-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ποια υφεση ;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/917082/ -
Βγάζει μόνο 1grCO2/km και η κατανάλωση είναι μόλις 1lt/100km οπότε τη διαφορά στην τιμή θα τη βγάλεις απο τα τέλη κυκλοφορίας και τις βενζίνες
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Ο Σύνδεσμος προτείνει μείωση του τέλους ταξινόμησης και επαναφορά των κινήτρων αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκινήτων, που να αφορά, εκτός των καινούργιων, και των ελαφρώς μεταχειρισμένων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό δανεισμό, σήμερα χρηματοδοτούνται μόνο οι δύο στις 10 αιτήσεις και ο Σύνδεσμος ζητεί περισσότερα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.
Τέλος, ο Σύνδεσμος προτείνει την κατάργηση του φόρου πολυτελείας και την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Ακόμα και αυτά τα μέτρα θα έχουνν αβέβαιο αποτέλεσμα... Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι το αβέβαιο οικονομικό μέλλον των καταναλωτών. Όταν μειώνεται διαρκώς το εισόδημά σου ή όταν κινδυνεύεις να χάσεις την εργασία σου, δεν θα αλλάξεις αυτοκίνητο επειδή αυτό αντί για 18.000€ κοστίζει πλέον 16.500€, ούτε επειδή οι τράπεζες σου δώσουν πιο εύκολα δάνεια. Πώς θα τα αποπληρώσεις τα δάνεια; Τα μέτρα αυτά αφορούν καταναλωτές για τους οποίους η αντικατάσταση αυτοκινήτου είναι επιβεβλημένη λόγω παλαιότητας, προβλημάτων, ατυχήματος κ.λπ. Οι λοιποί μπορούμε να ζήσουμε και με το ίδιο αυτοκίνητο για αρκετά χρόνια. Άρα το ζητούμενο είναι να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, να αυξηθεί το εισόδημα και κατά συνέπεια η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών κ.λπ. ...
οι επιχειρησεις αυτοκινητου ειναι καποιας αλλης χωρας; δεν ειναι ελληνικες; εκει τι εργζονται; τιποτα λαθρομεταναστες;
πως αθ μειωθει η ανεργια αν αυξηθουν οι ανεργοι; δεν ειναι βεβαια και οσετζηδες για να στενοχωρηθουμε αν απολυθουν, ειναι προνομιουχοι ιδιωτικοι
κανενας κλαδος της οικονομιας δεν ειναι αυτονομος. αν καταρευσει ενας οπως κι η οικοδομη πχ συμπαρασυρει κι αλλους μαζι
-
Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να χρηματοδοτηθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η αγορά του αυτοκινήτου;;;
Το θεωρώ παράλογο το να χρηματοδοτηθεί έτσι ώστε να ανέβουν οι πωλήσεις και να φύγουν ακόμα περισσότερα λεφτά στο εξωτερικό.
Ας χρηματοδοτήσουν τις ΑΠΕ, τις ιχθυοκαλλιέργειες, την αγροτική παραγωγή. Ας δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους που να ενισχύουν την εθνική οικονομία και όχι σε κλάδους που δεν έχουν να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ αυτή την περίοδο! -
ποιος ειπε να χρηματοδοτηθουν;
χρηματοδοτηση ειναι η καταργηση του πανηλιθιου φορου πολυτελειας; χρηματοδοτηση ειναι η καταργηση του παρανομου τελους ταξινομησης;γενικα δεν παει ενας κλαδος καλα και τι κανει το γελοιο κρατος; αυξανει τις τιμες και τον βυθζει περισσοτερο. για ποια χρηματοδοτηση συζηταμε;
εχουμε ακομα δραχμη και θα φυγει συναλλαγμα εξω οπως τις εποχες 80'ς που απαγορευαν τις... μπανανες;
χρηματοδοτηση ειναι η απελευθερωση ντιζελ;
που τα διαβασες;
το εμποριο δεν προσφερει στην οικονομια; εχεις πολλα εργοστασια και παραγωγη και δεν το ξερα;
-
Όταν είχα εγώ ανάγκη, δεν μου είπε ποτέ ένας έμπορος, οκ φίλε μου, σου μειώνω την αξία του αυτοκινήτου για να μπορέσεις να το πάρεις πιο εύκολα. Αντιθέτως ανέβαζαν τις τιμές.
Τώρα γιατί να με νοιάξει που κλείνει η μία μετά την άλλη;Πρόβλημα τους.-
-
Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...
Η αγορά δεν έχει καταρρεύσει ούτε λόγω του φόρου πολυτελείας, ούτε λόγω του φόρου ταξινόμησης, έχει καταρρεύσει γιατί τα αμάξια αγοράζονταν εδώ και 2 δεκαετίες με δανεικά και τώρα που δανεικά = γιοκ => no sales... τόσο απλά
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Όταν είχα εγώ ανάγκη, δεν μου είπε ποτέ ένας έμπορος, οκ φίλε μου, σου μειώνω την αξία του αυτοκινήτου για να μπορέσεις να το πάρεις πιο εύκολα. Αντιθέτως ανέβαζαν τις τιμές.
εσυ οταν πουλας κατι θες να μπεις μεσα; κανεις τζαμπα καποια εργασια;
απο καθε αυτοκινητο το κρατος βγαζει μεσο ορο (εβγαζε) 4000 ευρω, ο εισαγωγεας 2-4 κι ο εμπορος 500-1500 ευρω. ποιος εχει περιθωρια;
τα παραπονα σου στο ηλιθιο κρατος
θα ηθελες να αγορασεις φακο με φορο πολυτελειας επειδη εχει μεγαλο... ζουμ; πως σου φαινεται;
φωτογραφικη με φορο πολυτελειας επειδη εχει παραπανω απο 10 μεγκαπιξελ; η επειδη ειναι dslr να της βαλουμε φορο πολυτελειας, γιατι θες dslr;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...Η αγορά δεν έχει καταρρεύσει ούτε λόγω του φόρου πολυτελείας, ούτε λόγω του φόρου ταξινόμησης, έχει καταρρεύσει γιατί τα αμάξια αγοράζονταν εδώ και 2 δεκαετίες με δανεικά και τώρα που δανεικά = γιοκ => no sales... τόσο απλά
Και ο ΣΕΑΑ ζητά να χρεωθεί κι'άλλο ο κόσμος για να επιζήσουν αυτοί.
Η κατάσταση είναι χειρότερη και απο τριτοκοσμική. -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
απο καθε αυτοκινητο το κρατος βγαζει μεσο ορο (εβγαζε) 4000 ευρω, ο εισαγωγεας 2-4 κι ο εμπορος 500-1500 ευρω. ποιος εχει περιθωρια;
θα ηθελες να αγορασεις φακο με φορο πολυτελειας επειδη εχει μεγαλο... ζουμ; πως σου φαινεται;
φωτογραφικη με φορο πολυτελειας επειδη εχει παραπανω απο 10 μεγκαπιξελ; η επειδη ειναι dslr να της βαλουμε φορο πολυτελειας, γιατι θες dslr;
Ναι, παλιότερα οι φακοί στις φωτογραφικές μηχανές ΕΙΧΑΝ φόρο πολυτελείας, γιατί ήταν στην ίδια κατηγορία με τα γυαλιά ηλίου... Οι μηχανές δεν είχαν. (epic greek lol)
Αυτό όμως που δεν έχεις καταλάβει, είναι οτι σε μια τέτοια εποχή που μόνο τα λαμώγια βγάζουν λεφτα... στα @@ αν θα κλείσουν μερικές μάντρες, μερικές αντιπροσωπίες ή και ίδιες εταιρίες.
Γιατί; Γιατί το αγγούρι μπήκε πολύ πριν σε εμένα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα για αυτό.
Με έβλεπαν με το αγγούρι στον κώλο, αλλά το σέρβις δεν μου το έκαναν φθηνότερα, ούτε οταν πήγα για αμάξι (με το αγγούρι στον κώλο) γιατί το χρειαζόμουν για την ΔΟΥΛΕΙΑ μου, είπαν... ααα έχεις αγγούρι ε; κρίμα... θα σου κόψουμε κάτι να σε βοηθίσουμε... ή θα σου κάνουμε μια έκπτωση στο σέρβις. Στα @@ τους... άρα απλά και ναι στα @@ μου και εμένα.Όταν ξεπούλαγαν καράβια γεμάτα αυτοκίνητα ήταν καλά... δεν θες να αγοράσεις απο εμάς; χεστίκαμε, τράβα στην ΚΙΑ (πχ) ή έμπαινες μέσα να δεις ενα μοντέλο και αν δεν φόραγες κουστούμι με γραβάτα, απλά δεν υπήρχες...
Τώρα; Τώρα έφυγαν οι παχιές αγγελάδες για άλλα μέρη... Τώρα; Τώρα βάλε τις γραβάτες σας στον πάτο σας! ΤΕΛΟΣ!
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ποια υφεση ;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/917082/MΑ αφού το δίνει λόγω ανάγκης ο άνθρωπας, πόσο ακόμα κάτω ήθελες να το ρίξει?
-
Ναι, παλιότερα οι φακοί στις φωτογραφικές μηχανές ΕΙΧΑΝ φόρο πολυτελείας, γιατί ήταν στην ίδια κατηγορία με τα γυαλιά ηλίου... Οι μηχανές δεν είχαν. (epic greek lol)
Αυτό όμως που δεν έχεις καταλάβει, είναι οτι σε μια τέτοια εποχή που μόνο τα λαμώγια βγάζουν λεφτα... στα @@ αν θα κλείσουν μερικές μάντρες, μερικές αντιπροσωπίες ή και ίδιες εταιρίες.
Γιατί; Γιατί το αγγούρι μπήκε πολύ πριν σε εμένα και αυτοί δεν έκαναν τίποτα για αυτό.
Με έβλεπαν με το αγγούρι στον κώλο, αλλά το σέρβις δεν μου το έκαναν φθηνότερα, ούτε οταν πήγα για αμάξι (με το αγγούρι στον κώλο) γιατί το χρειαζόμουν για την ΔΟΥΛΕΙΑ μου, είπαν... ααα έχεις αγγούρι ε; κρίμα... θα σου κόψουμε κάτι να σε βοηθίσουμε... ή θα σου κάνουμε μια έκπτωση στο σέρβις. Στα @@ τους... άρα απλά και ναι στα @@ μου και εμένα.Όταν ξεπούλαγαν καράβια γεμάτα αυτοκίνητα ήταν καλά... δεν θες να αγοράσεις απο εμάς; χεστίκαμε, τράβα στην ΚΙΑ (πχ) ή έμπαινες μέσα να δεις ενα μοντέλο και αν δεν φόραγες κουστούμι με γραβάτα, απλά δεν υπήρχες...
Τώρα; Τώρα έφυγαν οι παχιές αγγελάδες για άλλα μέρη... Τώρα; Τώρα βάλε τις γραβάτες σας στον πάτο σας! ΤΕΛΟΣ!
και συ μην παραπονιεσαι αν οι κατοχοι καμερας οπως γραφεις απο κατω κανουν δουλειες στη μιση τιμη.
αν σου ερθει εσενα καποιος με το αγγουρι στον ... για φωτογραφιση γαμου, προιοντος η οτι αλλο θα το κανεις μισο τιμης;
εκει που θα βαλουν τις γραβατες, θα βαλεις κανεναν φακο 18-200
-
delete
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
και συ μην παραπονιεσαι αν οι κατοχοι καμερας οπως γραφεις απο κατω κανουν δουλειες στη μιση τιμη.αν σου ερθει εσενα καποιος με το αγγουρι στον ... για φωτογραφιση γαμου, προιοντος η οτι αλλο θα το κανεις μισο τιμης;
Από ότι έχω καταλάβει, μπήκε και εσένα το edit mod. Μεγειά! Καλοφόρετο!
Στην αγορά, υπάρχει ένας κανόνας. Αυτός ο κανόνας είναι πολύ απλός.
Πας με την αγορά... δηλαδή συμβαδίζεις, αναπροσαρμόζεις την πολιτική σου και τις τιμές σου, κρατάς ένα επίπεδο και πάνω από όλα ¨μυρίζεις¨ το τι θα έρθει.
Αν δεν έχεις στο προσκέφαλο σου αυτό τον κανόνα είσαι τελειωμένος και ειδικά σε μία τέτοια κατάσταση σαν αυτή που ζούμε τώρα.
Θες να μιλήσω για εμένα; Θα το κάνω άνετα. Φυσικά έκανα τα λάθη μου και φυσικά αυτά πληρώνω... ΑΛΛΑ δεν βγαίνω πουθενά να κλαφτώ!
Δε βγαίνω ξεδιάντροπα να φωνάζω για τις τράπεζες που δεν θάβουν και άλλο κόσμο μη δίνοντας τους δάνεια για γάμο, δεν βρίζω την κοινωνία που σταμάτησε να πηγαίνει τα παιδιά της στα ωδεία και έτσι έπεσαν και οι δικές μου δουλειές.
Κατάλαβες την διαφορά μας;Εγώ έχω αρχίδια να παραδεχτώ τα λάθη μου, δεν ρίχνω τις μαλακίες μου αλλού!
Έπεσαν οι πωλήσεις και σας φταίνε όλα...
Σας φταίνε τα τέλη, σας φταίει ο φόρος πολυτελείας, σας φταίει η κυβέρνηση... ΠΑΠΑΡΙΑ με το συμπάθιο...
Αυτά δεν είναι μόνο δικά σας! Όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο στην Ελλάδα έχουν και αυτό το πρόβλημα! Χελλόου!Σε εμένα, ανέβηκε ο Φ.Π.Α. Ανέβηκαν οι φόροι και το πόσα θα πρέπει να δώσω στο κράτος και ΜΗΝ κάνω το λάθος και βγάλω κέρδος! Α παπααα πάει θα πληρώσω και επιπλέον!
Δηλαδή θα πρέπει να είμαι παθητικός (sic) για να είμαι οκ... θα πρέπει να μπαίνω μέσα για να μην μου πάρουν ΠΟΛΛΑ...Δεν βγήκα σε κανέναν κανάλι, σε καμία εφημερίδα και σε κανένα forum να το κάνω θέμα!
Γιατί δουλεύω με τον κανόνα που σου είπα παραπάνω... για αυτό!Κατάλαβες διπλοεγγεγραμμένε φίλε μου; Άντε μπράβο.
-
και συ μην παραπονιεσαι αν οι κατοχοι καμερας οπως γραφεις απο κατω κανουν δουλειες στη μιση τιμη.
αν σου ερθει εσενα καποιος με το αγγουρι στον ... για φωτογραφιση γαμου, προιοντος η οτι αλλο θα το κανεις μισο τιμης;
Από ότι έχω καταλάβει, μπήκε και εσένα το αγγουράκι στο κωλαράκι. Μεγειά! Καλοφόρετο!
Στην αγορά, υπάρχει ένας κανόνας. Αυτός ο κανόνας είναι πολύ απλός.
Πας με την αγορά... δηλαδή συμβαδίζεις, αναπροσαρμόζεις την πολιτική σου και τις τιμές σου, κρατάς ένα επίπεδο και πάνω από όλα ¨μυρίζεις¨ το τι θα έρθει.
