-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χαμηλόροπο ή με λίγη ροπή;ενα αμαξι που αποδιδει την ροπη του μεταξυ 3.000-5.500στρ. ειναι για μενα οτι καλυτερο για γρηγορες αναβασεις.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εγω να προσθεσω μονο οτι σε αισθηση στο δρομο το
scirocco τουλαχιστον που εχω οδηγησει εμπνεει ασυλληπτη
ασφαλεια ιδιαιτερα σε γρηγορες στροφες (καμπες με τριψηφια χλμ)
κατι που το clio λογω κοντυτερου μεταξονιου και μονο
δεν μπορει να πετυχει στα ιδια επιπεδα, με την οποια τελεια
αναρτηση και αν διαθετει...Clio RS
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 3991
Πλάτος (χλστ.) 1768
Ύψος (χλστ.) 1484
Μεταξόνιο (χλστ.) 2585
Βάρος (kg.) 1240Scirocco
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 4256
Πλάτος (χλστ.) 1810
Ύψος (χλστ.) 1404
Μεταξόνιο (χλστ.) 2578
Βάρος (kg.) 1298 -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 3991
Πλάτος (χλστ.) 1768
Ύψος (χλστ.) 1484
Μεταξόνιο (χλστ.) 2585
Βάρος (kg.) 1240Scirocco
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 4256
Πλάτος (χλστ.) 1810
Ύψος (χλστ.) 1404
Μεταξόνιο (χλστ.) 2578
Βάρος (kg.) 1298Mετατροχιου ηθελε να πει...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 3991
Πλάτος (χλστ.) 1768
Ύψος (χλστ.) 1484
Μεταξόνιο (χλστ.) 2585
Βάρος (kg.) 1240Scirocco
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 4256
Πλάτος (χλστ.) 1810
Ύψος (χλστ.) 1404
Μεταξόνιο (χλστ.) 2578
Τα μετατρόχια είναι 2.
Αλλά ακόμα και αυτό να εννοούσε δε νομίζω το Clio με 1520mm μπρος πίσω να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αλήθεια εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος τι ήθελε να πει; -
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 3991
Πλάτος (χλστ.) 1768
Ύψος (χλστ.) 1484
Μεταξόνιο (χλστ.) 2585
Βάρος (kg.) 1240Scirocco
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 4256
Πλάτος (χλστ.) 1810
Ύψος (χλστ.) 1404
Μεταξόνιο (χλστ.) 2578
Τα μετατρόχια είναι 2.
Αλλά ακόμα και αυτό να εννοούσε δε νομίζω το Clio με 1520mm μπρος πίσω να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αλήθεια εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος τι ήθελε να πει;Γιατι τα εμπρος του ειναι 3 εκατοστα μεγαλυτερα και τα πισω 6 εκατοστα μεγαλυτερα απο του γκολφ και αυτο ειναι που το κανει να εχει το σιγουρο πατημα που περιγραφει...
-
Τα μετατρόχια είναι δύο όπως είπε κι ο angel, και επιπλέον περιγράφονται ως στενότερα-φαρδύτερα εφόσον βρίσκονται στον εγκάρσιο άξονα, και όχι κοντύτερα-μακρύτερα. Επίσης έγινε λόγος για σταθερότητα στις γρήγορες καμπές, άρα όλα δείχνουν ότι ήξερε πολύ καλά για τι μιλούσε, όσο και αν οι τιμές είναι διαφορετικές από αυτές που υπονόησε.
-
Παιδια δεν ξερω,υπεθεσα μιας και εγω αν ηθελα να πω σε τι οφειλεται η ''αισθηση ασφαλειας'' του συγκεκριμενου αυτ/του σε αυτο θα αναφερομουν στα μετατροχια...δεν ειχα προσεξει οτι ελεγε κοντυτερο...πασο...
-
Και οταν μιλαμε για το Clio και γρηγορες καμπες να θυμηθομε και λιγο το χρονο που εγραψε στη Κ13 των Σερρων, την πιο γρηγορη στροφη της πιστας, ηταν εκπληκτικος και τον ειδα οταν ειχα ανεβει Αθηνα και κοιτουσα το αρχειο μου. Οποιος φιλος εχει καποιο fightclub απο το Drive, των τελευταιων ετων ας δει το χρονο και ας μας πει, γιατι θυμαμαι ο χρονος ηταν εξαιρετικος σε αυτη τη γρηγορη καμπη.
-
Συμφωνω και συμπληρωνω οτι ενα κοντο σαζμαν δεν βελτιωνει το 0-100 αλλα τους χρονους σε κλειστα κομματια εισοδο εξοδο στροφης και τελικη σε μικρες ευθειες .
Σε καμμια περιπτωση δεν θα μπορουσε να ακολουθησει το σιρροκο το Κλιο σε τετοιο δρομο και ειμαι 100 τα εκατο σιγουρος.
Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου δηλ αν θες να πηγαινεις με 200 στην εθνικη στην ευθεια και να πηγαινεις στα 250 τοτε παρε σιρροκο ,αλλα μην διανοηθεις να ακολουθησεις το κλιο στην Παρνηθα πχ γιατι θα το χασεις γιατι ακριβως λογο στην μικρη κλιμακωση συν το κοντητερο διαφορικο θα ειναι μπροστα εστω και με πετσετα για σκουπισμα για το τελος -
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 3991
Πλάτος (χλστ.) 1768
Ύψος (χλστ.) 1484
Μεταξόνιο (χλστ.) 2585
Βάρος (kg.) 1240Scirocco
Διαστάσεις
Μήκος (χλστ.) 4256
Πλάτος (χλστ.) 1810
Ύψος (χλστ.) 1404
Μεταξόνιο (χλστ.) 2578
Τα μετατρόχια είναι 2.
Αλήθεια εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος τι ήθελε να πει;Oντως εννοουσα το μεταξονιο και ομολογω οτι ειχα μπερδευτει
νομιζοντας οτι το clio εχει γυρω στο 2.51-2.55.
Βεβαια χωρις να σημαινει οτι τα μετατροχια του clio
δεν ειναι 'πρησμενα' (μαζι με τα φτερα) αυτα του scirocco τελικα
κανουν την διαφορα στο πατημα, ετσι τουλαχιστον
το ενιωσα εγω... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Συμφωνω και συμπληρωνω οτι ενα κοντο σαζμαν δεν βελτιωνει το 0-100 αλλα τους χρονους σε κλειστα κομματια εισοδο εξοδο στροφης και τελικη σε μικρες ευθειες .
Σε καμμια περιπτωση δεν θα μπορουσε να ακολουθησει το σιρροκο το Κλιο σε τετοιο δρομο και ειμαι 100 τα εκατο σιγουρος.
Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου δηλ αν θες να πηγαινεις με 200 στην εθνικη στην ευθεια και να πηγαινεις στα 250 τοτε παρε σιρροκο ,αλλα μην διανοηθεις να ακολουθησεις το κλιο στην Παρνηθα πχ γιατι θα το χασεις γιατι ακριβως λογο στην μικρη κλιμακωση συν το κοντητερο διαφορικο θα ειναι μπροστα εστω και με πετσετα για σκουπισμα για το τελοςΤο κοντυτερο σαζμαν βελτιωνει κατα την γνωμη μου το 0-100.
Σε σφιχτη διαδρομη δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να αμφισβητησει
οτι το Clio θα ειναι μπροστα.
Η διαφορα εγκειται στο οτι αν ειχαμε δυο ιδιας ικανοτητας οδηγους, αυτος του
clio θα κουραζοταν πολυ πιο γρηγορα απο αυτον του Scirocco, οπως επισης
οι οδηγικες ικανοτητες για αυτον του clio θα πρεπει να ειναι πολυ πανω απο τον
μεσο ορο για να μπορεσει να εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες του πλαισιου, και γενικοτερα
τον αγωνιστικης φιλοσοφιας χαρακτηρα του αυτοκινητου (διατηρηση υψηλων στροφων με συχνες αλλαγες ταχυτητων)
κατι το οποιο δεν ειναι αναγκαστικο για το scirocco το οποιο ειναι πιο φιλικο,
προβλεψιμο και μπορει ευκολα να καλυψει λογω ροπης καποια διαφορα σε πιο
ανοιχτα κομματια.
Πιο συγκεκριμενα, κατα την γνωμη μου αν οι δυο οδηγοι ειναι αρκετα πανω απο το μεσο ορο οδηγικα (αλλα στα ιδια επιπεδα μεταξυ τους) το clio θα ειναι μπροστα, με αισθητη διαφορα σε σφιχτη διαδρομη, που θα μειωνεται στο ελαχιστο ομως οσο αυτη γινεται αρκετα πιο ανοιχτη.
