένεια. Πήγανε σε cafe με τους φίλους του. Δεν προκαλούσαν. Και δεν ήταν με κουκουλοφόρους!:( Πάει το παιδάκι.Ο γιός μου ζήτησε να συμμετέχει στην διαδήλωση. Δεν τον άφησα. Εγώ δεν είχα ρωτήσει τους γονείς μου στα 17 μου. Πήγαινα γιατί έτσι ήθελα!
Στενοχωρήθηκα. Κυρίως γιατί αλλάξαμε σαν άνθρωποι. Φοβόμαστε και την σκιά μας. Και αφήσαμε μερικούς να γίνουν η δικαιολογία για την απραξία μας.
Δεν φταίει ο αστυνομικός. Σε αυτό το σύστημα μεγάλωσε. Αυτά έμαθε. Αυτά κάνει. Όπως άλλοι σκοτώνονται για μια κωλοομάδα.
Κουράγιο στους γονείς του παιδιού. Χάσανε το βλαστάρι τους. Κι αυτό δεν πρόλαβε καν να καταλάβει την ζωή.
Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε. Και για Τράπεζες και για επιχειρήσεις και για τα πάντα.
φοβαμαι οτι η επομενη γενια, η δικη μου, ειναι ακομη χειροτερη...... και η κατρακυλα θα συνεχιζεται
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
o ενας βολεμενος..βγηκε να υπερασπιστει τον αλλο βολεμενο....και να την πει σε μας, που ειμαστε βολεμενοι και δεν βγαινουμε σε πορειες....ευγε Skye μου...για χαβαλε και καλαμπουρι εισαι Νο1 ,οταν σοβαρευει η συζήτηση ομως κανε λιγο περα..
το ποστ μου ειναι εδω:
ειχα πει οτι δεν θα ξαναγραψω για το θεμα αλλα....
ειστε αρρωστοι ρε αληθεια... βγαλατε και την.. πορεια του παιδιου αμα ζουσε (θα μεγαλωνε κ θα επαιρνε το κοσμηματοπωλειο κ θα εδινε 1200 ευρω μισθο στους υπαλληλους, αυτοι γινονται οι χειροτεροι κλπ)
ετσι ετσι καντε κριτικη στο νεκρο παιδακι.. κ στους γονεις του που το αφησαν να βγει σαββατο βραδυ... βγαλατε κ συμπερασματα για την οικογενεια του (επειδη παει σε ιδιωτικο ειναι προφανως... παρκαρισμενος εκει)
ντροπη σας κ τιποτ'αλλο.........
θελω να μου δειξεις σε ποιο σημειο αναφερω πορειες, ποσο μαλλον σε ποιο σημειο την ειπα σε οποιονδηποτε που δεν πηγε σε πορεια ή που ειναι βολεμενος...
@ηλια. απαντηση δεν πηρα. εσυ απ'ο,τι εγραψα στην εν λογω απαντηση καταλαβες κατι, οτιδηποτε, που να εχει σχεση με αυτα που εγραψες εσυ παρακατω;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@ηλια. απαντηση δεν πηρα. εσυ απ'ο,τι εγραψα στην εν λογω απαντηση καταλαβες κατι, οτιδηποτε, που να εχει σχεση με αυτα που εγραψες εσυ παρακατω;Απάντησα στο σημείο που το γύρισες στο συναισθηματικό: Για 'το νεκρό παιδάκι'.
Έτυχε να είναι έφηβος, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.
Οργίστηκα με τις συνεχείς αναφορές στην ηλικία του κ το μικρό όνομά του, λες κ των γνώριζαν όλοι από χτες.
Οργίστηκα από την καπήλευση του ονόματός του, της ηλικίας του και του πτώματός του.
Από την αμετροέπεια αυτού του μπάχαλου που αυτοαποκαλείται 'κοινωνία' και το αποτελούμε όλοι μας. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Παλιά Νίκο θα έβγαινε η γειτονιά στο δρόμο αν κάποιος πείραζε την περιουσία σου ή τα παιδιά σου.
Η 'περιουσία' σου πειράζεται καθημερινά, αλλα δεν νομίζω πως βγαίνεις και πολύ στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς. Εκτός κι αν πείραγμα είναι μόνο το γκαζάκι του κουκουλοφόρου
viewtopic.php?p=1385454#p1385454
-
...Αντε βγαλτε ακρη τελικα για το τι θελουμε και τι νομιζουμε οτι θελουμε
Με δυο λόγια, δεν μπορείς να αφήνεις, να ξανααφήνεις και να ξαναμανααφήνεις κ μετά να βγάζεις το όπλο και να ρίχνεις ψυχρά για να σκοτώσεις.
Χρειάζεται σχέδιο που αυτό το κράτος (πολίτες και πολιτικοί) αδυνατεί να εφαρμόσει γιατί, απλά, είναι ανίκανο να καταστρώσει.
Αντί να σχεδιάσει το αποτέλεσμα, αντιδρά σπασμωδικά βάσει των γεγονότων. Γελοίο;Nα κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου..
Ησουνα μπροστα στο σκηνικο? Η παιρνεις τις μαρτυριες του καθενα που ηταν εκει?
