-
Ο χρήστης capo έγραψε:
Πρατήρηση σε ταξίδι που έβαλα vpower με 2200χλμ πλέον στο οδόμετρο και με οδήγηση έως 150-160χλμ/ωρα με eco pro περνώντας και κάτι εμπόδια τύπου golf έκαψε 6,6λ/100χλμ,φορτωμένο με βάρος 4 ατόμων.
Εβγαλε σχεδόν 50χλμ παραπάνω απο ότι με απλή αμόλυβδη.
Δεν ξερω αν αλλοι έχουν δοκιμάσει διαφορά με vpower αλλα σε εμένα έδειξε μεγάλη διαφορά.Βασικά για να δεις διαφορά με τη vpower πρέπει να έχεις βάλει 2-3 γεμίσματα για να καθαρίσουν τα μπεκ, σωληνάκια κλπ.
Επίσης, για να δεις αν όντως σου έχει παρουσιάσει διαφορά θα πρέπει να κάνεις την ΙΔΙΑ διαδρομή, με τις ΙΔΙΕΣ συνθήκες και το ΙΔΙΟ γκάζι (άσε/πάτα κλπ) με το ΙΔΙΟ βάρος.
Νομίζω ότι μερικές φορές νομίζουμε ότι βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ στην ουσία βγάζει την ίδια αυτονομία.
Προσωπικά με τη vpower βλέπω ότι δεν υπάρχουν πυράκια. Έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.
Τη racing που την έχω συγκρίνει αλλού, σε σχέση με την 95άρα, είναι ένα κλικ πιο δυνατή.
Νομίζω ότι κάνωντας 300χλμ και ξαναγεμίζοντας είδα την διαφορά που προανέφερα αλλα θα το παρακολουθήσω κι αλλο.
Τι εννοείς οτι με την vpower δεν υπαρχουν πυράκια.Δεν τα ακους και πρίν τα άκουγες?Ότι πριν, στο αυτοκίνητό μου, με 95άρα από το ίδιο πρατήριο είχα πυράκια...ενώ με τη vpower δεν είχα.
-
Ν' αλλαξεις πρατηριο....
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Ν' αλλαξεις πρατηριο....Δε παίζει αυτό που λες.
Αποδεδειγμένα το πρατήριό μου είναι κορυφή.
-
Η vpower καθαριστικά πρόσθετα δεν έχει;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η vpower καθαριστικά πρόσθετα δεν έχει;Sent from my GNex using smoke signals.
Δε ξέρω.
Πάνω στη μάνικα πάντως λέει ότι είναι 98 οκτάνια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε ξέρω.
Σιγουρα;
http://www.coralenergy.gr/inside.aspx?a_id=183
Η νέα Shell V-Power περιέχει:
Αυξημένο αριθμό οκτανίων - Η νέα σύνθεση της Shell V-Power με περισσότερα οκτάνια (minimum 97 Ron) σχεδιάστηκε για να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και διάρκεια στην προστασία του κινητήρα. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε ξέρω.
97 λεει...
-
97, μπραβο! Κοντά έπεσα
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Παντως νομιζω οτι ειναι αλλο πραγμα, -και καλυτερο φυσικα- μια βενζινη να εχει υψηλο αριθμο οκτανιων απο την αρχικη της διυλιση, παρα να ειναι απλη κατοπιν διυλισης και να εχει ανεβει ο αριθμος οκτανιων, με καποια χημικα προσθετα...Τα οποια και ενδεχομενως να μην ειναι τα ενδεικνυομενα για τον εκαστοτε κινητηρα, σε μακροχρονια χρηση...
Κοντολογοις, πιστευω οτι η v-power ειναι μια ενδιαμεση αλλα και τσιμπημενη τιμολογιακα λυση.
Καλυτερα θεωρω να βαλεις πχ μια εξακριβωμενη μετα απο καποια γεμισματα καλη-καθαρη 95αρα , και εαν ο κινητηρας εχει υψηλη συμπιεση ή γενικοτερα οι ρυθμισεις του 'ζητουν' την 100αρα, τοτε θα εβαζα ειτε καποια πιο προσιτη, Ελληνικου πρατηριου, επισης τσεκαρισμενη ειτε και σε συνδυασμο με την εκπτωση χρεωστικης καρτας, μεσω τραπεζης, οπως κανω πχ προσωπικα αυτη την περιοδο, ΕΚΟ 100αρα, σε τσεκαρισμενο πρατηριο, με τελικη τιμη 1,73/λιτρο. (χτεσινη τιμη, μαζι με την εκπτωση). -
στο ΒΕΚΤΡΑ βάζεις την 100άρα;
γιατι;
επισης χωρίς να εχω στοιχεία, θεωρώ οτι η 320 του Νικος! δουλεύει μια χαρά με 95άρα.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
στο ΒΕΚΤΡΑ βάζεις την 100άρα;γιατι;
επισης χωρίς να εχω στοιχεία, θεωρώ οτι η 320 του Νικος! δουλεύει μια χαρά με 95άρα.
Μια χαρά δουλεύει...δε τη φτύνει.
Απλά ενίοτε βαράει πυράκια. Γιατί...δε ξέρω. Με τη vpower και τη racing, δε το κάνει. Γιατί...επίσης δε ξέρω.
Μιλάμε για το ίδιο πρατήριο πάντα.
-
Τελειως offtopic ομως ετσι;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Τελειως offtopic ομως ετσι; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
στο ΒΕΚΤΡΑ βάζεις την 100άρα;
γιατι;
Μια χαρά δουλεύει...δε τη φτύνει.
Απλά ενίοτε βαράει πυράκια. Γιατί...δε ξέρω. Με τη vpower και τη racing, δε το κάνει. Γιατί...επίσης δε ξέρω.
Μιλάμε για το ίδιο πρατήριο πάντα.
Να αλλαξεις πρατηριο λεμε.
Με 95αρα (καλη ομως) δεν βαραει πειρακια ουτε το 106 μου (12φευγα συμπιεση, PT52 κλπ...).
Εκτος αν εννοεις οτι εχεις πειρακια σε ανηφορα με 5η και 1500σαλ, τοτε αλλαζει. -
δεν ξέρω γιατί ο Νικος! εμπιστεύεται ετσι τυφλά ανθρώπους και καταστάσεις...
τεσπά.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
δεν ξέρω γιατί ο Νικος! εμπιστεύεται ετσι τυφλά ανθρώπους και καταστάσεις...τεσπά.
Τυφλά?
Ο Νίκος βάζει μόνο από το συγκεκριμένο πρατήριο σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια. Ποτέ δεν έχει βγάλει το παραμικρό το αυτοκίνητο. Επίσης, επειδή χρησιμοποιώ κάποιες φορές vpower αλλά τις περισσότερες racing στο καρτ, καταλαβαίνεις ότι το παραμικρό πρόβλημα θα φαινόταν (εκτός αν θες να σου εξηγήσω το γιατί και πως ). Η βενζίνη του είναι καθαρή. Ούτε σκουπίδια δεν αφήνει στο φίλτρο.
Το συγκεκριμένο πρατήριο είναι καθαρό.-
Τέλος το ...αν θες κάτι περισσότερο...ΡΜ
-
Τελικα ειχατε δικιο για το οτι δεν υπαρχει διαφορα στη μεγιστη ιπποδυναμη οταν αλλαζεις προγραμματα...
Δοκιμασα το Eco pro και το Sport+, οπως ειχα πει πιο πανω, και δεν υπαρχει αξιοσημειωτη διαφορα σε χρονο.
Οταν βαζεις το ποδι κατω μετα απο ελαχιστο χρονο, και το Eco pro αποδιδει τα μεγιστα. Απλα δεν ειναι Eco πλεον... -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Τελικα ειχατε δικιο για το οτι δεν υπαρχει διαφορα στη μεγιστη ιπποδυναμη οταν αλλαζεις προγραμματα...
Δοκιμασα το Eco pro και το Sport+, οπως ειχα πει πιο πανω, και δεν υπαρχει αξιοσημειωτη διαφορα σε χρονο.
Οταν βαζεις το ποδι κατω μετα απο ελαχιστο χρονο, και το Eco pro αποδιδει τα μεγιστα. Απλα δεν ειναι Eco πλεον...Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Μήπως ξέρετε εαν μπαίνει το πακέτο φωτισμού χωρίς το πακέτο Advantage Plus και αν ναι πόσο κοστίζει;
-
Ο χρήστης DIO3008 έγραψε:
Μήπως ξέρετε εαν μπαίνει το πακέτο φωτισμού χωρις το πακέτο Advantage Plus και αν ναι πόσο κοστίζει;Μπαίνει μόνο του, απλά το zp2 (Advantage Plus) το εμπεριέχει:
κωδικός 563 Πακέτο φωτισμού
τιμή 259,13€, 259,13€, 280,53€ και 280,53€ για 116i, 118i, 118d και 120d αντίστοιχα. 259,13€ στοιχίζει και στην 116d.
BMW 1 Series (F20) 2011