-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Αντε να βοηθησω...
Golf MK1,οριακα MKII 1800 16v και Golf MK5 GTi(που δεεεεν αλλα αντε βαλτο,να εχουμε να λεμε...).ενταξει μωρε τωρα,εχει και μικρη ιστορια η VW.
στα δυο πρωτα συμφωνω αν και το πρωτο απο φρενα ηταν αστα να πανε. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
τι εννοεις ξεχωριζουν? ξεχωριζουν για σενα για το τυπο για το κοινο?
ξεκαθαρισε μου που θες να ξεχωριζουν και σου λεω οσα θες
Τωρα εσυ θα βρεις δηλαδη...?
Γιατί?πρέπει να είναι κορυφαίο για να ξεχωρίζει?
Το ότι κάτι ακριβό (ως τεχνολογία) κατάφερε κάποιος να το κάνει προσιτό και να το έχει ο οποιοσδήποτε στο χρεπ-άμαξό του, δεν είναι ξεχωριστό και μάλιστα περισσότερο αξιοσημείωτο από το γεγονός ότι το Χ αμάξι ξεχώρισε στην κατηγορία του?
Το clio williams (επειδή έχω πάει βόλτα) είναι καταπληκτικό αμάξι (για τότε) αλλά σήμερα δεν πιάνει μία μπροστά στο golf tsi με τα 170 ή στο Astra 1.6T (180ps) ή στο Corsa GSI (γιατί με το OPC γίνεται πάρτυ ).
Μην θεοποιούμε κάτι επειδή ΚΑΠΟΤΕ ήταν καλό.Τέλος αναλόγως τι target group έχει το κάθε μοντέλο, γίνεται πιο 'σκληροπυρηνικό' ή λιγότερο.
Κι εγώ μπορώ να σου βρω ένα στα γρήγορα.
Το S3 (τωρινό και προηγούμενο) ξεχωρίζει από οποιοδήποτε αμάξι της συγκεκριμένης κατηγορίας του (Golf-astra και δε συμμαζεύεται).Και μην πούμε για το RS το Focus γιατί βγήκε μετά από...θυμίστε μου πόσα χρόνια μετά το S3 και είναι συλλεκτικό (μη χέσω) και δεν μπορεί να το πάρει ο καθένας και πουλήθηκε τελικά στην Ελλάδα όσο το S3, ένα αμάξι που ήταν κελεπούρι στα λεφτά τα αρχικά αλλά φτάνοντας τα 40.000+ €, γιατί να πάρει κάποιος ένα αμάξι τέτοιας ιπποδύναμης χωρίς τετρακίνηση όταν οι δρόμοι είναι 'σαπούνι' (γι'αυτά τα άλογα)?
Κι άλλα μπορώ να βρω, αλλά έχει σημασία όπως προείπα να έιναι η 'ξεχωριστή'-κορυφαία έκδοση?
Δεν ήταν πρωτοπορία που μπήκε esp στην Α-class (άσχετα αν έγινε υποχρεωτικά γιατί τούμπαρε )?
Χωρίς αυτή την κίνηση, δεν θα είχε esp και το i10 σήμερα. -
Εχμ...αστειευομουνα με το qsis...
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Ειπα...Να ειναι αποδεκτα σαν sport κατασκευες και οροσημο για την κατηγορια τους.
Πχ πως εχει η Renault το Williams,το 182 Cup,το τωρινο R27...δηλαδη το 182 ηταν oροσημο? και το R27 ειναι οροσημο?
Α,καλα,ενταξει...
Μαλλον δεν επικοινωνουμε στο ιδιο μηκος κυματος οποτε δεν νομιζω οτι θα βγαλουμε ακρη.πρωτα απο ολα μου συγκρινεις clio με golf που ειναι ασχετα
στη κατηγορια του clio οντως δε μπορω να σκεφτω καποιο γρηγορο ή αξιολογο πολοτο 5 γιατι δεεεν στο πηγαδι κατουρησε? θεωρεις οτι το megane sport ειναι τοσο πολυ πιο γρηγορο?
η renault δηλαδη τι εχει? αυτα τα 3 που ειπες , το 5 turbo και τα 2 μεγκαν RS εκ των οποιων μονο το megane III φαινεται οτι θα ειναι (αν θα ειναι) το κορυφαιο της κατηγοριας των μικρομεσαιων
@nonos
ναι παρεξηγηθηκα
@καβουρας
ασε το s3 προς το παρον τιμολογιακα ξεφευγει -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σε τέτοιες συγκρίσεις που αφορούν αυτοκίνητα που δεν είναι για το μέσο οδηγό ΟΛΟΙ κολλάνε στην αποτελεσματικότητα. Ειλικρινά προσωπικά χέστηκ@ αν το scirocco ή το clio ή το οποιοδήποτε είναι πιο γρήγορο στην πίστα ή στο 0 100. Στην τελική εγώ είμαι κουλός και στο δρόμο με περνάνε και τα παπάκια.Ή είμαι χεράς και περνάω τους πάντες και τα πάντα. Για μένα πιο πολύ σημασία έχει το ΠΩΣ κάνει ότι κάνει το κάθε αυτοκίνητο. Δεν με συγκινεί να στρίβω με 200 και να χασμουριέμαι. Το θέμα είναι να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και να χαμογελάς. Να νιώθεις ότι κάτι έκανες εσύ και όχι ένας επεξεργαστής.
Υ.Γ Και επειδή κάτι πήρε το μάτι μου για τσαγάκια και άλλα ροφήματα, κρατάτε λίγο τα χαλινάρια γιατί αν σας πετύχει κάνα ραλλάκι με 150 άλογα σε κάνα φανάρι θα κλαίτε είτε έχετε γερμανικά είτε ιταλικά. Για να μην μιλήσω αν ο δρόμος στρίβει κιόλας
-
Το S3 αν θυμαμαι καλα κοστιζε καπου στα 45.000Ε στην αλλαγη της δεκαετιας,νουμερο που αγοραζες μισο διαμερισμα και οσο αφορα το σπορτ της κατασκευης,π@π@ρια ηταν...
Δεν λεω,μοτερ διαμαντι και εξαιρετικο γκαζι αλλα οχι και σπορ κατασκευη αλλα κυριλε πυραυλος.
Για να μην ξεχναμε και τις 'κοντρες' που ειχε με τις 'φτερουγες' τοτε(Scooby & Evo).
Και σιγουρα το S3 δεν ανηκει πουθενα στην κατηγορια που συγκρινουμε/αναλυουμε. -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σε τέτοιες συγκρίσεις που αφορούν αυτοκίνητα που δεν είναι για το μέσο οδηγό ΟΛΟΙ κολλάνε στην αποτελεσματικότητα. Ειλικρινά προσωπικά χέστηκ@ αν το scirocco ή το clio ή το οποιοδήποτε είναι πιο γρήγορο στην πίστα ή στο 0 100. Στην τελική εγώ είμαι κουλός και στο δρόμο με περνάνε και τα παπάκια.Ή είμαι χεράς και περνάω τους πάντες και τα πάντα. Για μένα πιο πολύ σημασία έχει το ΠΩΣ κάνει ότι κάνει το κάθε αυτοκίνητο. Δεν με συγκινεί να στρίβω με 200 και να χασμουριέμαι. Το θέμα είναι να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και να χαμογελάς. Να νιώθεις ότι κάτι έκανες εσύ και όχι ένας επεξεργαστής.Υ.Γ Και επειδή κάτι πήρε το μάτι μου για τσαγάκια και άλλα ροφήματα, κρατάτε λίγο τα χαλινάρια γιατί αν σας πετύχει κάνα ραλλάκι με 150 άλογα σε κάνα φανάρι θα κλαίτε είτε έχετε γερμανικά είτε punto gt,uno turbo. Για να μην μιλήσω αν ο δρόμος στρίβει κιόλας
αδιαβαστος ηρθες σημερα στο μαθημα της ιστοριας
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Το S3 αν θυμαμαι καλα κοστιζε καπου στα 45.000Ε στην αλλαγη της δεκαετιας,νουμερο που αγοραζες μισο διαμερισμα και οσο αφορα το σπορτ της κατασκευης,π@π@ρια ηταν...
Δεν λεω,μοτερ διαμαντι και εξαιρετικο γκαζι αλλα οχι και σπορ κατασκευη αλλα κυριλε πυραυλος.
Για να μην ξεχναμε και τις 'κοντρες' που ειχε με τις 'φτερουγες' τοτε(Scooby & Evo).[/b]
Και σιγουρα το S3 δεν ανηκει πουθενα στην κατηγορια που συγκρινουμε/αναλυουμε.Ούτε στον ύπνο του πιο φανατικού vagέλη ....
Φίλε ιταλάκια είπα και να στρίβει ο δρόμος ....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σε τέτοιες συγκρίσεις που αφορούν αυτοκίνητα που δεν είναι για το μέσο οδηγό ΟΛΟΙ κολλάνε στην αποτελεσματικότητα. Ειλικρινά προσωπικά χέστηκ@ αν το scirocco ή το clio ή το οποιοδήποτε είναι πιο γρήγορο στην πίστα ή στο 0 100. Στην τελική εγώ είμαι κουλός και στο δρόμο με περνάνε και τα παπάκια.Ή είμαι χεράς και περνάω τους πάντες και τα πάντα. Για μένα πιο πολύ σημασία έχει το ΠΩΣ κάνει ότι κάνει το κάθε αυτοκίνητο. Δεν με συγκινεί να στρίβω με 200 και να χασμουριέμαι. Το θέμα είναι να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και να χαμογελάς. Να νιώθεις ότι κάτι έκανες εσύ και όχι ένας επεξεργαστής.
Υ.Γ Και επειδή κάτι πήρε το μάτι μου για τσαγάκια και άλλα ροφήματα, κρατάτε λίγο τα χαλινάρια γιατί αν σας πετύχει κάνα ραλλάκι με 150 άλογα σε κάνα φανάρι θα κλαίτε είτε έχετε γερμανικά είτε punto gt,uno turbo. Για να μην μιλήσω αν ο δρόμος στρίβει κιόλας
αδιαβαστος ηρθες σημερα στο μαθημα της ιστοριας
μετα ομως εγραψε...
'Για να μην μιλησω αν ο δρομος στριβει κιολας'Μιλαγα με ενα παιδι το οποιο ειχε παει απο saxo vts σε punto gt...Μου ειπε το punto μια ευθεια ειναι και τελος..Το μετανιωσα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πρωτα απο ολα μου συγκρινεις clio με golf που ειναι ασχετα
στη κατηγορια του clio οντως δε μπορω να σκεφτω καποιο γρηγορο ή αξιολογο πολοτο 5 γιατι δεεεν στο πηγαδι κατουρησε? θεωρεις οτι το megane sport ειναι τοσο πολυ πιο γρηγορο?
η renault δηλαδη τι εχει? αυτα τα 3 που ειπες , το 5 turbo και τα 2 μεγκαν RS εκ των οποιων μονο το megane III φαινεται οτι θα ειναι (αν θα ειναι) το κορυφαιο της κατηγοριας των μικρομεσαιων
@nonos
ναι παρεξηγηθηκα
@καβουρας
ασε το s3 προς το παρον τιμολογιακα ξεφευγειΚοιτα,εγω ειμαι βλαχος και στο χωριο μου δεν ξερουμε απο αυτοκινητα αλλα οταν ανοιγω εκεινο το ρημαδι το μηχανημα του διαβολου(βλεπε pc),παταω ενα μπλε Ε και χτυπαω nring...Μου βγαζει κατι Megane RS να κανουν βολτες και προς ενοικιαση.Κανενα golf δεν ειδα να νοικιαζουνε...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σε τέτοιες συγκρίσεις που αφορούν αυτοκίνητα που δεν είναι για το μέσο οδηγό ΟΛΟΙ κολλάνε στην αποτελεσματικότητα. Ειλικρινά προσωπικά χέστηκ@ αν το scirocco ή το clio ή το οποιοδήποτε είναι πιο γρήγορο στην πίστα ή στο 0 100. Στην τελική εγώ είμαι κουλός και στο δρόμο με περνάνε και τα παπάκια.Ή είμαι χεράς και περνάω τους πάντες και τα πάντα. Για μένα πιο πολύ σημασία έχει το ΠΩΣ κάνει ότι κάνει το κάθε αυτοκίνητο. Δεν με συγκινεί να στρίβω με 200 και να χασμουριέμαι. Το θέμα είναι να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο και να χαμογελάς. Να νιώθεις ότι κάτι έκανες εσύ και όχι ένας επεξεργαστής.Υ.Γ Και επειδή κάτι πήρε το μάτι μου για τσαγάκια και άλλα ροφήματα, κρατάτε λίγο τα χαλινάρια γιατί αν σας πετύχει κάνα ραλλάκι με 150 άλογα σε κάνα φανάρι θα κλαίτε είτε έχετε γερμανικά είτε ιταλικά. Για να μην μιλήσω αν ο δρόμος στρίβει κιόλας
θα κλαιμε με ραλλακι με 150? οκ..
αυτο που δε καταλαβαινουν πολλοι 'σκληροπυρηνικοι' ειναι οτι εμεις που βγαινουμε και οδηγουμε τα αδιαφορα αυτοκινητα μας το απολαμβανουμε εξισου ή και περισσοτερο απο διαφορους πετσακες που πηραν την βγαλμενη απο τους αγωνες κατασκευη για να νιωσουν race drivers επειδη ετσι εγραψε το ταδε περιοδικο
και ειλικρινα δε με νοιαζει ουτε λιγο που δε νιωθω τα χαλικια στο δρομο, ουτε που δεν εχω παιχνιδιαρικη ουρα και feedback απο το τιμονι μου
δε θελω το αυτοκινητο του να μου σπαει τη μεση , υπαρχει προβλημα με αυτο??κατοχος bmw του φορουμ το πηγε μια βολτα , πηγα και γω την bmw του και ειδαμε οτι οι ιστοριες για αγριους περι τιμονιων (που ειναι κλασικοι μαλακια και καλα των vag ) απο τοσες γινονται χαρη στα περιοδικα τοοοοοοσες
και τωρα μου μιλατε για renault πχ τα οποια εχουν απαραδεκτα τιμονια, αλλα επειδη στροφαρει στις 8400σαλ και ειναι κατσικι ειναι αγωνιστικοκαι τελος χεστηκα για την ιστορια, αυτα ας τα συζητησουν αυτοι που τα ξερουν καλυτερα και οι αλφιστι που μονο αυτο εχουν να πουν
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχμ...αστειευομουνα με το qsis...ε...δεν το κατάλαβα το αστείο.
@Qsis
δεν είπε ότι μετράει και η τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.@jean29
μπορεί να λέμε ότι το ραλλάκι στρίβει, που οκ στρίβει αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την τεχνολογία-γεωμετρία ανάρτησης του σήμερα.Και το saxo VTS λένε ότι είναι πιο συμμετοχικό στην πίστα, ότι το C2 VTS δεν έστριβε όπως θα θέλανε κι όμως...όταν μπήκε στην πίστα, το C2 έκανε 'γύρο' πιο γρήγορα από το saxo.
