-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Το ότι μου δίνει την ροπή ψηλά η ατμόσφαιρα (σε σχέση με το τούρμπο) δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω ( για αυτό υπάρχει και το κιβώτιο).Όπως έχω ξαναγράψει δεν είμαι συνέχεια στους κόφτες,
Does not compute....
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το ότι μου δίνει την ροπή ψηλά η ατμόσφαιρα (σε σχέση με το τούρμπο) δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω ( για αυτό υπάρχει και το κιβώτιο).
Όπως έχω ξαναγράψει δεν είμαι συνέχεια στους κόφτες,
Does not compute....
Αν παραστεί ανάγκη θα πάω κι εκεί. Όσοι έχουν τούρμπο, κατά τη διάρκεια της προσπέρασης αλλάζουν ταχύτητα (κι ας έχουν εξαντλήσει την περιοχή ωφέλιμων στροφών - όχι κόφτη); Εκτός αν κάνεις προσπέραση με 1η...
-
Όσοι έχουν τούρμπο, κατά τη διάρκεια της προσπέρασης αλλάζουν ταχύτητα (κι ας έχουν εξαντλήσει την περιοχή ωφέλιμων στροφών - όχι κόφτη); Εκτός αν κάνεις προσπέραση με 1η...εγω δε καταλαβαινω τι θες να πεις...συμφωνα με τη λογικη οσοι εχουν τουρμπο(και οι 120αρηδες) ταξιδευουν με 6η και αντε σε καμια απαιτητικη προσπεραση να ριξουν 5η...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Όσοι έχουν τούρμπο, κατά τη διάρκεια της προσπέρασης αλλάζουν ταχύτητα (κι ας έχουν εξαντλήσει την περιοχή ωφέλιμων στροφών - όχι κόφτη); Εκτός αν κάνεις προσπέραση με 1η...
εγω δε καταλαβαινω τι θες να πεις...συμφωνα με τη λογικη οσοι εχουν τουρμπο(και οι 120αρηδες) ταξιδευουν με 6η και αντε σε καμια απαιτητικη προσπεραση να ριξουν 5η...
Ρε παιδιά ότι και να πω πάντα θα γκρινιάξετε για κάτι ή δεν θα αντιληφθείτε κάτι άλλο
Βρε μπας κι έχετε όλοι δίκιο;;; Αρχίζω να νοιώθω περίεργα
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι κινούμαστε ανάλογα με τις συνθήκες (αυτοκινήτου, δρόμου, δικής μας κατάστασης) και πρέπει να προσαρμόζουμε την οδήγηση μας σε αυτές.
Άρα αν επιλέξω να προσπεράσω ένα φορτηγό στην Κατάρα (όπως είπε ο akrovatis1979) με 4 άτομα και αποσκευές, τότε πρώτα από όλα θα πρέπει να έχω δρόμο! Μετά μπορεί να κατεβάσω και μία (+2, +3, +4 ) ταχύτητα και όσο θα είμαι εκτεθειμένος μπορεί να ανέβω και μέχρι τον κόφτη (αυτό πάει στο μήνυμα του Angel!!!!) . Σίγουρα ένα πιο δυνατό αυτοκίνητο θα είναι λιγότερη ώρα εκτεθειμένο (μην προτρέξει κανένας καλοθελητής της ενεργητικής ασφάλειας ). Το σημαντικότερο όμως στις συνθήκες της παραπάνω κατάστασης είναι ο ανοιχτός δρόμος.
Όσον αφορά τους τουρμπάτους με τα πολλά άλογα και κυρίως την περίσσια ροπής από χαμηλά, ε πολύ απλά μπορεί να μην χρειαστούν το κατέβασμα (αν και η ισχύς=>η δύναμη και αυτών θα βγαίνει ψηλά). -
Οντως το ατμοσφαιρικο θα πρεπει να το σπασεις για να κινηθεις σε μια προσπεραση... με την μονη διαφορα πως οσο και να το σπασεις, θα ειναι αρκετα μεγαλη η ελειψη ισχυος σε σχεση με το turbo.
Btw... μικρομεσαιο αμαξι με 1,3 κινητηρα = πολυ συχνο και καθημερινο σπασιμο κινητηρα... αν βαλουμε δε και ατομα+αποσκευες...
-
αναλογα, αν πηγαινεις πχ με 6η και 130 χλμ θα εισαι σε καλο φασμα και θα εχεις δυναμη χωρις να χρειαστει να κατεβασεις,αν σε αναλογο σημειο πας με 90 μπορει να χρεαστει να κατεβασεις.
ενα vectra που χαμε παντως με 100 αλογα,το οποιο το ταξιδευα συχνα απο αγχος κυριως κατεβαζα και 3ες,ο πατερας μου μονιμα με 5η αλλα 10ωρο προσπερασμα...
εμενα αυτο με τρομαζει,θελω να γινονται ολα γρηγορα να τελειωνουμε,ο father που ειναι πιο ψυχραιμος και πιο εμπειρος (ξερει και τους δρομους) δε χρειαζεται τη δυναμη...τι να σου πω..αν θες τη γνωμη μου παντως δε θα χεις καποιο προβλημα με τα 100 αλογα του 1.4,απλα με κατι πιο δυνατο θα κανες τη ζωη σου πιο ευκολη
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οντως το ατμοσφαιρικο θα πρεπει να το σπασεις για να κινηθεις σε μια προσπεραση... με την μονη διαφορα πως οσο και να το σπασεις, θα ειναι αρκετα μεγαλη η ελειψη ισχυος σε σχεση με το turbo.Προφανώς συγκρίνεις το civic με τα τούρμπο της κατηγορίας του ε;
Btw... μικρομεσαιο αμαξι με 1,3 κινητηρα = πολυ συχνο και καθημερινο σπασιμο κινητηρα... αν βαλουμε δε και ατομα+αποσκευες...
Ανάλογα που και πως κινήσε... Στην παραπάνω κατάσταση θα το σπάσω, αλλά μάλλον και ένας τουρμπάτος θα το σπάσει (ή όχι); Για βάλτε τον εαυτό σας σε μία τέτοια προσπέραση (εγώ δεν έχω οδηγήσει τούρμπο για να έχω εμπειρία).>
τι να σου πω..αν θες τη γνωμη μου παντως δε θα χεις καποιο προβλημα με τα 100 αλογα του 1.4,απλα με κατι πιο δυνατο θα κανες τη ζωη σου πιο ευκολη
Κι εγώ αυτό πιστεύω (για αυτό είχα απορρίψει το προηγούμενο με τα 83 μουλάρια). Όσον αφορά το δυνατότερο... το χω πει και πιο πριν αν μπορούσαμε να πάρουμε αυτοκίνητο με +20, +50, ... , +1000 άλογα θα το παίρναμε!
-
οδήγησε κάποιο Τurbo ... στην εθνική με 5η-6η
και κάνε δοκιμαστικές προσπεράσεις σε ανηφορικό σημείο ... πχ 110-140+ χαω.
Η διαφορά με τα ατμοσφαιρικά είναι χαώδεις .... -
Δε θα ξεχάσω το testdrive της Δ 1.4 150 (βαρύ αυτοκίνητο).
Μετα από αυτή την εμπειρία το επόμενό μου αυτοκίνητο σίγουρα θα είναι turbo... Εκτός κι αν αρχίσουνε όλα αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους πλέον να σπάνε!
Εγώ τότε έκανα κάτι ακόμα χειρότερο. Στην ανηφόρα της Καρδίας (όσοι είναι από θεσσαλονίκη ξέρουνε) ήμουνα με 6η και 90 χλμ/ώρα όταν έρχεται από πίσω μου ένα A4. Το μόνο που έκανα ήταν να πατήσω τέρμα το γκάζι. Το αυτοκίνητο έπιασε τα 130 για πλάκα!!! Και με κλιματισμό!! (όχι παίζουμε! Όταν δοκιμάζουμε δοκιμάζουμε!! ) -
εγω τώρα που συνηθισα το bravo οταν παίρνω κάποιο άλλο αμάξι πάνω απο τα 110χλμ νομίζω πως δεν επιταχύνουν όταν πατάω το γκάζι.. αφου προχθες νόμιζα πως το cee'd μας είχε κάποιο πρόβλημα! είναι τεράστια η διαφορά σε αίσθηση στις μεσαιες-μεγάλες ταχύτητες..
-
Το civic 1.4 εκτος απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αργο ειναι και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ακριβο. Χιλιες φορες ενα golf 1.4 (ταφος και αυτο) αλλα θα παρω καλυτερο αυτοκινητο και θα γλυτωσω 1500+ Ευρω.
Σε αυτα τα χρηματα (18800) οι επιλογες ειναι αναμεσα σε bravo, golf tsi, focus και leon tsi και τα 4 ειναι ετη φωτος μπροστα.Με λιγα λογια ειναι πολυ κακη επιλογη και το οτι το 99% συμφωνει (σπανιο πραγμα) πρεπει να σε προβληματισει. Αν το εχεις ηδη αγορασει, καλοριζικο, καλοταξιδο αλλα προσοχη!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Το civic 1.4 εκτος απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αργο ειναι και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ακριβο. Χιλιες φορες ενα golf 1.4 (ταφος και αυτο) αλλα θα παρω καλυτερο αυτοκινητο και θα γλυτωσω 1500+ Ευρω.
Σε αυτα τα χρηματα (18800) οι επιλογες ειναι αναμεσα σε bravo, golf tsi, focus και leon tsi και τα 4 ειναι ετη φωτος μπροστα.
Με λιγα λογια ειναι πολυ κακη επιλογη και το οτι το 99% συμφωνει (σπανιο πραγμα) πρεπει να σε προβληματισει. Αν το εχεις ηδη αγορασει, καλοριζικο, καλοταξιδο αλλα προσοχη!Άντε καλά με το πάρα πολύ αργό, αλλά με το πάρα πολύ ακριβό νομίζω ότι δεν κοιτάτε και πολύ καλά όλοι σας τους καταλόγους των εταιριών.
