-
Να σου πω τη δική μου γνώμη για τα αμάξια που συζητάμε:
-
Το Leon είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο σε οδική συμπεριφορά και κινητήρα αλλά κατ' εμέ εχει πολύ φτωχό εξοπλισμό και μέσα δεν βλέπεται.
-
Το Focus είναι αρκετά τίμιο γι' αυτά που προσφέρει αλλά και το δικό του εσωτερικό προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και δεν έχει και πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα, είναι χοντροκομμένο γενικά και μέσα και έξω.
-
Το i30 για το δικό μου γούστο είναι πολύ ωραίο μέσα και γενικώς έχει πολλούς μα πολλούς χώρους (γενικά εκμεταλλεύεται πολύ σωστά τον χώρο) και στο δρόμο πηγαίνει το ίδιο καλά με το focus. Το focus έχει λίγο καλύτερα κρατήματα λόγω μεγαλύτερης ζάντας. Από εξοπλισμό είναι τα ίδια με κάποια ψιλοπράγματα να έχει το ένα και να μην έχει το άλλο.(συγκρίνω i30 1.4 με focus 1.6 και τουλάχιστον 2000€ πιο φτηνό το i30)
-
Το Civic έξω δεν μου αρέσει, έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα που άλλοι θα το λατρέψουν και άλλοι θα το μισήσουν. Αν μπεις και κοιτάξεις για παράδειγμα πίσω μέσω του καθρέπτη θα δεις ότι δεν βλέπεις τίποτα. Έβαλαν την αεροτομή εκεί που δεν έπρεπε! Το εσωτερικό είναι επίσης πολύ τολμηρό και δίνει μια πολυτελή αίσθηση, δεν ξέρω βέβαια πόσο πρακτικό είναι, δεν το έψαξα. Δεν το έχω οδηγήσει αυτό και δεν μπορώ να πω για τον δρόμο αλλά μπήκα στο hybrid και μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση οι αναρτήσεις. Ο κινητήρας με τα 83 άλογα είναι εντελώς ψόφιος αλλά ο καινούριος με τα 100 αλλάζει λιγάκι τα δεδομένα.
Μπες σε όλα, οδήγησέ τα, εξέτασε όλες τις παραμέτρους τους και πάρε αυτό που σε αγγίζει.
-
-
Καλησπέρα και από μένα , περίεργο αυτό που λες φίλε planetman για τις αναρτήσεις του civic hybrid .. εγώ όταν το έκανα test drive το μόνο που δεν μου άρεσε στο αυτοκίνητο ήταν οι αναρτήσεις που μου φάνηκαν ιδιαίτερα σκληρές και επιρρεπείς στο κοπάνημα...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Θα σου πρότεινα πρίν καταλήξεις οριστικά, να κάνεις test drive και στα δύο μοντέλα.
Έχω κάνει ήδη στο φόκους...
Και εγώ όταν το πρωτοείδα έαθε πλάκα . Σχεδίαση , χώροι , αξιοπιστία,......... αλλα
Μόλις το οδηγήσεις θα ξαναγυρίσες στο Focuς η σε όποιο άλλο.
Η κύλιση και η ανάρτηση είναι μετριότατα .Ως κάτοχος σιβικ 1.8 θα συμφωνήσω με τον φίλο μας ότι η κύλιση είναι μέτρια και η ανάρτηση σκληρή αν και αποτελεσματική. Στα 2008 μάλιστα μοντέλα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα.
Στο σιβικ 2009 f/l όμως έχουν γίνει αλλαγές προς το καλύτερο στους τομείς που το μοντέλο υστερούσε οπότε θα κάνεις καλά να το οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. Το φόκους πάντως αντικειμενικά σε οδική συμπεριφορά προπορεύεται του ανταγωνισμού αλλά δεν βλέπεται με βάση τουλάχιστον τα δικά μου κριτήρια. Ότι και να επιλέξεις καλά χιλιόμετρα!Συνονόματε εε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα συμπεράσματα γιατί ήταν σχετικά μικρή η επαφή που είχα και δυστηχώς αποτρεπτική.
Δεν ήξερα για τις αλλαγές επλίζω να έχει αλλάξει σημαντικά.
το focus ξεχώριζε παλιότερα σχεδιαστικά - οδηγικά - ποιοτικά(τίμιο με αξιοπιστία)
Σήμερα το σχεδιαστικά έχει χαθεί όπως πίσω έμεινε και το κομάτι των επιδόσεων. -
muranomike, δεν το οδήγησα το hybrid γιατί δεν με ενδιέφερε. Το οδήγησε ο πατέρας μου σε ευθεία και πολύ συντηρητικά και ήμουν στο πίσω κάθισμα, απλά θυμάμαι σε μία μεγάλη λακούβα μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Δεν το είδα εξονυχυστικά.
Πάντως λέω στον φίλο μας που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο να μην υποτιμάει τα 2 κορεάτικα. Όσο βλέπω τι υπάρχει στον ανταγωνισμό, τόσο τα εκτιμάω περισσότερο.
-
Πάντως λέω στον φίλο μας που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο να μην υποτιμάει τα 2 κορεάτικα. Όσο βλέπω τι υπάρχει στον ανταγωνισμό, τόσο τα εκτιμάω περισσότερο.
Αυτό ξαναπές το ..
-
Μπορεί να μπει στο παιχνίδι το Auris? Τι άποψη έχετε?
Κατανάλωση - service? -
Αν το συγκρίνεις άμεσα με τα 2 κορεάτικα που είναι πιο δυνατά, πιο εξοπλισμένα και πιο φτηνά, δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο.
-
Η αξιοπιστία όμως δεν παίζει ρόλο; Θεωρητικά η ΤΟΥΟΤΑ δεν θεςωρείται πιο αξιόπιστη -> άρα λιγότερα προβλήματα?
-
Τι να σου πω. Και η hyundai / kia είναι από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες. Εγώ πάντως πήρα κορεάτικο. Ξά' σου.
-
Το Opel Astra το σκέφτεσαι ή όχι; HB είναι, μεγάλους χώρους, 1,6...
-
Ο χρήστης selemeles έγραψε:
Το Opel Astra το σκέφτεσαι ή όχι; HB είναι, μεγάλους χώρους, 1,6...Όχι το χω απορίψει από την αρχή (δεν είναι στην λίστα μου στην 1η σελ). Βέβαια ούτε το civic είναι, αλλά τελικά κλείνω προς αυτό.
Σήμερα πήγα στον Σαρακάκη στην Θεσσαλονίκη και το είδα (1,4 100 ps). Μου άρεσε όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν μπόρεσα να το οδηγήσω. Θα πάω από Δευτέρα, αλλά θα δω το 1,8 και το jazz το 1,4 γιατί civic 1,4 δεν υπάρχει (για να δούμε τί θα καταλάβω!).
Τελικά η τιμή του είναι στα 19164 € όπως μου πε και θα είναι τόσο μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Μετά περιμένουν αύξηση λόγω γιεν (δεν ξέρουν πόσο).
Για να δούμε πότε θα το κλείσω, γιατί εγώ υπολόγιζα αρχές Φλεβάρη...
Να πω καλορίζικο μου;;;; Άντε ας περιμένω λίγες μέρες ακόμη... -
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Όχι το χω απορίψει από την αρχή (δεν είναι στην λίστα μου στην 1η σελ). Βέβαια ούτε το civic είναι, αλλά τελικά κλείνω προς αυτό.
Σήμερα πήγα στον Σαρακάκη στην Θεσσαλονίκη και το είδα (1,4 100 ps). Μου άρεσε όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν μπόρεσα να το οδηγήσω. Θα πάω από Δευτέρα, αλλά θα δω το 1,8 και το jazz το 1,4 γιατί civic 1,4 δεν υπάρχει (για να δούμε τί θα καταλάβω!).
Τελικά η τιμή του είναι στα 19164 € όπως μου πε και θα είναι τόσο μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Μετά περιμένουν αύξηση λόγω γιεν (δεν ξέρουν πόσο).
Να πω καλορίζικο μου;;;; Άντε ας περιμένω λίγες μέρες ακόμη...φιλε θα σου προτεινα να το ψαξεις κιαλλο.19164 € για ενα (1,4 100 ps) ειναι πολλα λεφτα.
-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Όχι το χω απορίψει από την αρχή (δεν είναι στην λίστα μου στην 1η σελ). Βέβαια ούτε το civic είναι, αλλά τελικά κλείνω προς αυτό.
Να πω καλορίζικο μου;;;; Άντε ας περιμένω λίγες μέρες ακόμη...Ποιο γεν? Αφού το Civic φτιάχνεται στην Αγγλία και η λίρα είναι τόσο χαμηλά που ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί αυτό.
Για μάζευε τα γρήγορα και πήγαινε σε άλλον αντιπρόσωπο. Με 19k θα πρέπει να σου δώσουν και τα δώρα της αρκούδας.
-
Πάντως ο κολητός μου που πήγε και ένανε τεστ ντραιβ το σιβικ το 1.8 το απέριψε κατευθείαν...
Στην αρχή είχε ενοθουσιαστεί και ήταν έτοιμος να το κλείσει... Όμως : Υπερβολικός θόρυβος και αν πρέπει να κάνεις μεγάλα ταξίδια σίγουρα θα είναι κουραστικό!!!Το άστρα και εγώ το είχα αποκλείσει, αλλά πλέον έχει μπει στην δικιά μου λίστα :Ρ και για αυτό το ρωτάω
-
τελικα στην honda εκτος απο κινητηρες δεν ξερουν να φτιαχνουν τιποτα αλλο.
-
-
Mazda , Mazda, Mazda ..... TestDrive, TestDrive, TestDrive .....
-
got it ??????????? ή να κάνει και κακά του ?????????????
-
Σήμερα τελικά οδήγησα το 1,8. Αρκετή δύναμη, δεν μπορώ να πω... Και το πάτημα του αρκετά καλό, αν και λίγο σκληρό.
Για θόρυβο που είπε ο φίλος πιο πάνω δεν μπορώ να πω. Μετά από τα 140 χμ/ώρα ακουγόταν ένας μπάσος ήχος από την μηχανή. Όμορφος ήχος που ίσως να κουράσει σε ταξίδι.
Μου είπε ότι το 1,4 είναι πιο πολιτισμένο και σε ήχο και σε ανάρτηση. Τελικά λέω να πάω να το κλείσω από βδομάδα. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Να πω καλορίζικο μου;;;; Άντε ας περιμένω λίγες μέρες ακόμη...Ποιο γεν? Αφού το Civic φτιάχνεται στην Αγγλία και η λίρα είναι τόσο χαμηλά που ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί αυτό.
Για μάζευε τα γρήγορα και πήγαινε σε άλλον αντιπρόσωπο. Με 19k θα πρέπει να σου δώσουν και τα δώρα της αρκούδας.
+100
πραγματικα μας περνανε για ιθαγενεις...
-30% θα επρεπε να εχει ΗΔΗ παει η τιμη του λογω της ισοτιμιας, την οποια διαφορα βεβαια καρπωνεται ο αντιπροσωπος...
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)