-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τουλάχιστον δίνει την ευκαιρία να γραφούν πράγματα τα οποία πρέπει να σημειώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι και να τα έχουμε ευαγγέλιο!!Για εσενα παντως δεν χρειαζεται καν κατι τετοιο, αφου εισαι 'αλλουνου παπα ευαγγελιο'...
Ουτε βεβαια μ' αρεσει να καθομαι να αναλυω/αναλωνομαι για πραγματα που δεν καταλαβαινουν καποιοι ενω τα εχω ξεκαθαρισει, αλλα δυστυχως με τον γραπτο λογο, αυτο ειναι συνηθισμενο...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εχω ανεβει στο Ντραφι και με Impreza Sti 265, και το γλυστρουσα με τα τεσσερα, οποτε και οπου ηθελα
Ενταξει περα απο την επιδειξη που κανεις για τα αυτοκινητα που εχεις οδηγησει με υφος test driver της ferrari, μιλας για οδηγηση σε ρυθμους πιστας σε περιοχη κατοικημενη που συνηθως κανουν παιδια ποδηλατο η κοσμος γυριζει σπιτι του.
Sent from my Nexus S using Tapatalk
Tι να κανουμε, ετσι λειτουργουν ΟΛΑ, εδω στην Ελλαδα. ΠΡΕΠΕΙ(?) να ειναι κατοχος ferrari/Porsche και δεν ξερω και εγω τι αλλο (τρομαρα σας μερικοι...) για να θεωρειται οτι ΞΕΡΕΙ(?) πεντε πραγματα περι συμπεριφορας στο οριο.
Τα εξηγω στην αρχη αναλυτικα, αλλα μερικοι ή κανουν πως δεν καταλαβαινουν, ή τελικα τσαμπα καθομαι και αναλυω, αφου δεν καταλαβαινουν, στην κυριολεξια!
Αναφερω ΤΙ εχω κανει, και με τι επιπεδου ιπποδυναμης αυτοκινητα, ωστε να ξεκαθαρισω, οτι δεν τιθεται θεμα φοβου, ελλειψης χρονου, κουλαμαρας, για πληρη αξιοποιηση δυναμης 136ιππων και οτι αλλο...
Τα περι κατοικημενης περιοχης ειναι αστεια, μιλαμε για κομματι με εμφανεις σχεδον ολες τις στροφες, με ελαχιστη κινηση.
Διαδρομη δηλαδη πανω σε λοφους.
Οτι κατοικια υπαρχει εκει ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Αντε τωρα θα μας την πεις κιολας, 'που γυριζει ο κοσμος σπιτια του'...
Εν πασει περιπτωση, ουτε αντιθετο ρευμα βγαινω (το τονιζω αυτο!) ουτε και πιεζω αν δω εστω και απο μακρια, καποιον να κανει βολτα περπατωντας, ή καποιο σκυλι στο δρομο. Ο δρομος παραλληλα ειναι εξαιρετικα φαρδυς και με πολυ καλη ορατοτητα!Για να εξηγουμαι, δεν αμφισβητησα τις οδηγικες σου ικανοτητες. Αλλωστε δεν με ενδιαφερει.
Απλως με αφορμη τα λογια σου σκεφτηκα ποσες φορες μου εχει τυχει να οδηγω σε προαστειακο δρομο και ξαφνικα να βλεπω ενα αυτοκινητο διπλωμενο να ερχεται πανω μου. Τελος παντων, δεν εχει σημασια αυτη η κουβεντα.
Μου αρεσει παντως που με τον τροπο σου γινεσαι 'τιμωρος' αυτων που χτιζουν παρανομα σπιτια.Sent from my Nexus S using Tapatalk
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πωσ γίνεται να καταλαβαίνεις ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορα? δεν το λέω ειρωνικά... όσο και να έχεις οδηγήσει όταν οδηγείς ένα νέο δεν σε περιορίζει??Παλαιότερα όταν έκανα απανωτά τεστ ντραιβ μπορούσα να καταλάβω τις διάφορες στα αυτοκίνητα σε περίπου μισή ωρα οδήγησης. Πρέπει να βγεις σε αυτοκινητόδρομο να αλλάξεις όλες τις ταχύτητες σχεδόν στο κόκκινο, να πάρεις δυο τρεις στροφές, να φρεναρεις απότομα και βασικά το έχεις καλύψει το τοπικ.
-
Στον πρωτο γυρο πχ, προσωπικα, δεν καταλαβαινω, ή αν θελεις οι αισθησεις μου ειναι πληρως συγκεντρωμενες στο να κινηθω ΟΣΟ πιο γρηγορα γινεται αλλα παντα με ασφαλεια, στην -ατυπη εκει- λωριδα μου!
Απο τον δευτερο, τριτο γυρο, εχω πλεον εξοικειωθει σταδιακα, βγαζω εντελως τα ηλεκτρονικα, και αφου εχω μια πρωτη εικονα, για το πως ξεκολλαει το αυτοκινητο, μπορω να συγκεντρωθω καλυτερα επειτα, βημα-βημα, στο πως συμπεριφερεται το αυτοκινητο πριν , κατα την διαρκεια και μετα , απο ξεκολλημα σε στροφη.Έλα πες την αλήθεια δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ?
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Στον πρωτο γυρο πχ, προσωπικα, δεν καταλαβαινω, ή αν θελεις οι αισθησεις μου ειναι πληρως συγκεντρωμενες στο να κινηθω ΟΣΟ πιο γρηγορα γινεται αλλα παντα με ασφαλεια, στην -ατυπη εκει- λωριδα μου!
Απο τον δευτερο, τριτο γυρο, εχω πλεον εξοικειωθει σταδιακα, βγαζω εντελως τα ηλεκτρονικα, και αφου εχω μια πρωτη εικονα, για το πως ξεκολλαει το αυτοκινητο, μπορω να συγκεντρωθω καλυτερα επειτα, βημα-βημα, στο πως συμπεριφερεται το αυτοκινητο πριν , κατα την διαρκεια και μετα , απο ξεκολλημα σε στροφη.Έλα πες την αλήθεια δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ?
Αισθησιακη οδηγηση.
Sent from my Nexus S using Tapatalk
-
Σιγά τη ροπή που έχει η 116i! Το λες και έχει 35 κιλά! 23 κιλά έχει και είναι 1.5 τόνος! Τι περιμένεις να κάνει?
Θα γλιστρίσει, ΟΚ...αλλά να γράψεις τρελές γωνίες σε καλή άσφαλτο (που το πήγες) δε παίζει!
Toυλαχιστον 2χλγμ παραπανω απο την 120i -και σε χαμηλοτερες στροφες- η οποια παρεπιπτοντως γυριζει με τα ηλεκτρονικα
εκτος, για ΠΛΑΚΑ:Ε, εντάξει αφού το γράφει το περιοδικό...τι να ξέρω εγω που την είχα στη κατοχή μου για 2 χρόνια, ε?
Για εξήγησε λίγο το 'για πλάκα'. Πως το εννοείς?
Στα Μέγαρα με σκανδιναβικο φλικ δε δίπλωνε ώστε να γράψει κάτω όλη τη στροφή.
Ξέρεις, μάλλον έχουμε διαφορετική αντιλληψη του τι εννοούμε 'γύρισμα'.
Για να μπορει ένα αυτοκίνητο να γράψει κάτω όλη τη στροφή και συνεπώς να βγάλει και καπνούς κλπ, πρέπει να έχει ΔΎΝΑΜΗ να κατεβάσει στο δρόμο και να τη κρατήσει μέσα απο το ηλεκτρομπλοκε. 136 άλογα έχει το ερμο και 23 κιλά ροπή...σιγά!!
Ενδεχομένως η 116i να μην έχει αυτή την απαιτούμενη δύναμη.
Πρόσεξε (για μη βάλεις πάλι κανέναν άρθρο ) δεν γράφω ότι η 116i είναι αδύναμη, γράφω για πολλοστή φορά ότι δεν έχει ΤΌΣΗ δύναμη ώστε να γράψει θεαματικές γωνίες.
Όλα τα αλλα που έβαλες δεν έχουν κανέναν νόημα.
Αυτο πρέπει πρώτα να καταλάβεις, αν το καταλάβεις θα συννενοηθουμε.
Το DTC ξέρεις τι είναι και το DTC off (ή αλλιώς DSC OFF) ενεργοποιεί το ηλεκτρομπλοκέ. Και επειδή δε με πιστεύεις και συνεχίζεις, πάρε και το λινκ σου:
DTC mode increases the intervention thresholds of DSC, making it easier to drive on loose sand or deep snow. By allowing slight slippage of the drive wheels, it also facilitates controllable oversteer. DSC Off mode activates the electronic rear axle differential locking system. If either of the drive wheels suffers wheelspin while accelerating through tight bends, brake force is applied to this individually, so that the opposite wheel maintains traction.
http://www.conceptcarz.com/z19911/BMW-1-Series.aspx
Βλέπεις πουθενά στο press release να γράφει ότι δεν απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά? Όχι.
ΑΡΑ είναι πιθανότερο αυτό που λέω από την αρχή.
Είχες BMW για να ξέρεις πως επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά και το DTC? Όχι. Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι όταν σε κόβει, το καταλαβαίνεις και κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο (γκρρρρρρρ) σαν το ABS. Έκανε έτσι? Αν έκανε έτσι τότε κάτι δεν είχες πατήσει σωστά. Δεν έκανε έτσι και έγραφε DTC OFF? Τότε το έκοψε το ηλεκτρομπλοκέ.
ΔΕΝ φταίνε τα κατά τη γνώμη σου μη πλήρως απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά.
Nικο, στην 116i σε οτι δοκιμασα να βγαλω εκτος λειτουργιας, δεν εμφανιζε ΠΟΤΕ 'DSC OFF' αλλα ΜΟΝΟ 'DTC OFF'...
Aλλο το DTC, αλλο το DSC, τι γραφεις 'η αλλιως'? αφου δεν ειναι το ιδιο πραγμα!
Εξαλλου στο τελος το λες και μονος σου. 'το εκοψε και το ηλεκτρομπλοκε'.
Τοση ωρα τι λεω ρε συ Νικο? Οτι κατι κοβει το αυτοκινητο. Μπορει εγω να μην βρηκα την καταλληλη διαδικασια, να βγαλω εκτος ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα. Αλλο αυτο , και αλλο να λες οτι δεν εχει δυναμη, γιατι πολυ απλα ΕΧΕΙ, για να σβουριζει κιολας!Τα εχεις μπερδέψει στο μυαλό σου.
Βρε καμάρι μου...το γράφω παραπάνω ξεκάθαρα. DTC OFF = DSC OFF. είναι το ίδιο πράγμα γιατί μετα το dtc ακολουθεί το DSC off, ή απλά βγαίνει off το dtc (που κάνει ο,τι κάνει). Δηλαδή: με το πατημα του dtc πηγαινες απο DSC ON -> Dtc on -> dtc ή DSC off.
Στην 1 τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και με την επιλογή του sport+ ενεργοποιείται το dtc και μόλις πατησεις το κουμπακι πάνω απο το sport (που έχει το αυτοκινητακι και γράφει off):
Σβήνει το dtc που είχες πριν ενεγοποιημενο και άρα το DSC.
Το κατάλαβες τώρα? αυτο το ριμαδι το κουμπακι, το πατησες?
Αν όχι τότε δεν έκλεισε τίποτα και σε έκοψε το dtc αν ναι και σου έβγαλε στην οθόνη αυτο που λες ότι σου έβγαλε τότε συνεβει αυτο που λέω 2 σελίδες τώρα και συνεχίζεις να επιμένεις, οτι δηλαδή αυτη η τρελή δύναμη των 136 αλόγων και 23 κιλών, κόπηκε/δε πέρασε απο το ηλεκτρομπλοκε. Πρόσεξε, δεν εννοώ ότι σε έκοψε το ηλεκτρομπλοκε επειδή καραδοκουσε και πηγές να κανείς πατάτα όπως σε κόβουν τα ηλεκτρονικά...έγινε αυτο που έγραψα πριν κάποια πόστ και συνέχιζες να επιμένεις. ...ότι δηλαδή δεν είχε τελικά ΤΌΣΗ δύναμη και κόπηκε με το πρώτο φρενάρισμα του εσωτερικού τροχου το οποίο εξομοιωνε το μπλοκε.
Αυτά.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ε, εντάξει αφού το γράφει το περιοδικό...τι να ξέρω εγω που την είχα στη κατοχή μου για 2 χρόνια, ε?
E, μονο που το συγκεκριμενο περιοδικο μετραει +40 χρονια, με σοβαρους δοκιμαστες, που εχουν οδηγησει
οτι υπαρχει σχεδον στην αγορα...Για εξήγησε λίγο το 'για πλάκα'. Πως το εννοείς?
Εισαι με 2α (απο 3,000σαλ και πανω στο ατμοσφαιρικο, να εχει ροπη) πχ λιγο πριν απο φουρκετα,
στριβεις αποτομα στο εσωτερικο της στροφης με γκαζι σανιδα. Ε, σε γλιστερο κομματι, οπως στην μιση σχεδον διαδρομη στο Ντραφι, το διπλωνεις ΧΑΛΑΡΑ...Στα Μέγαρα με σκανδιναβικο φλικ δε δίπλωνε ώστε να γράψει κάτω όλη τη στροφή.
Αναλογως, σε ποια στροφη, με τι σχεση, και τι στροφες.
Υπερστροφη διαρκειας σαφως και δεν εχεις την δυναμη να κανεις πχ στην Κ9, αλλα παιζει ρολο
ποσο επιθετικα μπαινεις στην εισοδο, και σε συνδυασμο με τα παραπανω.
Παντως η φωτο που παρεθεσα, δεν ειναι Photoshop, αν υπονοεις κατι τετοιο, γιατι αμφισβητεις τα λεγομενα του περιοδικου γενικα...Ξέρεις, μάλλον έχουμε διαφορετική αντιλληψη του τι εννοούμε 'γύρισμα'.
Μπορει...
Για να μπορει ένα αυτοκίνητο να γράψει κάτω όλη τη στροφή και συνεπώς να βγάλει και καπνούς κλπ, πρέπει να έχει ΔΎΝΑΜΗ να κατεβάσει στο δρόμο και να τη κρατήσει μέσα απο το ηλεκτρομπλοκε. 136 άλογα έχει το ερμο και 23 κιλά ροπή...σιγά!!
Την διαδρομη στο Ντραφι, γλυστρωντας την εχεις κανει?
Μια χαρα την εχει, παπαδες κανεις, -ειδικα εαν σε αφηναν τα ηλεκτρονικα, ή εαν ειχα καταφερει να τα βγαλω εντελως-τουλαχιστον στην σχετικα γλυστερη διαδρομη που αναφερω.
Βρε καμάρι μου...το γράφω παραπάνω ξεκάθαρα. DTC OFF = DSC OFF. είναι το ίδιο πράγμα γιατί μετα το dtc ακολουθεί το DSC off, ή απλά βγαίνει off το dtc (που κάνει ο,τι κάνει). Δηλαδή: με το πατημα του dtc πηγαινες απο DSC ON -> Dtc on -> dtc ή DSC off.
Μηπως, λεω μηπως, το DTC=Dynamic Traction control, και DSC= Dynamic stability control. Μηπως το πρωτο ειναι το αντισπιν, και το δευτερο το ESP? Σου ξαναλεω στον πινακα οργανων ΔΕΝ εγραφε 'DSC OFF', οτι συνδυασμο και αν εκανα στην προσαπθεια μου να απενεργοποιησω τα παντα...
Στην 1 τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και με την επιλογή του sport+ ενεργοποιείται το dtc και μόλις πατησεις το κουμπακι πάνω απο το sport (που έχει το αυτοκινητακι και γράφει off):
Το 'αρα το DSC' ειναι δικη σου πεποιθηση...
Το κουμπακι το πατησα, και εμφανιστηκε διπλα στο 'DTC OFF' η ενδειξη 'TRACTION'.
Απο εκει κει και επειτα, αφηνε γλυστρημα με αναποδο τιμονι, μεχρι περιπου 1/4 μιας στροφης τιμονιου... -
Η διαφωνια ποια ειναι; Αν γινεται να οδηγηθει η 116i σαν μαντα του 70; Δηλαδη περα απο την καγκουρια εξυπηρετει κατι αλλο τετοιος τροπος οδηγησης;
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Η διαφωνια ποια ειναι; Αν γινεται να οδηγηθει η 116i σαν μαντα του 70; Δηλαδη περα απο την καγκουρια εξυπηρετει κατι αλλο τετοιος τροπος οδηγησης;Καπως 'ιδιαιτερο' θα το έλεγα αυτο το ερωτημα να τίθεται σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!
'Παιχνίδι' και οδηγική ευχαρίστηση το λένε, ΦΥΣΙΚΑ αρκεί να γίνεται σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους και όχι σε δρόμους που αναμεσα κυκλοφορούν και αλλοι!
Με την έννοια της απλής 'ανθρωπομεταφοράς' θα βολευόμασταν όλοι και με ... Aveo! -
-
πόσες μοιρες θεωρείται τώρα αυτο;
Νικος! κατά την ταπεινη μου αποψη λαθεύεις που επιμενεις να λες για τη 'φτωχή' ροπη των 23 μονάδων. απεναντίας αυτο ειναι που θα το ξεκολλήσει.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πόσες μοιρες θεωρείται τώρα αυτο;Νικος! κατά την ταπεινη μου αποψη edit: κανεις λαθος που επιμενεις να λες για τη 'φτωχή' ροπη των 23 μονάδων. απεναντίας αυτο ειναι που θα το ξεκολλήσει.
Χοντρικα γυρω στις 30μοιρες...
κατα τα αλλα...+1@mezzanine
Η διαφωνια εγκειται στο οτι απο την πλευρα μου, ενω γνωστοποιησα οτι: πιεζοντας την 116i, τελικα αντιληφθηκα οτι, ειτε κατι την κρατουσε, ακομα και με την σχετικη επιλογη για απενεργοποιηση, (στο στυλ των προσφατων VAGοειδων, οπου ουσιαστικα απενεργοποιειται το ASR μονο...) ειτε εγω δεν βρηκα τον σωστο τροπο για να απενεργοποιησω πληρως ολα τα ηλεκτρονικα, αντιθετα o NΙκος θεωρησε, οτι: ειτε εγω δεν την πιεσα αρκετα, ή/και οτι λογω οδοστρωματος/νεων ελαστικων, και κυριως λογω μη ικανοποιητικης για την περισταση δυναμης, δεν μπορουσε να γλυστρησει σε μεγαλο βαθμο...
Το πρωτο, ξεκαθαρισα οτι δεν ισχυει, επισης η επιφανεια οπου δοκιμασα να την ξεκολλησω ηταν σχετικα γλυστερη, και φυσικα τα 23χλγμ ροπης απο σχετικα χαμηλες στροφες, στον συγκεκριμενο ογκο του αυτοκινητου, φτανουν ανετα, για να γινει η σχετικη διαδικασια. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πόσες μοιρες θεωρείται τώρα αυτο;Νικος! κατά την ταπεινη μου αποψη λαθεύεις που επιμενεις να λες για τη 'φτωχή' ροπη των 23 μονάδων. απεναντίας αυτο ειναι που θα το ξεκολλήσει.
Άλλο έγραψα. Ότι η ροπή προφανώς δεν είναι αρκετή να τη περάσει μέσα από το ηλεκτρομπλοκέ.
Ξεκολλάει, προφανώς...δε γράφει παρατεταμένα ανάποδα. Αυτό λέω.
Ε, εντάξει αφού το γράφει το περιοδικό...τι να ξέρω εγω που την είχα στη κατοχή μου για 2 χρόνια, ε?
E, μονο που το συγκεκριμενο περιοδικο μετραει +40 χρονια, με σοβαρους δοκιμαστες, που εχουν οδηγησει
οτι υπαρχει σχεδον στην αγορα...Γρηγόρη...με το συμπάθιο, αλλά στα @@ μου τι λένε οι δοκιμαστές και το περιοδικό. Το είχα στη κατοχή μου 2 χρόνια. Λυπάμαι, αλλά περισσότερα ξέρω από αυτό για το πρώην αυτοκίνητό μου, άλλωστε εδώ είναι κι ο HF θα μας πει τη γνώμη του.
Επαναλαμβάνω, δίπλωνε η 1...αλλά δεν υπήρχε περίπτωση ακόμα και με ηλεκτρομπλοκέ να τη δεις να γράφει τρελές γωνίες και να παίρνει όλη τη στροφή με το πλάι. ΔΕΝ έχει τόση δύναμη.
Στα Μέγαρα με σκανδιναβικο φλικ δε δίπλωνε ώστε να γράψει κάτω όλη τη στροφή.
Αναλογως, σε ποια στροφη, με τι σχεση, και τι στροφες.
Υπερστροφη διαρκειας σαφως και δεν εχεις την δυναμη να κανεις πχ στην Κ9, αλλα παιζει ρολο
ποσο επιθετικα μπαινεις στην εισοδο, και σε συνδυασμο με τα παραπανω.
Παντως η φωτο που παρεθεσα, δεν ειναι Photoshop, αν υπονοεις κατι τετοιο, γιατι αμφισβητεις τα λεγομενα του περιοδικου γενικα...Βρε χρυσό μου...τι κόλλημα είναι αυτό με τα περιοδικά? Ξεκόλλα με τα περιοδικά. Το αυτοκίνητο ΤΟ ΕΙΧΑ! Τι να μου πει το περιοδικό? Αν σου τραβήξω κι εγώ χειρόφρενο με την 3άρα θα δεις τι γωνία θα γράψει.
Αναφέρομαι στη δεξιά φουρκέτα μετά τη μεγάλη ευθεία που έχεις χιλιόμετρα, φλικ, δευτέρα δίπλωσε αλλά η άσφαλτο και τα λάστιχα δε το άφησαν να γράψει γωνία. Και δε το δοκίμασα μόνο εγώ αλλά και ο Τεό.
Για εξήγησε λίγο το 'για πλάκα'. Πως το εννοείς?
Εισαι με 2α (απο 3,000σαλ και πανω στο ατμοσφαιρικο, να εχει ροπη) πχ λιγο πριν απο φουρκετα,
στριβεις αποτομα στο εσωτερικο της στροφης με γκαζι σανιδα. Ε, σε γλιστερο κομματι, οπως στην μιση σχεδον διαδρομη στο Ντραφι, το διπλωνεις ΧΑΛΑΡΑ...Κώλο πετάει...γωνία και παρατεταμένο ανάποδο ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ για να γράψεις. Η δύναμη της 116i λέω εδώ και τόσα ποστ δεν είναι αρκετή για να τη περάσει μέσα από το ηλεκτρομπλοκέ και να γράψει παρατεταμένο.
Κωλαράκι θα πετάξει...αλλά θα τελειώσει νωρίς. Αυτό.
Την διαδρομη στο Ντραφι, γλυστρωντας την εχεις κανει?
Ναι.
Μια χαρα την εχει, παπαδες κανεις, -ειδικα εαν σε αφηναν τα ηλεκτρονικα, ή εαν ειχα καταφερει να τα βγαλω εντελως-τουλαχιστον στην σχετικα γλυστερη διαδρομη που αναφερω.
Άντε πάλι με τα ηλεκρονικά. Βρε κόλλημα ρε παιδί μου
Τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούνται πλήρως! Γιατί δε θες να το καταλάβεις? Έχω βαρεθεί να γράφω τι έφταιξε κι εσύ συνεχίζεις. Γενικώς επιμένεις για πολλά πράγματα και δε ρίχνεις νερό στο κρασί σου, ειδικά όταν κάποιος σου γράφει κάτι που έχει εμπειρία επάνω σε αυτά τα πράγματα. For f@ck's sake δηλαδή ρε Γρηγόρη...τα τελευταία 4 χρόνια BMW οδηγώ, λες να μη ξέρω?
Μηπως, λεω μηπως, το DTC=Dynamic Traction control, και DSC= Dynamic stability control. Μηπως το πρωτο ειναι το αντισπιν, και το δευτερο το ESP? Σου ξαναλεω στον πινακα οργανων ΔΕΝ εγραφε 'DSC OFF', οτι συνδυασμο και αν εκανα στην προσαπθεια μου να απενεργοποιησω τα παντα...
Βλέπεις γιατί λέω ότι τα έχεις μπλέξει?
Δεν είναι αντισπίν το DTC με την έννοια ότι σε κόβει κατευθείαν. Θα στα εξηγήσω για τελευταία φορά. Η κάθε εταιρία το stability control το λέει όπως θέλει. Δεν υπάρχει ένας γενικός όρος. Όσον αφορά τη BMW τώρα.
DSC (ή αλλιώς ESP για άλλες εταιρίες)
Dynamic Stability Control. Το πρόγραμμα επεμβαίνει στα φρένα και στους 4 τροχούς καθώς και στις στροφές του κινητήρα όταν οι αισθητήρες των τροχών δουν ότι κάποιος σπινιάρει περισσότερο από τον άλλον. Είναι 4κάναλο.DTC
Dynamic Traction Control. Ακριβώς όπως το DSC, απλά με πιο καθυστερημένες λειτουργίες. Επιτρέπει σπινιάρισμα των τροχών ώστε να μπορείς να γράψεις γωνίες. Σε περιορίζει όμως επεμβαίνοντας ΜΟΝΟ στα φρένα όταν πας να υπερβάλεις. Είναι επίσης 4κάναλο.Δεν ξέρω τι γράφει το ταμπλό ή τι πρέπει να γράφει στην 1. Στο δικό μου όταν έχω ενεργοποιημένο το DTC γράφει DTC και όταν τα κλείνω όλα έχει το τριγωνάκι με το θαυμαστικό στη μέση και έναν κύκλο γύρω του με ένα βέλος στο τέλος (υπάρχει και σε μπλουζίτσα):
Επαναλαμβάνω και σε παρακαλώ δώσε μου μονολεκτική απάντηση. Το έβαλες στο sport+ (ενεργοποιώντας το DTC) και πάτησες το DSC OFF:
???
Αν ναι...τότε τα έκλεισες όλα.
Το 'αρα το DSC' ειναι δικη σου πεποιθηση...
Το κουμπακι το πατησα, και εμφανιστηκε διπλα στο 'DTC OFF' η ενδειξη 'TRACTION'.
Απο εκει κει και επειτα, αφηνε γλυστρημα με αναποδο τιμονι, μεχρι περιπου 1/4 μιας στροφης τιμονιου...Καμιά δική μου πεποίθηση. Το κουμπάκι πάνω από το sport λέγεται DSC OFF. Πρόσεξε...το κουμπί λέγεται έτσι! Δε ξέρω τι γράφει στην οθόνη.
-
...αντιθετα o NΙκος θεωρησε, οτι: ειτε εγω δεν την πιεσα αρκετα, ή/και οτι λογω οδοστρωματος/νεων ελαστικων, και κυριως λογω μη ικανοποιητικης για την περισταση δυναμης, δεν μπορουσε να γλυστρησει σε μεγαλο βαθμο...
Το πρωτο, ξεκαθαρισα οτι δεν ισχυει, επισης η επιφανεια οπου δοκιμασα να την ξεκολλησω ηταν σχετικα γλυστερη, και φυσικα τα 23χλγμ ροπης απο σχετικα χαμηλες στροφες, στον συγκεκριμενο ογκο του αυτοκινητου, φτανουν ανετα, για να γινει η σχετικη διαδικασια.Νομίζω ότι ήμουν παραπάνω από σαφής για το τι θεώρησα.
Δεν έχει να κάνει με τις δυνατότητές σου...έχει να κάνει με τη δυνατότητα να περάσει τη δύναμη ΜΕΣΑ από το μπλοκέ.
-
Γιατι νομιζω οτι οι συζητησεις μεταξυ νικου και γρηγορη ειναι οι ιδιες απλα αλλαζει το ονομα του αυτοκινητου καθε φορα;;;
-
(βάλε και το νέο έντρυ χρήστη θαρβέρη - που γράφει ακριβώς με,
τον ίδιο τρόπο! -
και είσαι ΟΚ) -
Eγώ γιατί νομίζω πως άλλο πράγμα είναι το DTC και άλλο το DSC;
-
Αφού είναι
-
Τελικα ποιον κινητηρα φοραει θα μου πει κανεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ γιατί νομίζω πως άλλο πράγμα είναι το DTC και άλλο το DSC;Είπε κανείς ότι είναι ακριβώς το ίδιο?
Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα βασίζονται και τα δυο.
BMW 1 Series (F20) 2011