-
αμα παω το αμαξι για σερβις ποιοι λογοι μπορουν να με αναγκασουν να το παω για επισκευη σε συνεργειο και μετα για επανελεγχο?
αυτο που ξερω σιγουρα ειναι τα καυσαερια. αναρτήσεις?
μια ακομη ερωτηση. στην αθήνα ειναι ανα 3 χρονια και στην επαρχεια ανα δυο?
-
Πλέον και στο ν. Αττικής τα αυτοκίνητα περνούν ΚΤΕΟ ανά δύο χρόνια.
-
Σωστά! Εκτός του πρώτου τεχνικού ελέγχου, οι υπολοιποι για όλη την Ελλάδα κάθε 2 χρόνια.
Συχνότητα Τεχνικού Ελέγχου
- Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ. και Φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με εξαίρεση το Νομό Αττικής όπου γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης που ανακοινώνεται από την Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Μ.Ε.
Οι επόμενοι έλεγχοι, των οχημάτων αυτών,** είναι κάθε δύο χρόνια (με περιθώριο τρεις ( 3 ) εβδομάδες πριν ή μία ( 1 ) εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο τεχνικού ελέγχου ).**
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=361&id=&tid=361#3
- Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ. και Φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με εξαίρεση το Νομό Αττικής όπου γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης που ανακοινώνεται από την Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Μ.Ε.
-
Περσυ τετοιο καιρο ειχα περασει την ZX απο ενα ΚΤΕΟ στου Ρεντη οπου μου εβγαλαν και καρτα καυσαεριων.
Προχθες μου τηλεφωνησαν οτι ληγει η καρτα!!!Εγω θα το'βλεπα τα Χριστουγεννα.
Πραγματικα με ευχαριστησε μιας και δεν περιμενα τετοιου ειδους εξυπνες ενεργειες απο Ελληνικη εταιρεια. -
ποιος ξερει ποσο ειναι το κοστος για να περασω κτεο στο autovision και στην auteco (ο τιμοκαταλογος που υπαρχει στο σαιτ εχει ληξει ).
ευχαριστω -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
ποιος ξερει ποσο ειναι το κοστος για να περασω κτεο στο autovision και στην auteco (ο τιμοκαταλογος που υπαρχει στο σαιτ εχει ληξει ).
ευχαριστωAutovision Σταυρού --> 49 ευρώ (πριν από 2 ημέρες ρώτησα)
-
ωραιος. πηρα τηλ και εκλεισα ραντεβου. η τιμή ειναι σωστη.
-
Από αλλού το περίμενα κι από αλλού μου ήρθε σήμερα.
Το Τέμπρα στην Autovision Μενιδίου (κλασσικά), για τα φυμέ κουβέντα (θυμίζω Llumar Titanium παντού με βεβαίωση και αυτοκόλλητα σε όλα τα τζάμια ), το τρίπτυχο ΤΠΦ δεν ελέγχθηκε για την ύπαρξή του ούτε ζητήθηκε προφορική βεβαίωση ότι βρίσκεται κάπου στο πορτμπαγκάζ, φώτα-αμορτισέρ-καυσαέρια-σούξου-μούξου-μανταλάκια όλα καλά αλλά στα φρένα κόπηκα!
Συγκεκριμένα, το φρενάρισμα στον πίσω άξονα εμφανίζει απόκλιση 75% (στη μέτρηση χειροφρένου 65%), με το ΠΔ ταμπούρο να κάνει τη ζημιά. Ο τεχνικός μου είπε ότι προσπαθούσε επανειλλημένα να φρενάρει μήπως και ξεκολλούσε το φρένο, όπως επίσης ότι βρήκε το πίσω μαρκούτσι στην ένωσή του νωπό και ότι πιθανόν να υπάρχει και κάποια διαρροή μικρής έκτασης από εκεί.
Ο επανέλεγχος πρέπει να γίνει εντός ενός μήνα χωρίς ραντεβού και κοστίζει 5 ευρώ.
Συνολικό κόστος ελέγχου: 49 + 12 για ΚΕΚ = 61 ευρώ.
-
Πότε πρέπει να περάσει KTEO ένα νέο (2008μοντέλο) αυτοκίνητο και κάθε πότε μετά, κάθε χρόνο;
-
Κάθε καινούργιο αυτοκίνητο, περνάει ΚΤΕΟ πρώτη φορά στον 4ο χρόνο (από την ημερομηνία ταξινόμησης) και μετά κάθε 2 χρόνια
-
Πως μπορώ να δω πότε περνάω ΚΤΕΟ?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πως μπορώ να δω πότε περνάω ΚΤΕΟ?άδεια κυκλοφορίας (εκτελωνισμού) + 4 χρόνια, ή αυτοκόλλητο πινακίδας (ή βεβαίωση από προηγούμενη φορά)+2 χρόνια...
-
Πρώτα ΚΤΕΟ και μέτα θα ασφαλίζεται το όχημα σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Αναφέρει και ΚΤΕΟ για δίκυκλα.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11460 -
Την πρώτη φορά περνάμε ΚΤΕΟ 4 χρόνια από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Την πρώτη φορά περνάμε ΚΤΕΟ 4 χρόνια από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας;;Ναι...και μην αργήσεις ούτε μέρα γιατί θα πληρώσεις πρόστιμο όπως κι εγώ.
-
εμενα που εχει ληξει εδω και ενα μηνα πρεπει να παρω στο 1525 για ραντεβου σε δημοσιο ΚΤΕΟ?
-
Ναι, αλλά δές και εδώ κατά περιοχή. Ελπίζω να ισχύει...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
φιλε με καρτα καυσαεριων?στο δημοσιο στο χολαργο καθυστερουν πολυ?
-
έχω περασει από ΚΤΕΟ κανονικά,κόλλησαν το ειδικό αυτοκόλλητο στην πινακίδα,αλλά μετα από μερικς μέρες είδα να λείπει!!
Δεν το κόλλησαν καλά και αποκολλήθηκε??ή κάποιος εξυπνακιας το ξεκολλησε για να το τοποθετησει στο δικο του αυτοκινητο?
Φυσικα έχω τα χαρτια απο το ΚΤΕΟ...
Θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση ελεγχου απο την Τροχαία τι βλεπουν?Αν υπαρχει το σηματακι στη πινακιδα ή τα χαρτιά?
υ.γ. Ειμαι καινουργιο μελος και αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ!!Καλη χρονια σε ολους!!! -
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
φιλε με καρτα καυσαεριων?στο δημοσιο στο χολαργο καθυστερουν πολυ?
Χωρίς κάρτα.
ΚΤΕΟ -Πότε?