-
Aυτό είναι για την σαλόνικα Τζιμ αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aυτό είναι για την σαλόνικα Τζιμ αν δεν κάνω λάθος.Γίνατε κιόλας ανεξάρτητο κράτος;
Και αλλού αυτό ισχύει. -
Είναι και για την Αθήνα...
-
το 4 χρόνια είναι για Αθήνα ;;
-
-
Από το ΥΜΕ:
Συχνότητα Τεχνικού Ελέγχου- Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ. και Φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με εξαίρεση το Νομό Αττικής όπου γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης που ανακοινώνεται από την Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Μ.Ε.
Οι επόμενοι έλεγχοι, των οχημάτων αυτών, είναι κάθε δύο χρόνια (με περιθώριο τρεις ( 3 ) εβδομάδες πριν ή μία ( 1 ) εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο τεχνικού ελέγχου ).
- Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ. και Φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με εξαίρεση το Νομό Αττικής όπου γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης που ανακοινώνεται από την Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Μ.Ε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://www.speed.com.gr/serv03.htmΑν δεν κάνω λάθος πλέον δεν ισχύει το 3 χρόνια ούτε για την Αθήνα, έγινε 2 και εδώ.
-
υπήρχαν κάποια παιδιά που δούλευαν σε ΙΚΤΕΟ...μήπως μπορούν να μας πουν 110% σίγουρα;
-
Μέχρι τώρα ήταν μπάχαλο... Τώρα με τα ιδιωτικά ίσως να στρώσει η κατάσταση.
Φέτος (2007) περνάνε ΚΤΕΟ τα οχήματα με έτος πρώτης κυκλοφορίας 1999,2000 & 2001.
-
Στην επαρχία ισχύει αρχικός έλεγχος στα 4 χρόνια και επανέλεγχος ανά 2 χρόνια.
Μέχρι τώρα η Αθήνα ακολουθούσε άλλο πρόγραμμα πρόσκλησης, με αρχικό έλεγχο όποτε σου έλεγε η Νομαρχία (τράβαγε 5+ χρόνια για να έρθει η σειρά της πινακίδας σου) και επανέλεγχο ανά 2.
Για να μπορέσει το θέμα να μπεί σε μία τάξη και να γίνει όπως η επαρχία (4+2) υπάρχουν δύο μεταβατικές χρονιές, το 2007 και το 2008. Από το 2009 όλα θα είναι κανονικά χωρίς προσκλήσεις και ανακοινώσεις, θα ισχύει κανονικά ο κανόνας 4+2.
Για το μεταβατικό αυτό στάδιο, το πρόγραμμα πρόσκλησης έχει ώς εξής:
Το 2007 περνάνε έλεγχο οχήματα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999, 2000 και 2001.
Αντίστοιχα το 2008 θα περάσουν έλεγχο οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002, 2003, 2004.
Περισσότερα εδώ: http://www.autovision.gr/index.php?posi ... egoryId=34
http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=&aid=1066&id= -
να σαι καλά φίλε μου.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Μέχρι τώρα η Αθήνα ακολουθούσε άλλο πρόγραμμα πρόσκλησης, με αρχικό έλεγχο όποτε σου έλεγε η Νομαρχία (τράβαγε 5+ χρόνια για να έρθει η σειρά της πινακίδας σου) και επανέλεγχο ανά 2.5+?
Τουλάχιστον προσωπικά, το δικό μου αμάξι δε θα περνούσε κτεο ακόμα (σύμφωνα με το παλιό σύστημα), παρότι είναι 8 ετών αυτή τη στιγμή το αμάξι μου(έτος απόκτησης 1999).ΥΓ:μιλάμε πάντα για Αθήνα
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μέχρι τώρα η Αθήνα ακολουθούσε άλλο πρόγραμμα πρόσκλησης, με αρχικό έλεγχο όποτε σου έλεγε η Νομαρχία (τράβαγε 5+ χρόνια για να έρθει η σειρά της πινακίδας σου) και επανέλεγχο ανά 2.
5+?
Τουλάχιστον προσωπικά, το δικό μου αμάξι δε θα περνούσε κτεο ακόμα (σύμφωνα με το παλιό σύστημα), παρότι είναι 8 ετών αυτή τη στιγμή το αμάξι μου(έτος απόκτησης 1999).ΥΓ:μιλάμε πάντα για Αθήνα
Έστω. Τουλάχιστον κάναμε ένα βήμα μπροστά και μπήκαμε σε μια σειρά. Επόμενος στόχος, τα δίκυκλα.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Έστω. Τουλάχιστον κάναμε ένα βήμα μπροστά και μπήκαμε σε μια σειρά. Επόμενος στόχος, τα δίκυκλα.Αλήθεια, τα δίκυκλα πότε περνάνε κτέο?
ΥΓ:Χάρηκα πάντως που άλλαξε το σύστημα και επιτέλους θα αναγκάζονται όλοι να κρατάνε το αμάξι τους σε μια έστω στοιχειώδη κατάσταση.
-
Σώθηκες τώρα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αλήθεια, τα δίκυκλα πότε περνάνε κτέο?Υπολογίζω να μπει το μέτρο σε ισχύ σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.
-
Δεν έβρισκα πού αλλού να το βάλω. Συγνώμη
Κάρτα καυσαερίων χρειάζονται και τα καινούργια αυτοκίνητα?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Δεν έβρισκα πού αλλού να το βάλω. ΣυγνώμηΚάρτα καυσαερίων χρειάζονται και τα καινούργια αυτοκίνητα?
Ναι. Κάθε χρόνο.
-
Αμάν πρέπει να βγάλω δεν μου δώσανε όταν το πήρα από την αντιπροσωπεία
-
καλά μην αγχώνεσαι εγώ δεν έχω βγάλει ποτέ μου....
ΚΤΕΟ -Πότε?