Αν αντιστοιχα ειναι και οι δυο στο μεσο ορο ή και χαμηλοτερα, το Scirocco θα ειναι στα ιδια
με το clio σε σφιχτη διαδρομη, (λογω ροπης και φιλικοτητας στο οριο) και πιθανοτατα αν ανοιγει η διαδρομη καποια στιγμη θα περασει μπροστα... -
εγω λεω να βαλετε στο παιχνιδι και ενα οκταβια αρες μια χαρα στριβει και εθνικη ειναι το ιδιο σταθερο...
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ GT (σιροκο) με τον απολυτο χατς πυραυλο (κλιο)
τι σχεση εχουν αυτα τα δυο αμαξια μεταξυ τους....εχει αναφερθει εκατομυρια φορες οτι για να παρεις το κλιο εισαι 100% αποφασισμενος για αυτο και τα μειον του. αλλιως πας και παιρνεις ενα 207 και τελειωνει το θεμαυ.γ. eγω παλι λεω οτι σε διαδρομη στ βουνο που δεν ειναι τερμα κλειστη (π.χ μερκουρη-παρνηθα)
το σιροκο θα ειναι μπροστα. γιατι απλα υπαρχουν και οι ευθειες και εκει η ροπη του tfsi τα ισοπεδωνει ολα...με οση διαφορα και να βγεις απο τη στροφη με το κλιο μεχρι την επομενη θα σε εχει ξαναμαζεψει ενω οταν θα ειναι μπρος το σιροκο απλα θα ανοιξει. τι ακριβως λεει αυτο??????
οταν εσεις περνετε αμαξι το περνετε για να κανετε κοντρες σε στροφες ????το συζηταγα με φιλο που το εζησε αυτο ασχημα με το κλιο και το λεον κουπρα ΙΙ . . .
το θεμα ειναι οτι κανεις τους δεν ηθελε το λεον. . . ολοι το κλιο θελανε στην επιστροφη -
Ρε σεις ξέρετε αν τα μεγάλα μετατρόχια έχουν και κανα μείον; Δεν μπορεί να είναι μόνο θετικά στοιχεία, το Golf GTI edition 30 έχει μικρότερα μετατρόχια από το απλό αν δεν με απατά η μνήμη μου...
-
σε στροφοδιαδρομή το θεμα ειναι πιο αμάξι θα σε τρομάξει λιγότερο κ πόσο παγωμένο εινια το αίμα σου. τέλος.
ετσι οπως μερικοί τρομάζουν με την υποστροφή, μερικοί άλλοι τρομάζουν με την υπερστροφή.
υπάρχουν αυτοί που τρομάζουν με τις κλίσεις του αμαξώματος κι οι άλλοι που τρομάζουν όταν το αμάξι εινια τούβλο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΕΝΟ και 'αξιοπιστο'...
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ρε σεις ξέρετε αν τα μεγάλα μετατρόχια έχουν και κανα μείον; Δεν μπορεί να είναι μόνο θετικά στοιχεία, το Golf GTI edition 30 έχει μικρότερα μετατρόχια από το απλό αν δεν με απατά η μνήμη μου...Το ότι το GT30 έχει μικρότερα μετατρόχια (αν έχει), από το απλό, θα οφείλεται πιθανότατα σε διαφορετικό offset των τροχών.
Οι Milliken ως μοναδικό πλεονέκτημα σχετικό πάντα, του στενότερου μετατροχίου αναφέρουν την καλύτερη συμπεριφορά του τροχού σε χτύπημα bump. Toνίζουν όμως ότι δεν είναι απόλυτο αυτό.
-
τι μετατροχια εχει το scirocco παιδια ξερει κανεις?
Κατα τ'αλλα δεν ξερω τι λετε αλλα το πατημα και η αισθηση του clio ειναι μοναδικη,ειναι πιστολι και οποιος ξερει γιατι το πηρε θα το λατρεψει.Εγω ειμαι 40 πρωην 106ακιας και με οικογενεια (αλλα και 2ο αυτ/το) και καθε μερα κανω την ειδικη μου,σε φτιαχνει ακομα και μεσα στην πολη.
Φιλος πηρε scirocco την Παρασκευη και το στρωνει μολις τελειωσει θα΄χουμε θεματα μεταξυ μας και φυσικα θα σας ενημερωσουμε και ευχαριστως να γινει και με παρουσια αλλων,ανυπομονω....(μιλαω μονο για Διονυσο,Μερκουρη) -
Προσωπικα δεν θα αγοραζα κανενα απο τα δυο. Αλλα αν ηταν να διαλεξω, σιγουρα θα προτιμουσα πολυ ευκολα το Clio RS.
Επισης, το Σιροκο εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα για μενα: προσποιειται κατι που δεν ειναι...
Ενα αντιστοιχων επιδοσεων golf θα το προτιμουσα, δεν υπαρχει λογος για τοσο εξεζητημενη εμφανιση οταν δεν ειναι απαραιτητη. Ειναι απλα για πουλ μουρ -> αχρηστη και περισσοτερα προβληματα δημιουργει σε ενα αμαξι που δεν το παιρνεις μονο για να βγαλεις οδηγικα γουστα αλλα και για να μεταφερεσαι... -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
τι μετατροχια εχει το scirocco παιδια ξερει κανεις?
Κατα τ'αλλα δεν ξερω τι λετε αλλα το πατημα και η αισθηση του clio ειναι μοναδικη,ειναι πιστολι και οποιος ξερει γιατι το πηρε θα το λατρεψει.Εγω ειμαι 40 πρωην 106ακιας και με οικογενεια (αλλα και 2ο αυτ/το) και καθε μερα κανω την ειδικη μου,σε φτιαχνει ακομα και μεσα στην πολη.
Φιλος πηρε scirocco την Παρασκευη και το στρωνει μολις τελειωσει θα΄χουμε θεματα μεταξυ μας και φυσικα θα σας ενημερωσουμε και ευχαριστως να γινει και με παρουσια αλλων,ανυπομονω....(μιλαω μονο για Διονυσο,Μερκουρη)AMA θελετε και ενα ταπεινο 206 (ολιγον τι πειραγμενο ) παρακαλω ενα πμ
αν και ολοι οι φιλοι μου μου λενε να μη μπω στο κλιο γιατι μετα θα ψαχνω στις αγγελιες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Προσωπικα δεν θα αγοραζα κανενα απο τα δυο. Αλλα αν ηταν να διαλεξω, σιγουρα θα προτιμουσα πολυ ευκολα το Clio RS.
Επισης, το Σιροκο εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα για μενα: προσποιειται κατι που δεν ειναι...
Ενα αντιστοιχων επιδοσεων golf θα το προτιμουσα, δεν υπαρχει λογος για τοσο εξεζητημενη εμφανιση οταν δεν ειναι απαραιτητη. Ειναι απλα για πουλ μουρ -> αχρηστη και περισσοτερα προβληματα δημιουργει σε ενα αμαξι που δεν το παιρνεις μονο για να βγαλεις οδηγικα γουστα αλλα και για να μεταφερεσαι...Τι προσποιειται?
Το εχεις δει απο κοντα?
Εχεις μπει μεσα?
Το εχεις οδηγησει?
Σε εχουν παει εστω βολτα?
Ειδικα το συγκεκριμενο αυτοκινητο το παιρνεις κυριως για να βγαλεις
οδηγικα γουστα οπως αναφερεις...
Και σε μεταφερει εσενα και αλλους τρεις ενηλικες χωρις προβλημα,
και μαλιστα με χαμηλη μεση καταναλωση, για την ιπποδυναμη του. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ενα αντιστοιχων επιδοσεων golf θα το προτιμουσα, δεν υπαρχει λογος για τοσο εξεζητημενη εμφανιση οταν δεν ειναι απαραιτητη. Ειναι απλα για πουλ μουρ -> αχρηστη και περισσοτερα προβληματα δημιουργει σε ενα αμαξι που δεν το παιρνεις μονο για να βγαλεις οδηγικα γουστα αλλα και για να μεταφερεσαι...Τι προσποιειται?
οτι δεν ειναι ενα καλο golf με χειροτερη χωροταξια.
Το εχεις δει απο κοντα?
Ναι
Εχεις μπει μεσα?
Ναι
Το εχεις οδηγησει?
Ναι
Ειδικα το συγκεκριμενο αυτοκινητο το παιρνεις κυριως για να βγαλεις
οδηγικα γουστα οπως αναφερεις...Κυριως οδηγικα γουστα βγαζεις με ενα πιο καθαροαιμο αυτοκινητο. Πχ με ενα S2000. Με ενα RX-8. Με ενα golf coupe κανεις αυτα που θα εκανες και αν δεν ηταν.. coupe, και χωρις τα πλεονεκτηματα του golf μαλιστα. Απλα το αγοραζει κανεις επειδη ειναι πιο μουρατο απο ενα Golf. Και καλα κανει, απλα προσωπικα εγω το τελευταιο που θα ηθελα ειναι να τραβαω τα βλεμματα χωρις λογο... εκτος αν εννοεις οτι η εμφανιση του ειναι απαραιτητη για τα δυναμικα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου, πραγμα με το οποιο θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω...
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;