Αν δεν έχεις στο προσκέφαλο σου αυτό τον κανόνα είσαι τελειωμένος και ειδικά σε μία τέτοια κατάσταση σαν αυτή που ζούμε τώρα.
Θες να μιλήσω για εμένα; Θα το κάνω άνετα. Φυσικά έκανα τα λάθη μου και φυσικά αυτά πληρώνω... ΑΛΛΑ δεν βγαίνω πουθενά να κλαφτώ!
Δε βγαίνω ξεδιάντροπα να φωνάζω για τις τράπεζες που δεν θάβουν και άλλο κόσμο μη δίνοντας τους δάνεια για γάμο, δεν βρίζω την κοινωνία που σταμάτησε να πηγαίνει τα παιδιά της στα ωδεία και έτσι έπεσαν και οι δικές μου δουλειές.
Κατάλαβες την διαφορά μας;Εγώ έχω αρχίδια να παραδεχτώ τα λάθη μου, δεν ρίχνω τις μαλακίες μου αλλού!
Έπεσαν οι πωλήσεις και σας φταίνε όλα...
Σας φταίνε τα τέλη, σας φταίει ο φόρος πολυτελείας, σας φταίει η κυβέρνηση... ΠΑΠΑΡΙΑ με το συμπάθιο...
Αυτά δεν είναι μόνο δικά σας! Όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο στην Ελλάδα έχουν και αυτό το πρόβλημα! Χελλόου!Σε εμένα, ανέβηκε ο Φ.Π.Α. Ανέβηκαν οι φόροι και το πόσα θα πρέπει να δώσω στο κράτος και ΜΗΝ κάνω το λάθος και βγάλω κέρδος! Α παπααα πάει θα πληρώσω και επιπλέον!
Δηλαδή θα πρέπει να είμαι παθητικός (sic) για να είμαι οκ... θα πρέπει να μπαίνω μέσα για να μην μου πάρουν ΠΟΛΛΑ...Δεν βγήκα σε κανέναν κανάλι, σε καμία εφημερίδα και σε κανένα forum να το κάνω θέμα!
Γιατί δουλεύω με τον κανόνα που σου είπα παραπάνω... για αυτό!Κατάλαβες διπλοεγγεγραμμένε φίλε μου; Άντε μπράβο.
λαθος καταλαβες, τιποτα δεν μου μπηκε. κραζω μια γελοια πολιτικη φορων ειτε αφορα αυτοκινητα ειτε το οποιοδηποτε προιον.
διπλοεγγεγραμμενος; ποιος; τι να καταλαβω;
αν συμφωνεις με τους φορους πολυτελειας πες το να τελειωνουμε
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να στηριχθεί ένας κλάδος που είναι πηγή εκρροής συναλλάγματος και έμποροι που επένδυσαν σε μια φούσκα η οποία χρηματοδοτούνταν με δανεικά.Με αυτά δεν λέω ότι δικαιολογείται η εξοντωτική φορολογική πολιτική της ελληνικής πολιτείας, αλλά ΌΧΙ σε κρατικά κίνητρα (απόσυρση κτλ.) για να συνεχιστεί το φαγοπότι κάποιων.
+oo
-
Κίνητρα αγοράς, ελαφρύνσεις και απόσυρση …
Υψηλά Κίνητρα απόσυρσης μόνον για τα Segments “A”, “B” & “C” με ημνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας υπάρχοντος οχήματος παλαιότερη της 5ετίας και με αναλογία 1 αποσυρόμενου προς 1 νέο.
Μεσαία Κίνητρα απόσυρσης συμβατικών έναντι υβριδικών για όλα τα segments & ανεξαρτήτως παλαιότητας υπαρχόντων οχημάτων. Εξαιρείται από το μέτρο η επιδότηση αγοράς υβριδικών των κατηγοριών “Cabrio”, “Roadster”, “4x4” & “SUV” εντός των 10 μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.
Χαμηλά Κίνητρα απόσυρσης για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες με αναλογία 2 αποσυρόμενων προς 1 νέο ανεξαρτήτως segment και παλαιότητας.
-
Δυστυχως για πολυ κοσμο η κυβερνηση δεν εξεταζει καθολου το μετρο της αποσυρσης ( Το ειπαν εχθες στις ειδησεις....Με οτι αυτο συνεπαγεται ),παρα τις εντονες φημολογιες των τελευταιων μηνών....Να δω πως θα γινει αυτη η γ@μη@@νη αναπτυξη στην Ελληνικη οικονομια με την αγορα να βουλιαζει μερα με τη μερα στην στασιμοτητα και στα λουκετα???!!!!!!
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Δυστυχως για πολυ κοσμο η κυβερνηση δεν εξεταζει καθολου το μετρο της αποσυρσης ( Το ειπαν εχθες στις ειδησεις....Με οτι αυτο συνεπαγεται ),παρα τις εντονες φημολογιες των τελευταιων μηνών....Να δω πως θα γινει αυτη η γ@μη@@νη αναπτυξη στην Ελληνικη οικονομια με την αγορα να βουλιαζει μερα με τη μερα στην στασιμοτητα και στα λουκετα???!!!!!!Ανάπτυξη πάντως δεν προκύπτει με την ανάπτυξη της αγοράς του χώρου του αυτοκινήτου και την αύξηση της ροής χρήματος προς το εξωτερικό. Αυτό θα μας φέρει ξανά στην ίδια κατάσταση που μας οδήγησε εδώ που είμαστε
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δυστυχως για πολυ κοσμο η κυβερνηση δεν εξεταζει καθολου το μετρο της αποσυρσης ( Το ειπαν εχθες στις ειδησεις....Με οτι αυτο συνεπαγεται ),παρα τις εντονες φημολογιες των τελευταιων μηνών....Να δω πως θα γινει αυτη η γ@μη@@νη αναπτυξη στην Ελληνικη οικονομια με την αγορα να βουλιαζει μερα με τη μερα στην στασιμοτητα και στα λουκετα???!!!!!!
Ανάπτυξη πάντως δεν προκύπτει με την ανάπτυξη της αγοράς του χώρου του αυτοκινήτου και την αύξηση της ροής χρήματος προς το εξωτερικό. Αυτό θα μας φέρει ξανά στην ίδια κατάσταση που μας οδήγησε εδώ που είμαστε
Αναφερθηκα στην αναπτυξη της Ελληνικης οικονομιας ,και οχι μονο για τον χωρο του αυτοκινητου.
Συγκεκριμενα ομως για τον χωρο του αυτοκινητου διαφωνω καθετα με αυτα που γραφεις γιατι ο κλαδος συμπεριλαμβανει μια σειρα απο επαγγελματα και χιλιαδες εργαζομενους που ζουν απο αυτον ,και δεν αναφερομαι στους πλουσιους εισαγωγεις.
Τωρα οσο για το επιχειρημα με την ροη χρηματος στο εξωτερικο,Θα σου υπενθυμισω οτι 8 στα 10 προ'ι'οντα που χρησιμοποιουμε ειναι ειαγομενα....ακομα και οδοντογλυφιδες απο Τουρκια εισαγουμε. Αυτο ειναι ενα γεγονος ...Λαθος...Αλλά ειναι γεγονος.
Οποτε οτι ισχυει για ολους τους κλαδους ισχυει και σε αυτον του αυτοκινητου,και αν θεωρουμε οτι πρεπει να καταρρευσει επειδη εισαγουμε τα προ'ι'οντα του ,τοτε σε μια οικονομια που ΔΕΝ παραγει σχεδον τιποτα ( εκτος απο παροχη υπηρεσιων ) ,Θα πρεπει να διαλυθει??..Και μη μου πεις να παραγουμε εμεις τα προ'ιοντα μας γιατι θα γελασουν και οι πετρες,με το ''περιβαλλον'' που επικρατει για τις επιχειρησεις στην Ελλαδα...
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου