-
@Nikos
Το γ@ματο που διαπιστωσα, αφορα το κοστος της M-sport αναρτησης.
Στην Γερμανικη ιστοσελιδα βγαινει πιο φθηνη, απο το Variable sport steering, το οποιο εδω εχει 500ευρω.
Εγω προσθεσα στον εξοπλισμο την 17αρα τυπου Υ (κωδικος 380) σε στυλ 'αραχνη', η οποια ναι μεν εμφανισιακα ειναι ομορφη, αλλα περα απο την κατα μια ιντσα αυξημενη διαμετρο, δεν εχει διαφορα σε φαρδος με την 16αρα, -η οποια εχει διαστασεις 205/55/16-.
Φοραει λαστιχα 205/50/17... Οποτε θεωρω πολυ καλυτερη την τοποθετηση της Μ-sport, στην θεση των εξτρα 17αρηδων, τα οποια λογω sportline εκδοσεις χρεωνονται μονο(?) 500και κατι ευρω, αντι 1460 εαν δεν υπηρχε το σπορ πακετο.
Οι ζαντες της δοκιμης ηταν 16αρες, και αισθητικα, για τα δικα μου γουστα ειναι μια χαρα, και επιπλεον, παροτι δεν ειναι οι στανταρ επιλογη της sportline εκδοσης, τουλαχιστον στην επιση ιστοσελιδα, δεν χρεωνονται επιπλεον, εαν εχεις το sportline πακετο...Αρα στα εξτρα που εβαλα, προσθεσε την M-sport αναρτηση, βγαλε την -στενη- 17αρα, και εχουμε μια καλοστημενη 116i με αξιοπρεπεστατο εξοπλισμο, στα 28κ. (μαζι με την εκπτωση του αντιπ/σωπου φυσικα)
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Στις bmw μέχρι πρότινος τα ηλεκτρονικά, πατώντας παρατεταμένα το DTC έβγαιναν όλα off. Αν όμως έχει ηλεκτρομπλοκέ, τότε ναι, αυτό είναι που 'ευθύνεται'.Αυτο ξερω και εγω...Κοιτα, με την λειτουργια sport+ και πατωντας αλλη μια φορα το ESP off, σε αφηνε στο στυλ, που σε αφηνει η Ζ4 coupe πχ, με την απενεργοποιηση στο πρωτο σταδιο. Τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω.
Δεν ειναι και ασχημα, το αντιθετο, και μαλιστα δεν χανεις χρονο με παρα πολυ αναποδο τιμονι, κινεισαι αρκετα γρηγορα, και το αυτοκινητο γυριζει οσο ακριβως πρεπει. Απλα ξεχνας την δυνατοτητα επιτευξης μεγαλης γωνιας, παροτι ακομα και η δυναμη της ταπεινης(?) 116i μπορει ανετα να κανει κατι τετοιο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ευχαριστω φανη.
Το ειδα κ το διαβασα.
Δευτερα απογευμα εκλεισα ραντεβου μια ωρα μονος με την 118i κ παρεα καλο φιλο κ μελος του φορουμ.
Ισως φτιαξω κ βιντεακι.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Εαν πας σε αυτον που σου προτεινα, εχει μια λευκη, sportline, χειροκινητη.
Προσπαθησε να δεις, εαν υπαρχει καποιος τροπος τελικα, και απενεργοποιουνται ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, εντελως, ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα.
Εγω διαλεξα το sport+, εμφανιστηκε η ενδειξη 'DTC OFF' με το κιτρινο λαμπακι μονιμα αναμμενο, και ουσιαστικα επετρεπε ελαφρυ γλυστρημα, μεχρι το σημειο που πηγαινες να κανεις αναποδο.
Στην συνεχεια, εχοντας την λειτουργια sport+, πατησα ξανα το ξεχωριστο κουμπακι που σβηνει το ESP, και στην οθονη εμφανιστηκε, (αφου εξακολουθουσε να εμφανιζει το DTC OFF) διπλα στο 'sport+' η ενδειξη 'TRACTION'.
Σε εκεινο το σημειο, διαπιστωσα οτι επετρεπε περιπου μεχρι το 1/4 μιας αλοκληρης στροφης τιμονιου, αναποδο τιμονι.
Λιγο πιο ελευθερο δηλαδη απο πριν, αλλα απο εκει και περα, παλι με μαζευε. Απολυτο ελεγχο με σχεδον full lock αναποδο τιμονι σε υπερστροφη, δεν αφηνε επουδενι.
Τσεκαρε το, ΜΗΠΩΣ και η sportline εκδοση πχ, εχει τυχον διαφοροποιηση(?) απο την Urban που ειχα εγω, (ή ισως και λογω αυτοματου?) αν και δεν νομιζω οτι θα πρεπει να οφειλεται εκει, η αδυναμια πληρους απενεργοποιησης...
Μηπως τελικα το ηλεκτρομπλοκε (το οποιο λογικα θα δουλευει και με ολα στο off... ), ειναι αυτο που εμποδιζει / ΔΕΝ επιτρεπει επιτευξη μεγαλης γωνιας, σε υπερστροφη ισχυος?Έχω την εντύπωση ότι στο sport+ τα σβήνει όλα.
Θα το τσεκάρω. Όταν το πάτησες, πρέπει να το γύρισες στο DTC.
@Nikos
Το γ@ματο που διαπιστωσα, αφορα το κοστος της M-sport αναρτησης.17άρες και Μ ανάρτηση αλλάζουν ΟΛΟ το αυτοκίνητο. Καμιά σχέση μιλάμε με τη comfort.
-
Εχει ηλεκτρομπλοκε κ μπαινει σε λειτουργια οταν ειναι ολα off:
-
Πως γίνεται Αυτό , αφού το ηλ/κε είναι ουσιαστικά μια ρύθμιση του ESP
-
ηλεκτρομπλοκε sucks!!!
-
Ποπολαρε... μια χαρα ειναι κ το ηλεκτρομπλοκε απτο τιποτα.
Οποιος θελει μηχανικο...ας πληρωσει το 2500αρι στη drexler.
Δε μιλαμε για κανενα supercar
137 κ 170 αλογα εχουν.
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πως γίνεται Αυτό , αφού το ηλ/κε είναι ουσιαστικά μια ρύθμιση του ESPΠροφανως το κανουν. Ρυθμιση ειναι κ δε χρειαζεται το dtc για να δουλεψει, γιατι το dtc κανει αλλη δουλεια.
Η λογικη ειναι οτι με ολα σβηστα θελεις τον ελεγχο του πισω μερους, οποτε δουλευει το ηλεκτρομπλοκε. Στο dtc αν κανεις μ@λακια σε μαζευει, χωρις να σε αφηνει να γραφεις μεγαλες γωνιες.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εχει ηλεκτρομπλοκε κ μπαινει σε λειτουργια οταν ειναι ολα off:Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Αρα καλα το φανταστηκα...
Μηπως τελικα το ηλεκτρομπλοκε (το οποιο λογικα θα δουλευει και με ολα στο off... ), ειναι αυτο που εμποδιζει / ΔΕΝ επιτρεπει επιτευξη μεγαλης γωνιας, σε υπερστροφη ισχυος?
Οποτε ακομα και ολα στο off, καποια στιγμη οπως ειπα και λιγο πριν, αν πατησεις το κουμπακι
του ESP Off, αφου ειναι στο sport+, διπλα εμφανιζεται η ενδειξη 'traction'.
Eκει ενδεχομενως να λειτουργει -περισσοτερο ή/και μονο- το ηλεκτρομπλοκε, αποτρεποντας σπιναρισμα εσωτερικου, και προφανως, απ' οσο καταλαβα και στην πραξη, αποτρεπει επισης την δυνατοτητα επιτευξης μεγαλης γωνιας, σε υπερστροφη ισχυος.
Κατι σαν τα DSC, με απενεργοποιηση δυο σταδιων των μοντελων με υψηλες ιπποδυναμεις , οπου στο πρωτο σταδιο, αφηνουν, μικρες γωνιες, λιγο πριν επεμβουν... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η λογικη ειναι οτι με ολα σβηστα θελεις τον ελεγχο του πισω μερους, οποτε δουλευει το ηλεκτρομπλοκε. Στο dtc αν κανεις μ@λακια σε μαζευει, χωρις να σε αφηνει να γραφεις μεγαλες γωνιες.
Μικρη διευκρινιση: Απ' οσο διαπιστωσα, με το DTC ON, δεν σε αφηνει να κανεις ΚΑΘΟΛΟΥ γωνιες.
Εκει που νιωθεις οτι παει να γλυστρισει το πισω μερος, σε μαζευει κατευθειαν.
Με το DTC OFF, (sport+ mode), σε αφηνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ισα ισα να καταλαβεις οτι οδηγεις πισωκινητο, και οτι μπορει πολυ λιγο να βγει η ουρα, βοηθωντας στην εισοδο στροφης.
Με το DTC OFF 'Traction', σε αφηνει λιγο περισσοτερο (απο το 'ελαχιστα'... ) να κανεις μεχρι και αναποδο
τιμονι, περιπου μεχρι maximum στο 1/4 μιας ολοκληρης στροφης τιμονιου. Not bad, απλα δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ελεγχο...
Ισως να μην βρηκα εγω τον τροπο, να τα θεσω ΟΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ off, αλλα πιθανολογω, οτι το ηλεκτρομπλοκε, περαν της βασικης λειτουργιας του, (και αφου μενει παντα on οπως ειπες και εσυ) επεμβαινει ενδεχομενως και στην επαναφορα του αυτοκινητου, μετα απο επιτευξη μικρης γωνιας σε υπερστροφη.
Εκτος εαν απλως, το DSC ουσιαστικα καραδοκει, ετσι κι αλλιως μετα απο μια μικρη γωνια, ανεξαρτητα απο το τι θα εχεις απενεργοποιησει ουσιαστικα. -
Γρηγορη, να ξεκαθαρισουμε κατι. Τα ηλεκτρονικα στις bmw απενεργοποιουνται πληρως. Ενα το κρατουμενο.
Προφανως δεν μπορεσες/δε καταφερες/δε βοηθησε και η ασφαλτος να γραψεις γωνια με ενα αυτοκινητο που εχει 136 αλογακια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγορη, να ξεκαθαρισουμε κατι. Τα ηλεκτρονικα στις bmw απενεργοποιουνται πληρως. Ενα το κρατουμενο.Γενικως ισχυει αυτο, το γνωριζω, και το ανεφερα. Δεν ξερω ομως εαν ισχυει το ιδιο ή κατι διαφορετικο και στις νεες 1.
Εχεις καποια σιγουρη πληροφορηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για την νεα σειρα 1 περι αυτου?Προφανως δεν μπορεσες/δε καταφερες/δε βοηθησε και η ασφαλτος να γραψεις γωνια με ενα αυτοκινητο που εχει 136 αλογακια.
Πιθανον να μην καταφερα εγω να απενεργοποιησω πληρως τα ηλεκτρονικα, το ανεφερα εξαρχης εξαλλου, ΑΛΛΑ, τα περι δεν μπορεσα/δεν καταφερα, ΔΕΝ παιζουν Νικο, στο Ντραφι, γνωριζεις πολυ καλα, οτι γλυστραει σε καποια σημεια πολυ, και επισης οτι δεν δισταζω/φοβαμαι, να οδηγησω εντελως off balance οποιοδηποτε αυτοκινητο εχω στα χερια μου.
Εξαλλου, θα την οδηγησεις και ο ιδιος, οδηγησε την πρωτα, και μετα το συζηταμε...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προφανως δεν μπορεσες/δε καταφερες/δε βοηθησε και η ασφαλτος να γραψεις γωνια με ενα αυτοκινητο που εχει 136 αλογακια.
Πως τολμάς???!!!!!
-
ΑΛΛΑ, τα περι δεν μπορεσα/δεν καταφερα, ΔΕΝ παιζουν Νικο, στο Ντραφι, γνωριζεις πολυ καλα, οτι γλυστραει σε καποια σημεια πολυ, και επισης οτι δεν δισταζω/φοβαμαι, να οδηγησω εντελως off balance οποιοδηποτε αυτοκινητο εχω στα χερια μου.)
τι σου είπε... οτι ο γρηγόρης ο κίκιζας δεν κατάφερε να οδηγήσει ένα πισωκίνητο οπως του αρμόζει...
εύγε που είσαι ατρόμητος με ξένα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πως τολμάς???!!!!!
Ελα ντε...
...και καλα ολοι οι αλλοι, Ο Νικος τουλαχιστον με εχει δει... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν ειναι θεμα 'ατρομητου', απλα εκει που ξερω την περιοχη, και ξερω παραλληλα τις δυνατοτητες μου, μπορω να πιεσω.
Τα περι 'ξενων' αυτοκινητων ειναι για να εχουμε, να λεμε...ΠΟΤΕ δεν εχω πιεσει αυτοκινητο φιλου-ιδιωτη, σε βαθμο που να ειναι επικινδυνο, για την ασφαλεια μου, και των υπολοιπων.
Τα test drive αυτοκινητα που κατα κυριο λογο πιεζω, ειναι 'καταδικασμενα' να
χαιρουν κακομεταχειρισης γενικοτερα, απο καθε ειδους διαφορετικο υποψηφιο αγοραστη-οδηγο, παροτι σε οτι αφορα την δικη μου μεταχειριση, περα απο σχετικα μικρη φθορα, σε ελαστικα-τακακια, δεν 'κανιβαλιζω' το αυτοκινητο, ουτε χτυπωντας
το κιβωτιο σε γρηγορες αλλαγες πχ, ουτε το 'πλακωνω' με το καλημερα κρυο...
Ευχαριστω παντως για τα 'καλα' σου λογια... -
Γρηγορη, να ξεκαθαρισουμε κατι. Τα ηλεκτρονικα στις bmw απενεργοποιουνται πληρως. Ενα το κρατουμενο.
Γενικως ισχυει αυτο, το γνωριζω, και το ανεφερα. Δεν ξερω ομως εαν ισχυει το ιδιο ή κατι διαφορετικο και στις νεες 1.
Εχεις καποια σιγουρη πληροφορηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για την νεα σειρα 1 περι αυτου?Τι είδους σίγουρη πληροφόρηση να έχω?
Δεν έχω κάποιο λινκ αν εννοείς κάτι τέτοιο.
Η 1 (όπως και όλες οι BMW, δεν έχει αλλάξει κάτι) έχουν δυο σταδίων DSC. Το DTC και το DSC που απενεργοποιείται πλήρως.
Πιθανον να μην καταφερα εγω να απενεργοποιησω πληρως τα ηλεκτρονικα, το ανεφερα εξαρχης εξαλλου, ΑΛΛΑ, τα περι δεν μπορεσα/δεν καταφερα, ΔΕΝ παιζουν Νικο, στο Ντραφι, γνωριζεις πολυ καλα, οτι γλυστραει σε καποια σημεια πολυ, και επισης οτι δεν δισταζω/φοβαμαι, να οδηγησω εντελως off balance οποιοδηποτε αυτοκινητο εχω στα χερια μου.
Εξαλλου, θα την οδηγησεις και ο ιδιος, οδηγησε την πρωτα, και μετα το συζηταμε...
Πιθανόν, αλλά το αυτοκινητάκι με τον δρόμο δείχνει ότι είναι πλήρως απενεργοποιημένα όλα.
To πιθανότερο είναι (κάτι απολύτως λογικό) να μη γνωρίζεις το αυτοκίνητο τόσο καλά, όσο να το διπλώσεις εντελώς και να γράψεις θεματικές γωνίες. Αλλά σου λέω, συναινεί και το γεγονός ότι το καημένο το αυτοκινητάκι έχει 136 αλογάκια.
Τι περίμενες?
Τέλος, τα λάστιχα ήταν καινούρια, οπότε ακόμα πιο δύσκολα να φύγει.
Δεν είπα ότι δε ξέρεις τη διαδρομή, υποθέτω ότι δε γνωρίζεις τόσο καλά ένα αμάξι που είχες στη κατοχή σου για 60 λεπτά, όσο να το διπλώσεις θεαματικά, ειδικά όταν αυτό είναι 136 άλογα...παρά να φταίει το DSC.
Τέσπα...Δευτέρα κοντή γιορτή (από το Κυριακή κοντή γιορτή)
-
Δεν ειναι θεμα 'ατρομητου', απλα εκει που ξερω την περιοχη, και ξερω παραλληλα τις δυνατοτητες μου, μπορω να πιεσω.
Τα περι 'ξενων' αυτοκινητων ειναι για να εχουμε, να λεμε...ΠΟΤΕ δεν εχω πιεσει αυτοκινητο φιλου-ιδιωτη, σε βαθμο που να ειναι επικινδυνο, για την ασφαλεια μου, και των υπολοιπων.
Τα test drive αυτοκινητα που κατα κυριο λογο πιεζω, ειναι 'καταδικασμενα' να
χαιρουν κακομεταχειρισης γενικοτερα, απο καθε ειδους διαφορετικο υποψηφιο αγοραστη-οδηγο, παροτι σε οτι αφορα την δικη μου μεταχειριση, περα απο σχετικα μικρη φθορα, σε ελαστικα-τακακια, δεν 'κανιβαλιζω' το αυτοκινητο, ουτε χτυπωντας
το κιβωτιο σε γρηγορες αλλαγες πχ, ουτε το 'πλακωνω' με το καλημερα κρυο...
Ευχαριστω παντως για τα 'καλα' σου λογια...Τελικά Γρηγόρη τον 'Άσσο' τον κούνησες σβέλτα ή όχι; Το κιβώτιο που οδήγησες ήτα αυτόματο οπότε δεν τίθεται θέμα 'κακομεταχείρισης'.
Επίσης τα 28.000 που αναφέρεις είναι με το αυτόματο σασμαν ή με το χειροκίνητο γιατί δεν κατάλαβα; -
Κακα τα ψεμματα ειναι bmw και το δειχνει...
και απο κοντα οχι τοσο ασχημη...περισσοτερο ασχημο, το πισω που ειναι ιδιο με πολο παρα το μπροστιμο μερος...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γενικως ισχυει αυτο, το γνωριζω, και το ανεφερα. Δεν ξερω ομως εαν ισχυει το ιδιο ή κατι διαφορετικο και στις νεες 1.
Εχεις καποια σιγουρη πληροφορηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για την νεα σειρα 1 περι αυτου?Τι είδους σίγουρη πληροφόρηση να έχω?
Δεν έχω κάποιο λινκ αν εννοείς κάτι τέτοιο.
Η 1 (όπως και όλες οι BMW, δεν έχει αλλάξει κάτι) έχουν δυο σταδίων DSC. Το DTC και το DSC που απενεργοποιείται πλήρως.
Aυτο ακριβως λεω. Πως εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος, οτι και στην νεα, δεν εχει αλλαξει κατι?
Εχεις διαβασει καπου κατι τετοιο?Πιθανόν, αλλά το αυτοκινητάκι με τον δρόμο δείχνει ότι είναι πλήρως απενεργοποιημένα όλα.
To ειπαμε αυτο, αλλα η ενδειξη λεει 'DTC OFF' , οχι 'DSC OFF'...Περα απο τις ονομασιες, εγραψα αναλυτικα
τι συνεβη, και ουσιαστικα, τα ηλεκτρονικα επεμβαιναν μετα απο μια συγκεκριμενη γωνια τιμονιου σε αναποδο
(1/4 περιπου στροφης).To πιθανότερο είναι (κάτι απολύτως λογικό) να μη γνωρίζεις το αυτοκίνητο τόσο καλά, όσο να το διπλώσεις εντελώς και να γράψεις θεματικές γωνίες. Αλλά σου λέω, συναινεί και το γεγονός ότι το καημένο το αυτοκινητάκι έχει 136 αλογάκια.
Τι περίμενες?
Τέλος, τα λάστιχα ήταν καινούρια, οπότε ακόμα πιο δύσκολα να φύγει.
Δεν είπα ότι δε ξέρεις τη διαδρομή, υποθέτω ότι δε γνωρίζεις τόσο καλά ένα αμάξι που είχες στη κατοχή σου για 60 λεπτά, όσο να το διπλώσεις θεαματικά, ειδικά όταν αυτό είναι 136 άλογα...παρά να φταίει το DSC.
Τέσπα...Δευτέρα κοντή γιορτή (από το Κυριακή κοντή γιορτή)
Νικο, σκεφτεσαι, οπως οδηγεις ΕΣΥ στον δρομο. Καλως/κακως, ξερεις(?) οτι αισθηση φοβου/αδυναμια στο να κινησω οποιοδηποτε αυτοκινητο, σε off balance κατασταση ΔΕΝ υπαρχει...
Εαν δεν το ξερεις/εχεις δει, ο GB ξερει πολυ καλα, και μπορει να επιβεβαιωσει αυτο που λεω.
Τα 136 'αλογακια' εχουν και 23 ΚΙΛΑΚΙΑ ροπη, οση ειχε (και μαλιστα διαθεσιμη ΠΟΛΥ πιο χαμηλα σε στροφες) η 120i που
ειχες? Τι μου λες τωρα?
Καλα το λες στο τελος...Οδηγησε την (ελπιζω ΤΑΠΑ ή σχεδον..., -τουλαχιστον σε οτι αφορα τις δικες μου αισθησεις καπως ετσι κινηθηκα-, και οχι απλως 'βολτα') και μετα συζηταμε οτι θελεις. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τελικά Γρηγόρη τον 'Άσσο' τον κούνησες σβέλτα ή όχι; Το κιβώτιο που οδήγησες ήτα αυτόματο οπότε δεν τίθεται θέμα 'κακομεταχείρισης'.
Επίσης τα 28.000 που αναφέρεις είναι με το αυτόματο σασμαν ή με το χειροκίνητο γιατί δεν κατάλαβα;Koιταξε, αφου λεει και ο Νικος ολα αυτα, (λες και ηταν μεσα την Τεταρτη που το πηρα... )
εγω δεν εχω να πω κατι αλλο.
Ειτε τα αμαξια εχουν αυτοματο, ειτε οχι, 'καφρος' στα μηχανικα μερη του αυτοικινητου δεν γινομαι, ακομα και στα td, απλως το ανεφερα στον red_monster.
Τα 28κ αφορουν εξοπλιστικα την εκδοση που ανεφερα, με τα εξτρα που προσωπικα επελεξα, υπολογιζοντας φυσικα και την ατυπη εκπτωση των 1550ευρω του αντιπ/σωπου. Δεν ανεφερα καπου την υπαρξη αυτοματου, περα απο το αυτοκινητο δοκιμης.
Με manual κιβωτιο, η τιμη αυτη.
Τελος, σε επομενο Post ανεφερα επισης ως θετικο, το γεγονος οτι η αναρτηση εχει γυρω στα 500ευρω περιπου, ποσο
σαφως χαμηλοτερο απο αυτο που υπολογιζα, την οποια και θα προσεθετα επισης χωρις δευτερη σκεψη.
BMW 1 Series (F20) 2011