Από τους 4Τ (γιατί δεν πήγα στην εταιρία) έχουμε:
Volkswagen Golf (new) 5d 1.4 Comfortline 80hp
Τιμή Βασικής Έκδοσης: 17150 €
Επιπλέον Εξοπλισμός: 1645 € (ESP, Ζάντες αλουμινίου, Μεταλλικό χρώμα, Προβολείς Ομίχλης, Κλιματισμός) και λείπουν κάποια (σε σχέση με το σιβίκ) και φτάσαμε...
Σύνολο: 18795 € (-5 € σε σχέση με το σιβίκ)
Άρα πώς θα σου μείνουν και λεφτά;;;
Και γιατί το Golf με -20 άλογα είναι καλύτερη επιλογή (μιας και αναφέρθηκες μόνο στην τιμή και στην ταχύτητα του);;;Για το δια ταύτα... Το παρήγγειλα και μάλιστα ήρθε κι όλας!!! (κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτό). Να σαι καλά για τις ευχές σου και προσπαθώ, όπως όλοι, να προσέχω συνεχώς.
-
τι θα λεγες να κατεβαινες κατηγορια??ενα peugeot 207 rallye πχ ή κατι αντιστοιχο??
δε ξερω ποιες ειναι οι αναγκες σου σε χωρους,αλλα μηπως θα αντεχες να 'πεσεις' κατηγορια για να χεις εναν πιο αξιοπρεπη κινητηρα??
αλλωστε τα νεα σουπερμινι εχουν μεγαλωσει παρα πολυ πλεον -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι θα λεγες να κατεβαινες κατηγορια??ενα peugeot 207 rallye πχ ή κατι αντιστοιχο??
δε ξερω ποιες ειναι οι αναγκες σου σε χωρους,αλλα μηπως θα αντεχες να 'πεσεις' κατηγορια για να χεις εναν πιο αξιοπρεπη κινητηρα??
αλλωστε τα νεα σουπερμινι εχουν μεγαλωσει παρα πολυ πλεονΑφου το παραγγειλε και ηρθε το αμαξι .
Καλοταξιδο και απο εμενα
-
α μαλιστα!!ε τοτε δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε τη κουβεντα.
καλοταξιδο κι απο μενα! -
Καλορίζικο. Τώρα περιμένουμε εντυπώσεις!
-
γιατι σου φαινεται περιεργο που εισαι ετοιμος για παραλαβη? σιγουρα θα ειχαν 2-3 κομματια ετοιμα..
-
Φίλε, καλοτάξιδο λοιπόν και απροβλημάτιστο.
-
Σε αυτα τα χρηματα (18800) οι επιλογες ειναι αναμεσα σε bravo, golf tsi, focus και leon tsi και τα 4 ειναι ετη φωτος μπροστα.
Με λιγα λογια ειναι πολυ κακη επιλογη και το οτι το 99% συμφωνει (σπανιο πραγμα) πρεπει να σε προβληματισει. Αν το εχεις ηδη αγορασει, καλοριζικο, καλοταξιδο αλλα προσοχη!Άντε καλά με το πάρα πολύ αργό, αλλά με το πάρα πολύ ακριβό νομίζω ότι δεν κοιτάτε και πολύ καλά όλοι σας τους καταλόγους των εταιριών.
Από τους 4Τ (γιατί δεν πήγα στην εταιρία) έχουμε:
Volkswagen Golf (new) 5d 1.4 Comfortline 80hp
Τιμή Βασικής Έκδοσης: 17150 €
Επιπλέον Εξοπλισμός: 1645 € (ESP, Ζάντες αλουμινίου, Μεταλλικό χρώμα, Προβολείς Ομίχλης, Κλιματισμός) και λείπουν κάποια (σε σχέση με το σιβίκ) και φτάσαμε...
Σύνολο: 18795 € (-5 € σε σχέση με το σιβίκ)
Άρα πώς θα σου μείνουν και λεφτά;;;
Και γιατί το Golf με -20 άλογα είναι καλύτερη επιλογή (μιας και αναφέρθηκες μόνο στην τιμή και στην ταχύτητα του);;;Για το δια ταύτα... Το παρήγγειλα και μάλιστα ήρθε κι όλας!!! (κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτό). Να σαι καλά για τις ευχές σου και προσπαθώ, όπως όλοι, να προσέχω συνεχώς.
Το civic στα 18800E δεν εχει επιπλεον χρεωση για το μεταλλικο χρωμα; Οι επιδοσεις των δυο αυτοκινητων ειναι αρκετα κοντα, παρα τη διαφορα 20 αλογων. Με τον ιδιο εξοπλισμο (αν και το golf εχει +1 αερορακο) εχουν ιδια τιμη, και νομιζεις οτι πολλοι θα διαλεξουν το civic ; Χιλιες φορες ενα tsi 122 με 18600 και αδειο απο εξοπλισμο κατα τη ταπεινη μου γνωμη. Τελος παντων, δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε αφου σου ηρθε! Σχεδον μυριζω τη μυρδωδια των πλαστικων, κοιτα να την απολαυσεις γιατι κραταει λιγο
Καλοταξιδο!
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)