τέλος...μην πάμε στα φτιαγμενα κτλ, γιατί με την ίδια ευκολία που φτιάχνει κάποιος το rallye-saxo του, με την ίδια (ή και περισσότερη) ευκολία φτιάχνει κάποιος το Α3-golf-S3-Astra 1.6T-Astra opc-corsa opc κτλ-κτλ, οπότε επανερχόμαστε στον ίδιο (ή και χειρότερο για το rallye) παρανομαστή.ΥΓ:προφανώς και δε μειώνω το rallye, το οποίο είναι από τα αγαπημένα μου αμάξια... αλλά 'περασε η μπογιά του'.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μιλαγα με ενα παιδι το οποιο ειχε παει απο saxo vts σε punto gt...Μου ειπε το punto μια ευθεια ειναι και τελος..Το μετανιωσα.
Αν και γαλλοφιλος,το GT το συμπαθω ιδιαιτερα μιας και ειχαν φιλοι και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα στριφτερο ακομα και με τα κριτηρια των γαλλων.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και το saxo VTS λένε ότι είναι πιο συμμετοχικό στην πίστα, ότι το C2 VTS δεν έστριβε όπως θα θέλανε κι όμως...όταν μπήκε στην πίστα, το C2 έκανε 'γύρο' πιο γρήγορα από το saxo...
Σε ποιο ονειρο αυτο;
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
πρωτα απο ολα μου συγκρινεις clio με golf που ειναι ασχετα
@nonos
ναι παρεξηγηθηκα
@καβουρας
ασε το s3 προς το παρον τιμολογιακα ξεφευγειΚοιτα,εγω ειμαι βλαχος και στο χωριο μου δεν ξερουμε απο αυτοκινητα αλλα οταν ανοιγω εκεινο το ρημαδι το μηχανημα του διαβολου(βλεπε pc),παταω ενα μπλε Ε και χτυπαω nring...Μου βγαζει κατι Megane RS να κανουν βολτες και προς ενοικιαση.Κανενα golf δεν ειδα να νοικιαζουνε...
φιλε εσυ που τα γ@μας ολα και ανεβοκατεβαινεις τις ειδικες και το ρινγκ παρε rs, εγω που θελω να εχω αμαξι για τους ελληνικους δρομους θα κοιταξω προς group μερια...
-
Μωρε κοιτα οπου θες,δεν με πειραζει,εχει πολλες μεριες το βουνο για να κοιτας.
Απλα οταν θα γυριζεις τις σελιδες του περιοδικου που θα διαβαζεις,δεν νομιζω να δεις καμια φωτογραφια αγωνιστικου Scirocco. -
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Και το saxo VTS λένε ότι είναι πιο συμμετοχικό στην πίστα, ότι το C2 VTS δεν έστριβε όπως θα θέλανε κι όμως...όταν μπήκε στην πίστα, το C2 έκανε 'γύρο' πιο γρήγορα από το saxo...
Σε ποιο ονειρο αυτο;
πωπω ρε φιλε, κατοχος ραλυ γνωστος μου εχει κανει εξισου καλο χρονο σε πιστα με c2, αυτοκινητο που δεν ηξερε οσο το δικο του
νταξει γαμουσε το ραλλυ και το αλλο ειναι ταφος επειδη τολμαει και εχει εξοπλισμο και δεν εχει ανεξαρτητη αναρτηση (αυτο κακως), αλλα δεν εχει σασι απο την εποχη του Νωε
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Μωρε κοιτα οπου θες,δεν με πειραζει,εχει πολλες μεριες το βουνο για να κοιτας.
Απλα οταν θα γυριζεις τις σελιδες του περιοδικου που θα διαβαζεις,δεν νομιζω να δεις καμια φωτογραφια αγωνιστικου Scirocco.κι ομως http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12795
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Σε ποιο ονειρο αυτο;
power technics αν θυμάμαι καλά.
Πάει και καιρός (όταν πρωτο-βρήκε το C2 VTS και κάνανε 'χαμό' ότι 'χάθηκε το πνεύμα του VTS-rallye' κι άλλες τέτοιες μπούρδες ) -
Εγω δεν ειπα κατι,καρυδοτσουφλο το 106,αλλα το C2 δεεεν σε καμια πιστα(ειτε Μεγαρα,ειτε Σερρες,για να μην πιασουμε τα βουνα...).
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;