-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν πέφτουν τα κυβικά, 1.600 είναι και η 114i. Μόνο τα αλόγατα μειώνονται και λιγουλάκι η τιμή.
έδιτ
Ρε σεις δεν είναι αστείο, 100 αλόγατα δίνει η Φορντ από 1.000 κυβικά με 3 κυλίνδρους. Άμα θες δίνει και 125. Ειδική έκδοση για χαμηλά τέλη ή και είσοδο σε δακτύλιους και δημοτικά πάρκινγκ σε ορισμένες πόλεις της ευρώπης είναι. 102 άλογα σε 1.300 κιλά είναι ανέκδοτο πλέον .**To ίδιο αστείο 'λέει' η BMW εδώ και 20 χρόνια: 316 του 93, 1.200 κιλά 102 άλογα : **http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=13904 , οπότε όπως και τότε οι πωλήσεις (εκτός Ελλάδος πλέον) καλά θα πάνε.
Ο 1000άρης της Ford έχει κλείσει πολλά στόματα πάντως. Πρόλαβε αρκετό κόσμο. Η BMW φαντάζομαι θα παίξει και αυτή σε χαμηλότερα κυβικά (1.300-1.400 κάπου είχα δει) αλλά σε δεύτερο χρόνο.
Μονο που τοτε, 1ον : σχεδον ολα τα 1600αρια εβγαζαν 90-115αλογα σε αυτα τα κυβικα, και 2ον το βαρος ηταν κατω τουλαχιστον 200κιλα σε σχεση με την νεα σειρα 1...
Ο 1000αρης Ford πραγματι ειναι εκπληκτικος απ' οτι λενε, και αποτελει μια απο τις πιο
ολοκληρωμενες λυσεις για τον μεσο οικογενειαρχη που θελει ενα καλο, συγχρονο, οδηγοκεντρικο, αξιοπιστο, και οικονομικο μικρομεσαιο. Τα 15,750ευρω που ζηταει το 125αρι ειναι εξαιρετικη τιμη... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν πέφτουν τα κυβικά, 1.600 είναι και η 114i. Μόνο τα αλόγατα μειώνονται και λιγουλάκι η τιμή.έδιτ
Ρε σεις δεν είναι αστείο, 100 αλόγατα δίνει η Φορντ από 1.000 κυβικά με 3 κυλίνδρους. Άμα θες δίνει και 125. Ειδική έκδοση για χαμηλά τέλη ή και είσοδο σε δακτύλιους και δημοτικά πάρκινγκ σε ορισμένες πόλεις της ευρώπης είναι. 102 άλογα σε 1.300 κιλά είναι ανέκδοτο πλέον .Α, μαλιστα, δεν το ειχα προσεξει...
-
Uploaded with ImageShack.us
Παρόλο τις δύο μπούκες, τον wannabe σπορ άβαφο μέρος του προφυλακτήρα και το ωραίο χρώμα είναι ένας κώλος μίας σύγχρονης bmw που περιγράφεται με δύο μόνο λέξεις, 'λυπηρό θέαμα'.
Πριν 10-15 χρόνια οι φαν μάζευαν υπογραφές διαδικτυακά για να διώξουν τον Μπάνγκλ. Τώρα κάνουν τίποτα για αυτά τα μασκαραλίκια που βγαίνουν από το εργοστάσιο?
-
Aπο την προηγουμενη παντως αυτη ειναι με διαφορα πιο...ανεκτη, τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Οσο για τις υπολοιπες Βmw? Η νεα 6αρα, και η coupe (πολυ καλυτερη απο την προηγουμενη...'ελεφαντινα' ) και η GranCoupe, ειναι δυο πανεμορφες και ακρως δυναμικες σε σχεδιο κατασκευες. Καλυτερη και η 7αρα απο το προηγουμενο 'πλοιο'...Η 5αρα ενταξει ειναι 'Mini-me 7αρα' ...
Το ιδιο εξαιρετικη σχεδιαστικα θεωρω οτι ειναι η νεα 3αρα...
Ε, η 1 απο την αρχη με το concept τυπου 'ημιμποτακι' (αναγκαστικα σε ενα βαθμο, λογω μεταδοσης, σε ενα μικρομεσαιο hatch αμαξωμα...) ηταν μια μετριοτητα (sic) εμφανισιακα.
Τουλαχιστον τωρα, εχει λιγο πιο δυναμικες και καθαρες γραμμες... -
Καλό και χρυσο το focus (το οδήγησα μου έρεσε) για κάποιον που θα πάρει το 1000cc η το 1600cc με 125hp αλλά όταν φτανω να συγκρινω το κοντινότερο μοντέλο βάση επιδόσεων-εξοπλισμού που είναι το 1600cc 150hp Titanium με την 116 sport η urban η διαφορά τιμής είναι σχεδόν μηδενική εκεί η ποιότητα της 116 πραγματικά δεν έχει αντίπαλο.
-
Ο χρήστης capo έγραψε:
Καλό και χρυσο το focus (το οδήγησα μου έρεσε) για κάποιον που θα πάρει το 1000cc η το 1600cc με 125hp αλλά όταν φτανω να συγκρινω το κοντινότερο μοντέλο βάση επιδόσεων-εξοπλισμού που είναι το 1600cc 150hp Titanium με την 116 sport η urban η διαφορά τιμής είναι σχεδόν μηδενική εκεί η ποιότητα της 116 πραγματικά δεν έχει αντίπαλο.Κατι δεν σου ειπαν σωστα, αναφορικα με την τιμολογηση του Focus 150...Υπαρχει ακομα και σημερα προσφορα, μαζι με εκπτωση (αποσυρσης, απο τουλαχιστον 2 αντιπ/σωπους που εχω επισκεφτει) που φτανει το συνολικο κοστος, της πλουσιοτερης εκδοσης (titanium) στα 21,500ευρω.
Μια αντιστοιχη σε εξοπλισμο 116i, με παρομοια εκπτωση (συν αποσυρση απο πλευρα αντιπ/σωπου) φτανει τα 27κ ευρω. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καλό και χρυσο το focus (το οδήγησα μου έρεσε) για κάποιον που θα πάρει το 1000cc η το 1600cc με 125hp αλλά όταν φτανω να συγκρινω το κοντινότερο μοντέλο βάση επιδόσεων-εξοπλισμού που είναι το 1600cc 150hp Titanium με την 116 sport η urban η διαφορά τιμής είναι σχεδόν μηδενική εκεί η ποιότητα της 116 πραγματικά δεν έχει αντίπαλο.
Κατι δεν σου ειπαν σωστα, αναφορικα με την τιμολογηση του Focus 150...Υπαρχει ακομα και σημερα προσφορα, μαζι με εκπτωση (αποσυρσης, απο τουλαχιστον 2 αντιπ/σωπους που εχω επισκεφτει) που φτανει το συνολικο κοστος, της πλουσιοτερης εκδοσης (titanium) στα 21,500ευρω.
Μια αντιστοιχη σε εξοπλισμο 116i, με παρομοια εκπτωση (συν αποσυρση απο πλευρα αντιπ/σωπου) φτανει τα 27κ ευρω.Μωρε εμένα σωστά μου τα είπαν γιατί τι 116 urban που αγόρασα προ τριμήνου πλησιάζει την τιμη του focus.
Βέβαια παίζει το ότι είμαι πελατης της BMW μήχανων και αυτοκινήτων τα τελευταία 9 χρόνια με συχνές αλλαγές,δεν ξέρω στην περίπτωση που ήμουν αντίστοιχος Πελατης της ford πως θα είχαν τα πράγματα.Για ψάξου ομως καλύτερα όσον αφορά αντιπροσωπείες BMW υπάρχουν λαγοί αλλά θέλουν ψάξιμο
Μπορεί να μην φτάσεις τα 21,5 αλλα τα 22κ η 23κ ξετρυπωνονται σχετικά εύκολα. -
Ο χρήστης capo έγραψε:
Κατι δεν σου ειπαν σωστα, αναφορικα με την τιμολογηση του Focus 150...Υπαρχει ακομα και σημερα προσφορα, μαζι με εκπτωση (αποσυρσης, απο τουλαχιστον 2 αντιπ/σωπους που εχω επισκεφτει) που φτανει το συνολικο κοστος, της πλουσιοτερης εκδοσης (titanium) στα 21,500ευρω.
Μια αντιστοιχη σε εξοπλισμο 116i, με παρομοια εκπτωση (συν αποσυρση απο πλευρα αντιπ/σωπου) φτανει τα 27κ ευρω.Μωρε εμένα σωστά μου τα είπαν γιατί τι 116 urban που αγόρασα προ τριμήνου πλησιάζει την τιμη του focus.
Βέβαια παίζει το ότι είμαι πελατης της BMW μήχανων και αυτοκινήτων τα τελευταία 9 χρόνια με συχνές αλλαγές,δεν ξέρω στην περίπτωση που ήμουν αντίστοιχος Πελατης της ford πως θα είχαν τα πράγματα.Για ψάξου ομως καλύτερα όσον αφορά αντιπροσωπείες BMW υπάρχουν λαγοί αλλά θέλουν ψάξιμο
Μπορεί να μην φτάσεις τα 21,5 αλλα τα 22κ η 23κ ξετρυπωνονται σχετικά εύκολα.To 1.6 ecoboost 182 στην έκδοση sport(με πολύ πλούσιο εξοπλισμό)έχει τιμή με τις προσφορές 20299€(23585-1285€ απόσυρση-2001€ έκπτωση).Το 150άρι focus sport έχει 18889€.Θες να μου πεις ότι η 118 170ps sportline έχει και αυτή 20299€ ,γιατί εγώ πιστεύω πάει πάνω από 25500(τόσο έχει η βασική 118 με εξοπλιστικές ελλείψεις με την απόσυρση).
-
Μια αντιστοιχη σε εξοπλισμο 116i, με παρομοια εκπτωση (συν αποσυρση απο πλευρα αντιπ/σωπου) φτανει τα 27κ ευρω.Το 1.6 150 titanium αν δεις στις τιμές στο σάιτ της ford βγαίνει (22595-1290 απόσυρση -2240 έκπτωση)=19065€,που τα είδες τα 21,5?Ακόμα και με μεταλλικό και τα έξοδα από πινακίδες γύρω στα 20 χιλ βγαίνει .
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Μια αντιστοιχη σε εξοπλισμο 116i, με παρομοια εκπτωση (συν αποσυρση απο πλευρα αντιπ/σωπου) φτανει τα 27κ ευρω.Το 1.6 150 titanium αν δεις στις τιμές στο σάιτ της ford βγαίνει (22595-1290 απόσυρση -2240 έκπτωση)=19065€,που τα είδες τα 21,5?Ακόμα και με μεταλλικό και τα έξοδα από πινακίδες γύρω στα 20 χιλ βγαίνει .
Oταν ειχα παρει προσφορα πριν αρκετους μηνες, ισως η εκπτωση να ηταν λιγο μικροτερη. Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Το θεμα ειναι (και συμφωνω μαζι σου εν τελει) οτι αγορασμενα καινουργια και τα δυο -προσοχη οχι τιποτα ξεχασμενα στοκ, που ο καθε αντιπ/σωπος μπορει να σπρωξει με οτι εκπτωση σχεδον θελει- κατοπιν ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, δηλαδη στο χρωμα/εξοπλισμο και τυχον προσθετα εξτρα που επιθυμει ο υποψηφιος αγοραστης, εχουν minimum μια διαφορα της ταξης των 5-6κ ευρω... (Με παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου)
Τωρα εαν μιλαμε για καποιο τυχον ξεχασμενο στοκ που εχει ο αντιπ/σωπος και θελει να ξεφορτωθει, εχω και φιλο που πηρε
116i auto σε εκδοση sport με 5km στο οδομετρο, τελικη τιμη 24,500ευρω...
Αντιστοιχα ομως εχω βρει ταξινομημενο Focus 150αρι, 'απατητο', προσφορα στα 18,500ευρω. -
Για να μην μπερδευομαστε οι τιμές αυτην την στιγμη σε ολα τα αυτοκινητα ειναι χρηματιστηριο ανεβοκατεβαινουν απο την μία μερα στην άλλη.
Οι διαφοροποιησεις σε εξοπλισμό επίσης αλλάζουν τα δεδομένα πολύ.
Παρόλα αυτα η συγκριση μου είχε να κανει με δυο αυτοκινητα focus 150hp και 116 την δεδομενη στιγμη που έκανα την αγορά μου.
Μιλάω για δυο αυτοκινητα σχεδόν ίδιου εξοπλισμού που η διαφορά τους ηταν στα 1000€ με 0 χλμ.
Για να με είχε πεισει η Ford θα έπρεπε η διαφορά να ηταν τουλάχιστον 3-4000€ κάτω απο την bmw γιατι οπως και να το κάνουμε αλλο ενα κοινό hatchback και άλλο ενα premium hatchback.
Οι διαφορές τους ποιοτικά δυστηχως η ευτυχώς δεν περιορίζονται μονο στο σήμα στην μάσκα.
Tωρα ακόμα και σε θεμα κινητηρων και με το ford των 182hp να συγκρινω την 116 με 136hp η διαφορά τους σε 0-100 είναι 0,6sec σας λέει κάτι?
Τωρα αν θελει καποιος να παρει ford απλά πάει και παίρνει ford. -
φίλε capo, εσύ πόσο έδωσες για την urban (χωρίς να αναφέρεις dealer κτλ αν δεν θες?)
-
Ο χρήστης capo έγραψε:
Για να μην μπερδευομαστε οι τιμές αυτην την στιγμη σε ολα τα αυτοκινητα ειναι χρηματιστηριο ανεβοκατεβαινουν απο την μία μερα στην άλλη.
Παρόλα αυτα η συγκριση μου είχε να κανει με δυο αυτοκινητα focus 150hp και 116 την δεδομενη στιγμη που έκανα την αγορά μου.
Μιλάω για δυο αυτοκινητα σχεδόν ίδιου εξοπλισμού που η διαφορά τους ηταν στα 1000€ με 0 χλμ.Για να με είχε πεισει η Ford θα έπρεπε η διαφορά να ηταν τουλάχιστον 3-4000€ κάτω απο την bmw γιατι οπως και να το κάνουμε αλλο ενα κοινό hatchback και άλλο ενα premium hatchback.
Οι διαφορές τους ποιοτικά δυστηχως η ευτυχώς δεν περιορίζονται μονο στο σήμα στην μάσκα.
Tωρα ακόμα και σε θεμα κινητηρων και με το ford των 182hp να συγκρινω την 116 με 136hp η διαφορά τους σε 0-100 είναι 0,6sec σας λέει κάτι?
Τωρα αν θελει καποιος να παρει ford απλά πάει και παίρνει ford.Δεν υπαρχει αυτο που λες, επι της ουσιας και θα εξηγησω γιατι...
Πολυ απλα, οταν η 116i με...τασια εχει αρχικη τιμη καταλογου 23,650ευρω χωρις καποια επισημη προωθητικη ενεργεια, και το πιο βασικο Focus 150 (trend) εχει (χωρις προωθητικη, 22,500ευρω) με την επισημη προωθητικη ενεργεια της Ford 19,746ευρω, με πολυ καλυτερο εξοπλισμο, η διαφορα ειναι στα 4κ.
Bεβαια για να ειμαστε ακριβοδικαιοι, υπαρχουν και καποιοι αντιπ/σωποι της Bmw που προσφερουν ατυπα ολοκληρο το οφελος της αποσυρσης, ή εστω το μεγαλυτερο ποσοστο της, οπου με αυτο, η συνολικη διαφορα τιμης περιοριζεται μεταξυ τους, στα 2,5κ ευρω περιπου...@Fiestaros
H προωθητικη ενεργεια της Ford περιλαμβανει ΚΑΙ την αποσυρση. Εσυ εβαζες την προωθητικη συν μια αποσυρση ακομη...
Για αυτο το εβγαζες ακομα φθηνοτερο, απο τα 21,500ευρω περιπου που κοστιζει το 150αρι Titanium -
γρηγόρη σωστά τα λέει ο fiestaros για τις προσφορές της φορντ. είναι χωρίς την αποσυρση τα 2χλρ (περίπου) που κόβουν
αδιαβαστος δεν πιάνεται πουθενά ο μπαγάσας -
Μιλάω για δυο αυτοκινητα σχεδόν ίδιου εξοπλισμού που η διαφορά τους ηταν στα 1000€ με 0 χλμ.Για να με είχε πεισει η Ford θα έπρεπε η διαφορά να ηταν τουλάχιστον 3-4000€ κάτω απο την bmw γιατι οπως και να το κάνουμε αλλο ενα κοινό hatchback και άλλο ενα premium hatchback.
Τωρα αν θελει καποιος να παρει ford απλά πάει και παίρνει ford.Δεν υπαρχει αυτο που λες, επι της ουσιας και θα εξηγησω γιατι...
Πολυ απλα, οταν η 116i με...τασια εχει αρχικη τιμη καταλογου 23,650ευρω χωρις καποια επισημη προωθητικη ενεργεια, και το πιο βασικο Focus 150 (trend) εχει (χωρις προωθητικη, 22,500ευρω) με την επισημη προωθητικη ενεργεια της Ford 19,746ευρω, με πολυ καλυτερο εξοπλισμο, η διαφορα ειναι στα 4κ.
Bεβαια για να ειμαστε ακριβοδικαιοι, υπαρχουν και καποιοι αντιπ/σωποι της Bmw που προσφερουν ατυπα ολοκληρο το οφελος της αποσυρσης, ή εστω το μεγαλυτερο ποσοστο της, οπου με αυτο, η συνολικη διαφορα τιμης περιοριζεται μεταξυ τους, στα 2,5κ ευρω περιπου...@Fiestaros
H προωθητικη ενεργεια της Ford περιλαμβανει ΚΑΙ την αποσυρση. Εσυ εβαζες την προωθητικη συν μια αποσυρση ακομη...
Για αυτο το εβγαζες ακομα φθηνοτερο, απο τα 21,500ευρω περιπου που κοστιζει το 150αρι TitaniumΛάθος κάνεις Γρηγόρη,σωστά στα λέω .Δες στο site της φόρντ.Πάνε εκεί που λέει προωθητικά προγράμματα και μετά τιμές 5-θυρου focus .Πάμε λοιπόν για 2 παραδείγματα
1.αρχική τιμή καταλόγου focus 1.0 ecoboost 125 ps trend 19000€ - 2304€ έκπτωση - 946€ απόσυρση = τελική τιμή 15750€ όσο και είναι
2.αρχική τιμή καταλόγου focus 1.6 ecoboost 150 ps titanium 22595 - 2240 έκπτωση - 1290€ απόσυρση = τελική τιμή 19065€
Απλά κάπου είδα στο 1.0άρι ότι πλέον η titanium δεν έχει πλέον στάνταρ bi-xenon όπως είχε πριν,εξού καη η μικρη πλέον διαφορά μεταξύ sport-titanium γύρω στο 600άρι όταν πριν η διαφορά τους ήταν γύρω στα 1500€ .Τσέκαρε αυτα που σου λέω.Οσο για την 116 βασική έκδοση με τάσια έχει με απόσυρση 22500€ και η 118 με απόσυρση βασική έκδοση 25500€. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γρηγόρη σωστά τα λέει ο fiestaros για τις προσφορές της φορντ. είναι χωρίς την αποσυρση τα 2χλρ (περίπου) που κόβουν
αδιαβαστος δεν πιάνεται πουθενά ο μπαγάσας.Εχει καλές τιμές παντού πλέον.Ά,ήρθε και η giulietta με τα 105 άλογα 1.4 t-jet με χαμηλή τιμή,αλλά και φτωχό εξοπλισμό(άκου gulietta με τάσια ).Μου κάνουν εντύπωση και οι νέες τιμές του seat leon & seat ibiza.Το leon 1.2 tsi copa έχει 13940€ & το ibiza 1.2 tsi sc sport 11630€.
-
Έρχεται Ibiza fl σε πολύ λίγο καιρό
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Έρχεται Ibiza fl σε πολύ λίγο καιρόTo ξέρω(αλλά δεν έχει και κάποια ουσιώδη διαφορά,ούτε βελτιώσανε το μουντό ταμπλό ),αλλά οι τιμές είναι δώρο πραγματικά.Focusman πως σου φαίνεται η νέα έκδοση fiesta 1.6 econetic ?Καλό γκαζάκι και ροπή,κατανάλωση χώμα,0 τέλη και τιμή 14093€ .Μόνο που του βγάζεις τα ηλίθια τάσια και του βάζεις 16άρες και αεροτομή.Ετσι και αλλιώς είναι χαμηλωμένο με σπορ ανάρτηση για λόγους κατανάλωσης
-
-
Και πολύ offtopic όμως
BMW 1 Series (F20) 2011