-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Βασικά την επόμενη φορά που θα δω το μηχανικό μου θα του πω να ρίξει κι αυτός μια μέτρηση να δούμε τι θα δείξει το δικό του.Βάλε την ίδια βενζίνη, κινήσου με τον ίδιο τρόπο, και φρόντισε να πας ημέρα με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και υγρασίας. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και το σημείο υετού για να είσαι σίγουρος ότι δε γίνεται συμπύκνωση υδρατμών. Τότε, μπορείς να συγκρίνεις τις 2 μετρήσεις με αξιοπιστία.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Βασικά την επόμενη φορά που θα δω το μηχανικό μου θα του πω να ρίξει κι αυτός μια μέτρηση να δούμε τι θα δείξει το δικό του.
Βάλε την ίδια βενζίνη, κινήσου με τον ίδιο τρόπο, και φρόντισε να πας ημέρα με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και υγρασίας. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και το σημείο υετού για να είσαι σίγουρος ότι δε γίνεται συμπύκνωση υδρατμών. Τότε, μπορείς να συγκρίνεις τις 2 μετρήσεις με αξιοπιστία.
Ευχαριστώ.
Άρα λες ότι το σωστό θα ήταν στην κάρτα καυσαερίων να αναφέρονται και θερμοκρασία, πίεση, υγρασία, κλπ, και τα αποτελέσματα να ελέγχονται με βάση αυτά, σωστά?
Διαφορετικά το τεστ καυσαερίων είναι μια πίπα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Άρα λες ότι το σωστό θα ήταν στην κάρτα καυσαερίων να αναφέρονται και θερμοκρασία, πίεση, υγρασία, κλπ, και τα αποτελέσματα να ελέγχονται με βάση αυτά, σωστά?Διαφορετικά το τεστ καυσαερίων είναι μια πίπα.
Πρακτικά, δε χρειάζονται όλα αυτά. Αν σε βάθος χρόνου έκανες 2-3-4 μετρήσεις κάθε ημέρα, θα είχες ένα μέσο όρο και την αντίστοιχη απόκλιση που θα μπορούσες να συσχετίσεις με καιρικές μεταβολές, εφόσον θεωρήσουμε ότι η οδήγηση δεν αλλάζει σημαντικά (πχ δεν πας μία ημέρα σε πίστα και την άλλη εβδομάδα να κινείσαι εντός πόλης). Σήμερα όμως, μας αρκεί ΜΙΑ μέτρηση σε τυχαίες καιρικές συνθήκες, με κινητήρα ζεσταμένο, να δείξει κάτω από τα όρια που έχουν τεθεί, απλά για να πάρεις το χαρτί ότι είσαι νόμιμος. Δεν κερδίζεις κάτι από τις χαμηλές ή τις υψηλές τιμές, παρά μόνο μία ένδειξη καλύτερης ή χειρότερης λειτουργίας του ΙΧ σου. Η τυχαία μέτρηση, εξασφαλίζει στατιστικά ότι, το όχημά σου θα μετρηθεί σε πολλές από τις πιθανές συνθήκες εντός της χώρας που κινείται και έτσι, στατιστικά και πάλι, αν σε βρουν νόμιμο στο ΚΤΕΟ, η πιθανότητα θα είναι να είσαι γενικότερα νόμιμος.
Θα σου αναφέρω από προσωπική παρατήρηση, ότι με χαλαρή οδήγηση, το αυτοκίνητο βγάζει μετρήσεις με φτωχό μίγμα. Αν το ανοίξεις λίγο, έστω και ακριβώς πριν τη μέτρηση, ανεβάζοντας στροφές, αυτομάτως οι μετρήσεις βγαίνουν με πλούσιο μίγμα. Αυτά τα βλέπεις από την τιμή του λ. Οι άλλες τιμές, παίζουν ανάλογα τη θερμοκρασία και το πόσο καθαρό είναι το αυτοκίνητο. Πχ, αν έχω οδηγήσει σε Ε.Ο. με υψηλές ταχύτητες, οι HC βγαίνουν χαμηλοί, ενώ αν κινούμαι σε πόλη υψηλότεροι. Τα CO και CO2 έχουν σταθερές τιμές στα 10 χρόνια που το έχω και στο ρελαντί και στις 2500 c/min, κυρίως λόγω ξεκούραστου αυτοκινήτου (πολλά Km, λίγες ώρες λειτουργίας).
Ευχαριστώ.
-
Πρακτικά, αν παίζουν τόσο πολύ οι μετρήσεις (+300% ήταν το CO @ high rpm στη δική μου περίπτωση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση από το ίδιο ΚΤΕΟ και μου είπαν ότι ήταν λόγω βενζίνης και συνθηκών!... ) 1 τυχαία μέτρηση κάθε 2 χρόνια μπορεί να 'κόψει' αμάξια που κανονικά θα έπρεπε να βγουν 'καθαρά', αλλά και μπορεί να βγάλει 'καθαρά' αμάξια που κανονικά θα έπρεπε να 'κοπούν'.
Με αυτά τα δεδομένα το σύστημα αυτό δεν δουλεύει.
-
Σήμερα πέρασε από ΚΤΕΟ η w201 .
Autovision, Ν. Φάληρο, 55 ευρώ και το δελτίο τεχνικού ελέγχου είναι και ΚΕΚ για ένα χρόνο.
-
χαζομαρες ολα.εμενα οταν πηγα κτεο και τους ρωτησα αν υπηρχε περιπτωση να κοπω τι μου ειπαν!λεφτα να εχεις μαζι σου και ολα οκ!!!!!ηταν σε ιδιωτικο που ειχε ανοιξει προσφατα.για περυσι μιλαμε τετοια εποχη.το δελτιο παντος ειναι σαν καρτα καυσαεριων για ενα χρονο.και πριν πατε για κτεο πρεπει να το πατατε για 20 χλμ να καεουν ολα τα καταλοιπα στον κινητηρα και να ειναι αρκετα ζεστος ο καταλυτης,οταν παμε παμε την ωρα που εχουμε ραντεβου και δεν σβηνουμε το αμαξι για να μην κρυωσει ο καταλυτης και δειχνει λαθος τιμες.ετσι μου ειπαν απο το κτεο ετσι λεω.παντος ειναι εισπρακτικο μετρο και τιποτε αλλο.
-
Αν υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν φακελάκι για ΚΤΕΟ, μπράβο τους.
Επειδή η w201 είναι 19 ετών, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Μάλιστα επειδή δεν την κινώ πάρα πολύ τελευταία και έληγε η ΚΕΚ την Πέμπτη, πήγα και έβγαλα μια καινούργια για να ελέγξω τα καυσαέρια. Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο το διατηρώ σε άριστη κατάσταση.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
....Επειδή η w201 είναι 19 ετών, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Μάλιστα επειδή δεν την κινώ πάρα πολύ τελευταία και έληγε η ΚΕΚ την Πέμπτη, πήγα και έβγαλα μια καινούργια για να ελέγξω τα καυσαέρια. Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο το διατηρώ σε άριστη κατάσταση.H σοβαρότητα είναι προσόν, που όλο και λιγότεροι έχουν σήμερα!
-
Aν από το αυτοκίνητο εσωτερικά, έχουν αφαιρεθεί σχεδόν τα πάντα (εκτός από ταμπλό, κάθισμα οδηγού, και τιμόνι φυσικά) είναι λόγος να >;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Aν από το αυτοκίνητο εσωτερικά, έχουν αφαιρεθεί σχεδόν τα πάντα (εκτός από ταμπλό, κάθισμα οδηγού, και τιμόνι φυσικά) είναι λόγος να >;Υποθέτω πως ναι. Ένας λόγος που θα μπορούσε να κοπεί είναι η παραποίηση, για παράδειγμα στην άδεια να αναγράφονται x θέσεις επιβατών και να μην υπάρχουν τα καθίσματα.
-
Ερώτηση:
Σε πόσα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ ένα αμάξι? 2 ή 3?
-
Αν ειναι εισαγωγης(μεταχειρισμενο) απο χωρα Ε.Ε εχει περασει με την εισαγωγη του για να βγαλει αδεια πινακιδες οποτε σε 2 χρονια απο την πρωτη αδεια, αν εχει αγοραστει καινουργιο σε 4 .
-
Ευχαριστω!
-
Τα 74 ευρώ που αναφέρονται σαν 'ειδικό τέλος για εκπρόθεσμο έλεγχο πέραν των 15 ημερών' είναι επιπλέον των στάνταρ 40 δηλαδή σύνολο 114?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Τα 74 ευρώ που αναφέρονται σαν 'ειδικό τέλος για εκπρόθεσμο έλεγχο πέραν των 15 ημερών' είναι επιπλέον των στάνταρ 40 δηλαδή σύνολο 114?Όχι. Είναι το συνολικό ποσό (έλεγχος+πρόστιμο=74€), σε περίπτωση που έχεις υπερβεί τις 15 ημέρες απο την κανονική προθεσμία.
-
ευχαριστώ!
-
Ερώτηση, ξέρει κανείς πόσο κοστίζει ο έλεγχος ΚΤΕΟ τώρα? Ανέβηκε από τα 40? Στα ιδιωτικά autovision και mr KTEO που έχω πρόσβαση πόσο να είναι?
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Ερώτηση, ξέρει κανείς πόσο κοστίζει ο έλεγχος ΚΤΕΟ τώρα? Ανέβηκε από τα 40? Στα ιδιωτικά autovision και mr KTEO που έχω πρόσβαση πόσο να είναι?Στην autovision που πήγα πριν από 2 εβδομάδες ο εμπρόθεσμος έλεγχος κόστισε 55 ευρώ.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Στην autovision που πήγα πριν από 2 εβδομάδες ο εμπρόθεσμος έλεγχος κόστισε 55 ευρώ.+1
55 ευρω εχει παει πλεον σε ολα τα ΚΤΕΟ, και σου βγαζουν υποχρεωτικα και καρτα καυσαεριων -
Αγρινιο παντως που περασα autovision πληρωσα 37ευρω χωρις καρτα,τωρα στην Αθηνα γιατι πληρωνετε παραπανω δεν ξερω.
ΚΤΕΟ -Πότε?