-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η BMW βγάζει κάτι τέτοια τρελά νούμερα ώρες ώρες και δε ξέρω πως τα καταφέρνει. Για την 120i μου που είχα έλεγε 7.8 το οποίο ποτέ δε το κατάφερα. Ένα 8.3 είχα καταφέρει.
H διαφορά αυτή μου φαίνεται μικρή, και άρα δίνω βάση στους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Με ιδανικές συνθήκες δοκιμών, επαγγελματίες οδηγούς που έχουν κάνει διδακτορικό το συγκεκριμένο θέμα, καμμία λύπηση για το αυτοκίνητο , όλο και κάποια σούπερ ντούπερ ουάυο βενζίνα, λιπαντικά 0w-5 SAE που λέει ο λόγος, χαμηλό βάρος έκδοσης, και φυσικά τέλεια λάστιχα, αμορτισέρια, συμπλέκτες και άσφαλτο, νομίζω είναι εφικτό να φαγωθεί το μισό σεκ.
Επειδή όμως δε ζούμε σε ένα τέλειο κόσμο...στη πραγματικότητα και κάτω από πραγματικές συνθήκες, τα νούμερα είναι πιο υψηλά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γι΄αυτό λέω ότι δίνεις παίρνεις.Θα πάρεις Alfa όταν με 5-6.000 ευρώ επιπλέον μπορείς να πάρεις BMW και μάλιστα με πίσω κίνηση ?
Ααακριβώς αυτό είναι το point μου.
Είναι πιο ακριβή από τον ανταγωνισμό σε αντίστοιχες επιδόσεις. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι.
Κι εδώ έρχεται κι αυτό που συζητάγαμε πριν λίγες σελίδες περί ομορφιάς.
Πολλά πράγματα λοιπόν παίζουν ρόλο σε μια επιλογή...εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθένα.
Με τα έως τωρα γνωστοποιημένα πάντως δεν βρίσκω τον λόγο για τα επιπλέον λεφτά της 116 πέρα από το σήμα.
Αμφιλεγόμενη εμφάνιση που έως τωρα ... άλλαξα γνωμη 3 φορές.
Τεχνικά τίποτα παραπάνω (και μάλλον λιγότερα) από τον ανταγωνισμό.
Και το κάτι παραπάνω η πίσω κίνηση? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γι΄αυτό λέω ότι δίνεις παίρνεις.Θα πάρεις Alfa όταν με 5-6.000 ευρώ επιπλέον μπορείς να πάρεις BMW και μάλιστα με πίσω κίνηση ?
Ααακριβώς αυτό είναι το point μου.
Είναι πιο ακριβή από τον ανταγωνισμό σε αντίστοιχες επιδόσεις. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι.
Κι εδώ έρχεται κι αυτό που συζητάγαμε πριν λίγες σελίδες περί ομορφιάς.
Πολλά πράγματα λοιπόν παίζουν ρόλο σε μια επιλογή...εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθένα.
Με τα έως τωρα γνωστοποιημένα πάντως δεν βρίσκω τον λόγο για τα επιπλέον λεφτά της 116 πέρα από το σήμα.
Αμφιλεγόμενη εμφάνιση που έως τωρα ... άλλαξα γνωμη 3 φορές.
Τεχνικά τίποτα παραπάνω (και μάλλον λιγότερα) από τον ανταγωνισμό.
Και το κάτι παραπάνω η πίσω κίνηση?Η πίσω κίνηση σε συνδυασμό με τα δυνατά μοτέρ που σίγουρα θα έχουν ένα άκρως διασκεδαστικό αποτέλεσμα με δεδομένη την παραδοσιακά κορυφαία αίσθηση του πλαισίου. Κορυφαίο τιμόνι και απλά ξέρεις που πατάνε και τι κάνουν και οι 4 τροχοί. Βάλε και στην εξίσωση την αναμφισβήτητα κορυφαία ποιότητα κατασκευής και έχεις την απάντησή σου.
Το είπα και πριν λίγες σελίδες. ΠΟΤΕ μια BMW δεν ήταν φθηνότερη του ανταγωνισμού και ούτε πρόκειται να είναι. Απλά προσφέρει κάποια επιπλέον πράγματα τα οποία άλλοι τα προτιμούν κι άλλοι όχι.
Βεβαίως, ζώντας μαζί της τα τελευταία 4 χρόνια έχω να πω ότι είναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ από πλευράς συντήρησης από τον premium ανταγωνισμό της.
Τώρα σχετικά με την εμφάνιση της F20, επιστρέφω στην αρχική μου δήλωση. Ότι από τις φώτο φαίνεται να είναι η κόρη της ασχήμιας, αλλά από κοντά ίσως αναθεωρήσουμε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βεβαίως, ζώντας μαζί της τα τελευταία 4 χρόνια έχω να πω ότι είναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ από πλευράς συντήρησης από τον premium ανταγωνισμό της.
)
πιο φθηνη η 320 απο το Γκολφ αν αυτο σου λεει κατι....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
)
πιο φθηνη η 320 απο το Γκολφ αν αυτο σου λεει κατι....
ρωτηστε τον HF να σας πει...
-
Ό,τι και να λέμε πριν την οδηγήσουμε είναι απλά θεωρίες. Μπορεί τελικά να είναι πατάτα, το όνομα δεν εγγυάται κάτι. Προσωπικά πάντως περιμένω να απογοητευτώ από το μοτέρ...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
+ακριβότερο ...
Υπάρχει γρήγορη, καλή και φθηνή BMW?
Θα υπαρχει, η 116i με τα 170αλογα...Ολοκληρωμενη (πραγματικα ομως) Bmw με Budget χοντρικα στα 30-32κ.
Ας τη περιμένουμε να έρθει να την οδηγήσουμε για να κρίνουμε.
Καλή θα είναι...αλλά ΠΟΛΥ γρήγορη μη περιμένεις να είναι. Η QV G. (που είναι στα ίδια λεφτά) πιο γρήγορη είναι.
Πως το ξερεις αυτο? Απο σταση, με το ιδιοτροπο VDC που ΔΕΝ σβηνει, κανει 7,5sec τα 100km/h στην τυπικη μετρηση.
Η 118i /170ps συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα των ηλεκτρονικων της Bmw γενικοτερα, δεν εχει τετοιο θεμα.
Επιπλεον, συμφωνα με τις δημοσιευσεις του κατασκευαστη ενδεχεται να ειναι και λιγο πιο ελαφρια απο την QV.
Αρα, ας περιμενουμε να δουμε και για το ΑΝ και ΠΟΣΟ ειναι πιο γρηγορη η QV, και σε ποιες μετρησεις.
Εν πασει περιπτωση εγω μιλησα για γρηγορη, οχι για ΠΟΛΥ γρηγορη, και ακομα και 1sec αποκλιση στο 0-100km/h απο τις μετρησεις του κατασκευαστη να εχει (σ.σ 7,5sec στα 100km/h δινει η Bmw για την 170αρα), ΕΙΝΑΙ γρηγορη.Το 7.5 0-100 που δίνει η BMW για την 118i απλά δεν παίζει. Η BMW βγάζει κάτι τέτοια τρελά νούμερα ώρες ώρες και δε ξέρω πως τα καταφέρνει. Για την 120i μου που είχα έλεγε 7.8 το οποίο ποτέ δε το κατάφερα. Ένα 8.3 είχα καταφέρει.
Οι περισσοτεροι κατασκευαστες, ανακοινωνουν τις επιδοσεις των αυτοκινητων τους, κατα την μετρηση, με ΜΙΣΟ ΦΟΡΤΙΟ, a.k.a
ΜΟΝΟ τον οδηγο, και οργανα μετρησης, εξου και οι καλυτεροι παντα χρονοι.
Τα περισσοτερα περιοδικα, πραγματοποιουν μετρησεις, με ΔΥΟ ατομα (οδηγο-συνοδηγο) συν οργανα μετρησης.
Οπως και να εχει, ξεφευγουμε απο την αρχικη τοποθετηση. Εαν η 118i θα ειναι γρηγορη...Θα ειναι, ακομα και με 0-100km/h σε 8,5sec ΕΙΝΑΙ γρηγορη.Άλλωστε, είναι παραπάνω από προφανές πως η QV στα 1.395kg (kerb), με 235hp και 34 κιλά ροπής θα είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πιο γρήγορη από την 118i στα 1.370kg (kerb), με 170hp και 25 κιλά ροπής.
Θα ειναι πιο γρηγορη, πολυ(?) , παρα πολυ(?), απιστευτα πολυ( ), ΔΕΝ θα ειναι. Δεν μιλαμε για διαφορες supercar με απλο hot-hatch. Στην κατηγορια χρηματων η 118i θα ειναι γρηγορη, και ιδιαιτερα αυτη η διαφορα καλυτερης αναλογιας σε σχεση με την προηγουμενη σειρα 1, χρηματων/επιδοσεων θα αποτυπωνεται στην 116i.
-
Γρηγόρη...δεν αμφέβαλα για το ΑΝ η 118i είναι γενικά κι αόριστα γρήγορη, διάβασε τα ποστ μου. Η αναφορά μου ήταν απέναντι στον ανταγωνισμό στα ΙΔΙΑ χρήματα, δηλαδή τη QV G.
Γράφεις για το ΑΝ και πόσο θα είναι γρήγορη η 118i από τη QV.
Η διαφορά τους είναι 65 άλογα και 10 κιλά ροπής (η ισχύς ενός κινητήρα 1000κ.εκ.) και με μόνο 25 κιλά διαφορά.
Θέλει κι ερώτημα για το ΑΝ θα είναι ΠΟΛΥ πιο γρήγορη η QV ρε συ Γρηγόρη?
-
Έχεις απίστευτη υπομονή...εύγε. Μεγάλο προσόν.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έχεις απίστευτη υπομονή...εύγε. Μεγάλο προσόν.- 1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ό,τι και να λέμε πριν την οδηγήσουμε είναι απλά θεωρίες. Μπορεί τελικά να είναι πατάτα, το όνομα δεν εγγυάται κάτι.επιτελους...ενας λογικος...
Πιστευω προτρεχουμε να κανουμε συγκρισεις.
Απλα περιμενετε. -
Έχεις απίστευτη υπομονή...εύγε. Μεγάλο προσόν.Ευχαριστώ.
Όντως, γενικώς έχω ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονή και πολύ σπάνια χάνω τη ψυχραιμία μου, οπουδήποτε κι αν είναι αυτό...πόσο μάλλον με κάποιον που γνωρίζεσαι και προσωπικά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη...δεν αμφέβαλα για το ΑΝ η 118i είναι γενικά κι αόριστα γρήγορη, διάβασε τα ποστ μου. Η αναφορά μου ήταν απέναντι στον ανταγωνισμό στα ΙΔΙΑ χρήματα, δηλαδή τη QV G.Γράφεις για το ΑΝ και πόσο θα είναι γρήγορη η 118i από τη QV.
Η διαφορά τους είναι 65 άλογα και 10 κιλά ροπής (η ισχύς ενός κινητήρα 1000κ.εκ.) και με μόνο 25 κιλά διαφορά.
Θέλει κι ερώτημα για το ΑΝ θα είναι ΠΟΛΥ πιο γρήγορη η QV ρε συ Γρηγόρη?
Νικο μου η ουσια των δικων μου τοποθετησεων τουλαχιστον, ξεκινησε, απο την ερωτηση σου, 'υπαρχει γρηγορη καλη και φθηνη bmw?' λεγοντας οτι (κατα την γνωμη μου φυσικα) η νεα σειρα 1, και συγκεκριμενα η 118i θα ΠΛΗΡΕΙ ολες αυτες τις προυποθεσεις.
Δηλαδη η 118i με τα 170αλογα θα ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ γρηγορη, -οπως καθε αυτοκινητο, που κανει 0-100Km/h σε 8,5sec- (και οκ, η QV στα ιδια λεφτα ειναι ΠΙΟ γρηγορη, αλλα και το Scirocco R ΠΑΛΙ στα ιδια λεφτα ειναι ΑΚΟΜΑ πιο γρηγορο, αλλα who cares?) Ρωτησες για 'γρηγορη' Νικο, δεν ειπες 'θα ειναι η πιο γρηγορη στην κατηγορια?' Εννοειται οτι ΔΕΝ θα ειναι η πιο γρηγορη στην κατηγορια, μπορει να ειναι και η πιο ΑΡΓΗ στην κατηγορια, ΟΜΩΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ, και θα ειναι φθηνη για Bmw, ειδικα οταν ακομα και αν εχει 35κ οπως λες εσυ (εγω πιστευω 2-3κ κατω, θα δουμε...), θα ειναι πιο
γρηγορη ΠΑΝΤΟΥ, απο την απερχομενη ατμοσφαιρικη 120i.
Τα υπολοιπα για την QV ειναι αλλη συζητηση, αλλο θεμα, αλλη συγκριση, To αν θα ειναι πολυ, παρα πολυ γρηγορη, ή εξωφρενικα πιο γρηγορη, θα το δουμε.
Η αρχικη μου τοποθετηση-παρατηρηση-απαντηση, στην ερωτηση σου δεν αφορουσε την QV. -
Δηλαδή τα 34Κ για 170 άλογα είναι λίγα λεφτά??
Θεωρείται φθηνό τέτοιο αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δηλαδή τα 34Κ για 170 άλογα είναι λίγα λεφτά??Θεωρείται φθηνό τέτοιο αυτοκίνητο?
καποιοι θελουν να δικαιολογησουν πιθανες μελλοντικες τους αγορες, μην αγχωνεσαι το εχουμε ξαναδει το εργο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καποιοι θελουν να δικαιολογησουν πιθανες μελλοντικες τους αγορες, μην αγχωνεσαι το εχουμε ξαναδει το εργο
Το 'αγορές' είναι μεγάλη κουβέντα. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με ανάδειξη του νέου υπερατού...
-
Το 'αγορές' είναι μεγάλη κουβέντα. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με ανάδειξη του νέου υπερατού...
καλυπτομαι απο το 'πιθανες'
-
Για το Σιρόκο λες;
-
Για αυτό που θα αντικαταστήσει το σημερινό υπερατου Scirocco, δηλαδή την νέα series 1. Σε ποιά έκδοση δεν ξέρω ακόμα αλλά κάτι μου λέει ότι θα μάθουμε λίαν συντόμως...
-
Θα χάσει το Σιρόκο την πρωτοκαθεδρία;;;;; Θα βγει κάποιο με φαρδύτερα μετατρόχια;;
BMW 1 Series (F20) 2011