Εισαι τοσο σιγουρος οτι ετσι του την βαρεσε του αστυνομικου και τραβηξε στα καλα του καθουμενου το οπλο του ετσι για να σκοτωσει ενα πολιτη για την πλακα του?
Εγω δεν το νομιζω παντως -
Ούτε εγώ το πιστεύω ειδικά για κάποιον που έχει τιμηθεί επειδή συνέλαβε ένοπλο πέρσυ. Δεν είναι η περίπτωση του μέθυσου που είχε δημιουργήσει άλλα χ προβλήματα στην υπηρεσία του. Για να τράβηξε έτσι χύμα πιστόλι χωρίς προειδοποιητική βολή ή κάτι τέτοιο σκέφτομαι το ενδεχόμενο να είχε κάποιος πιτσιρικάς ψεύτικο όπλο μαζί του και να έκανε ότι τραβάει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.@kouk
οι γονείς χάσαν το βλαστάρι τους όπως πολύ σωστά επισημαίνεις όμως από την πλευρά μου δεν μπορώ να διαγράψω τις ευθύνες των γονιών αυτών. -
Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, όλο το 24ωρο χθες, Κυριακή, πυρπολήθηκαν συνολικά:
- Στην Αθήνα: 24 τράπεζες (άντε ας πω και γω μπράβο γιαυτό, να μην πιάνει έμετος και τον Χάρη), 35 καταστήματα, 22 ΙΧ αυτοκίνητα, 12 κατοικίες, 63 κάδοι απορριμμάτων, 7 στάσεις λεωφορείων και ένα γραφείο τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.
- Στην Πάτρα: μία τράπεζα, ένα περιπολικό, 4 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα αυτοκίνητο της νομαρχίας Αχαΐας, 14 κάδοι απορριμμάτων και το πάρκινγκ της αστυνομικής διεύθυνσης.
- Στη Θεσσαλονίκη: 9 τράπεζες, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, 7 ΙΧ αυτοκίνητα, 40 κάδοι απορριμμάτων, το κυλικείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ένα γραφείο τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, τρία εργοτάξια του μετρό, μία μοτοσικλέτα και ένα λυώμενο γραφείο ΚΕΠ.
- Στο Ηράκλειο: δύο τράπεζες και τέσσερις κάδοι απορριμμάτων.
- Στα Χανιά: ένα αυτοκίνητο της νομαρχίας και 8 κάδοι απορριμμάτων.
- Στην Καβάλα: ένα γραφείο της ΝΔ, ένας κάδος απορριμμάτων και το γραφείο εκδόσεως διαβατηρίων στο αστυνομικό μέγαρο, στη Χρυσούπολη ένα φυλάκιο συνοριοφυλάκων και στη Δράμα τρεις κάδοι απορριμμάτων.
- Στην Ελευσίνα: 16 κάδοι απορριμμάτων.
Newsroom ΔΟΛ
Μπράβο στα παιδιά. Έτσι, να δείξουμε την αντίσταση μας στο κράτος καταστολής καίγοντας εκτός από περιουσίες ΑΘΩΩΝ και υποδομές που χρειάζονται στον απλό πολίτη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ούτε εγώ το πιστεύω ειδικά για κάποιον που έχει τιμηθεί επειδή συνέλαβε ένοπλο πέρσυ. Δεν είναι η περίπτωση του μέθυσου που είχε δημιουργήσει άλλα χ προβλήματα στην υπηρεσία του. Για να τράβηξε έτσι χύμα πιστόλι χωρίς προειδοποιητική βολή ή κάτι τέτοιο σκέφτομαι το ενδεχόμενο να είχε κάποιος πιτσιρικάς ψεύτικο όπλο μαζί του και να έκανε ότι τραβάει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.Θα έλεγα πως δεν αποκλείει το ένα το άλλο... Καθόλου μάλιστα! King for a day, fool for a lifetime...
@kouk
οι γονείς χάσαν το βλαστάρι τους όπως πολύ σωστά επισημαίνεις όμως από την πλευρά μου δεν μπορώ να διαγράψω τις ευθύνες των γονιών αυτών.Ποιες ακριβώς είναι οι ευθύνες αυτών των γονιών , για να καταλάβω; Τι θα έπρεπε δηλαδή, να τον μαντρώσουν για να μην βγαίνει έξω μπας και πάθει τίποτε ή τον φάει κάνας αδέσποτος μπάτσος!
Ρε σεις, το αντιλαμβάνεστε πως στη θέση του μικρού, θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας; Τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε από δω και εμπρός, να σταματήσουμε τους καφέδες στα Εξάρχεια και να βγαίνουμε στα βόρεια προάστια για να είμαστε ασφαλείς; Ή καλύτερα να μην βγαίνουμε καθόλου, να καθόμαστε σπίτι να προσέχουμε τα ντουβάρια και το τουτούνι που θα είναι παρκαρισμένο αποκάτω (σε απόσταση βολής, μην τυχόν το πειράξει κάνα κωλ παίδι, να μπορέσουμε να το πυροβολήσουμε, να μην το ξανακάνει.... ).
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου