-
μολις το εμαθα
Αθήνα
Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (σημ. skye: σημερα) 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο ειδικός φρουρός πυροβόλισε όταν ομάδα περίπου 25 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα εναντίον περιπολικού.
Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Έχει δοθεί εντολή στον εισαγγελέα να προΐσταται των ερευνών για να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.
Newsroom ΔΟΛ
-
μολις το εμαθα
Αθήνα
Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (σημ. skye: σημερα) 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο ειδικός φρουρός πυροβόλισε όταν ομάδα περίπου 25 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα εναντίον περιπολικού.
Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Έχει δοθεί εντολή στον εισαγγελέα να προΐσταται των ερευνών για να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.
Newsroom ΔΟΛ
-
μολις το εμαθα
Αθήνα
Newsroom ΔΟΛ
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Συστήνεται συνεργείο στη Λάρισα, με αποκλειστική αρμοδιότητα το 'μπαλωμα' των δρόμων, ωστε να εκλείψουν οι λακκούβες και οι κίνδυνοι που υπάρχουν εξαιτίας τους....Κάτι είναι κι αυτό....!http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=1908919' target='_blank
συνήθης τακτική βλαχοδήμαρχων εν όψει εορτών. Παντού στην επαρχία γίνεται αυτό. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη Λάρισα , επειδή είναι μεγάλη πόλη και μπορεί να είναι κάτι μόνιμο.
Υ.Γ δεν άνοιξα το link
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μολις το εμαθαΑθήνα
Πανικοβλητος οπλοφορος........ενας εναντιον 25.........και καπου δυο μανες θα κλαινε η μια γι'' αυτον που'χασε τη ζωη του και η αλλη γι'αυτον που χαλασε η ζωη του.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μολις το εμαθαΑθήνα
Newsroom ΔΟΛ
Τραγικό και συνάμα εξοργιστικό το συμβάν.
Ξυπνάνε εικόνες απ' το '85 και την δολοφονία του εφήβου Μιχάλη Καλτεζά.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μολις το εμαθαΑθήνα
Newsroom ΔΟΛ
Εδώ και καιρό είχα την εξής απορία: Πώς και δεν έχουμε πιο συχνά θύματα όταν ομάδες ατόμων οπλισμένων με πέτρες, καδρόνια, κτλ επιτίθενται εναντίον μεμονωμένων οπλισμένων ατόμων; Επίσης, θέλω να μου πει κάποιος τι ακριβώς σκέφτονται τα άτομα που συμμετέχουν στις ομάδες αυτές όταν επιτίθενται εναντίον οπλισμένων αστυνομικών. Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι μπορεί να πυροβολήσουν;
-
κλάιν μάιν
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
μολις το εμαθα
Αθήνα
Newsroom ΔΟΛ
Τραγικό και συνάμα εξοργιστικό το συμβάν.
Ξυπνάνε εικόνες απ' το '85 και την δολοφονία του εφήβου Μιχάλη Καλτεζά.
Επειδή ξέρω μόνο όσα διάβασα στο συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Εσύ τι εννοείς 'εξοργιστικό';
Γενικότερα, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος πώς πρέπει να αντιδρά ένας αστυνομικός όταν μία ομάδα ατόμων οπλισμένων με πέτρες, ξύλα, κτλ επιτίθεται εναντίον του και τον εγκλωβίζει (δε λέω ότι έγινε έτσι γιατί δεν ξέρω).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γενικότερα, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος πώς πρέπει να αντιδρά ένας αστυνομικός όταν μία ομάδα ατόμων οπλισμένων με πέτρες, ξύλα, κτλ επιτίθεται εναντίον του και τον εγκλωβίζει (δε λέω ότι έγινε έτσι γιατί δεν ξέρω).
Είναι εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, έτσι δεν είναι?
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.
Και άντε και εγκλωβίστηκαν...δε μπορούσαν να ρίξουν στον αέρα? πλαστικές δεν έχουν? στην ανάγκη ας πατήσουν το γκάζι και ας πάρουν κανένα παραμάζωμα να πάει με κανένα κάταγμα στο νοσοκομείο.
Εδώ βάρεσαν στο ψαχνό και μιλάμε για 16 χρονών παιδί!
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο? -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.
Και άντε και εγκλωβίστηκαν...δε μπορούσαν να ρίξουν στον αέρα? πλαστικές δεν έχουν? στην ανάγκη ας πατήσουν το γκάζι και ας πάρουν κανένα παραμάζωμα να πάει με κανένα κάταγμα στο νοσοκομείο.
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?+1
-
Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί στους οποίους επιτέθηκε ομάδα ατόμων που έχουν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Το είναι εκπαιδευμένοι δεν μου λέει και πολλά, γιατί σε ακραίο κίνδυνο βγαίνουν άλλα ένστικτα μπροστά όπως αυτό της αυτοσυντήρησης, το οποίο φαίνεται ότι δικαιολογούμε σε όλους εκτός από τους ένστολους.
Δεν δικαιολογώ κανένα, απλά δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.
Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.ΑΝ (το τονίζω αυτό) τα πράγματα έγιναν όπως αναφέρονται στο άρθρο, τα περί εκπαίδευσης μου φαίνονται λίγο ουτοπικά όταν 20-30 άτομα περικυκλώνουν ένα περιπολικό με άγριες διαθέσεις. Ειλικρινά δεν ξέρω πως οποιοσδήποτε θα αντιδρούσε.
ΑΝ (και πάλι το τονίζω) ήταν περικυκλωμένοι οι δύο αστυνομικοί μέσα στο περιπολικό, μπορεί ο πυροβολισμός στον αέρα να μην ήταν τόσο απλή υπόθεση. Επίσης, δε νομίζω ότι κυκλοφορούν όλοι οι αστυνομικοί με 2-3 γεμιστήρες κανονικές σφαίρες και 2-3 με πλαστικές πάνω τους. Οι πλαστικές σφαίρες χρησιμοποιούνται από οργανωμένες ομάδες αστυνομικών για διάλυση πλήθους. Δε νομίζω ότι τα πληρώματα των περιπολικών που εκτελούν απλή περιπολία είναι εφοδιασμένα με τέτοιες. Αν είναι, θα είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Αν πάλι, πάταγαν γκάζι και άφηναν ανάπηρους 2-3 είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εδώ θα ήμασταν πάλι και θα λέγαμε τα ίδια.
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?Είναι τραγικό που ένα 16χρονο παιδί σκοτώθηκε αλλά παίρνεις όρκο ότι εκείνη τη στιγμή μπορούσαν οι αστυνομικοί να καταλάβουν την ηλικία του (αν δεν φορούσε κουκούλα, κράνος, κτλ).
Ρε πούστη μου, μπορεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω; >Επίσης, θέλω να μου πει κάποιος τι ακριβώς σκέφτονται τα άτομα που συμμετέχουν στις ομάδες αυτές όταν επιτίθενται εναντίον οπλισμένων αστυνομικών. Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι μπορεί να πυροβολήσουν;
Πρέπει να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας την περίπτωση όπου νεαροί κουκουλοφόροι/ταραξίες (όπως θέλετε πέστε τους) συγκρούονται με ομάδες των ΜΑΤ εξοπλισμένες/προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από την περίπτωση όπου μεμονωμένοι αστυνομικοί γίνονται αποδέκτες μιας αντίστοιχης επίθεσης. Τα μέσα που διαθέτουν οι τελευταίοι είναι περιορισμένα (ούτε αριθμητική δύναμη έχουν, ούτε δακρυγόνα, ούτε ασπίδες, κτλ).
Μια λύση για να αποφευχθούν τέτοια γεγονότα από πλευράς αστυνομίας θα ήταν να μην εκτελούν περιπολίες μεμονωμένοι αστυνομικοί αλλά μόνο διμοιρίες των ΜΑΤ. Δε μου φαίνεται όμως και πολύ λογική λύση. -
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του', η να τραβα το ζορι με κανα περιπολικο ελληνικης η αλλης αστυνομιας , ιδιοτυπος τροπος αυτοκτονιας δεν βρισκετε?
Φυσικα και η δικαιολογια του 'ειδικου' φρουρου, περι εξοστρακισμου σφαιρας μπαζει νερα απο παντου.'Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?'
Απαντηση. Ναι αν τα τα εκανε ολα μαζεμενα.!
Και μη χειροτερα.
-
http://www.zougla.gr/news.php?id=15945' target='_blank
...
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί: 'Είδαμε μια ομάδα νεαρών να μας πλησιάζει με καδρόνια και μολότοφ, ενώ εμείς είμασταν στο περιπολικό. Στην αρχή ρίξαμε μια χειροβομβίδα κρότου- λάμψης για εκφοβισμό και στη συνέχεια πυροβολήσαμε δύο φορές στον αέρα. Καθώς οπισθοχωρούσαμε πυροβολήσαμε προς τον δρόμο μία φορά, αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε έναν από αυτούς'.Ωστόσο, τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η σφαίρα δεν εξοστρακίσθηκε και ότι ο νεαρός πυροβολήθηκε εν ψυχρώ.
