-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οποτε λοιπον μη μου συγκρινεις τις καμηλες με τα αυτοκινητα και αν εχεις καποιο πιο σοβαρο επιχειρημα, απλα πες αυτο..
ooook
Τι σχέση έχει η αγορά αυτοκινήτων της Ελλάδας με της Αγγλίας; Γενικά στην Ελλάδα δεν παίζει η τρελή απαξίωση του εξωτερικού. Επίσης έχω μια υποψία πως αν σου αγοράζαν το s3 αύριο για 5Κ ευρώ, πάλι θα έλεγες 'ελλάδα γτπ-δε σέβονται τον κόπο με τον οποίο μάζεψα τα χρήματα για να το πάρω καινούριο' μπλα μπλα μπλαη απαξιωση περα απο την οποια ζητηση ειναι και και κατι το τεχνητο και ελεγχομενο...
αν πηγαινα εγω αυριο να τους το πουλησω το δικο μου, θα μου ζητουσαν κανα 35αρι και θα το εσπρωχναν σιγουρα για κανα 40αρι ισως και περισσοτερο ριχνοντας του τα χλμ..
επισης αν με 15Κ ευρω επαιρνα 350Ζ με λιγα χλμ θα αντιμετωπιζα τελειως διαφορετικα την αγορα του μεταχειρισμενου, αλλα εδω εκτος απο το οτι σου ζητανε παρα πολλα για πολλων ετων μοντελα,δε ξερεις και τι παιρνεις αφου ελαχιστα εχουν βιβλιαρακια.αν δεν υπηρχε το τελωνειο τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα δε συμφωνεις???υπαρχει ομως, γιατι σε αυτη τη περιπτωση η χωρα μας ξεχασε να υπακουσει τις οδηγιες της ΕΕ(σε αντιθεση με πανεπιστημια,ιδιωτικοποιησεις...) ,αλλα και γιατι υπαρχει μεγαλη μπαζα και συμφεροντα...
νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι οι μαντραδες με τους 'φιλους' τελωνειακους, δεν πληρωνουν τα ιδια με σενα και μενα οταν φερνουν αυτοκινητα απο τη γερμανια...επικαλουμενοι ομως αυτο θα σου πουλησουν εσενα τη παλιατζουρα χρυσαφι...το προβλημα μου ειναι οτι το συστημα ειναι και σε αυτη τη περιπτωση αδικο και μεις πρεπει απλως να προσαρμοστουμε στην κατασταση...
οσο για μενα προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να μπορουσα να ξοδεψω ενα σαφως μικροτερο ποσο, αλλα με τις υπαρχουσε συνθηκες να αγοραζα τι???μεταχειρισμενο αγνωστου προελευσεως και να γλιτωνα μονο 10 χιλιαρικα....αφου μπορουσα λοιπον πηγα και πηρα καινουριο..
-
Καινούριο το S3 έχει 40.000 και θα στο παίρναν 35 για να το πουλήσουν 40 ...ίσως και παραπάνω; Τα εννοείς αυτά τα νούμερα ή έτσι τυχαία τα έγραψες;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καινούριο το S3 έχει 40.000 και θα στο παίρναν 35 για να το πουλήσουν 40 ...ίσως και παραπάνω; Τα εννοείς αυτά τα νούμερα ή έτσι τυχαία τα έγραψες;το πηρα 47 εχει και καποια εξτρα..(τα οποια δεν υπολογιζουν οι μαντρες οταν αγοραζουν,αλλα τα υπολογιζουν οταν πουλανε)
επισης καινουριο γυμνο-λευκο με το κλειδι στο χερι κανει 43 -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μεταχειρισμενο αγνωστου προελευσεως και να γλιτωνα μονο 10 χιλιαρικα....αφου μπορουσα λοιπον πηγα και πηρα καινουριο..ενώ το z των 9.000 λιρών θα ναι σα να βγήκε απ το εργοστάσιο, έτσι;
-
Φαντάζομαι έχεις υπόψη σου ότι βάσει νόμου ενώ η αξία του αυτοκινήτου (βασική τιμή) απαξιώνεται με ένα συγκεκριμένο ποσοστό κάθε χρόνο, η τιμή του εργοστασιακού (εννοείται) εξοπλισμού χάνει το μισό της αξίας του ή κάτι τέτοιο κάθε χρόνο. Εννοείται ότι κάτι βόδι κιτ και κάτι άλλα μη εργοστασιακά παρελκόμενα (xenon από την chinatown και navigation προσφορά με φριτέζα από το carrefur) μάλλον θα πρεπε να μειώνουν την τιμή παρά να την αυξάνουν.
Ξέρω ότι στην Ελλάδα αυτά είναι μικρά γράμματα. Βλέπω κάτι καγκουρεμένες 316 που τις πουλάνε 25.000 τη στιγμή που καινούρια θα κάνει 30.000. Γιατί υπάρχουν τόσο αφελή άτομα; -
καλα δε μπορω να ξερω,το μονο που χω ως στοιχειο ειναι η φραση του δημοσιογραφου 'με λιγα μιλια' απλα θελω να πιστευω οτι εκει δε θα γινονται οι παγαποντιες που γινονται εδω, οτι θα σου δωσουν βιβλιαρακι service και στο κατω κατω αν εξαπατηθεις θα μπορεις να βρεις το δικιο σου...
ισως τα χω ολα πολυ ουτοπικα στο μυαλο μου,αλλα και παλι ακομα και αν εχει προβληματα το αυτοκινητο που θα παρεις εκει θα χεις δωσει πολυ λιγα λεφτα,οποτε και να πας για επισκευες παλι κερδισμενος θα εισαι!
εδω και θα χεις δωσει τα κερατα σου και μπορει να τρεχεις μετα στα συνεργεια να δωσεις ακομα περισσοτερα..οταν ειχε παρει ενας φιλος μου μια μτχ slk 35Κ την ιδια στιγμη στη γερμανια το αντιστοιχο αυτοκινητο εκανε 16Κ.οι ζημιες που του εβγαλε ειναι της ταξης των 5Κ(ενταξει μπορει και να μην τις εβγαζε θα μου πεις).
οποτε φτασαμε στα 40 μεχρι στιγμης,οταν το καινουριο μοντελο και μαλιστα αμεταχειριστο κοστιζει 50κατι..
αν ηταν γερμανος ο φιλος και ειχε δωσει 16Κ χεστηκε να εδινε και αλλα 5,6...10Κ παλι κερδισμενος θα ταν..τωρα εχει δωσει μια περιουσια και το αυτοκινητο του και να θελει να το πουλησει δεν πιανει πλεον μια.. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φαντάζομαι έχεις υπόψη σου ότι βάσει νόμου ενώ η αξία του αυτοκινήτου (βασική τιμή) απαξιώνεται με ένα συγκεκριμένο ποσοστό κάθε χρόνο, η τιμή του εργοστασιακού (εννοείται) εξοπλισμού χάνει το μισό της αξίας του ή κάτι τέτοιο κάθε χρόνο. Εννοείται ότι κάτι βόδι κιτ και κάτι άλλα μη εργοστασιακά παρελκόμενα (xenon από την chinatown και navigation προσφορά με φριτέζα από το carrefur) μάλλον θα πρεπε να μειώνουν την τιμή παρά να την αυξάνουν.
Ξέρω ότι στην Ελλάδα αυτά είναι μικρά γράμματα. Βλέπω κάτι καγκουρεμένες 316 που τις πουλάνε 25.000 τη στιγμή που καινούρια θα κάνει 30.000. Γιατί υπάρχουν τόσο αφελή άτομα;ελα ντε???βαση νομου πολλα ισχυουν, αλλα οι ασφαλιστικες πχ που ξερω θυμουνται τα 'βαση νομου' οταν προκειται να σε αποζημιωσουν(οχι ομως οταν σε ασφαλιζουν) και αυτο που θα σου πω αν θες πιστεψε το(αλλα εχει συμβει!) κοιτανε περιοδικα να δουν ποσο παει μεταχειρισμενο ενα μοντελο, ετσι ωστε αν τους συμφερει να επικαλεστουν μικροτερη αξια!!!!!!!
επιστημονες και νομοταγεις δηλαδη.....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα δε μπορω να ξερω,το μονο που χω ως στοιχειο ειναι η φραση του δημοσιογραφου 'με λιγα μιλια' απλα θελω να πιστευω οτι εκει δε θα γινονται οι παγαποντιες που γινονται εδω, οτι θα σου δωσουν βιβλιαρακι service και στο κατω κατω αν εξαπατηθεις θα μπορεις να βρεις το δικιο σου...μη παίρνεις κι όρκο
-
Τι σχέση έχει το πασσατ ? . Καμία . Είναι μία κητγορία κάτω . Εχει τραβηγμένο σχήμα απο το απλό μοντέλο φορτωμένο με υπερβολές και μέτρια ποιότητα. Μόνο ο κινητήρας ξεχωρίζει.
-
το passat γιατι ειναι μια κατηγορια κατω??επειδη βασιζεται στο πατωμα του golf???ιδιους χωρους δεν εχουν???
σε ποιοτητα μπορει να χανει, αλλα δεν ειναι και για φτυσιμο ειδικα αν σε ενδιαφερει ο κινητηρας..
το cc παντως μου αρεσει πολυ -
Το εσωτερικο του saab κατα τη γνωμη μου ειναι αδιαφορο...ας μην αναφερω την ματαπωλητικη του μιας και μπορει να ειναι κατι που δν σε ενδιαφερει...Ψηφιζω Α4...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
'Ανώτερη ποιότητα από το S60 και εφάμιλλη του Α4.'Ουδέν σχόλιον....για αυτήν τη φράση...
Όσον αφορά τις υπόλοιπες συμφωνώ έχει και ξεχωριστή εμφάνιση αλλά και επιδόσεις,είναι και φρέσκο μοντέλο μόνο που είναι και θηρίο...Προφανώς δεν έχει μπει μέσα σε passat CC.
-
@meco
. Μπά μάλλον ισχύει το ανάποδο για εσένα . Το CC είναι το ίδιο με το απλό. Απλά ξεχηλωμένο με 2+2 και καλά θέσεις και χρώμιο στο καντράν. Καλούτσικα υλικά στο πάνω μέρος του ταμπλό , συντηριτική σχεδίαση και μετριότατα υλικά στο κάτω μέρος του ταμπλό. Κακή ορατότητα και άνευ λόγου μήκος.@sisVTS
. Το CC Δεν είναι Α4 όπως και να το δείς . Υστερεί στην κύλιση στα υλικά έως και στον θόρυβο απο τον κινητήρα. Συμφωνώ μαζί σου , και το έγραψα ποιο πάνω , αν 1ο στόχος είναι ο κινητήρας και το μπούγιο (δεν κρατιέμε sorry) τότε είναι μία απο τις επιλογές ειδικά το 1,8.
Βέβαια το Isignia που ανέφερα είναι Best Deal αυτή την στιγμή.
30.000 σε 4κίνητο σύνολο με 220 Hp. Εξαιρετικό σχεδιασμό εξωτερικά (ειδικά σε σύγριση με το CC Το οποίο απομηθοποίησα όταν το είδα απο κοντά και το οδήγησα) και πολύ ευχάριστο εσωτερικό. Περιμένω να το δώ και να το οδηγήσω , μιάς και το έχει παραγγείλει ένας φίλος μου , αλλά πιστεύω ότι αν είναι απλά όπως το περιμένω χωρίς να με ξαφνιάσει θετικά σε κάτι , τότε όντως μετά απο πολυ καιρό η όχι συμπαθής Opel για εμένα κάνει ένα πολύ καλό βήμα εμπρός.
Ασε που δίνουν και 6 χρόνια εγγύηση. -
-
Το saab βασιζεται σε πατωμα και κινητηρα του βεκτρα. Εχει ιμαντα χρονισμου και οχι καδενα και αλλαζει στα 100- 120 χιλιαδες χλμ περιπου με κοστος 600- 700 ευρω . Οταν μπηκα μεσα φαινοταν ωραιο, αλλα ηταν καπως ψευτικο ειδικα οταν εκλεισα την πορτα.Ηδη ειναι πολλα χρονια στην αγορα. Οσων αφορα το audi, η γνωμη μου ειναι μακρια απο προηγουμενο μοντελο. Αυτες τις μερες η bmw δινει τα μοντελα της με εκπτωση πανω απο 3 χιλιαρικα. Επισης το merc c180 bluefficincy θεωρω φοβερη περιπτωση.Βρισκεται στην αρχη της καριερας του, εχει 156 αλογα, και ηδη απο την βασικη του εκδοση εχει στανταρ δερμα, ζαντες κτλ. Ενας φιλος το πηρε πριν λιγους μηνες με πολλα παζαρια -9%. Επισης καλο το νεο Α4 120hp με το δευτερο επιπεδο εξοπλισμου.
-
Μακρυά απο το προυγούμενο A4 με τα 160 αλλά καλό το νέο Α4 με τα 122 αλλα και το passat με το πάτωμα του προηγούμενου γκολφ.
τέσπα ........Ο χρήστης metro έγραψε:
Επισης το merc c180 bluefficincy θεωρω φοβερη περιπτωση.Βρισκεται στην αρχη της καριερας του, εχει 156 αλογα, και ηδη απο την βασικη του εκδοση εχει στανταρ δερμα, ζαντες κτλ. Ενας φιλος το πηρε πριν λιγους μηνες με πολλα παζαρια -9%.Πότε κυκλοφόρησε το Μερc μπλέ αποτέλεσμα ?
-
Ο κινητήρας του C 180 bluefficiency είναι η εξέλιξη του 1800άρη της απλής C 180. Βγαίνει στα 1600 με ιδια ιπποδύναμη, ροπές, επιδόσεις με τον 1800. Μείωσαν βάρος, χαμήλωσαν αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική, μακρύτερη έκτη σχέση και energy saver ελαστικά με αποτέλεσμα να έχει μικρότερη κατανάλωση. Έχει λίγους μήνες που παρουσιάστηκε. Αυτο που του λείπει είναι το σύστημα start-stop, που πιστεύω θα μπεί στο face lift του μοντέλου μελλοντικά. Θεωρώ πως αυτός ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την merc ιδιαίτερα στις μελλοντικές A, B Class.
Saab 9-3 vs Audi A4