-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε ιδιωτικό, αν δεν θες να χάσεις μια μέρα. Κάπου 10 ευρώ παραπάνω είναι.Ο συνονόματος μου μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται. Πήρα τηλ σε ιδιωτικό και μου έκλεισαν ραντεβου για αύριο το πρωί. Το κόστος μαζι με την κάρτα καυσαερίων όπως μου είπαν θα είναι 54 ευρω΄.
Αντε να δούμε θα ξεμπλέξουμε εύκολα? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σε ιδιωτικό, αν δεν θες να χάσεις μια μέρα. Κάπου 10 ευρώ παραπάνω είναι.
Ο συνονόματος μου μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται. Πήρα τηλ σε ιδιωτικό και μου έκλεισαν ραντεβου για αύριο το πρωί. Το κόστος μαζι με την κάρτα καυσαερίων όπως μου είπαν θα είναι 54 ευρω΄.
Αντε να δούμε θα ξεμπλέξουμε εύκολα?Σε λιγότερο από μισή ώρα έχεις ξεμπερδέψει.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πήρα τηλ σε ιδιωτικό και μου έκλεισαν ραντεβου για αύριο το πρωί. Το κόστος μαζι με την κάρτα καυσαερίων όπως μου είπαν θα είναι 54 ευρω54 ευρώ για να πουν ότι 'όλα ΟΚ', 'θες λάστιχα', κλπ με λιγότερο από μισή ώρα ΕΥΚΟΛΗ δουλειά?!
Δηλαδή πόσα βγάζουν την ώρα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ? -
54ευρώ με την κάρτα καυσαερίων σημαίνει ότι είναι γύρω στα 45ευρώ ο τεχνικός έλεγχος. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραβηγμένο. Στα δημόσια το κόστος είναι 40ευρώ. Οπότε αντιστρέφοντας το επιχείρημά σου, τα 5ευρώ επιπλέον αξίζουν για να γλυτώσεις ουρές, φασαρίες, τκλ. Πάντως στην Αθήνα μπορεί να βρει κανείς και χαμηλότερες τιμές (π.χ. εδώ)
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πήρα τηλ σε ιδιωτικό και μου έκλεισαν ραντεβου για αύριο το πρωί. Το κόστος μαζι με την κάρτα καυσαερίων όπως μου είπαν θα είναι 54 ευρω
54 ευρώ για να πουν ότι 'όλα ΟΚ', 'θες λάστιχα', κλπ με λιγότερο από μισή ώρα ΕΥΚΟΛΗ δουλειά?!
Δηλαδή πόσα βγάζουν την ώρα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ?Έχω την εντύπωση οτι το κράτος κρατάει τα 40 που θα έπαιρνε το δημόσιο ΚΤΕΟ έτσι κι αλλιώς οπότε σε αυτούς μένουν τα υπόλοιπα.
-
Τέλος καλό όλα καλά αν και υπάρχει ένα μικρό ερωτηματικό.
Πήγα 20 λεπτά νωρίτερα και με έβαλαν μέσα κατ ευθείαν!!! Σε 20 λεπτά είχα φύγει.
Στο τέλος φώναξαν το όνομα μου να μου δώσουν τα χαρτιά.
'Όλα εντάξει' ρώτησα
'Ναί όλα καλά' η απάντηση.
Υπέγραψα και έφυγα.
Ερχομαι σπίτι κοιτάζω τα χαρτια και βλέπω ότι στις παρατηρησεις έχουν γράψει το εξής:
Περιγραφη έλλειψης
'αποσβετήρας κραδασμων (αμορτισερ) : οπίσθιος άξονας διαφορα απόδοσης'Αυτό τώρα τί πάει να πει, ότι θέλω αμορτισερ???
Μα καλά δεν μπορουσε να μου πει, να μου εξηγήσει?? -
Αγαπητοί φίλοι των 4Τ, σας ενημερώνω σχετικά με το πρόγραμμα πρόσκλησης ΚΤΕΟ και λίγα πράγματα για τιμές κλπ.. διότι από όσα διαβάζω διακρίνω άγνοια ή σύγχυση σχετικά με το ΚΤΕΟ και επειδή ο ΚΟΚ ματώνει τσέπες στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι για το συμφέρον μας.
- Το πρόγραμμα πρόσκλησης ΚΤΕΟ στην Αττική τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση της ευρωπαικής οδηγίας 96/96, όπου προβλέπεται ρητά και ξεκάθαρα ότι για τα κράτη μέλη της ΕΕ το minimum υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου είναι εως το 4ο έτος από την 1η κυκλοφορία του οχήματος για αρχικό έλεγχο και έκτοτε ανα 2 χρόνια για περιοδικό έλεγχο. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα έτη σημειώθηκαν καθυστερήσεις έως και 7 χρόνια επιπλέον από το προβλεπόμενο.
Με τη λειτουργία των ιδιωτικών (καλά να είναι όλοι τους) το πρόγραμμα ξεμπλόκαρε και έτσι από πέρσι άρχισε το σημάζεμα όπου κλήθηκαν για 1ο έλεγχο (αρχικός) τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν τα έτη 1999,2000,2001. Φέτος κλήθηκαν τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν τα έτη 2002,2003, 2004, συμπληρώνοντας έτσι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια την υποχρέωση έναντι της ευρωπαικής οδηγίας.
Από 1/1/2005 λοιπόν να έχετε υπόψιν ότι ΌΛΑ τα οχήματα στην Ελλάδα θα ελέγχονται πλέον κανονικά δηλαδή, στα 4α γενέθλια του οχήματος θα γίνεται ο αρχικός και κάθε 2 χρόνια μετά θα γίνεται ο περιοδικός. Όσα οχήματα ελέγχθησαν αρχικά το 2006 και 2007 θα επανελεγχθούν το 2009 και η ζωή συνεχίζεται....
Επίσης όλα τα οχήματα υποχρεώνονται από τα 1α γενέθλια σε ετήσια έκδοση ΚΕΚ (κάρτα ελέγχου καυσαερίων).- Οι τιμές ΚΤΕΟ κυμαίνονται από
39,99 auteco (http://www.auteco.gr' target='_blank' target='_blank) με δωρεάν το επανέλεγχο αν χρειαστεί, χρόνος 30' περίπου. ΚΕΚ 9,00
40,00 Δημόσια (http://www.yme.gr' target='_blank' target='_blank) με +9,00 τον επανέλεγχο αν χρειαστεί. χρόνος μέχρι εξάντλησης υπομονής σας. ΚΕΚ 10,00
47,00 autovision (http://www.kteohellas.gr' target='_blank' target='_blank) με +5,00 τον επανέλεγχο αν χρειαστεί.χρόνος 30' περίπου.ΚΕΚ 12,00
46,00 mrKTEO (http://www.mrkteo.gr' target='_blank' target='_blank) με δωρεάν το επανέλεγχο αν χρειαστεί, χρόνος 30' περίπου. ΚΕΚ 9,00
45,00 Ηνίοχος(http://www.kteoinioxos.gr) με δωρεάν το επανέλεγχο αν χρειαστεί, χρόνος 30' περίπου. ΚΕΚ 12,00
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα auteco, όχι λόγω τιμής (που θα έπρεπε) αλλά για κυρίως για την εμπειρία, κάτι από ΚΤΕΟ του 2020 ας πούμε για να γίνει αντιληπτό.
- Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ προβλέπονται οι ακόλουθες ποινές σε επριπτώσεις
- Μη ελέγχου από ΚΤΕΟ, 400,00
- Μη έκδοση ΚΕΚ 200,00
ελπίζω να βοήθησα
Καλές γιορτές σε όλους -
Ο χρήστης ellinas.odigos έγραψε:
...Σας προτείνω ανεπιφύλακτα auteco, όχι λόγω τιμής (που θα έπρεπε) αλλά για κυρίως για την εμπειρία, κάτι από ΚΤΕΟ του 2020 ας πούμε για να γίνει αντιληπτό.
...
Καλές γιορτές σε όλουςΓια πρώτη δημοσίευση καλά το πήγαινες. (Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη αλλά δε φταίω εγώ αλλά οι διάφοροι που εκμεταλλεύονται τα φόρουμ για δωρεάν διαφήμιση)
Και σε εσένα καλές γιορτές.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
(Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη αλλά δε φταίω εγώ αλλά οι διάφοροι που εκμεταλλεύονται τα φόρουμ για δωρεάν διαφήμιση)Δε λες πάλι καλά που το έβαλε τακτοποιημένα στο θέμα του και δεν άνοιξε ολόκληρο δικό του topic, όπως κάνουν συνήθως όλοι!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
54ευρώ με την κάρτα καυσαερίων σημαίνει ότι είναι γύρω στα 45ευρώ ο τεχνικός έλεγχος. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραβηγμένο. Στα δημόσια το κόστος είναι 40ευρώ. Οπότε αντιστρέφοντας το επιχείρημά σου, τα 5ευρώ επιπλέον αξίζουν για να γλυτώσεις ουρές, φασαρίες, τκλ. Πάντως στην Αθήνα μπορεί να βρει κανείς και χαμηλότερες τιμές (π.χ. εδώ)Κοίτα, δεν έχω κάποιο 'επιχείρημα', απλά σκέφτομαι το εξής:
Όταν φροντίζεις να διατηρείς ένα αμάξι σε άριστη κατάσταση σε όλους τους τομείς, τηρείς ευλαβικά το πρόγραμμα των σέρβις, κάνεις όλους τους ελέγχους κάθε τόσο (συν κάποια έκτακτα σέρβις, αν βάλουμε και τυχόν ταξίδια ή track days στο πρόγραμμα) κι αλλάζεις ό,τι χρειάζεται ακόμα και πριν την ώρα του, τότε ναι, υπερβολικά είναι τα 45 ευρώ που σου ζητάνε για να σου πουν κάτι που ήδη ξέρεις για το αμάξι σου.
Όταν δεν ασχολείσαι και δεν πληρώνεις συνεργεία, και τσεκάρεις υγρά, λάστιχα, κλπ κάθε δίσεκτο, ΟΚ, τα 45 ευρώ μπορεί να πιάσουν τόπο.
Σε κάθε περίπτωση για ακριβοπληρωμένη δουλειά 20 λεπτών μιλάμε, η οποία το μόνο που μπορεί να βεβαιώσει είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται το αμάξι ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο, ούτε μια εβδομάδα μετά - πόσο μάλλον 1 χρόνο μετά. Πρακτική αξία μηδέν, δηλαδή, σε βάθος χρόνου. Ακόμα και τα 10 Ευρώ που χρεώνουν για να σου μετρήσουν τα καυσαέρια με το μηχανάκι μια φορά το χρόνο (υπόθεση 2 λεπτών) καθαρή κλεψιά είναι, αν θες τη γνώμη μου. Αλλά μπαίνουμε σε ένα μεγάλο θέμα με όλα αυτά, που δεν ξέρω αν πρέπει να το συζητήσουμε εδώ.
Ερχομαι σπίτι κοιτάζω τα χαρτια και βλέπω ότι στις παρατηρησεις έχουν γράψει το εξής:
Περιγραφη έλλειψης
'αποσβετήρας κραδασμων (αμορτισερ) : οπίσθιος άξονας διαφορα απόδοσης'Αυτό τώρα τί πάει να πει, ότι θέλω αμορτισερ???
Ύποτίθεται ότι όταν τεστάρουν την ανάρτηση η πρόσφυση των τροχών που βρίσκονται στον ίδιο άξονα δεν πρέπει να διαφέρει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%. Για καλό και για κακό πάρτους και ρώτα τους τι σημαίνει το παραπάνω σχόλιο.
Ο επανέλεγχος πάντως, αν τυχόν χρειαστεί να διορθώσεις κάτι, σε πολλά ΙΚΤΕΟ είναι δωρεάν.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όταν φροντίζεις να διατηρείς ένα αμάξι σε άριστη κατάσταση σε όλους τους τομείς, τηρείς ευλαβικά το πρόγραμμα των σέρβις, κάνεις όλους τους ελέγχους κάθε τόσο (συν κάποια έκτακτα σέρβις, αν βάλουμε και τυχόν ταξίδια ή track days στο πρόγραμμα) κι αλλάζεις ό,τι χρειάζεται ακόμα και πριν την ώρα του, τότε ναι, υπερβολικά είναι τα 45 ευρώ που σου ζητάνε για να σου πουν κάτι που ήδη ξέρεις για το αμάξι σου.
Όταν δεν ασχολείσαι και δεν πληρώνεις συνεργεία, και τσεκάρεις υγρά, λάστιχα, κλπ κάθε δίσεκτο, ΟΚ, τα 45 ευρώ μπορεί να πιάσουν τόπο.
Σε κάθε περίπτωση για ακριβοπληρωμένη δουλειά 20 λεπτών μιλάμε, η οποία το μόνο που μπορεί να βεβαιώσει είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται το αμάξι ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο, ούτε μια εβδομάδα μετά - πόσο μάλλον 1 χρόνο μετά. Πρακτική αξία μηδέν, δηλαδή, σε βάθος χρόνου. Ακόμα και τα 10 Ευρώ που χρεώνουν για να σου μετρήσουν τα καυσαέρια με το μηχανάκι μια φορά το χρόνο (υπόθεση 2 λεπτών) καθαρή κλεψιά είναι, αν θες τη γνώμη μου. Αλλά μπαίνουμε σε ένα μεγάλο θέμα με όλα αυτά, που δεν ξέρω αν πρέπει να το συζητήσουμε εδώ.
.
Ο επανέλεγχος πάντως, αν τυχόν χρειαστεί να διορθώσεις κάτι, σε πολλά ΙΚΤΕΟ είναι δωρεάν.
Τα 40 από τα 45 ευρώ θα τα έδινες και στο δημόσιο. Τα 5 τα δίνεις για να μη χάσεις τη μέρα σου και το 'μεροκάματο' στην αναμονή του δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. (αν και έχουν μειωθεί οι χρόνοι και σε αυτά). Άρα ακριβοπληρωμένη είναι και η αμοιβή του δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. αφού τα ίδια κάνει και αυτό.
Το αύριο δε το ήξερε ούτε ο Νοστράδαμος πόσο μάλλον τα Κ.Τ.Ε.Ο.
'Αυτό το πρακτική αξία μηδέν σε βάθος χρόνου', είναι κάπως υπερβολικό γενικά για τα Κ.Τ.Ε.Ο. σαν θεσμό κι όχι μόνο στη χώρα μας.Για τη κάρτα καυσαερίων και το κόστος των 10 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. ) για αυτήν γνωρίζει κάποιος, τι κόστος έχει για τα συνεργεία κ.λ.π.;
-
Η άδεια γράφει 17-1-05 ...έχω περιθώρειο από τέλη Δεκέμβρη εώς και 24-1-09 ; Τι πρέπει να έχω μαζί μου; (Υλικά και χαρτιά)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η άδεια γράφει 17-1-05 ...έχω περιθώρειο από τέλη Δεκέμβρη εώς και 24-1-09 ; Τι πρέπει να έχω μαζί μου; (Υλικά και χαρτιά)Άδεια κυκλοφορίας, πυροσβεστήρα, φαρμακείο, τρίγωνο και γενικά ότι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ..
Αυτά θα στα πουν όταν πάρεις να κλείσεις ραντεβού. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τα 40 από τα 45 ευρώ θα τα έδινες και στο δημόσιο. Τα 5 τα δίνεις για να μη χάσεις τη μέρα σου και το 'μεροκάματο' στην αναμονή του δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. (αν και έχουν μειωθεί οι χρόνοι και σε αυτά). **Άρα ακριβοπληρωμένη είναι και η αμοιβή του δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. αφού τα ίδια κάνει και αυτό. **
Το αύριο δε το ήξερε ούτε ο Νοστράδαμος πόσο μάλλον τα Κ.Τ.Ε.Ο.
'Αυτό το πρακτική αξία μηδέν σε βάθος χρόνου', είναι κάπως υπερβολικό γενικά για τα Κ.Τ.Ε.Ο. σαν θεσμό κι όχι μόνο στη χώρα μας.Όπως το λες είναι, Φραγκίσκο.
-
Ο έλεγχος δεν γίνεται για να μάθει ο καθένας την κατάσταση του αυτοκινήτου του, αλλά για να μην κυκλοφορούν χάροι χωρίς αναρτήσεις, καταλύτες, φρένα, φώτα κλπ. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δωρεάν, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.
-
Ζητώ τη βοήθειά σας ώστε να ενημερωθώ με ποια διαδικασία μπορώ να τοποθετούμαι σε θέματα και απόψεις που αναφέρουν οι φίλοι του παρόντος φορουμ.
Είμαι νέος στο φορουμ και με ενδιαφέρει η συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις περί αυτοκινήτου, αλλά δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αρκετά καλά.
αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει , τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις εδώ.
Καλώς ήρθες. -
Ευχαριστώ..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις εδώ.
Καλώς ήρθες.Καλώς σας βρήκα,
Λόγω του ότι εκεί που μου υπέδειξες αναφέρονται κανονισμοί και όχι διαδικασίες χρήσης, επιχειρώ ένα τεστ.
?? -
[quote='nidosan']
Κοίτα, δεν έχω κάποιο 'επιχείρημα', απλά σκέφτομαι το εξής:Όταν φροντίζεις να διατηρείς ένα αμάξι σε άριστη κατάσταση σε όλους τους τομείς, τηρείς ευλαβικά το πρόγραμμα των σέρβις, κάνεις όλους τους ελέγχους κάθε τόσο (συν κάποια έκτακτα σέρβις, αν βάλουμε και τυχόν ταξίδια ή track days στο πρόγραμμα) κι αλλάζεις ό,τι χρειάζεται ακόμα και πριν την ώρα του, τότε ναι, υπερβολικά είναι τα 45 ευρώ που σου ζητάνε για να σου πουν κάτι που ήδη ξέρεις για το αμάξι σου.
Όταν κάνεις εξετάσεις αίματος, τις κάνεις για να δεις το σήμερα και γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πανάκεια. Το ΚΤΕΟ θεωρείται λοιπόν ως προληπτικός έλεγχος.Ως ένα υποχρεωτικό τσεκάπ, δεν είναι άσχημο αρκεί τα λεφτά που δίνεις να ανταποκρίνονται στην υπηρεσία που αγοράζεις και στη γνώση που ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ. Πολλά ΚΤΕΟ λειτουργούν στη λογική της ξεπέτας και του εύκολου πλουτισμού
Συμφωνώ εν μέρει με τον συλλογισμό σου, αλλά το θέμα είναι πόσοι από τους 5 εκ. ιδιοκτήτες οχημάτων το υιοθετούν. Εσύ πόσους θα υπολόγιζες ?
Σύμφωνα πάντως με αποτέλεσμα έρευνας του πανεπιστημίου Κρήτης προκύπτει ότι το 50% των οχημάτων δεν συντηρούνται όσο πρέπει ή κυκλοφορούν με σημαντικά επικίνδυνες βλάβες. Τρομερό αν σκεφθείς ότι ενδέχεται να αποτελούν κινητό κίνδυνο για άνθρωπο και περιβάλλον. Προχθές στο σύνταγμα κλάπηκαν 20 όπλα και αισθανθήκαμε όλοι άβολα διότι ο κίνδυνος ήταν άγνωστος και κατ΄επέκταση μη μετρήσιμος, σκέψου τώρα στα 5 εκ. οχήματα.Αλήθεια εσύ με ποιο κριτήριο θα επέλεγες ΚΤΕΟ ?
Σε χαιρετώ,
ΚΤΕΟ -Πότε?