... -
Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι όπως οπισθοχωρούσαν πυροβόλησαν και η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Αν το τελευταίο είναι παραμύθι που έβγαλαν από το μυαλό τους και μπορούσαν να ξεφύγουν (το τελευταίο άρθρο μου δίνει την εντύπωση ότι μπορούσαν), τότε μιλάμε για δολοφονία.
Φοβάμαι ότι μόνο από ευρήματα της σήμανσης μπορεί να αποδειχθεί το τι έγινε. Όπως δεν εμπιστεύομαι τη μαρτυρία του δεύτερου αστυνομικού, έτσι δεν εμπιστεύομαι την μαρτυρία και των υπολοίπων νεαρών που ήταν στην ομάδα με τον 16χρονο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.
Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.ΑΝ (το τονίζω αυτό) τα πράγματα έγιναν όπως αναφέρονται στο άρθρο, τα περί εκπαίδευσης μου φαίνονται λίγο ουτοπικά όταν 20-30 άτομα περικυκλώνουν ένα περιπολικό με άγριες διαθέσεις. Ειλικρινά δεν ξέρω πως οποιοσδήποτε θα αντιδρούσε. Δεν είναι ουτοπικά και θα σου πω γιατί :Διότι δεν είναι η πρώτη φορά και δε θα είναι η τελευταία. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που ο Ρώσος τους ζήτησε να πάει για κατούρημα και τους άφησε στον τόπο και όλοι θυμόμαστε ότι ο Πάσαρης τους πήρε τα όπλα μέσα από τα χέρια και τον χαμό που έγινε με τον Ματέι επίσης τον θυμόμαστε.Και είναι πολλά τα παραδείγματα.
Η εκπαίδευση θα φανεί σε ζόρικες καταστάσεις. Το να ρίχνουν δακρυγόνα στα γήπεδα και στους δρόμους, ε δε χρειάζεται και καμια ιδιαίτερη εκπαίδευση κι εγώ το κάνω. Η ελληνική αστυνομία έχει 'αποδείξει' πολλές φορές ότι πάσχει σε αυτόν τον τομέα (και να ήταν μόνο εκεί...)Εδώ βάρεσαν στο ψαχνό και μιλάμε για 16 χρονών παιδί!
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?Είναι τραγικό που ένα 16χρονο παιδί σκοτώθηκε αλλά παίρνεις όρκο ότι εκείνη τη στιγμή μπορούσαν οι αστυνομικοί να καταλάβουν την ηλικία του (αν δεν φορούσε κουκούλα, κράνος, κτλ). Δεν έχει σημασία η ηλικία. Ότι και να φορούσε πιτσιρικάς θα ήταν...16 ..26...36, δεν πάνε ηλικιωμένοι να πλακωθούν νυχτιάτικα στα Εξάρχεια. Ούτε και νομίζω ότι εάν ήξεραν την ηλικία του δε θα τον πυροβολούσαν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων λειτούργησαν υπό το καθεστώς πανικού. Στην καλύτερη....γιατί υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις...Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχω γνώμη, άλλωστε κι εγώ μόνο ότι έγραψε ο skye ξέρω. Θα ρίξω και ματιά στο indymedia αλλά ούτε και από κει θα βγει άκρη
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του', η να τραβα το ζορι με κανα περιπολικο ελληνικης η αλλης αστυνομιας , ιδιοτυπος τροπος αυτοκτονιας δεν βρισκετε?
Φυσικα και η δικαιολογια του 'ειδικου' φρουρου, περι εξοστρακισμου σφαιρας μπαζει νερα απο παντου.'Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?'
Απαντηση. Ναι αν τα τα εκανε ολα μαζεμενα.!
Και μη χειροτερα.
μήπως να έκανες κανένα quote καλύτερα? όχι ότι είναι ανάγκη βέβαια
-
Ομολόγισε ο μπάτσος ότι έριξε εν ψυχρώ.
Απ το flash.gr:
' Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς- όπως υποστηρίζουν- προηγήθηκε μόνο φραστική επίθεση ομάδας νεαρών προς το διερχόμενο περιπολικό'Ένα θα πώ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.
Το να κάψουν τη βουλή, είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουν. -
Έχει καμιά σχέση αυτό με τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη αυτό άραγε; Υπήρχε διάχυτη μια εχθρότητα απέναντι στην (έντονη) αστυνομική παρουσία.
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου