-
Εντάξει υπερβάλουμε νομίζω! Τα χρήματα που δε θα δοθούν για αγορά αυτοκινήτου δε θα εξαφανιστούν κιόλας! Πιθανότατα θα πάνε σε ένα προιόν με μεγαλύτερη ελληνική προστιθέμενη αξία ή στη χειρότερη θα γίνουν κατάθεση σε τράπεζα -> αγορά ελληνικών ομολόγων -> μείωση των spread.
Γενικά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έστω και άθελά της κάνει τη σωστή κίνηση.
Να το πω πιο απλά, για κάθε μια θέση που θα χαθεί στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων 2-3-5 θέσεις θα δημιουργηθούν σε άλλους τομείς της οικονομίας.
-
Σταμάτησε η συνεργασία Fiat Group και AutoPower Τόλιας
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010, 19:47Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Με επίσημή της ανακοίνωση, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκίνητων Αlfa Romeo, Fiat και Lancia, (Fiat Group Automobiles Hellas SA) γνωστοποιεί στους πελάτες της ότι έληξε η συνεργασία για πωλήσεις οχημάτων με το ολοκληρωμένο συγκρότημα AutoPower Τόλιας ΕΠΕ.
Η εν λόγω εταιρεία έχει δύο καταστήματα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος 167 (Γέρακας) και στη Χαλανδρίου 13 (Αγία Παρασκευή).
Υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφόρηση;
-
Αλήθεια, τώρα που ανέβηκαν οι τιμές των καινούργιων, ανέβηκαν και οι τιμές των αντίστοιχων μεταχειρισμένων;;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλήθεια, τώρα που ανέβηκαν οι τιμές των καινούργιων, ανέβηκαν και οι τιμές των αντίστοιχων μεταχειρισμένων;;ναι ας ανεβουν, αφου ετσι και αλλιως δεν τα παιρνει κανενας.
κατι αλλο: πριν τη κριση, οι πιο πολλοι εμποροι μεταχειρισμενων γυρνουσαν τα κοντερ. Πλεον, τα γυρνανε σχεδον ΟΛΟΙ. Προσοχη λοιπον οσοι κανετε αγορες...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με επίσημή της ανακοίνωση, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκίνητων Αlfa Romeo, Fiat και Lancia, (Fiat Group Automobiles Hellas SA) γνωστοποιεί στους πελάτες της ότι έληξε η συνεργασία για πωλήσεις οχημάτων με το ολοκληρωμένο συγκρότημα AutoPower Τόλιας ΕΠΕ.
Η εν λόγω εταιρεία έχει δύο καταστήματα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος 167 (Γέρακας) και στη Χαλανδρίου 13 (Αγία Παρασκευή).
ΙΧ: Διαζύγιο Fiat με Τόλια
Eληξε η συνεργασία της Fiat με τον Τόλια.
'Η' 30/3Η εισαγωγική εταιρεία Fiat Automobiles Hellas SA η οποία αποτελεί θυγατρική του εργοστασίου των εταιρειών Fiat, Alfa Romeo και Lancia με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πελάτες της ότι έληξε η συνεργασία για πωλήσεις οχημάτων με το ολοκληρωμένο συγκρότημα Autopower Tόλιας ΕΠΕ. Η εν λόγω εταιρεία έχει δύο καταστήματα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος 167 (Γέρακας) και στη Χαλανδρίου 13 (Αγία Παρασκευή).
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η λήξη της συνεργασίας μεταξύ εισαγωγικής και αντιπροσώπου σε επίπεδο πωλήσεων αποτελεί το πρώτο μήνυμα τόσο προς τον επίσημο αντιπρόσωπό της όσο και για άλλους διανομείς οι οποίοι δεν πετυχαίνουν το συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων και δεν καλύπτουν τη σύμβαση που έχουν συνάψει με την εισαγωγική για την κάλυψη της περιοχής τους σε όγκο πωλήσεων. Ωστόσο η έλλειψη ρευστότητας από την πτώση της αγοράς έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ήπιες σχέσεις που είχαν μέχρι πρότινος εισαγωγείς και ιδιοκτήτες κάθετων μονάδων που ανήκουν στο επίσημο δίκτυο ενώ τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί με επίσημους αντιπροσώπους άλλων εισαγωγικών οι οποίοι έχουν εμφανή οικονομικά προβλήματα δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας σε ολόκληρο τον κλάδο.
Πάντως εισαγωγικές και αντιπρόσωποι έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα περιθώρια κέρδους τους τη στιγμή που τα μηνιαία έξοδα είναι υπέρογκα και αν δεν τονωθεί με κάποιο τρόπο η αγορά τότε θα κάνουμε λόγο για εκατοντάδες λουκέτα σε μία αγορά που ήδη έχει «χάσει» 1.000 ενεργά μέλη της?Γιώργος Ανδρής
-
Η FIAT πρέπει να κόψει και άλλες συνεργασίες... Το δίκτυο της, πάσχει πολύ, ειδικά στην Αττική.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Την πατήσαμε άσχημα με τον Τόλια... Ειχε κάνει παραγγελία ο πατέρας μου τέλη Νοέμβρη ένα Panda 100άρι και μας ειχαν πει παράδοση το αργότερο Φλεβάρη.
Φυσικά ακόμα δεν έχουμε δει το αμάξι και το χειρότερο ειναι οτι στα μέσα φλεβάρη το εξοφλήσαμε μιας και μας ειπαν οτι ειναι Ελλάδα και θα το χουμε εντός μιας βδομάδας.
Απο τότε φυσικά δεν έχουμε δει αυτοκίνητο, παρα τις διαβεβαιώσεις οτι ειναι στην Ελλάδα και λόγω απεργιών έχει γίνει μεγάλο πήξιμο στο τελωνείο κλπ.
Σήμερα μιλήσαμε με την μαμά Φιατ οπου μας ειπαν οτι οντως το αμάξι ειναι Ελλάδα και πως θα το παραλάβουμε απ' τα κεντρικά τους το συντομότερο δυνατόν...
-
Ανακοίνωση για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την «Παζαρόπουλος Α.Ε.» εξέδωσε η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar Α.Ε.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Kosmocar A.E., Αποκλειστικός Εισαγωγέας Volkswagen & Audi στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και της κοινωνικής της προσφοράς ανέλαβε να διασφαλίσει, για λόγους ηθικού καθήκοντος, την παράδοση αυτοκινήτων στους πελάτες της Σ. Κ. Παζαρόπουλος Α.Ε., που βρέθηκε σε δυσχερή θέση ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Η Kosmocar A.E., με μοναδικό της μέλημα το καταναλωτικό κοινό, τους εργαζομένους στον συγκεκριμένο έμπορο καθώς και τη διασφάλιση της φήμης των αυτοκινήτων που εκπροσωπεί, παρενέβη, για να εξασφαλίσει τη μη διατάραξη της αξιοπιστίας των σημάτων Volkswagen & Audi. Η λήψη της σημαντικής αυτής απόφασης έγινε ταυτόχρονα με την εξασφάλιση ρητής δέσμευσης του συγκεκριμένου εμπόρου για την τήρηση του αυστηρού πλαισίου συνεργασίας και των υποχρεώσεών του».
η λύση βρέθηκε για τους καταναλωτές!!!
Αν και θα έπρεπε ο εισαγώγεας εξαρχής να τους έχει καλέσει και να τους τα δώσει χωρίς καθυστερήσεις και ανακοινωσεις και να έλεγε αν κόβει ή όχι την συνεργασία με τον αντιπρόσωπο.
Έτσι όπως το διαβάζω ο Παζαρόπουλος θα συνεχίσει να είναι στο δίκτυο αλλά δεν ξέρω με τι αξιοπιστία πλέον -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Την πατήσαμε άσχημα με τον Τόλια... Ειχε κάνει παραγγελία ο πατέρας μου τέλη Νοέμβρη ένα Panda 100άρι και μας ειχαν πει παράδοση το αργότερο Φλεβάρη.
Φυσικά ακόμα δεν έχουμε δει το αμάξι και το χειρότερο ειναι οτι στα μέσα φλεβάρη το εξοφλήσαμε μιας και μας ειπαν οτι ειναι Ελλάδα και θα το χουμε εντός μιας βδομάδας.
Απο τότε φυσικά δεν έχουμε δει αυτοκίνητο, παρα τις διαβεβαιώσεις οτι ειναι στην Ελλάδα και λόγω απεργιών έχει γίνει μεγάλο πήξιμο στο τελωνείο κλπ.
Σήμερα μιλήσαμε με την μαμά Φιατ οπου μας ειπαν οτι οντως το αμάξι ειναι Ελλάδα και πως θα το παραλάβουμε απ' τα κεντρικά τους το συντομότερο δυνατόν...
Καλησπέρα στην κοινότητα.
Παρότι είμαι αρκετό καιρό αναγνώστης του φόρουμ, δόθηκε αφορμή να γίνω επιτέλους ενεργό μέλος από τη στιγμή που σταμάτησε τις πωλήσεις ο Τόλιας.Παράγγειλα πριν από ένα περίπου μήνα ένα G.Punto από τον εν λόγω αντιπρόσωπο και κατέβαλα μία διόλου ευκαταφρόνητη προκαταβολή καθώς και το παλιό μου αυτοκίνητο για ανταλλαγή. Μην έχοντας μάθει τίποτα για το 'διαζύγιο Fiat-Τόλια' παίρνω τηλέφωνο χθες ατάραχος να μάθω που βρίσκεται η παραγγελία και πότε θα παραλάβω. Μου λένε υπήρχε μία εξέλιξη και δεν μπορούμε να παραδώσουμε αυτοκίνητα γι'αυτό απευθυνθείτε στη μαμά Fiat. Τηλεφωνώ στη γραμμή επικοινωνίας (που παρεμπιπτόντως είναι στην Ιταλία) και αφού ανοίγει 'η υπόθεση' όπως μου είπαν χαρακτηριστικά, κατεβαίνω στη Λ. Βουλιαγμένης στα κεντρικά για να κανονίσω το τι θα γίνει.
Εκεί με ένα απίστευτο υφάκι και μάλιστα ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ από τη ρεσεψιόν κι όχι αυτοπροσώπως, μία υπάλληλος μου λέει 'να πάτε στον Τόλια να πάρετε τα λεφτά σας. Αυτή την ενημέρωση έχω εγώ'. Φυσικά, ζήτησα να δω αυτοπροσώπως την κυρία, η οποία εμφανίστηκε λέγοντας σαν ενοχλημένη 'τι παραπάνω θα σας πω από κοντά που δεν σας το είπα στο τηλέφωνο'; Μετά από την κουβέντα καταλήξαμε στα ίδια. Φυσικά, πηγαίνοντας στον Τόλια, αφού με παρέμπεμψαν στον εμπορικό διευθυντή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτός πάλι μου έλεγε να συνεννοηθώ με τη Fiat και η Fiat με τον Τόλια.
Θέλω, λοιπόν, να κάνω την εξής ερώτηση. Τι πιστέυετε όλοι και ιδιαίτερα εσύ silencer51 ότι μπορώ να κάνω; Πώς είναι δυνατόν το δικό σου αυτοκίνητο να σου το παραδίδουν στα κεντρικά κι εμένα να μου λένε 'δεν έχουμε καμία λιανική δραστηριότητα εμείς και άρα δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε αυτοκίνητο'; Να προσθέσω ότι το αυτοκίνητο ήταν και είναι στο τελωνείο. Δεν έκανα παραγγελία απ'έξω αλλά επέλεξα ένα ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο, για το οποίο, μάλιστα, μου έχουν δώσει από τον Τόλια αριθμό πλαισίου (αν φυσικά δεν είναι πλαστός γιατί έχει γίνει και αυτό σε κάποιον).
Silencer51, σε παρακαλώ στείλε μου ένα πμ αν γίνεται, για να μην συνεχίσω εκτός θέματος απαντήσεις στο thread. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
-
Περαστικά να είναι και γρηγορα να βρεθεί η λύση ...
Ο χρήστης ftiaxtis έγραψε:
... Εκεί με ένα απίστευτο υφάκι και μάλιστα ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ από τη ρεσεψιόν κι όχι αυτοπροσώπως, μία υπάλληλος μου λέει 'να πάτε στον Τόλια να πάρετε τα λεφτά σας. Αυτή την ενημέρωση έχω εγώ'. Φυσικά, ζήτησα να δω αυτοπροσώπως την κυρία, η οποία εμφανίστηκε λέγοντας σαν ενοχλημένη 'τι παραπάνω θα σας πω από κοντά που δεν σας το είπα στο τηλέφωνο'; Μετά από την κουβέντα καταλήξαμε στα ίδια. Φυσικά, πηγαίνοντας στον Τόλια, αφού με παρέμπεμψαν στον εμπορικό διευθυντή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτός πάλι μου έλεγε να συνεννοηθώ με τη Fiat και η Fiat με τον Τόλια.Πραγματικά αυτή την κατα μορφολογία 'κυρία' οριακά θα κρατιώμουν να μήν την αρχίσω στα χαστούκια ... που έπρεπε να της τα δώσουν ο πατέρας της όταν ήταν μικρή και ο άντρας της όταν μεγάλωσε και πίστεψε ότι έγινε άνθρωπος ...
Να ζητούσες την απαντηση γραπτώς και να την στείλεις στην Ιταλία μαζί με μια επιστολή για την αξιοπρεπεστατη και επαγγελματικότατη συμπεριφορά της!
Φρικαρα και φούντωσα και μόνο που την διάβασα ... όχι να την άκουγα! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Περαστικά να είναι και γρηγορα να βρεθεί η λύση ...... Εκεί με ένα απίστευτο υφάκι και μάλιστα ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ από τη ρεσεψιόν κι όχι αυτοπροσώπως, μία υπάλληλος μου λέει 'να πάτε στον Τόλια να πάρετε τα λεφτά σας. Αυτή την ενημέρωση έχω εγώ'. Φυσικά, ζήτησα να δω αυτοπροσώπως την κυρία, η οποία εμφανίστηκε λέγοντας σαν ενοχλημένη 'τι παραπάνω θα σας πω από κοντά που δεν σας το είπα στο τηλέφωνο'; Μετά από την κουβέντα καταλήξαμε στα ίδια. Φυσικά, πηγαίνοντας στον Τόλια, αφού με παρέμπεμψαν στον εμπορικό διευθυντή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτός πάλι μου έλεγε να συνεννοηθώ με τη Fiat και η Fiat με τον Τόλια.
Πραγματικά αυτή την κατα μορφολογία 'κυρία' οριακά θα κρατιώμουν να μήν την αρχίσω στα χαστούκια ... που έπρεπε να της τα δώσουν ο πατέρας της όταν ήταν μικρή και ο άντρας της όταν μεγάλωσε και πίστεψε ότι έγινε άνθρωπος ...
Να ζητούσες την απαντηση γραπτώς και να την στείλεις στην Ιταλία μαζί με μια επιστολή για την αξιοπρεπεστατη και επαγγελματικότατη συμπεριφορά της!
Φρικαρα και φούντωσα και μόνο που την διάβασα ... όχι να την άκουγα!Εχεις δικιο ,
Ftiaxtis εγω στην θεση σου θα πηγαινα αυτοπροσωπος στα κεντρικα της fiat για να μιλησω με καποιον υπευθηνο απο εκει -
toyota και πάλι toyota ...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
toyota και πάλι toyota ...To νου σου ομως με το γκαζι
-
Δεν έχομεν αυτόματα ἡμεῖς.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εχεις δικιο ,
Ftiaxtis εγω στην θεση σου θα πηγαινα αυτοπροσωπος στα κεντρικα της fiat για να μιλησω με καποιον υπευθηνο απο εκειΚατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή για την οποία μίλησα παραπάνω ήταν στα κεντρικά της fiat και θεωρείται 'υπεύθυνη'. Εννοείς να ξαναπαώ και να ζητήσω κάποιον άλλο?
-
Ο χρήστης ftiaxtis έγραψε:
Εχεις δικιο ,
Ftiaxtis εγω στην θεση σου θα πηγαινα αυτοπροσωπος στα κεντρικα της fiat για να μιλησω με καποιον υπευθηνο απο εκειΚατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή για την οποία μίλησα παραπάνω ήταν στα κεντρικά της fiat και θεωρείται 'υπεύθυνη'. Εννοείς να ξαναπαώ και να ζητήσω κάποιον άλλο?
Ίσως θα έπρεπε να κάνεις την επόμενη επίσκεψή σου συνοδευόμενος από το δικηγόρο σου.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν έχομεν αυτόματα ἡμεῖς.Και το φρένο...
-
30/3/2010
Οριστικό λουκέτο σε ντίλερ της FIAT!
Η αδυναμία εξόφλησης των συσσωρευμένων χρεών της «AUTOPOWER ΤΟΛΙΑΣ» προς τη FIAT GROUP AUTOMOBILES HELLAS (υπολογίζονται περί τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ) οδήγησε στη διακοπή των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες προς τους πελάτες. Ανησυχία στους εμπόρους από την σκληρή στάση των εισαγωγικών εταιρειών.
...
Το ποσό που φέρεται να οφείλει ο πάλαι ποτέ ντίλερ της Fiat Group Automobiles Hellas, ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με πολύ καλές πηγές μας δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με αυτοκίνητα που είναι να παραδοθούν σε πελάτες, όπως στην περίπτωση «ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ» που είχε σκάσει λίγες μέρες πριν.
http://new.e-go.gr/wmotors/article.asp?catid=15824&subid=2&pubid=2282002Πόσο 'ελαφρά τη καρδία' οι πολύ καλές πηγές δίνουν πληροφορίες!!!
-
Μια πολύπαθη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ένας λιανέμπορος στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης με εμπλοκή στο ποδόσφαιρο, ένας αντιπρόσωπος αυτοκινήτων με έδρα στη Φιλοθέη, μια προβληματική κατασκευαστική εταιρεία που ...
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1593.html -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μια πολύπαθη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ένας λιανέμπορος στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης με εμπλοκή στο ποδόσφαιρο, ένας αντιπρόσωπος αυτοκινήτων με έδρα στη Φιλοθέη, μια προβληματική κατασκευαστική εταιρεία που ...
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1593.htmlΗ πολυπαθη αλυσιδα ειναι τα Ατλαντικ
Η ενδυση..μαλλον ο Glou;
Ο λιανεμπορος...ιδεα δεν εχω.
Ο αντιπρόσωπος αυτοκινητων δεν ξερω ποιος ειναι αλλα πιστευω οτι το 90% εξ' αυτων δεν ξερει εαν θα βγαλει το 2010.
Προβληματικη κατασκευαστικη ειναι μαλλον η Αττικατ, αν και εκτος απο την JP και την Τερνα για καμια αλλη δεν ειμαι βεβαιος οτι θα επιβιωσει.
Η διαφημιστικη ειναι- με καθε επιφυλαξη- η S & P Advertising,παντως απολυσεις θα κανουν ολες.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου