-
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας, τα προσέχουμε.
Δεν διαχωρίζω ούτε γίνομαι ρατσιστής στο θέμα. Απλά μιλάω ρεαλιστικά.
-
Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Αυτό που εννοεί ο tazio είναι ότι αυτοί που έχουν κάνει τούμπανο τ' αμάξια τους, τα προσέχουν και μάλιστα
ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ -
κανένα πρόβλημα...βάλτε στις παραπάνω κατηγορίες και τους κάγκουρες...
-
Γνωρίζει κανείς εάν τα ΙΚΤΕΟ παίρνουν στοιχεία κατευθείαν απ' το Μεταφορών (ή από κάπου αλλού) για το πότε πρέπει να ελεγχθεί κάθε αυτοκίνητο κι έτσι ''πληροφορούν'' τους υποψήφιους πελάτες;
Ήρθε πρόσφατα ένα χαρτί στο σπίτι (από ΙΚΤΕΟ της περιοχής) που μου υπενθυμίζει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ.Λες και δεν το 'ξερα!
-
E λογικά κάποιο online σύστημα θα υπάρχει που θα ενημερώνει εκατέρωθεν.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Γνωρίζει κανείς εάν τα ΙΚΤΕΟ παίρνουν στοιχεία κατευθείαν απ' το Μεταφορών (ή από κάπου αλλού) για το πότε πρέπει να ελεγχθεί κάθε αυτοκίνητο κι έτσι ''πληροφορούν'' τους υποψήφιους πελάτες;
Ήρθε πρόσφατα ένα χαρτί στο σπίτι (από ΙΚΤΕΟ της περιοχής) που μου υπενθυμίζει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ.Λες και δεν το 'ξερα!
Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα. Το ΙΚΤΕΟ είναι απλά online με το ΥΜΕ, απ' όπου κατεβάζει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Την συγκρίνει με αυτή που προσκομίζει ο πελάτης και μετά την ξαναστέλνει πίσω με τυχόν διορθώσεις.
Το ΚΤΕΟ της περιοχής σου έμαθε οτι είναι ώρα να περάσεις με άλλο τρόπο. Π.χ. πήρε απο τον τοπικό αντιπρόσωπο της μάρκας σου τα ονόματα και τις διευθύνσεις των κατόχων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2002, 2003, 2004 και έστειλε αντίστοιχες επιστολές.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Το ΚΤΕΟ της περιοχής σου έμαθε οτι είναι ώρα να περάσεις με άλλο τρόπο. Π.χ. πήρε απο τον τοπικό αντιπρόσωπο της μάρκας σου τα ονόματα και τις διευθύνσεις των κατόχων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2002, 2003, 2004 και έστειλε αντίστοιχες επιστολές.Στο τέλος θα σου χτυπήσουν και την πόρτα...
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Το ΚΤΕΟ της περιοχής σου έμαθε οτι είναι ώρα να περάσεις με άλλο τρόπο. Π.χ. πήρε απο τον τοπικό αντιπρόσωπο της μάρκας σου τα ονόματα και τις διευθύνσεις των κατόχων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2002, 2003, 2004 και έστειλε αντίστοιχες επιστολές.
Αυτό υπέθεσα κι εγώ. Σε αυτούς είχα σκοπό να πάω αλλά με κάτι τέτοια ξενερώνω.
-
Σήμερα το Sunny πέρασε με μεγάλη επιτυχία έλεγχο ΚΤΕΟ. Λάστιχα ΟΚ, φρένα ό,τι πιο ίσιο έχω δει σε μέτρηση, καλό σε γεωμετρία, μηχανή δουλεύει (δόξα τω Πανάγαθω) όλα ΟΚ. Αμορτισέρ βέβαια είναι τα KYB της σειράς Pre-Historic και το αυτοκίνητο πλέει αρκετά. Δεν πάω επίτηδες να διαβάσω την αμορτισερομέτρηση που έκαναν.
Ο ελεγκτής μας είπε ότι το αυτοκίνητο μηχανικά τα σπάει. Οι παρατηρήσεις --- ένα φως πινακίδας, ελάχιστα χαμηλή ένταση του ενός προβολέα και πιτσιλιστήρια αρρύθμιστα (η αλήθεια είναι ότι πατάω το μοχλό και βρέχει στην Μόσχα). Αναρωτιέμαι όμως αν η δουλειά που γίνεται αξίζει τον κόπο ή απλά δικαιολογεί μισθούς και διαδικασίες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σήμερα το Sunny πέρασε με μεγάλη επιτυχία έλεγχο ΚΤΕΟ. Λάστιχα ΟΚ, φρένα ό,τι πιο ίσιο έχω δει σε μέτρηση, καλό σε γεωμετρία, μηχανή δουλεύει (δόξα τω Πανάγαθω) όλα ΟΚ. Αμορτισέρ βέβαια είναι τα KYB της σειράς Pre-Historic και το αυτοκίνητο πλέει αρκετά. Δεν πάω επίτηδες να διαβάσω την αμορτισερομέτρηση που έκαναν.
Ο ελεγκτής μας είπε ότι το αυτοκίνητο μηχανικά τα σπάει. Οι παρατηρήσεις --- ένα φως πινακίδας, ελάχιστα χαμηλή ένταση του ενός προβολέα και πιτσιλιστήρια αρρύθμιστα (η αλήθεια είναι ότι πατάω το μοχλό και βρέχει στην Μόσχα). Αναρωτιέμαι όμως αν η δουλειά που γίνεται αξίζει τον κόπο ή απλά δικαιολογεί μισθούς και διαδικασίες.Γιατί αναρωτιέσαι για τη δουλειά τους, περνάνε τα πάντα ΚΑΙ από 'κει ;;
Απόβαρο σου μετρήσανε ;
Η πλεύση των Pre-historic ρυθμίζεται εξωτερικά ;; -
Απόβαρο πάντα μου μετράνε, είμαι στα σταθερά 80 κιλά.
Δεν ξέρω αν περνάνε τα πάντα, αλλά δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο. Π.χ. για τα δικά μου αμορτισέρ, δεν ξέρω αν απλά είναι πολύ χαλαρά τα όρια ή δεν τα κοιτάζουν καθόλου. Στα πολλά πάντως η πλεύση (είναι τα ΚΥΒ με το εξωτερικό δοχείο πλευστού αζώτου) εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ σύννομη με τα στάνταρ ασφαλείας (για αυτό και θα τα αλλάξω, μια που το όχημα ζει δεύτερα νιάτα).
Τουλάχιστον η 'δουλειά' γίνεται χωρίς φασαρία, με ευγένεια και σαφήνεια σε 45 λεπτά (σπίτι-ΚΤΕΟ-σπίτι), οπότε το βουλώνω...μια χαρά τα ΙΚΤΕΟ για 5η φορά!
Το Sunny είναι 860 κιλά. Παλιές καλές εποχές, άθραυστο ιαπωνικό μοτόρι ψηλόστροφο με βάρος κάτω από 1 τόνο...
-
Η λαγουδέρα ήταν στάνταρ τότε;
-
Ερώτηση....
Επειδη το χαρτι του ΚΤΕΟ για το Corsa έχει χαθεί, και δεν θυμάμαι πότε ακριβώς πρέπει να περάσω. Στην πινακίδα του αυτοκινήτου το σήμα δείχνει ως εξής:
10 11 12 1 2
|----|==|==|==|----|
08Μάλλον έπρεπε να είχα περάσει, ε?
-
Σημασία για το πότε περνάς έχει ποιός μήνας δείχνει προς τα πάνω και όχι ποιός είναι πιο σκούρος. Σκούροι είναι πάντα μεταξύ του 11ου και του 1ου.
-
Δηλαδή περνάω τον 12 του 08??? Αυτος είναι ακριβώς στον επάνω μέρος του κύκλου. Όπως και στο σχήμα είναι γκριζαρισμένοι οι 11ος, 12ος και 1ος. Αλλα δεν ξέρω αν εννοεί 1ο του 08 ή του 09 .
Το αμάξι αν θυμάμαι καλά το είχα περάσει τον Σεπτέμβριο του '05
-
Γκριζαρισμένοι είναι πάντα οι 11,12 και 1.
Αν πάνω δείχνει στο 12ο του 08 σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις κοντά στο 12ο του 2008. Γκριζαρισμένοι είναι ο 11ος του 2008 και ο 1ος του 2009, αυτοί όμως είναι ΠΑΝΤΑ γκριζαρισμένοι. -
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Το αμάξι αν θυμάμαι καλά το είχα περάσει τον Σεπτέμβριο του '05Αν το είχες περάσει το Σεπτέμβριο του 05 πάνω θα έδειχνε 9
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γκριζαρισμένοι είναι πάντα οι 11,12 και 1.
Αν πάνω δείχνει στο 12ο του 08 σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις κοντά στο 12ο του 2008. Γκριζαρισμένοι είναι ο 11ος του 2008 και ο 1ος του 2009, αυτοί όμως είναι ΠΑΝΤΑ γκριζαρισμένοι.Αυτό που λες ανδρέα δεν το είχα προσέξει.
Σωστός ο 'ψηλός'. -
Ο χρήστης panark έγραψε:
Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα. Το ΙΚΤΕΟ είναι απλά online με το ΥΜΕ, απ' όπου κατεβάζει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Την συγκρίνει με αυτή που προσκομίζει ο πελάτης και μετά την ξαναστέλνει πίσω με τυχόν διορθώσεις.
Δεν πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Μόλις ήρθαν επιστολές σε δυο συναδέλφους μου. Και οι 2 έχουν ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα. Άρα η δουλειά γίνεται στάνταρ με τις άδειες. Εγώ θα τους έκανα χοντρή καταγγελία που χώνουν τη μύτη τους σε προσωπικά μου δεδομένα.
-
Και στον αδερφό μου ήρθε χτες χαρτί, ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει περάσει ΚΤΕΟ και έχει περάσει ΚΤΕΟ από πέρυσι το Φεβρουάριο. Δε νομίζω ότι θα κέρδιζες κάτι με καταγγελία λοιπόν καθώς στο χαρτί έγραφε ότι ενδιαφέρει αυτούς που έχουν αυτοκίνητα με ημερομηνία πρώτη κυκλοφορίας το 2002, 2003 και 2004. Του αδερφού μου κυκλοφόρησε το 2001, άρα δεν έχουν πλήρη στοιχεία.
ΚΤΕΟ -Πότε?