-
Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ μελετά ο Μ. Βορίδης
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012 16:01Αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ και μάλιστα άμεσα εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.
Σε συνάντηση που είχε στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα Κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά.
Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι σε περίπου δύο μήνες αναμένονται οι εκλογές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Θα προλάβω».
Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ και 130 ιδιωτικά. Τα δεύτερα φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, παρά το γεγονός πως είναι λίγο ακριβότερα, καθώς τηρούνται σε μεγάλο βαθμό οι ώρες των ραντεβού και γενικότερα το περιβάλλον είναι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ετήσιος τζίρος των ΙΚΤΕΟ υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, το πρόβλημα των ανέλεγκτων αυτοκινήτων συνεχίζει να προβληματίζει το υπουργείο, καθώς σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ένα στα τρία δεν έχει περάσει από τον τεχνικό έλεγχο.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από το σύνολο των 7,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, που φαίνονται καταχωρημένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, τα 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Πήγα σήμερα στο ΚΤΕΟ Χολαργού και όπως πριν από δύο χρόνια, καθάρισα μέσα σε 15 λεπτά!! Μόνο τρία αυτοκίνητα ήταν να περάσουν, στο διάδρομο ένα εγώ μόνος και στον δύο άλλα δύο αμάξια!!! Οι υπάλληλοι ευγενέστατοι όπως και τις άλλες φορές. Δημόσιο ΚΤΕΟ στο Χολαργό μέσα στον Ιούνιο είναι η καλύτερη περίπτωση να καθαρίσεις γρήγορα και ωραία.... Και βρήκαν και το αμάξι μου άψογο αν και 20ετίας. Το διατηρώ βέβαια στην πένα πάντα.Εγώ καθάρισα πριν μερικές βδομάδες στο ΚΤΕΟ Χολαργού μέσα σε τρία τέταρτα με 40€. Πάλι καλά.
Συμφωνώ και για το ότι οι υπάλληλοι είναι οκ.
Άρα προτείνω ΚΤΕΟ Χολαργού και για το χειμώνα!
Όσο τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα δημόσια ΚΤΕΟ, γιατί να προτιμήσω (εγώ τουλάχιστον) τα ιδιωτικά;
Κρίμα που θέλουν να τα κλείσουν.... -
αν και αλλα πραγματα συζητατε τοση ωρα, εχω μια απορια, ενα αμαξι του 1996 το οποιο δεν εχει περασει ποτε κτεο, αμα παει τωρα κ εστω οτι το αμαξι ειναι αριστο,θα κοστισει κατι παραπανω απο τα κλασσικα σχεδον 50 ευρω που δινεισ καθε φορα ?
-
κανεις ρε παιδια ?
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
αν και αλλα πραγματα συζητατε τοση ωρα, εχω μια απορια, ενα αμαξι του 1996 το οποιο δεν εχει περασει ποτε κτεο, αμα παει τωρα κ εστω οτι το αμαξι ειναι αριστο,θα κοστισει κατι παραπανω απο τα κλασσικα σχεδον 50 ευρω που δινεισ καθε φορα ?Δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ εδώ και 15 χρόνια ?????????????? Το εχεις πάρει μετχ.?
Δε ξέρω....εγώ τη τελευταία φορά καθυστέρησα 3 μήνες και πλήρωσα 100 ευρώ.
Καλύτερα επικοινώνησε με κάποιο ΚΤΕΟ να ρωτήσεις. -
αν και αλλα πραγματα συζητατε τοση ωρα, εχω μια απορια, ενα αμαξι του 1996 το οποιο δεν εχει περασει ποτε κτεο, αμα παει τωρα κ εστω οτι το αμαξι ειναι αριστο,θα κοστισει κατι παραπανω απο τα κλασσικα σχεδον 50 ευρω που δινεισ καθε φορα ?βασικα μαλλον σε συμφερει να μη περασεις ποτε ξανα,εκτος κι αν φας προστιμο...
-
αν και αλλα πραγματα συζητατε τοση ωρα, εχω μια απορια, ενα αμαξι του 1996 το οποιο δεν εχει περασει ποτε κτεο, αμα παει τωρα κ εστω οτι το αμαξι ειναι αριστο,θα κοστισει κατι παραπανω απο τα κλασσικα σχεδον 50 ευρω που δινεισ καθε φορα ?Αν δεν κάνω λάθος, μετά τους 12 μήνες καθυστέρηση, το πρόστιμο είναι 105€.
Είτε καθυστερήσεις άλλους 15 μήνες, είτε άλλα 15 χρόνια, μαζί με τα 50€ περίπου που στοιχίζει ο έλεγχος, θα πληρώσεις συνολικά 150-160€ περίπου . -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ μελετά ο Μ. Βορίδης
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012 16:01Αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ και μάλιστα άμεσα εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.
Περνάω αναγκαστικά απο δημόσιο ΚΤΕΟ γιατι μέχρι τώρα δέν υπήρχε ιδιωτικό για φορτηγά (άνοιξε πρόσφατα στο Ρέντη οπότε πλέον δέν ξαναπατάω σε δημόσιο).
Όσες φορές έχω πάει μόνο φορτηγά έχει, κρατικά οχήματα και άντε 1 αυτοκίνητο ΙΧ.
Η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα και εκνευριστική.
Μπαίνεις στην πύλη με το αυτοκίνητο, οπου μετράνε τα καυσαέρια, κατεβαίνεις να τους δώσεις τα χαρτιά και σου δίνουν ένα απόκομα και σου λένε σε ποια λωρίδα να πάς. Πάς στη λωρίδα και αφήνεις το αυτοκίνητο και μετά πάς μέσα στα γραφεία. Περιμένεις στον ένα γκισέ οπου σου δίνουν ένα χαρτί, μετά πάς στον άλλο γκισε οπου παίρνεις τα παράβολα, μετά πάς σε ένα τραπεζάκι δίπλα οπου τα συμπλήρώνεις με τα στοιχεία σου και μετά πάς πάλι στον πρώτο γκισε για να τα δώσεις. (ευτυχώς δέν έχουν ουρά οι γκισεδες). Εντωμεταξύ, μέσα τα γραφεία στο κτίριο είναι γεμάτα απο κόσμο που περιφέρεται άσκοπα, κουτσομπολεύουν και κάθονται στο κυλικείο.Όταν τελειώσεις με το χαρτομάνι επιστρέφεις στο αυτοκίνητο οπου περιμένεις κανα μισάωρο ακόμα και αν δέν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα μπροστά σου μεχρι να δεήσει κάποιος να έρθει να κάνει τον έλεγχο.
Ειλικρινά δέν θα λυπηθώ καθόλου να κλείσουν τα ΚΤΕΟ ούτε τον κόσμο που δουλεύει σε αυτά.
-
Συμφωνω στο καλο και ανεπιστρεπτι..
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... 112816443#
Η φαση ειναι αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο το Subaru Outback με τις Αμερικανικες πινακιδες στα ΚΤΕΟ; (ετοιμο για Ελληνικες πινακιδες;)
-
Προφανώς έχουμε διαφορετικές εμπειρίες από δημόσιο ΚΤΕΟ.
Εγώ και ο cctop γράψαμε παραπάνω ότι ξεμπερδέψαμε πρόσφατα σε ελάχιστη ώρα σε δημόσιο ΚΤΕΟ, από 1 τέταρτο της ώρας ο cctop μέχρι 3 τέταρτα εγώ. Και την προηγούμενη όμως φορά που πήγα πάλι στο ίδιο 2 χρόνια πριν δεν θυμάμαι να είχα καθυστερήσει ιδιαίτερα.Κάποτε (στα πολύ παλιά τα χρόνια...) όντως χρειαζόταν απίστευτη υπομονή σε ατελείωτες ουρές και φοβερή ταλαιπωρία στα δημόσια ΚΤΕΟ, αυτό δεν είναι ψέμα. Όπως επίσης και συνέβαιναν διαφορα ...έκνομα συμβάντα.
Φαίνεται όμως πως από τη στιγμή που πολλαπλασιάστηκαν τα σημεία ελέγχου ΚΤΕΟ (δημόσια και ιδιωτικά) μειώθηκε και η ταλαιπωρία, είτε πας σε δημοσιο είτε σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ.Και οι δύο (εγώ και ο cctop) λέμε πως πήγαμε στο Χολαργό, δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία.
Και οι δύο γράφουμε επίσης πως η συμπεριφορά όλων ήταν φιλικότατη.
Περίπτωση να διαφημίζω με ιδιοτέλεια το δημόσιο ΚΤΕΟ απλά δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα είναι ...δημόσιο, δεν έχω να κερδίσω κάτι.Τα τρία τέταρτα της ώρας λοιπόν που σπατάλησα για να τελειώνω εκεί μέσα, οφείλονται στο ότι εκείνη τη μέρα που πήγα ...έκανε κρύο-βροχή και περισσότερο βαριόμουν να βγω από το αμάξι.
Ναι σε σχέση με ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, στο δημόσιο δεν έχει σαλονάκι ή γκόμενες στην υποδοχή για να περιμένεις και να περνάς την ώρα σου.
Αλλά η διαδικασία τελειώνει πολύ γρήγορα έτσι κι αλλιώς: πύλη-παράβολο-γραμματεία-τεχνικός έλεγχος .
Παρεπιμπτόντως όταν πήγα πριν λίγες μέρες, ήμασταν τρία-τέσσερα αμάξια στην αναμονή (σούμα, σε δύο λωρίδες) και δεν είδα κανένα φορτηγό.Ένα αρνητικό στο δημόσιο ΚΤΕΟ είναι ότι αναγκάζεσαι εσύ να οδηγήσεις το αμάξι στη ράμπα.
Ε στο ιδιωτικό πληρώνεις τον υπάλληλο ένα δεκαρικάκι γιούρο παραπάνω για αυτή τη δουλειά.
Αν φυσικά υπάρχει καθόλου η διάθεση να σου ελέγξουν το αμάξι, γιατί τύποις έλεγχοι γίνονται και σε μερικά ιδιωτικά ΚΤΕΟ (όπως και σε δημόσια).Εμένα μου φαίνεται ότι η όλη υπόθεση βρωμάει ρουσφέτι στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ:
είναι άλλωστε γνωστό και δημοσιευμένο από καιρό το ότι ο σύνδεσμος των ιδιοκτητών ιδιωτικών ΚΤΕΟ είχε επανειλλημένα ζητήσει να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /99634.asp
http://www.athina984.gr/node/49854ΥΓ: Δεν ξέρω αν λυπάμαι που - αν κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ - μπορεί να αλλάξουν πόστο οι υπάλληλοι αυτοί των ΚΤΕΟ, ξέρω όμως ότι λυπάμαι επειδή είχα την επιλογή ενός δημόσιου ΚΤΕΟ που τα τελυταία χρόνια είχε βελτιωθεί θεαματικά.
-
Δεν ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί (επιτέλους) τα ΔΚΤΕΟ, αλλά επί δεκαετίες αυτός που ήθελε να περάσει το σαράβαλό του από τον έλεγχο (!) και μετά να σκοτώνει όποιον άτυχο δεν ήξερε ότι από το αντίθετο έρχεται ο χάρος χωρίς αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, πήγαινε μόνο εκεί.
Επίσης, όποιος έπρεπε να περάσει το ΙΧ του από έλεγχο, έπρεπε να πάρει άδεια από τη δουλειά του και να στηθεί σ' ένα αχούρι επί ώρες - εκτός αν έσταζε το κάτι τις.
Και ποτέ δεν τιμωρήθηκε/απειλήθηκε κανείς, αν και το σύστημα το γνώριζαν άπαντες. -
Και είναι κακό που βελτιώθηκαν δηλαδή τα ΔΚΤΕΟ και ξεμπερδεύεις πλέον σε ελάχιστο χρόνο;
Και τώρα που βελτιώθηκαν, τώρα θα πρέπει να κλείσουν;Επίσης υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο λόγος της ταλαιπωρίας στο παρελθόν ήταν ο περιορισμένος αριθμός των ΚΤΕΟ;
Αμφιβάλλει κανείς δηλαδή πως αν τα ΙΚΤΕΟ ήταν λιγοστά και μετρημενα όπως τα τότε ΔΚΤΕΟ, πάλι θα υπήρχαν ουρές;
Αν επίσης κλείσει το 1/3 του συνόλου των ΚΤΕΟ (ήτοι τα ΔΚΤΕΟ), θα βελτιωθεί άραγε η εξυπηρέτηση στα εναπομείναντα ΙΚΤΕΟ;Και πώς μπορούμε να μιλάμε για τα ΔΚΤΕΟ σήμερα μένωντας προσκολλημένοι στα όσα ίσχυαν παλιά, αν δεν έχουμε άποψη για τη σημερινή κατάσταση στα ΔΚΤΕΟ;
Και τέλος όποιος θέλει να περάσει ένα σαράβαλο στο ΚΤΕΟ, μια χαρά μπορεί να βρει τον τρόπο να το κάνει και μέσα από ΙΚΤΕΟ.
ΥΓ: Πριν από λίγο καιρό το ίδιο υπουργείο έδωσε το ελεύθερο στο ΙΚΤΕΟ να γνωμοδοτούν και για ΔΧ. Τώρα θέλει να δώσει και το φιλέτο των ΙΧ εξολοκλήρου στα ΙΚΤΕΟ! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, εξ' ού και το λόμπι των ΙΚΤΕΟ πίεζε καιρό τώρα...
-
Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι δηλαδή.
Και πάλι όμως, το λάδι δεν σταμάτησε λόγω της βελτίωσης των υπηρεσιών. Ή όχι; -
Ο κόμπος λύθηκε όμως και το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν πια.
Τώρα ποιο πρόβλημα δηλαδή θα λύσουν με το να κλείσουν τα ΔΚΤΕΟ;
Το άχτι του παππού μου που σιχτίριζε όταν πριν 20 χρόνια πήγαινε το αμάξι στο ΔΚΤΕΟ;...
Το ίδιο είμαι σίγουρος θα σιχτίριζε και αν ήταν εξίσου ολιγάριθμα τα ΙΚΤΕΟ (όσο τα ΔΚΤΕΟ στο παρελθόν) και δεν θα εξυπηρετούνταν λόγω της πολύωρης αναμονής.Επίσης είμαι σίγουρος ότι λάδι συνεχίζει να ρέει και σήμερα στα ΔΚΤΕΟ.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι για τους ίδιους λόγους ρέει και στα ΙΚΤΕΟ.
Όσο επίσης για τον ιδιώτη αυτοσκοπός είναι το κέρδος, άλλο τόσο είναι και για το δημόσιο υπάλληλο.
Είναι ψέμα ότι πολλά ΙΚΤΕΟ στο βωμό του κέρδους χρέωναν για την κάρτα καυσαερίων έξτρα;
Είναι ψέμα ότι σε άλλα ΙΚΤΕΟ περνούν τα αμάξια αέρα για έχεις λόγο να τους ξαναπροτιμήσεις;
Η πίτα είναι μεγάλη και όλοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ένα κομμάτι.Αμφιβάλλει κανείς ότι έτσι και κλείσουν τα ΔΚΤΕΟ, τα ΙΚΤΕΟ που θα απομείνουν θα μπορούν να αυξήσουν συντονισμένα τις τιμές;
Τουλάχιστον σήμερα υπάρχουν τα ΔΚΤΕΟ και με τα 40€ κρατάνε χαμηλά τις τιμές των ΙΚΤΕΟ (λόγω του ανταγωνισμού).Προσωπικά δεν αντιμετώπισα και κανένα θέμα με το αμάξι μου στο ΔΚΤΕΟ γιατί το έχω στην πένα,
αλλά είμαι σίγουρος πως αν είχα θέμα και ήθελα να το λύσω θα έβρισκα τον τρόπο οπουδήποτε.
Η διαφορά είναι ότι τώρα αποδεδειγμένα υπάρχουν ιδιωτικά λόμπι που πιέζουν.
Όσο θα υπάρχουν πολιτικοί που ενδίδουν, τόσο η χώρα θα πηγαίνει κατά διαόλου. -
στο καλό και να μας γράφουν τα ΔΚΤΕΟ.
δεν θα μας λείψουν! ΟΥΣΤ!
-
Άμα θα φτάσω όμως να πλερώνω κατοσταρικάκι γιούρος και βάλε στα ΙΚΤΕΟ για έναν έλεγχο,
τότε ναι θα μου λείψουν τα ΔΚΤΕΟ! -
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Άμα θα φτάσω όμως να πλερώνω κατοσταρικάκι γιούρος και βάλε στα ΙΚΤΕΟ για έναν έλεγχο,
τότε ναι θα μου λείψουν τα ΔΚΤΕΟ!γιατί τόσα χρόνια με το λάδι πόσα πλήρωνες νομίζεις;
δεν συγκρίνονται με τα ΙΚΤΕΟ σε υπηρεσίες ότι και να λες.
-
Πορσωπικά τα αμάξια μου τα είχα και τα έχω στην πένα,
γενικά δε μου αρέσει να με εκβιάζουν και γι' αυτό δε δίνω δικαιώματα.
Τα σέρβις μου τακτικότατα και προληπτικά ακόμα,
και με αυτό τον τρόπο δε μου έχει συμβεί να δώσω δεκάρα τσακιστή σε ΔΚΤΕΟ π ο τ έ !Κάποιοι νομίζετε πως η διαφθορά είναι προνόμιο του δημοσίου
και πως μπαίνοντας στο ΔΚΤΕΟ όλο και θα δώσετε κατιτίς.
Ε λοιπόν προσωπική πείρα δική μου μου δίνει το δικαίωμα να σάς πω: είστε λάθος!
Η διαφθορά είναι ίδιον και του ιδιωτικού τομέα όσο και του δημόσιου,
στο ΔΚΤΕΟ θα λαδώσετε αν θελήσετε, αλλά το ίδιο θα κάνετε και στο ΙΚΤΕΟ.Ναι στο ΙΚΤΕΟ θα ρίξω και ένα βλέφαρο στο βυζί της γκόμενας στην υποδοχή
αντί για την τριχωτή 60άρα δημόσιο υπάλληλο στο γκισέ του ΔΚΤΕΟ!Αν αυτό πιστεύετε πως αξίζει να δημιουργηθεί ένα ολιγοπώλιο των ΙΚΤΕΟ
όπου τα σημερινά 50-60€ που δίνετε, αύριο θα γίνουν 100+ € λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού με τα ΔΚΤΕΟ,
ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! -
ανταγωνισμος μεταξυ των ικτεο δεν υπαρχει ε ?
-
Θεωρητικά ναι.
Η πράξη έχει δείξει όμως πως τα ΙΚΤΕΟ ανήκουν ως επί το πλείστον σε μεγάλες αλυσίδες που συντονίζονται και ενεργούν σαν καρτέλ και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους με πρακτικές ιδιωτικών λόμπι.Χωρίς να επεκταθώ για τις δυνατότητες παρέμβασης του κράτους και των ρυθμιστικών αρχών στη λειτουργία των επιμέρους αγορών στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς της οικονομίας, παρακτικά έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα πως η μόνη περίπτωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος σε ελληνικό και όχι μόνο έδαφος επιτυγχάνεται μόνο μέσω του ανταγωνισμού-αναμέτρησης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Όταν ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί καρτέλ (όπως οι αλυσίδες των ΙΚΤΕΟ), μόνον ένας δημόσιος τομέας μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος (με το να δημιουργεί αντίστοιχα καρτέλ ΔΚΤΕΟ ώστε να αναμετρώνται τιμολογιακά και όχι μόνο με τα ΙΚΤΕΟ).
ΚΤΕΟ -Πότε?